Αποστολέας Θέμα: Αξιζει να πας στην Μπανγκοκ ?  (Αναγνώστηκε 26718 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Αξιζει να πας στην Μπανγκοκ ?
« στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 16:08:56 μμ »

Μ όλο το σεβασμό αν δεν ξερετε κάτι μην το γράφετε! Η Μπανγκόκ είναι μια απ τις πιο συναρπαστικές πόλεις σ όλο τον κόσμο! Αν σε κάποιον που τη γνώρισε με λάθος τρόπο δεν άρεσε αυτό δε φτάνει για να βγει ενα γενικό συμπέρασμα οτι δεν αξίζει τον κόπο να μείνει κανείς εκει πάνω απο 1-2 μέρες.

καταρχας δημητρη ποιος μπορει να κρινει ποιος ξερει και ποιος οχι?
εν συνεχεια τι σημαινει για σενα οτι καποιος "ξερει"?

μου θυμιζεις κατι γεροντια που το επιχειρημα τους για το οτι εχουν δικιο ειναι η ηλικια τους.
δεν παει ετσι ομως...καλη και η ποσοτητα αλλα χωρις ποιοτητα δεν λεει και τιποτα...
δεν μιλαω για σενα αν εχεις ποιοτητα η ποσοτητα?μιλαω γενικα ετσι...?
επισης ρολο παιζει και η αντιληψη...δεν παει καποιος να γυρισει 100 φορες τον κοσμο...αν δεν εχει αντιληψη 0 εις στο πηλικο.

και δεν ειναι προσωπικο το θεμα αλλα φιλοσοφικο και ανθρωπινο.δεν σε ξερω και δεν με ξερεις αρα δεν μπορω να ξερω τι ανθρωπος εισαι...αλλα και συ δεν μπορεις να ξερεις τι ανθρωπος ειμαι...

παμε παρακατω τωρα...
προετρεψα τον τον ροντριγκο να μην μεινει μπανγκοκ...και επιμενω.
κατ εμε ειναι ενα παλικαρι κατω των 30 ετων που δεν εχει ξαναταξιδεψει στην ασια και σιγουρα δεν εχει ξαναπαει ταυλανδη.
ζει εξ ολοκληρου στην ελλαδα και εχει συνηθισει τα στανταρντς της ελλαδος.
και τον συμβουλευω να μην κατσει μπανγκοκ γιατι θα του ειναι σχεδον αδυνατο να σταθει οπουδηποτε σε ανοιχτο χωρο.θα χρειαζεται 3 μπλουζακια μεχρι να παει και να γυρισει στα 7/11,θα δυσκολευετε να αναπνευσει,και οσο και να προσπαθει δεν θα βλεπει ουρανο απο το καυσαεριο.ξαφνικα θα νομιζει οτι εχει πιασει δουλεια σε βοθρατζιδικο αφου ολοι οι βοθροι ειναι ανοιχτοι και βρωμαει σκατιλα ολη η πολη.οι κατσαριδες θα κανουν παρτυ και θα χορευουν σε καθε στενο παρεα με ποντικια σε μεγεθος γατας.
η καντινα που θα παει να φαει θα ειναι πανω απο εναν τετοιο βοθρο και θα νομιζεις οτι το τρως κοτοπουλο με μεθανιο.
πανω στο κοτοπουλο που σου ψηνουν θα ειναι 4 μυγες και ο ταυλανδος θα τις σκοτωσει με εναν χαρτι και μετα θα την ξυσει  με το δαχτυλο πανω απο στο κοτοπουλο σου και θα σου το σερβιρει.
αυτοκινητα θα τρεχουν διπλα στην καντινα και θα πετανε ολα τα καταμαυρα νερα του δρομου πανω στα φαγητα της καντινας.
και φυσικα στις βιτρινες με τα φαγητα οταν θα δειχνεις τι θελεις θα τους λες "αυτο εκει αναμεσα στις 2 κατσαριδες....οχι τις μεγαλες...τις αλλες εκει πιο δεξια τις μικρες..."

αμα μου πεις οτι ολα αυτα δεν τα βλεπεις καθημερινα δεν προκειτε να σε πιστεψω.6 μερες εκει και τα εβλεπα συνεχως και παντου.και μαλιστα υπαρχουν ολα αυτα μαζεμενα στον πιο τουριστικο ισως δρομο την khao san .προς το ποταμι στον πεζοδρομο.σα να λεμε η δικια μας ερμου η το μονασταρακι η η πλακα η κατι τετοιο τελος παντων.

εαν εσενα δεν σε πειραζουν η ακομα σ αρεσουν κι ολας δεν μου πεφτει λογος.ομως δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν υπαρχουν.ειναι εκει.ειναι καθημερινα και για τους ευρωπαιους ειναι αγνωστες λεξεις.δεν υπαρχει ανοιχτος υπονομος στην ευρωπη...αν μου πεις εμενα να ερθω να ζησω εκει θα απαιτησω βαρεα και ανθιυγιεινα.

τι μετρο συγκρισης της μπανγκοκ με την ταυλανδη εχω?μικρο.μονο κραμπι και κο σαμουι προς το παρον.
θα ξαναπηγαινα κραμπι και κο σαμουι?ΝΑΙ θα ξαναπηγαινα για διαφορετικους λογους στο καθενα  και μαλιστα κο σαμουι θα παω για κανα χρονο πιστευω απο ιανουαριο.
γιατι εκει και οχι μπανγκοκ?γιατι δεν βρωμανε οι υπονομοι.δεν εχει την αποπνιχτικη ατμοσφαιρα της μπανγκοκ.ειναι πολυ πιο καθαρα...να σημειωσω εδω οτι στην μπανγκοκ δεν εχει σκουπιδοντενεκεδες.ειναι αδυνατον να βρεις.αντιθετα στο κο σαμουι εχει ανα 20 μετρα.δεν σκοτωνουν τις μυγες πανω στο κοτοπουλο που σερβιρουν αλλα εχουν κατι μηχανηματα απο πανω τους που κρεμονται κατι πανια και γυρνανε συνεχως κανοντας ενα ρευμα αερα και εμποδιζοντας τις μυγες να κατσουν πανω στο κοτοπουλο σου ,δεν εχει κινηση ,δεν ειναι πολη , εχει θαλασσα ,εχει βουνο ,εχει δεντρα,οι ανθρωποι ειναι πιο φιλικοι και  και και και.

αρα πραγματικα δεν μπορω να βρω λογο να κατσει καποιος μπανγκοκ εκτος και αν θελει να κανει ψωνια οπου πραγματικα δεν παιζεται.να φυγω απο την αθηνα και να παω στην μπανγκοκ???????????να πεταξω πανω απο τον μισο κοσμο για να δω μια πολη και μαλιστα μια "ασχημη" πολη.

οσο για τις τιμες να πω στον ροντριγκο οτι εγω με την γυναικα μου χαλαγαμε 3.000 τον μηνα.ναι ειναι πολλα.ναι μπορουσαμε λιγοτερα ΑΛΛΑ...

μεχρι να βρεις τα μαγαζια που ειναι φθηνα και καλα θα πρεπει να δοκιμασεις ενα σωρο αλλα που δεν θα ειναι φθηνα.
ειναι φθηνα αν τρως pad thai .αν ζητησεις καμια μπριζολα ελα πες μου εσυ μετα ποσο την πληρωσες.να μην σου πω εγω.
να πιεις κρασι???περαστικα σου...

