0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μ όλο το σεβασμό αν δεν ξερετε κάτι μην το γράφετε! Η Μπανγκόκ είναι μια απ τις πιο συναρπαστικές πόλεις σ όλο τον κόσμο! Αν σε κάποιον που τη γνώρισε με λάθος τρόπο δεν άρεσε αυτό δε φτάνει για να βγει ενα γενικό συμπέρασμα οτι δεν αξίζει τον κόπο να μείνει κανείς εκει πάνω απο 1-2 μέρες.
παμε παρακατω τωρα...προετρεψα τον τον ροντριγκο να μην μεινει μπανγκοκ...και επιμενω.κατ εμε ειναι ενα παλικαρι κατω των 30 ετων που δεν εχει ξαναταξιδεψει στην ασια και σιγουρα δεν εχει ξαναπαει ταυλανδη.ζει εξ ολοκληρου στην ελλαδα και εχει συνηθισει τα στανταρντς της ελλαδος.και τον συμβουλευω να μην κατσει μπανγκοκ γιατι θα του ειναι σχεδον αδυνατο να σταθει οπουδηποτε σε ανοιχτο χωρο.θα χρειαζεται 3 μπλουζακια μεχρι να παει και να γυρισει στα 7/11,θα δυσκολευετε να αναπνευσει,και οσο και να προσπαθει δεν θα βλεπει ουρανο απο το καυσαεριο.ξαφνικα θα νομιζει οτι εχει πιασει δουλεια σε βοθρατζιδικο αφου ολοι οι βοθροι ειναι ανοιχτοι και βρωμαει σκατιλα ολη η πολη.οι κατσαριδες θα κανουν παρτυ και θα χορευουν σε καθε στενο παρεα με ποντικια σε μεγεθος γατας.η καντινα που θα παει να φαει θα ειναι πανω απο εναν τετοιο βοθρο και θα νομιζεις οτι το τρως κοτοπουλο με μεθανιο.πανω στο κοτοπουλο που σου ψηνουν θα ειναι 4 μυγες και ο ταυλανδος θα τις σκοτωσει με εναν χαρτι και μετα θα την ξυσει με το δαχτυλο πανω απο στο κοτοπουλο σου και θα σου το σερβιρει.αυτοκινητα θα τρεχουν διπλα στην καντινα και θα πετανε ολα τα καταμαυρα νερα του δρομου πανω στα φαγητα της καντινας.και φυσικα στις βιτρινες με τα φαγητα οταν θα δειχνεις τι θελεις θα τους λες "αυτο εκει αναμεσα στις 2 κατσαριδες....οχι τις μεγαλες...τις αλλες εκει πιο δεξια τις μικρες..."αμα μου πεις οτι ολα αυτα δεν τα βλεπεις καθημερινα δεν προκειτε να σε πιστεψω.6 μερες εκει και τα εβλεπα συνεχως και παντου.και μαλιστα υπαρχουν ολα αυτα μαζεμενα στον πιο τουριστικο ισως δρομο την khao san .προς το ποταμι στον πεζοδρομο.σα να λεμε η δικια μας ερμου η το μονασταρακι η η πλακα η κατι τετοιο τελος παντων.εαν εσενα δεν σε πειραζουν η ακομα σ αρεσουν κι ολας δεν μου πεφτει λογος.ομως δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν υπαρχουν.ειναι εκει.ειναι καθημερινα και για τους ευρωπαιους ειναι αγνωστες λεξεις.δεν υπαρχει ανοιχτος υπονομος στην ευρωπη...αν μου πεις εμενα να ερθω να ζησω εκει θα απαιτησω βαρεα και ανθιυγιεινα.τι μετρο συγκρισης της μπανγκοκ με την ταυλανδη εχω?μικρο.μονο κραμπι και κο σαμουι προς το παρον.θα ξαναπηγαινα κραμπι και κο σαμουι?ΝΑΙ θα ξαναπηγαινα για διαφορετικους λογους στο καθενα και μαλιστα κο σαμουι θα παω για κανα χρονο πιστευω απο ιανουαριο.γιατι εκει και οχι μπανγκοκ?γιατι δεν βρωμανε οι υπονομοι.δεν εχει την αποπνιχτικη ατμοσφαιρα της μπανγκοκ.ειναι πολυ πιο καθαρα...να σημειωσω εδω οτι στην μπανγκοκ δεν εχει σκουπιδοντενεκεδες.ειναι αδυνατον να βρεις.αντιθετα στο κο σαμουι εχει ανα 20 μετρα.δεν σκοτωνουν τις μυγες πανω στο κοτοπουλο που σερβιρουν αλλα εχουν κατι μηχανηματα απο πανω τους που κρεμονται κατι πανια και γυρνανε συνεχως κανοντας ενα ρευμα αερα και εμποδιζοντας τις μυγες να κατσουν πανω στο κοτοπουλο σου ,δεν εχει κινηση ,δεν ειναι πολη , εχει θαλασσα ,εχει βουνο ,εχει δεντρα,οι ανθρωποι ειναι πιο φιλικοι και και και και.