αρα ειναι φθηνα αν φας σαν ταυλανδος.δηλαδη ξεχνα το ψωμακι σου,την σαλατα σου,τις ελιες σου,την φετα σου και το κρασακι σου.θα αρκεστεις σε ενα ξερο πιατο με ρυζι και λιγο κοτοπουλο για 50 λεπτα απο τον δρομο η 3 ευρω σε μαγαζι.
για κανονικο γευμα τα 10 ευρω δεν σου φτανουν και ισως και τα 20.μονο το κρασι θα εχει 5 ευρω το ποτηρι.

αυτα θα τα δεις εσυ που θα εισαι εκει ενα μηνα.ο δημητρης που ειναι 5 χρονια ξερει 1  εστιατοριο σε ενα στενο που εχει αλλες τιμες που εσυ δεν θα μπορεσεις να το βρεις.το ταξι ξεχασετο θα κανεις 4 ωρες να φτασεις και με μετρο μολις βγει απο τον σταθμο τρεχα γυρευε που ειναι.θα κανεις κυκλους καμια ωρα.
αλλα και να το βρεις μολις σε δουν αλλες τιμες θα πουν σε σενα και αλλες στον δημητρη.αλλον αερα εχει ο δημητρης και αλλιως θα μιλησει ο δημητρης  και αλλιως εσυ.
και γω αλλα παζαρια εκανα την πρωτη μερα και αλλα την 20η.

γενικα οι μπριζολες ειναι απο 5 εως 10 ευρω και αλλα τοσα οι πιτσες.2 ευρω το ψωμι,3-5 το κρασι,5-6 οι σαλατες.
αυτα σε νορμαλ προς φθηνο εστιατοριο.το κρασι μπορει να το βρεις και 10 ευρω το ποτηρι για παραδειγμα.

οποτε βαλτα κατω και δες ποσο θελεις μονο για φαγητο αν τρωτε σε εστιατοριο και ποσο αν τρωτε στον δρομο να δεις διαφορες.αμα τρως μονο σε εστιατοριο 2 φορες την μερα μπορει τα 1000 να μην σου φτασουν ουτε για φαγητο.
απο την αλλη αν τρως σε καντινες συνεχεια μπορει να την βγαλεις και με 60 ευρω.

και αυτο ισχυει για τα παντα στην ταυλανδη.οτι κανεις με τον τροπο των ντοπιων ειναι φθηνο και οτι το κανεις με τον δικο μας τροπο ειναι ακριβο.εαν θελεις σπιτι ταυλανδεζικο θα βρεις με 75 ευρω αν θελεις σαν τα δικα μας θα πρεπει να δωσεις 300...και παει λεγοντας.
αρα σκεψου τι θελεις γιατι στην ταυλανδη μπορεις να περασει με 500 ευρω μπορεις και με 10.000 τον μηνα σου...

Αποσυνδεδεμένος scubapro

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Browser:
  • Firefox 17.0 Firefox 17.0
Απ: Αξιζει να πας στην Μπανγκοκ ?
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 17:35:44 μμ »
παμε παρακατω τωρα...
κατ εμε ειναι ενα παλικαρι κατω των 30 ετων που δεν εχει ξαναταξιδεψει στην ασια και σιγουρα δεν εχει ξαναπαει ταυλανδη.
και τον συμβουλευω να μην κατσει μπανγκοκ γιατι θα του ειναι σχεδον αδυνατο να σταθει οπουδηποτε σε ανοιχτο χωρο.θα χρειαζεται 3 μπλουζακια μεχρι να παει και να γυρισει στα 7/11,θα δυσκολευετε να αναπνευσει,και οσο και να προσπαθει δεν θα βλεπει ουρανο απο το καυσαεριο.ξαφνικα θα νομιζει οτι εχει πιασει δουλεια σε βοθρατζιδικο αφου ολοι οι βοθροι ειναι ανοιχτοι και βρωμαει σκατιλα ολη η πολη.οι κατσαριδες θα κανουν παρτυ και θα χορευουν σε καθε στενο παρεα με ποντικια σε μεγεθος γατας.
η καντινα που θα παει να φαει θα ειναι πανω απο εναν τετοιο βοθρο και θα νομιζεις οτι το τρως κοτοπουλο με μεθανιο.
πανω στο κοτοπουλο που σου ψηνουν θα ειναι 4 μυγες και ο ταυλανδος θα τις σκοτωσει με εναν χαρτι και μετα θα την ξυσει  με το δαχτυλο πανω απο στο κοτοπουλο σου και θα σου το σερβιρει.
αυτοκινητα θα τρεχουν διπλα στην καντινα και θα πετανε ολα τα καταμαυρα νερα του δρομου πανω στα φαγητα της καντινας.
και φυσικα στις βιτρινες με τα φαγητα οταν θα δειχνεις τι θελεις θα τους λες "αυτο εκει αναμεσα στις 2 κατσαριδες....οχι τις μεγαλες...τις αλλες εκει πιο δεξια τις μικρες..."

αμα μου πεις οτι ολα αυτα δεν τα βλεπεις καθημερινα δεν προκειτε να σε πιστεψω.6 μερες εκει και τα εβλεπα συνεχως και παντου.και μαλιστα υπαρχουν ολα αυτα μαζεμενα στον πιο τουριστικο ισως δρομο την khao san .προς το ποταμι στον πεζοδρομο.σα να λεμε η δικια μας ερμου η το μονασταρακι η η πλακα η κατι τετοιο τελος παντων.

εαν εσενα δεν σε πειραζουν η ακομα σ αρεσουν κι ολας δεν μου πεφτει λογος.ομως δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν υπαρχουν.ειναι εκει.ειναι καθημερινα και για τους ευρωπαιους ειναι αγνωστες λεξεις.δεν υπαρχει ανοιχτος υπονομος στην ευρωπη...αν μου πεις εμενα να ερθω να ζησω εκει θα απαιτησω βαρεα και ανθιυγιεινα.

τι μετρο συγκρισης της μπανγκοκ με την ταυλανδη εχω?μικρο.μονο κραμπι και κο σαμουι προς το παρον.
θα ξαναπηγαινα κραμπι και κο σαμουι?ΝΑΙ θα ξαναπηγαινα για διαφορετικους λογους στο καθενα  και μαλιστα κο σαμουι θα παω για κανα χρονο πιστευω απο ιανουαριο.
γιατι εκει και οχι μπανγκοκ?γιατι δεν βρωμανε οι υπονομοι.δεν εχει την αποπνιχτικη ατμοσφαιρα της μπανγκοκ.ειναι πολυ πιο καθαρα...να σημειωσω εδω οτι στην μπανγκοκ δεν εχει σκουπιδοντενεκεδες.ειναι αδυνατον να βρεις.αντιθετα στο κο σαμουι εχει ανα 20 μετρα.δεν σκοτωνουν τις μυγες πανω στο κοτοπουλο που σερβιρουν αλλα εχουν κατι μηχανηματα απο πανω τους που κρεμονται κατι πανια και γυρνανε συνεχως κανοντας ενα ρευμα αερα και εμποδιζοντας τις μυγες να κατσουν πανω στο κοτοπουλο σου ,δεν εχει κινηση ,δεν ειναι πολη , εχει θαλασσα ,εχει βουνο ,εχει δεντρα,οι ανθρωποι ειναι πιο φιλικοι και  και και και.

αρα πραγματικα δεν μπορω να βρω λογο να κατσει καποιος μπανγκοκ εκτος και αν θελει να κανει ψωνια οπου πραγματικα δεν παιζεται.να φυγω απο την αθηνα και να παω στην μπανγκοκ???????????να πεταξω πανω απο τον μισο κοσμο για να δω μια πολη και μαλιστα μια "ασχημη" πολη.

??? ??? ???

Σέβομαι την άποψη σου αλλα διαφωνώ με όλο αυτό το παραλήρημα σου για την πρωτεύουσα.
Τι διάολο, σε άλλη πόλη βρέθηκα.
Σε 6 μέρες είδες όλα αυτά που περιγράφεις?
Συγγνώμη που η Bangkok δεν είναι Λονδίνο.

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:03:08 μμ »
αμα μου πεις τι απο αυτα που ειπα δεν ισχυουν μπορουμε να κουβεντιασουμε.
παραληρημα ε???
απο ποτε η περιγραφη εμπειριων και γεγονοτων ειναι παραληρημα?
εαν διαφωνεις να μου πεις σε ποια περιοχη πηγες και δεν ειχε ανοιχτους υπονομους?οπου κι αν πηγαινα βρωμαγαν και απο τις τρυπες εβγαιναν κατσαριδες...
τι να κανω δηλαδη?να μην το πω?
η να μην πω για την ατμοσφαιρα?εσενα σ αρεσει?αναπνεεις ανετα?
οσο για το αν ειναι λονδινο συμφωνουμε.οχι δεν ειναι.εσυ και μερικοι αλλοι γιατι προσπαθητε να την αγιοποιησετε ?ειναι τελεια?δεν εχει προβληματα?
να τα κρυψουμε?

Υ.Γ οταν ισχυριζεσαι οτι αλλος παραληρει δεν σεβεσαι  καθολου την αποψη του.και προσμενω τα επιχειρηματα σου που στο προηγουμενο ποστ σου απουσιαζαν.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:11:35 μμ από XxSMIL3xX »

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:23:52 μμ »

καταρχας δημητρη ποιος μπορει να κρινει ποιος ξερει και ποιος οχι?
εν συνεχεια τι σημαινει για σενα οτι καποιος "ξερει"?

μου θυμιζεις κατι γεροντια που το επιχειρημα τους για το οτι εχουν δικιο ειναι η ηλικια τους.
δεν παει ετσι ομως...καλη και η ποσοτητα αλλα χωρις ποιοτητα δεν λεει και τιποτα...
δεν μιλαω για σενα αν εχεις ποιοτητα η ποσοτητα?μιλαω γενικα ετσι...?
επισης ρολο παιζει και η αντιληψη...δεν παει καποιος να γυρισει 100 φορες τον κοσμο...αν δεν εχει αντιληψη 0 εις στο πηλικο.

και δεν ειναι προσωπικο το θεμα αλλα φιλοσοφικο και ανθρωπινο.δεν σε ξερω και δεν με ξερεις αρα δεν μπορω να ξερω τι ανθρωπος εισαι...αλλα και συ δεν μπορεις να ξερεις τι ανθρωπος ειμαι...

παμε παρακατω τωρα...
πανω στο κοτοπουλο που σου ψηνουν θα ειναι 4 μυγες και ο ταυλανδος θα τις σκοτωσει με εναν χαρτι και μετα θα την ξυσει  με το δαχτυλο πανω απο στο κοτοπουλο σου και θα σου το σερβιρει.

θα ξαναπηγαινα κραμπι και κο σαμουι?ΝΑΙ θα ξαναπηγαινα για διαφορετικους λογους στο καθενα  και μαλιστα κο σαμουι θα παω για κανα χρονο πιστευω απο ιανουαριο.
γιατι εκει και οχι μπανγκοκ?γιατι δεν βρωμανε οι υπονομοι.δεν εχει την αποπνιχτικη ατμοσφαιρα της μπανγκοκ.ειναι πολυ πιο καθαρα...να σημειωσω εδω οτι στην μπανγκοκ δεν εχει σκουπιδοντενεκεδες.ειναι αδυνατον να βρεις.αντιθετα στο κο σαμουι εχει ανα 20 μετρα.δεν σκοτωνουν τις μυγες πανω στο κοτοπουλο που σερβιρουν αλλα εχουν κατι μηχανηματα απο πανω τους που κρεμονται κατι πανια και γυρνανε συνεχως κανοντας ενα ρευμα αερα και εμποδιζοντας τις μυγες να κατσουν πανω στο κοτοπουλο σου ,δεν εχει κινηση ,δεν ειναι πολη , εχει θαλασσα ,εχει βουνο ,εχει δεντρα,οι ανθρωποι ειναι πιο φιλικοι και  και και και.

οσο για τις τιμες να πω στον ροντριγκο οτι εγω με την γυναικα μου χαλαγαμε 3.000 τον μηνα.ναι ειναι πολλα.ναι μπορουσαμε λιγοτερα ΑΛΛΑ...

μεχρι να βρεις τα μαγαζια που ειναι φθηνα και καλα θα πρεπει να δοκιμασεις ενα σωρο αλλα που δεν θα ειναι φθηνα.
ειναι φθηνα αν τρως pad thai .αν ζητησεις καμια μπριζολα ελα πες μου εσυ μετα ποσο την πληρωσες.να μην σου πω εγω.
να πιεις κρασι???περαστικα σου...

αρα ειναι φθηνα αν φας σαν ταυλανδος.δηλαδη ξεχνα το ψωμακι σου,την σαλατα σου,τις ελιες σου,την φετα σου και το κρασακι σου.θα αρκεστεις σε ενα ξερο πιατο με ρυζι και λιγο κοτοπουλο για 50 λεπτα απο τον δρομο η 3 ευρω σε μαγαζι.
για κανονικο γευμα τα 10 ευρω δεν σου φτανουν και ισως και τα 20.μονο το κρασι θα εχει 5 ευρω το ποτηρι.

αυτα θα τα δεις εσυ που θα εισαι εκει ενα μηνα.ο δημητρης που ειναι 5 χρονια ξερει 1  εστιατοριο σε ενα στενο που εχει αλλες τιμες που εσυ δεν θα μπορεσεις να το βρεις.το ταξι ξεχασετο θα κανεις 4 ωρες να φτασεις και με μετρο μολις βγει απο τον σταθμο τρεχα γυρευε που ειναι.θα κανεις κυκλους καμια ωρα.
αλλα και να το βρεις μολις σε δουν αλλες τιμες θα πουν σε σενα και αλλες στον δημητρη.αλλον αερα εχει ο δημητρης και αλλιως θα μιλησει ο δημητρης  και αλλιως εσυ.
και γω αλλα παζαρια εκανα την πρωτη μερα και αλλα την 20η.

γενικα οι μπριζολες ειναι απο 5 εως 10 ευρω και αλλα τοσα οι πιτσες.2 ευρω το ψωμι,3-5 το κρασι,5-6 οι σαλατες.
αυτα σε νορμαλ προς φθηνο εστιατοριο.το κρασι μπορει να το βρεις και 10 ευρω το ποτηρι για παραδειγμα.

οποτε βαλτα κατω και δες ποσο θελεις μονο για φαγητο αν τρωτε σε εστιατοριο και ποσο αν τρωτε στον δρομο να δεις διαφορες.αμα τρως μονο σε εστιατοριο 2 φορες την μερα μπορει τα 1000 να μην σου φτασουν ουτε για φαγητο.
απο την αλλη αν τρως σε καντινες συνεχεια μπορει να την βγαλεις και με 60 ευρω.

και αυτο ισχυει για τα παντα στην ταυλανδη.οτι κανεις με τον τροπο των ντοπιων ειναι φθηνο και οτι το κανεις με τον δικο μας τροπο ειναι ακριβο.εαν θελεις σπιτι ταυλανδεζικο θα βρεις με 75 ευρω αν θελεις σαν τα δικα μας θα πρεπει να δωσεις 300...και παει λεγοντας.
αρα σκεψου τι θελεις γιατι στην ταυλανδη μπορεις να περασει με 500 ευρω μπορεις και με 10.000 τον μηνα σου...