αρα πραγματικα δεν μπορω να βρω λογο να κατσει καποιος μπανγκοκ εκτος και αν θελει να κανει ψωνια οπου πραγματικα δεν παιζεται.να φυγω απο την αθηνα και να παω στην μπανγκοκ??να πεταξω πανω απο τον μισο κοσμο για να δω μια πολη και μαλιστα μια "ασχημη" πολη.
καταρχας δημητρη ποιος μπορει να κρινει ποιος ξερει και ποιος οχι?εν συνεχεια τι σημαινει για σενα οτι καποιος "ξερει"?μου θυμιζεις κατι γεροντια που το επιχειρημα τους για το οτι εχουν δικιο ειναι η ηλικια τους.δεν παει ετσι ομως...καλη και η ποσοτητα αλλα χωρις ποιοτητα δεν λεει και τιποτα...δεν μιλαω για σενα αν εχεις ποιοτητα η ποσοτητα?μιλαω γενικα ετσι...?επισης ρολο παιζει και η αντιληψη...δεν παει καποιος να γυρισει 100 φορες τον κοσμο...αν δεν εχει αντιληψη 0 εις στο πηλικο.και δεν ειναι προσωπικο το θεμα αλλα φιλοσοφικο και ανθρωπινο.δεν σε ξερω και δεν με ξερεις αρα δεν μπορω να ξερω τι ανθρωπος εισαι...αλλα και συ δεν μπορεις να ξερεις τι ανθρωπος ειμαι...παμε παρακατω τωρα...προετρεψα τον τον ροντριγκο να μην μεινει μπανγκοκ...και επιμενω.κατ εμε ειναι ενα παλικαρι κατω των 30 ετων που δεν εχει ξαναταξιδεψει στην ασια και σιγουρα δεν εχει ξαναπαει ταυλανδη.ζει εξ ολοκληρου στην ελλαδα και εχει συνηθισει τα στανταρντς της ελλαδος.και τον συμβουλευω να μην κατσει μπανγκοκ γιατι θα του ειναι σχεδον αδυνατο να σταθει οπουδηποτε σε ανοιχτο χωρο.θα χρειαζεται 3 μπλουζακια μεχρι να παει και να γυρισει στα 7/11,θα δυσκολευετε να αναπνευσει,και οσο και να προσπαθει δεν θα βλεπει ουρανο απο το καυσαεριο.ξαφνικα θα νομιζει οτι εχει πιασει δουλεια σε βοθρατζιδικο αφου ολοι οι βοθροι ειναι ανοιχτοι και βρωμαει σκατιλα ολη η πολη.οι κατσαριδες θα κανουν παρτυ και θα χορευουν σε καθε στενο παρεα με ποντικια σε μεγεθος γατας.η καντινα που θα παει να φαει θα ειναι πανω απο εναν τετοιο βοθρο και θα νομιζεις οτι το τρως κοτοπουλο με μεθανιο.πανω στο κοτοπουλο που σου ψηνουν θα ειναι 4 μυγες και ο ταυλανδος θα τις σκοτωσει με εναν χαρτι και μετα θα την ξυσει με το δαχτυλο πανω απο στο κοτοπουλο σου και θα σου το σερβιρει.αυτοκινητα θα τρεχουν διπλα στην καντινα και θα πετανε ολα τα καταμαυρα νερα του δρομου πανω στα φαγητα της καντινας.και φυσικα στις βιτρινες με τα φαγητα οταν θα δειχνεις τι θελεις θα τους λες "αυτο εκει αναμεσα στις 2 κατσαριδες....οχι τις μεγαλες...τις αλλες εκει πιο δεξια τις μικρες..."αμα μου πεις οτι ολα αυτα δεν τα βλεπεις καθημερινα δεν προκειτε να σε πιστεψω.6 μερες εκει και τα εβλεπα συνεχως και παντου.και μαλιστα υπαρχουν ολα αυτα μαζεμενα στον πιο τουριστικο ισως δρομο την khao san .προς το ποταμι στον πεζοδρομο.σα να λεμε η δικια μας ερμου η το μονασταρακι η η πλακα η κατι τετοιο τελος παντων.εαν εσενα δεν σε πειραζουν η ακομα σ αρεσουν κι ολας δεν μου πεφτει λογος.ομως δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν υπαρχουν.ειναι εκει.ειναι καθημερινα και για τους ευρωπαιους ειναι αγνωστες λεξεις.δεν υπαρχει ανοιχτος υπονομος στην ευρωπη...αν μου πεις εμενα να ερθω να ζησω εκει θα απαιτησω βαρεα και ανθιυγιεινα.τι μετρο συγκρισης της μπανγκοκ με την ταυλανδη εχω?μικρο.μονο κραμπι και κο σαμουι προς το παρον.θα ξαναπηγαινα κραμπι και κο σαμουι?ΝΑΙ θα ξαναπηγαινα για διαφορετικους λογους στο καθενα και μαλιστα κο σαμουι θα παω για κανα χρονο πιστευω απο ιανουαριο.γιατι εκει και οχι μπανγκοκ?γιατι δεν βρωμανε οι υπονομοι.δεν εχει την αποπνιχτικη ατμοσφαιρα της μπανγκοκ.ειναι πολυ πιο καθαρα...να σημειωσω εδω οτι στην μπανγκοκ δεν εχει σκουπιδοντενεκεδες.ειναι αδυνατον να βρεις.αντιθετα στο κο σαμουι εχει ανα 20 μετρα.δεν σκοτωνουν τις μυγες πανω στο κοτοπουλο που σερβιρουν αλλα εχουν κατι μηχανηματα απο πανω τους που κρεμονται κατι πανια και γυρνανε συνεχως κανοντας ενα ρευμα αερα και εμποδιζοντας τις μυγες να κατσουν πανω στο κοτοπουλο σου ,δεν εχει κινηση ,δεν ειναι πολη , εχει θαλασσα ,εχει βουνο ,εχει δεντρα,οι ανθρωποι ειναι πιο φιλικοι και και και και.αρα πραγματικα δεν μπορω να βρω λογο να κατσει καποιος μπανγκοκ εκτος και αν θελει να κανει ψωνια οπου πραγματικα δεν παιζεται.να φυγω απο την αθηνα και να παω στην μπανγκοκ??να πεταξω πανω απο τον μισο κοσμο για να δω μια πολη και μαλιστα μια "ασχημη" πολη.οσο για τις τιμες να πω στον ροντριγκο οτι εγω με την γυναικα μου χαλαγαμε 3.000 τον μηνα.ναι ειναι πολλα.ναι μπορουσαμε λιγοτερα ΑΛΛΑ...μεχρι να βρεις τα μαγαζια που ειναι φθηνα και καλα θα πρεπει να δοκιμασεις ενα σωρο αλλα που δεν θα ειναι φθηνα.ειναι φθηνα αν τρως pad thai .αν ζητησεις καμια μπριζολα ελα πες μου εσυ μετα ποσο την πληρωσες.να μην σου πω εγω.να πιεις κρασι???περαστικα σου...αρα ειναι φθηνα αν φας σαν ταυλανδος.δηλαδη ξεχνα το ψωμακι σου,την σαλατα σου,τις ελιες σου,την φετα σου και το κρασακι σου.