Λυπάμαι που βιωσες μ αυτο τον - ΚΑΤ ΕΜΕ- τρελό, ακρως υποκειμενικό και ακυρο τρόπο την πόλη. Δεν εχει κανένα νοημα να προσπαθήσω να σε μεταπεισω.
ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ.Οποιο μελος του φόρουμ σχεδόν και αν ρωτήσεις θα σου πει πως οταν διαβασε το κειμενό σου αισθανθηκε αναλογα με τον scubapro. Τι διάολο θα πει, σε άλλη πόλη ήμουν εγω?
Δευτερον.παρόλες τις υπερβολικές τιμές που αναφέρεις , εσυ με τη γυναικα σου φαγατε 1500 ευρω το ατομο για ενα μηνα.Απ αυτο και μόνο βγαινει συμπέρασμα πως ταξιδι με χίλια ευρω είναι εφικτο.
Τρίτον...σχετικα με τα γερόντια που με συγκρινες που δεν εχουν επιχειρηματα.Τι επιχειρηματα να γραψει καποιος κατω απ την ..επιστημονική φαντασια που γραφεις παρουσιαζοντας την πολη? ΠΑΡΑΘΕΣΑ ΕΝΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ.Χιλιαδες ανθρωποι ψηφίζουν την μπανγκοκ ως καλυτερο προορισμο απ το μουντό παρίσι και το ξενέρωτο πχ Λονδίνο ή τη βενετία που τα κανάλια της βρωμάνε πιο πολυ απ της μπανγκόκ.
Τεταρτον..μιλάς γενικά λες αλλα το συμπερασμά σου είναι ενα. Εχεις σωστοτερη πιστευεις εικόνα της πόλης απ οτι εγω παρότι εμεινες 6 μέρες εκει, κι εγω 6 χρόνια( ψάχνοντας ανελιπως την πόλη και την κουλτούρα της).Κι αυτό το εξηγείς προφανως (και)με το οτι εχεις υψηλότερη αντιληψη.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.Εντούτοις δεν πρέπει λίγο να επανεξετάσεις τόσο βιαστικές βεβαιότητες ?
ΠΕΜΠΤΟΝ..αν επιμενεις αυριο που θα χω χρονο θα σου γραψω και συγκεκριμενα επιχειρηματα για να μη λες οτι απλα απαξιώνω την αποψη σου με σοφιστείες..

Δημητρη επειδη αναφερθηκες σε μενα να σου θυμισω ,οτι σου εστειλα το pm της "ειρηνης" , ζητωντας "συγγνωμη" για τις λεκτικες αντιπαραθεσεις .

Ελπιζω να το θυμασαι ....Ευχαριστω
Φυσικά το θυμάμαι !!!Κι ευχαριστώ με τη σειρά μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2012, 08:38:41 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Thai fanray

• *
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 6.0 Safari 6.0
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:45:02 μμ »
Ολες οι μεγαλουπόλεις παγκοσμιως,έχουν τόσες όψεις,όσα και τα Βαλαντια του καθενός...βρώμικη για τους φτωχούς ,αστραφτερη για τους έχοντες γερό πορτοφόλι.Η μήπως οι φραγκατοι στέκονται στο κιοσκι για σουβλάκι κατσαρίδα?

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
  • Firefox 17.0 Firefox 17.0
    • www.thai.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:47:00 μμ »
Ακριβως ετσι
Μολις γυρισα απο ενα 20μερο στην βκκ
Εαν το οικονομικο δεν ειναι προβλημα , τοτε η πολη ειναι απαιχτη

• Browser:
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:50:36 μμ »
Ολες οι μεγαλουπόλεις παγκοσμιως,έχουν τόσες όψεις,όσα και τα Βαλαντια του καθενός...βρώμικη για τους φτωχούς ,αστραφτερη για τους έχοντες γερό πορτοφόλι.Η μήπως οι φραγκατοι στέκονται στο κιοσκι για σουβλάκι κατσαρίδα?
Ζω με το ενα εκτο του μηνιαιου εισοδηματος του χχsmil3xx (και ζω καλά).Αρα στην περιπτωση μας αυτο δεν ισχύει. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΔΩ , ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΙΛΑΝΔΟΙ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 18, 2012, 18:53:46 μμ από dimitrisdtc »

Αποσυνδεδεμένος Thai fanray

• *
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 6.0 Safari 6.0
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 19:02:44 μμ »
Ζω με το ενα εκτο του μηνιαιου εισοδηματος του χχsmil3xx (και ζω καλά).Αρα στην περιπτωση μας αυτο δεν ισχύει. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΔΩ , ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΙΛΑΝΔΟΙ.
ρε σύ μητσο,το λες γιατί ποτέ δεν έχεις βρεθεί με λεφτά!! Με λεφτά όμως...if u know what I mean...

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 19:16:14 μμ »
1)μιλας εκμερους αλλων?τους αντιπροσωπευεις?εχω διαβασει και αρνητικα σχολια εδω μεσα και εχω δει τις αντιδρασεις...το γιατι, δεν με ενδιαφερει και δεν θελω να ασχοληθω.ειναι δικο σας θεμα.εγω μονο να υποστηριξω την αποψη μου θελω.
εσυ και ο scubapro αντι να μου λετε οτι καποιος απο τους 2 μας πηγε σε αλλη πολη θα μπορουσατε να μου πειτε οτι οχι δεν εχει ανοικτους υπονομους και οτι δεν βρωμαει η οτι η ατμοσφαιρα ειναι ωραια η οτι δεν εχει κατσαριδες και μυγες αναμεσα στα φαγητα.
δεν με απασχολει αν εγω ειμαι ψυχακιας με τις κατσαριδες και εσυ οχι.με απασχολει αν αυτες υπαρχουν.ο καθενας ας κρινει μετα.

2)δεν ειπα ποτε οτι δεν ειναι.του ειπα οτι εξαρταται απο αυτον.εγραψα καθαρα οτι μπορει να το κανει και 500 ευρω τον μηνα(ισως υπερβολικο) αλλα μπορει και με 10.000 ευρω τον μηνα.

3)α)το παραδειγμα δεν εχει να κανει με σενα ουτε με καποιον συγκεκριμενα.εχει να κανει με το οτι πολυ θεωρουν επιχειρημα οτι εγω ειμαι 80 και συ 40 αρα δεν ξερεις η εγω πηγα 8 φορες εσυ 3 αρα δεν ξερεις και παει λεγοντας.
β)το οτι καποιοι χιλιαδες ψηφισαν την μπανγκοκ δεν μου λεει απολυτως τιποτα.και το chiang mai βγηκε 2 φορες η καλυτερη πολη αλλα σε οποιο φορουμ κι αν διαβασα διαπιστωσα ευρωπαιους να τρεχουν να σωθουν απο το νεφος.
η μαλτα εχει ψηφιστει ως η καλυτερη χωρα για μονιμη κατοικια για μεταναστες η expats αλλα ταυτοχρονα ειναι και η πιο βαρετη.ειναι τελεια για γεροντια.για μας δεν...
για να καταληξω οτι και τον παπανδρεου και το πασοκ και τον bush τους ψηφισαν...και τι μ αυτο?και φυσικα θα ηθελα να μου πεις καποιο λινκ να δω και γω ποιοι την εβγαλαν καλυτερο προορισμο.καθημερινα ψαχνω να βρω που θα παω τον ιανουαριο σαν εναλλακτικη του κο σαμουι και μπανγκοκ δεν εχω διαβασει πουθενα.οσο για παρισι,λονδινο,βενετια το καθενα εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του.τα οποια αν θελεις τα αναλυουμε.

4)δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα.μπορεις να ανατρεξεις στην αρχη του 3ου θεματος.δεν ειπα οτι η δικια μου αποψη ειναι καλυτερη.εσυ με προλαβες και μου ειπες οτι δεν ξερω.και σε ρωτησα ποιος κρινει και πως οτι  καποιος ξερει η οτι δεν ξερει και εφερα καποια παραδειγματα.απο ποτε για να πεις την αποψη σου πρεπει να "ξερεις" και ποιος ειναι αυτος που θα πει οτι ξερεις η οχι και με ποια κριτηρια?

5)φυσικα και θα περιμενω την αποψη σου αλλα προσπαθησε να εισαι συγκεκριμενος και αν μπορεις να απαντησεις σε αυτα που εχω γραψει και οχι γενικοτητες.δηλαδη α)εχει ανοικτους υπονομους?β)βρωμανε παντου και παντα?γ)εχει αποπνιχτικη ατμοσφαιρα?εχει κατσαριδες?εχει ποντικια?
και το θεμα μας δεν ειναι αν εγω εχω προβλημα με τις κατσαριδες και εσυ οχι, αλλα αν υπαρχουν.

φιλικα σταθης!

Υ.Γ καθως το εγραφα απαντησαν κι αλλοι...το οτι χαλαγαμε 3.000 τον μηνα δεν σημαινει οτι αυτο ειναι και το εισοδημα μας.
οσο για το αν ειναι οικονομικο η οχι???εαν ηθελα χλιδες θα διαλεγα αλλη χωρα.αμα ειναι να μενω στο hilton και 5αστερα παω και βιεννη η αμστερνταμ.δε νομιζω οτι καποιος γι αυτο επιλεγει την ταυλανδη και σιγουρα οχι εγω.

Αποσυνδεδεμένος martz

• Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 00:20:30 πμ »
έλεος βρε παιδιά μόνο για κατσαρίδες και ποντίκια έχετε να λέτε για την bangkok? ωραία έχει και κατσαρίδες και ποντίκια και ξεχάσατε να αναφέρετε τα κουνούπια. και τι έγινε? ξέρετε κανα μέρος στο κόσμο που να μην έχει? σε χρυσά κλουβιά μεγαλώσατε εσείς στα δικά σας χωριά δεν έχει μαμούνια?
φοβάμαι οτι ο κόσμος που πηγαίνει σ' αυτά τα μέρη περιμένει να συναντήσει τα χρώματα και τ' αρώματα των διαφημιστικών φυλλαδίων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
η ταιλάνδη δεν είναι δυτική χώρα ούτε η bangkok δυτική πόλη και γι' αυτό για μένα τουλάχιστον είναι απίθανη. κι αν στη πορεία για να την ανακαλύψω φάω και καμιά κατσαρίδα δεν πειράζει χαλαλι...

• Browser:
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 08:03:48 πμ »
Η απάντηση με τα επιχειρήματα που υποσχέθηκα.

Καταρχήν αν θέλουμε να εξετάσουμε το αν η Μπανγκόκ είναι ενας καλός τουριστικός προορισμός ή πρέπει να αποφευγεται πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι όσο το δυνατόν γίνεται κάποια αντικειμενικά δεδομένα διότι με τη λογική του σχετικισμού και του χχσμιλ3χχ οποιαδήποτε υποκειμενική γνώμη μπορεί να προβαλλεται ως αλήθεια χωρίς φυσικά να υπάρχει τρόπος μαθηματικής απορριψής της .Ετσι πχ ο Φοίβος  μπορεί να είναι ανώτερος του Βάγκνερ, οι ταινίες του Ψάλτη καλύτερες απ του Ταρκόφσκι και τα κείμενα του Παπανούτσου σημαντικότερα απο του Σοπενχάουερ.ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?

Εχουμε και λέμε λοιπον.Οι παράγοντες που κρίνουν ενα τουριστικό προορισμο είναι λίγο πολύ οι εξης.

1-ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Για να μην κουραστώ  να ψάχνω στατιστικές ας μείνω στην γενικότερη εντύπωση που εχουν όλοι οι ταξιδιώτες και εγω προσωπικά μετα απο τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει αλλο μέρος, ειδικά μεγαλούπολη, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαικών που να σου παρέχει τέτοιο αισθημα σιγουριάς .Σταγόνες στον ωκεανό οι περιπτωσεις ληστειων εναντίων τουριστών στη Μπανγκόκ, ή αναιτιων επιθέσεων, βιασμών κλπ

2-ΤΙΜΕΣ

(εχουν παντα σημασία γιατί καθορίζουν την αγοραστική δύναμη των όποιων χρημάτων του ταξιδιώτη , το πόσο δηλαδή μπορεί να διασκεδάσει τις διακοπές του και πόσα πράγματα μπορεί να κάνει.)

ΣΤΕΓΑΣΗ /Ενδεικτικά στη Mπανγκόκ υπαρχουν guesthouse πραγματικά πάμθηνα , τρύπες με τουαλέτα στο διάδρομο , εντουτοις χαμηλότερα πιθανόν απο οποιοδήποτε αλλο μερος στον κόσμο. Το LT Guesthouse ξεκινάει απο 100 μπατ .Ξενοδοχεία με πισίνα πχ το KHAOSAN PALACE ξεκινάνε απο 550 μπάτ και παει λέγοντας. Ενοικιαζόμενα δωμάτια με το μήνα δε εστω και με ενα μήνα μόνο συμβόλαιο βρίσκονται και με 60 ευρώ πχ στην Prakanong.

ΦΑΓΗΤΟ/ απειρες επιλογές με 30-40 μπάτ σ όλη την πόλη, τεράστια ποικιλια απο πιάτα που θέλεις ζωές για να την καλύψεις. Για όποιους ισχυριστούν οτι ναι αλλα του δρόμου είναι βρώμικα υπάρχουν ενα σωρό επιλογές σε κιριλέ μαγαζια απλα λίγο πιο ακριβα. Οσο για τα αστεια του χχσμιλ3χχ οτι θες 10 και 20 ευρώ να φας σαν ανθρωπος καμμιά μπριζόλα απλά να αναφέρω μόνο μερικά μερη ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ πανευκολο να τα βρείς, που τρώς μπριζόλες, σούσι, γλυκά, μακαρόνια, σαλάτες, τυριά κλπ  υπηλότατης ποιότητας

σε κιριλέ χώρο και σε απεριόριστη ποσότητα με λιγότερα απο 10 ευρω σε μπουφέδες.Απο μνήμης είναι οπότε ελαφρά λάθη συγχωρούνται.

σουκουμβιτ 2, magestic grande 300 Mπατ

Bayoke 390 B

S15 235 Μπατ

Best beef 199 Μπατ στο Ονουτ (κυρίως βοδινό εδω)κλπ

Μεταξύ των 30 και των τριακοσίων υπαρχει μια απειρη επιλογή απο πολυ καλα΄φαγητα σε χαμηλότατες τιμές και πολύ καθαρά πχ ολα τα food stalls στα δεκάδες εμπορικά.ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΎΞΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ αλλα προς το παρόν ας συμφωνήσουμε οτι το φαγητό ειναι φθηνό εδω.

ΨΏΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ /ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΏ είναι επισης πολυ φθηνα , όχι βέβαια πάντα.

ΤΑΧΙ / ίσως τα πιο φθηνά σ ολο τον κόσμο σε τόσο υψηλά στάνταρ, οπου με ιδανικές συνθηκες που τις πετυχαίνεις κυρίως το βράδυ κάνεις 20 χιλιόμετρα με 3 ευρώ και κάτι. ΤΟ ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΟ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΟΓΔΟΟ ΤΟΥ ΕΥΡΏ  , και η καθυστέρηση στα φανάρια ενα δεκσατο του ευρώ το δίλεπτο.ΑΥΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΆ.