θα αρκεστεις σε ενα ξερο πιατο με ρυζι και λιγο κοτοπουλο για 50 λεπτα απο τον δρομο η 3 ευρω σε μαγαζι.για κανονικο γευμα τα 10 ευρω δεν σου φτανουν και ισως και τα 20.μονο το κρασι θα εχει 5 ευρω το ποτηρι.αυτα θα τα δεις εσυ που θα εισαι εκει ενα μηνα.ο δημητρης που ειναι 5 χρονια ξερει 1 εστιατοριο σε ενα στενο που εχει αλλες τιμες που εσυ δεν θα μπορεσεις να το βρεις.το ταξι ξεχασετο θα κανεις 4 ωρες να φτασεις και με μετρο μολις βγει απο τον σταθμο τρεχα γυρευε που ειναι.θα κανεις κυκλους καμια ωρα.αλλα και να το βρεις μολις σε δουν αλλες τιμες θα πουν σε σενα και αλλες στον δημητρη.αλλον αερα εχει ο δημητρης και αλλιως θα μιλησει ο δημητρης και αλλιως εσυ.και γω αλλα παζαρια εκανα την πρωτη μερα και αλλα την 20η.γενικα οι μπριζολες ειναι απο 5 εως 10 ευρω και αλλα τοσα οι πιτσες.2 ευρω το ψωμι,3-5 το κρασι,5-6 οι σαλατες.αυτα σε νορμαλ προς φθηνο εστιατοριο.το κρασι μπορει να το βρεις και 10 ευρω το ποτηρι για παραδειγμα.οποτε βαλτα κατω και δες ποσο θελεις μονο για φαγητο αν τρωτε σε εστιατοριο και ποσο αν τρωτε στον δρομο να δεις διαφορες.αμα τρως μονο σε εστιατοριο 2 φορες την μερα μπορει τα 1000 να μην σου φτασουν ουτε για φαγητο.απο την αλλη αν τρως σε καντινες συνεχεια μπορει να την βγαλεις και με 60 ευρω.και αυτο ισχυει για τα παντα στην ταυλανδη.οτι κανεις με τον τροπο των ντοπιων ειναι φθηνο και οτι το κανεις με τον δικο μας τροπο ειναι ακριβο.εαν θελεις σπιτι ταυλανδεζικο θα βρεις με 75 ευρω αν θελεις σαν τα δικα μας θα πρεπει να δωσεις 300...και παει λεγοντας.αρα σκεψου τι θελεις γιατι στην ταυλανδη μπορεις να περασει με 500 ευρω μπορεις και με 10.000 τον μηνα σου...
Δημητρη επειδη αναφερθηκες σε μενα να σου θυμισω ,οτι σου εστειλα το pm της "ειρηνης" , ζητωντας "συγγνωμη" για τις λεκτικες αντιπαραθεσεις . Ελπιζω να το θυμασαι ....Ευχαριστω
Ολες οι μεγαλουπόλεις παγκοσμιως,έχουν τόσες όψεις,όσα και τα Βαλαντια του καθενός...βρώμικη για τους φτωχούς ,αστραφτερη για τους έχοντες γερό πορτοφόλι.Η μήπως οι φραγκατοι στέκονται στο κιοσκι για σουβλάκι κατσαρίδα?
Ζω με το ενα εκτο του μηνιαιου εισοδηματος του χχsmil3xx (και ζω καλά).Αρα στην περιπτωση μας αυτο δεν ισχύει. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΔΩ , ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΙΛΑΝΔΟΙ.
Η απάντηση με τα επιχειρήματα που υποσχέθηκα.