3. ΑΝΘΡΩΠΟΙ/ κατα κοινή ομολογία αν και σε μερικές τουριστικές περιοχές της πόλης σχετικά αλλοτριωμένοι, ειναι στο συνολό τους πολύ φιλικοί , ευγενικοί και κυρίως θετικοί, ευδιάθετοι κλπ

4. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ/

ελάχιστες πόλεις στον κόσμο δινουν τετοια ποικιλία παραστάσεων και μαλιστα ανακατεμένες, με τη μια δίπλα στην άλλη σ ενα μαγευτικό συνοθύλευμα. Ποτάμι, παράγκες, τεράστια κιριλέ εμπορικά,  τσαινατουν, ιντιαν ταουν, εκκλησιές, τζαμιά, βουδιστικοί ναοι,΄παρα πολλά πάρκα, παζάρια ,μπλόκ σεξοτουρισμου, sky bars, παγοδρόμια, κλπ.

Δυσκολο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους κάτι και να μην υπάρχει στη Μπανγκόκ. ΕΝΑ ΣΩΡΌ ΠΑΡΑΔΟΞΌΤΗΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΙΣ ΨΑΧΝΕΙ, κάποιες απ αυτές μου είναι αδιάφορες , τις γραφω όμως ως ενδεικτικές ποικιλίας .

-εστιατόριο οπου σε σερβίρει ρομπότ.

-εστιατόριο οπου το κοτόπουλο σου ρχεται εκτοξευμένο απο καταπέλτη.

-κυριλέ μπαρ που ταυτόχρονα ειναι σιδηρουργειο (iron fairies)

-το ψηλότερο ανοιχτο εστιατοριο στον κόσμο στον state tower / αν σας φαινεται ακριβο υπαρχουν αλλα 25 sky bars με καλύτερο στη σχεση ποιότητας τιμής το red sky στο centara

-ενα απ τα μεγαλύτερα ανοιχτα παζαρια στον κόσμο (chatuchak)

-μουσείο αφιερωμένο στα μυρμήγκια

-μερος όπου δεν δικαιούσαι να χρησιμοποιήσεις τα χερια σου για να φας αλλα σε ταίζει η γκόμενα- σερβιτόρα που κάθεται στα γονατά σου.

- ναος με 3000 αγάλματα

-κλάμπ που ανοιγει στις 6 το πρωί και κλείνει στις δέκα

-mall που κάθε οροφός του είναι κι ενα διαφορετικό 'αεροδρόμιο΄ διάσημων προορισμων

- εστιατόριο που τρως κόμπρες ανάμεσα στα άλλα κλπ

5.ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ πρόβλημα για τον expat ισως σε βαθος χρόνου αλλα όχι και για τον τουρίστα. Ενα αμάλγαμα ται, κινέζικων , ινδικών, χμέρ, μον, πορτογαλεζικων κλπ επιρροών μιας και η Μπανγκοκ ήτανε σταυροδρόμι μετα την πτώση της αγιουταγιας. ΤΟ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ: H Μπανγκοκ είναι ταυτόχρονα εξωτική αλλα και πολύ δυτικοποιημένη οπότε είναι μια τέλεια εισαγωγή για οποιον βγαίνει πρώτη φορά απο ευρώπη.

6. TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ/πολλές αναμφισβήτητα , λογικό για μια πόλη που δέχεται μαζικό τουρισμό.

7. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ/ airport link ,  ΜΡΤ, sky train, τζαμπα ποδήλατα σε κάποιες περιοχες, λεωφορεία, μοτο ταξι, ταξι, καραβάκια, τουκ τουκ .AΦΘΟΝΕΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΛΊΓΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΝΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΚΙΝΗΣΗΣ.

8.ΦΑΓΗΤΟ./ απλα τα παντα σε παμθηνες ή λογικές -συνήθως  - τιμες. Περα απ τα απειρα ταιλανδικα , κινεζικα , γαιπωνεζικα, κορεατικα μερη  υπαρχουν στην πολη εξαιρετικα ιρανικα εστιατορια, ρωσικο, σρι λανκα, υπεροχο ουζμπεκ εστιατόριο, φιλιπινεζικο, βραζιλιανικο, αριστουργηματικα φθηνοτατα ινδικα, vegeterian, μεξικανικα, νεπαλέζικα, γαλλικα, νιγηριανό, μπουρμέζικα , φιλανδικό ,οτι μπορεί να φανταστεί κανεις.

9. ΦΛΕΡΤ, ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ/  τζαμπα η όχι , η πόλη σου δίνει απειρες δυνατότητες (καπως λιγότερες για τις γυναικες ταξιδιώτες) κι αυτο δεν χρειαζεται να το αναλυσω.

10. ΓΛΩΣΣΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ αρκετός κόσμος μιλαει αγγλικα ειδικά εδω, δεν υπάρχει δηλαδή θέμα.

θα μπορούσα να γράφω επ απειρον για μια πόλη που τη βρίσκω συναρπαστικη και πιστευω είναι συναρπαστικη για όποιον εχει μάτια να δει και μπορεί πχ να χαθεί ωρες στην ΤΣΑΙΝΑΤΑΌΥΝ χαζευοντας τους καρπους και τα βοτάνια στα παζάρια.Pusa, ginkgo, δεκάδες είδη τσαγιών, τριανταφυλλα,  πτερυγια καρχαρία, τους ιπποκαμποι στα βαζάκια κλπ ή να παει μερικά βήματα παραπέρα και να φαει εξαιρετικά ινδικά γλυκά μαζί με μασάλα τσαι.

ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΆ της οπως τα αναφερες και όπως τα βλεπω.

-ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ/ υπάρχει αλλα φυσικά δεν αλλάζεις τρεισ φορές μπλουζάκια ουτε κάνεις δεκα φορές μπανιο. Απ την εμπειρία μου ο μέσος ταξιδιώτης ξεπερναει αρκετα ανετα αυτο το κομματι, ειδικα οταν κινειται και σε χώρους οπως το ξενοδοχείο του, το σεβεν, malls, taxi, clubs ή το βραδυ που συχνά δροσίζει.

- ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ/ με λιγο ψάξιμο και προεργασια ποτε δεν κολλάς μιας και μετακινεισαι καθε φορα ειτε με μρτ, ειτε με sky train, είτε με καραβάκι, τα οποια καλύπτουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ τουλαχιστον το τουριστικού ενδιαφέροντος μέρος της πόλης.

- ΒΡΩΜΙΑ - ΜΥΡΩΔΙΕΣ-ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ/ είναι ενα θέμα οχι φυσικα τόσο μεγάλο όπως το παρουσιαζεις αλλα για  καποιους ευαισθητους και καλομαθημενους ισως να ειναι προβλημα. Παντως για τους ευαισθητους υπαρχουν και 27 μεγαλα παρκα να καταφυγουν

-ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ -ΠΟΝΤΙΚΙΑ .Υπαρχουν φυσικά αλλα καμμια σχεση με τη συχνοτητα που περιεργραψες. ΑΥΤΟ ΌΜΩς ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ μιας και δεν υπάρχει κατσαριδομετρητης..

-ΑΝΘΥΓΕΙΝΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ/ Τι να γραψω εδω?Οτι δεν είναι όπως τα λες? ΚΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΩΡΌ ΠΑΓΚΟΙ εχουν πιστοποιητικά απ το υγειονομικό που κανει συχνα ελεγχους? Θα λες τα δικα σου παλι. Αλλωστε τι να ξερω εγω που χω φαει τουλαχιστον σε 1500 διαφορετικα εστιατορια του δρομου ,και τα ξερω με το ονομα τους που λεει ο λογος ,και εχω αρρωστησει ελαφρα απ αυτα με ψιλοδιαρροιες συνολο 3-4 φορες. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!Θα είναι θεμα αντιληψης!

Ποσο ενοχλητικα είναι τα παραπανω ωστε να ακυρωσουν την μπανγκοκ ως τουριστικο προορισμο και να επισκιασουν τα θετικά της? ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝ (όπως να σαι σιγουρος και παρα πολλους αλλους , λογω δουλειας κάποτε ειχα συζητησει με περιπου 5-6 χιλιαδες ταξιδιώτες και ξερω καλα τι αποκόμιζαν συνηθως ερχομενοι εδω) ΜΑΛΙΣΤΑ προσθετουν ισως στο ψηφιδωτό του διαφορετικού το οποιο υποτιθεται ερχεσαι μεχρι εδω για να δεις.

Τι στο καλο? Ολα σχετικα τα βλεπεις, τη γνωση, τις ψηφοφορίες(γελοιο το λιγοτερο το επιχειρημα σου, οτι και τον Μπους τον ψηφίζουν λες και υπηρχε μια μονοπλευρη ενημερωση, ενας πακτωλος ξοδεμένων χρηματων , πληρωμενοι κονδυλοφοροι, πλυση εγκεφαλου απ το fox ωστε να ψηφισουν οι αναγνωστες την Μπανγκοκ ως καλυτερο προορισμό.ΘΕς ΔΕ ΘΕς είναι μια ισχυρη ενδειξη οτι η οπτική σου είναι υποκειμενικη , μακρυα απ την πραγματικότητα.)αλλα εδω εχεις κολλήσει οτι ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,(και κατ επεκταση η δυτική κουλτουρα και μόνο) θεωρία που χτυπησε επαρκως ο levi strauss εδω και ...αιώνες. Ασε που δηλώνεις αναρχικός  που υποτιθεται γουσταρεις φυση, αλλα μολις βλεπεις κανα ποντικακι η κατσαριδα παθαινεις κολούμπρα!

Και για το τελος παραδεξου επιτέλους, όπως κανω και γω
σ ενα σωρό τομείς που αγνοω , οτι είσαι εντελως ασχετος απο Μπανγκόκ  κι οτι  δικαιούσαι βέβαια να εκφερεις γνώμη αλλα ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ. Περιμένω τη απαντηση σου ,,και σ οτι θες απανταω .

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 11:41:00 πμ »
σε γενικες γραμμες ετσι ειναι αν και σε λεπτομερειες θα μπω σε λιγο γιατι μολις γυρισα απο ενα δικαστηριο και δεν εχω ηρεμια να γραψω.

και η θεση μου και η προτροπη μου στον ροντριγκο ηταν αφου θα κατσει 30 μερες να μην παει μπανγκοκ για να γλιτωσει απο τα αρνητικα της και να παει κατευθειαν σε καποιο αλλο μερος με περισσοτερα θετικα και λιγοτερα αρνητικα.

οσο για τα πλεονεκτηματα μου περιεγραψες ολες οι μεγαλουπολεις τα προσφερουν  αλλα ακομα καλυτερα και αλλα λιγοτερο καλυτερα αλλα σε γενικες γραμμες μια απο τα ιδια ειναι.δηλαδη πολλες επιλογες μεσα σε ενα τσιμεντενιο χαος.
παντου υπαρχουν μουσεια,παντου υπαρχουν ξενοδοχεια φθηνα και ακριβα,παντου υπαρχει φαγητο.απο την αθηνα και την κωσταντινουπολη μεχρι το πεκινο,το χονγκ κονγκ,την βιεννη και το αμστερνταμ.ολα ειναι τσιμεντενιες πολεις.
με την διαφορα οτι ολες οι αλλες πολεις που ανεφερα εχουν καποια αλλα στανταρντς με εξαιρεση το πεκινο,φυσικα ειναι πιο ακριβα και το υπερ της ταυλανδης ειναι οι ανθρωποι της που οντως ειναι ιδιαιτεροι και θετικοι.ελα μου ομως που στην μπανγκοκ ειναι αδιαφοροι σε σχεση με το κραμπι ας πουμε.
η κατ εσε ειναι οι ιδιοι?ουδεμια σχεση εχουν.ειναι τουριστικη η μπανγκοκ και δεν υπαρχει διαπροσωπικη σχεση και δεν σε υπολογιζουν οσο στο κραμπι ας πουμε.

και τον πρεοετρεψα να λοιπον να μπει στο φορουμ να κοιταξει βορεια,νοτια,αντολικα και οπου θελει και να διαλεξει η  κο σαμουι η το κραμπι η το τσιναγκ μαι η οτι αλλο θελει γιατι θα ειναι καλυτερα απο την μπανγκοκ.θα γνωρισει ανθρωπους πιο ευκολα,θα ειναι πιο γνησιοι και αυθεντικοι,θα εχει το αερακι του,δεν θα χρειαζεται 5 μπλουζακια την μερα,θα βλεπει τον γαλαζιο ουρανο,θα κολυμπαει και παει λεγοντας.
και γιατι να παει σε εναν ναο στην μπανγκοκ μαζι με αλλους 2.000 τουριστες και να μην παει σε ενα στον τσιανκγ μαι και να ειναι μονος του η μαζι με αλλους 10 η στο κραμπι?

πολλα εγραψα και πρεπει να μαγειρεψω θα γραψω αργοτερα αναλυτικα.

Η απάντηση με τα επιχειρήματα που υποσχέθηκα.

καταρχας για να ξεμπερδευουμε με αυτο.
προετρεψα εναν αναγνωστη να μην κατσει μπανγκοκ αλλα να παει κατευθειαν σε καποιο αλλο μερος της ταυλανδης.
και πεταχτηκες εσυ να μου πεις αν ξερω και τι ξερω.
οσοι διαβαζουν μπορουν να κρινουν τα λεγομενα του καθενος μας δεν χρειαζονται αυτοκλητους κλητηρες και συνηγορους.
εγω απλα εστιασα στο επιχειρημα σου αν ξερω η οχι και ποιος το κρινει αυτο και με ποια κριτηρια.
δεν εχω δει πουθενα επαγγελμα μετρητη γνωσεων...μπορεις να μας πεις που το σπουδασες...και μην μου πεις ο δρομος γιατι ο δρομος θα επρεπε το αντιθετο να σου εχει διδαξει.
Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα οπως μας εχεις πει και ο σωκρατης.εσυ βεβαια οχι απλα ξερεις αλλα κατηγορεις και αλλους οτι δεν ξερουν.
επεσημανα λοιπον και συνεχιζω να το κανω τοι η γνωση ειναι σχετικη και κανεις δεν μπορει να ισχυριστει αν την εχει οπως κανεις εσυ ποσο μαλλον οτι δεν την εχει καποιος αλλος.

παμε στα θεματα που εχεις αριθμισει.
1)ναι εχει ασφαλεια.βεβαια με βιεννη η ζυριχη δεν συγκρινετε ουτε με κοπενχαγη και ελσινκι.

2)ναι ειναι φθηνη σε συγκριση με τους δυτικους προορισμους.οι τιμες σου ομως ειναι υπερβολικες.δυσκολα καποιος τουριστας που θα κατσει 2-3 μερες μπανγκοκ θα φαει με 20-50 μπατ απο τον δρομο παρ ολα αυτα μπορει να βρει με αρκετο ψαξομο αυτες τις τιμες με το οποιο ρισκο να παθει δηλητηριαση φυσικα.απο την αλλη μπορει να φαει και με 100 ευρω το γευμα.
ναι εχει φθηνα καταλυματα συνηθως πανω σε κεντρικους δρομους και με χαμηλα στανταρντς.δεν θα βρεις το ουαο ξενοδοχειο με 10-15 ευρω.θα ειναι λιγο βρωμικο,λιγο εως πολυ μικρο,θα εχει φασαρια κ.τ.λ.
αλλα και παλι ειναι φθηνα γιατι με 30-40 βρησκες ξενοδοχειο που εδω θα ηθελες 100.
ψωνια και υπηρεσιες για τον τουριστα που θα μεινει 3 μερες δεν ειναι και πολυ φθηνα.για σενα ειναι.
παραμενουν οικονομικοτερα απο ευρωπη παντως.

4)σχεδον τα ιδια επιχειρηματα μπορω να σου πω για το λονδινο και το παρισι που τα εχω ζησει κι ολας.
με την διαφορα οτι ειναι παρα πολυ πιο ακριβα και οτι ο κοσμος ειναι ευρωπαιοι  και οχι ταυλανδοι με οτι αυτο συνεπαγεται.
δεν εχει μονο κατα αυτο ομως εχει και υπερ.αλλη κουλτουρα εχει το παρισι αλλη μπανγκοκ...αλλα θεατρα,αλλες εκθεσεις...
ειναι φυσικα δυτικοι ομως τους οποιους και εχω βαρεθω γι αυτο πηγα ταυλανδη και μαλλον θα ξαναπαω μεσα στον ιανουαριο η φεβρουαριο ισως και για μονιμο.αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν επιπεδο και μορφωση ομως.
εχει εστιατοριο που το φαγητο στο σερβιρουν πανω σε γυναικα και τρως απο πανω της αν και αυτο δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο.εχει το λουβρο,εχει τον σηκουανα και και και και...
και για το λονδινο τα ιδια ισχυουν πανω κατω με λιγοτερη κουλτουρα ομως.
εχουνε γυναικες επι πληρωμη το οποιο δεν ξερω γιατι το λεμε?εγω το θεωρω αρνητικο.εχουν ουρανοξυστες,εχουν μπαρ σε ρετιρε,εχουν ανοικτες αγορες,εχουν τα γκετο τους,εχουν after clubs,εχουν και τα παρκα τους....τι τους λειπει δηλαδη σε σχεση με την μπανγκοκ εκτος το οτι οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι και τον καιρο...?που θα δουμε αν ειναι στα συν η τα πλην.
οποιον τουριστικο οδηγο και αν ανοιξεις θα διαβασεις 100 πραγματα.και για την αθηνα και την κωνσταντινουπολη και την αλεξανδρεια και παει λεγοντας....

5)εχει κουλτουρα οπως ολη η ταυλανδη.οπως και παρα παρα πολλες αλλες πολεις και χωρες.αλλες λιγοτερο και αλλες περισσοτερο αν και αυτο ειναι υποκειμενικο.

7)συγκοινωνιες εχει.απλα βγαλε το ταξι...την μερα δε νομιζω να μπαινεις σε ταξι?εκτις  και αν σου περισσευει κανα 4ωρο...

Ανεσηφαγητο εχει οντως σε ολες τις τιμες.το αν ειναι ωραιο ειναι υποκειμενικο.

9)ειμουν με την γυναικα μου και δεν με απασχολουσαι καθολου αυτο.με ενοχλησε μονο τι πολλες φορες σε ολη την ταυλανδη ομως και οχι μονο στην μπανγκοκ δεν την σεβοντουσαν και ασχολιοντουσαν μονο μαζι μου.μπορω να καταλαβω την διαφορετικη νοοτροπια μπορω να καταλαβω και την θεληση για χρημμα ομως...

10)μιλανε αγγλικα σε πολυ πολυ γενικες γραμμες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2012, 18:00:52 μμ από Oytopikos »

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 14:26:12 μμ »
10)μιλανε αγγλικα σε πολυ πολυ γενικες γραμμες.οπου σου λαχει ειναι.αλλοι μιλανε μετρια και αλλοι καθολου.
π.χ εμεις στα 10 ταξι που πηραμε και ολα βραδυ  αι μονο βραδυ οι 8-9 δεν μιλαγαν...
στα 7-11 στη sathorn που μεναμε δυσκολευομασταν.αλλα τα καταφερναμε.

11) που δεν το εχεις αριθμημενο ναι τα παζαρια τους ειναι πολυ ωραια δυστηχως με την ζεστη και την βρωμα χανουν.
δυστηχως ετσι ειναι αυτα ομως και πρεπει να συμβιβαστεις με αυτο.

αρνητικα τωρα

12)ζεστη /υγρασια...μας  λες οτι ο τουριστας δεν εχει προβλημα  αν ειναι σε κλειστο χωρο με κλιματισμο...
χαιρω πολυ...στους κλειστους χωρους δεν βλεπεις την πολη ομως...τοιχους βλεπεις.εξω τι γινετε...?
προσωπικα ειχα παντα τσαντα στον ωμο με πετσετα και μπλουζακια και αλλαζα οπου μπορουσα.

13)κινηση στους δρομους...ξεχνας τους δρομους εκτος της νυχτας που ειναι ολα ωραια χωρις κινηση.

14)http://www.thai-discovery.com/forum/topic/4204-bangkok-pollution-level-is-dangerous-pcd-warns/
http://www.bangkokpost.com/learning/learning-from-news/219531/bangkok-air-pollution
μολις βγει απο το αεροπλανο στο αεροδρομιο και πας να ανασανεις,νομιζεις οτι πνιγεσε η οχι?
αναπνεεις κανονικα η εχεις ενα κομπο στον λαιμο?εχει σχεση η ποιοτητα του αερα στην μπανγκοκ με οπουδηποτε αλλου στην ταυλανδη?
και κατι γενικοτερο οχι μονο για μπανγκοκ αλλα για ολη την ταυλανδη...γιατι ολοι ρουφανε ενα υγρο για να ανοιγει τους ρογχους αφου ολα ειναι ωραια?ποιος δεν εχει τετοιο στην τσεπη του?ολη με αυτο το ματζαφλαρι ειναι.
η ποσοι κυκλοφορουνε με μασκες?εχετε δει στο λονδινο η την αθηνα μασκες?γιατι εκει φορανε τοσοι πολλοι?
δεν ειδα κανεναν στο κο σαμουι να φοραει μασκα...
ας googlαρει οποιος θελει bangkok pollution να δει τις φωτο.

15)καθε 20 μετρα ο υπονομος που ειναι ανοιχτος εχει  μια τρυπα.αυτος ο υπονομος ειναι μεγαλο καναλι γεματος σ@@@α.
μιλαμε για 12 εκ. κοσμου που χεζει και ολα αυτα ειναι ανοιχτα...

16)βρωμικο φαγητο...ναι λοιπον ειδα αυτοκινητο να τρεχει και να πεταει λασπονερα πανω σε κοτοπουλα.και οχι μονο μια φορα.ηταν καθημερινο φαινομενο ας πουμε για παραδειγμα  πανω στην sathorn και πισω απο το siam mall και γυρω απο το πλατινουμ.οσες φορες πηγα απο 2 στο καθενα το ειδα.
ναι ειδα κατσαριδες.ναι ειδα μυγες που τις σκοτωνουν πανω στα κοτοπουλα και μετα να τα ψηνουν και να τα σερβιρουν.

και καταληγω οτι το μονο ωραιοτερο που εχει η μπανγκοκ σε σχεση με αλλες πολεις ειναι οι ανθρωποι τους.
ωραιοτερο για μενα φυσικα.αλλοι διαφωνουν και τους λενε μαυρους και κοντους....
εμενα μου αρεσουν παντως.στο κραμπι ομως εχει πιο αγνους ανθρωπους και πιο γνησιους ταυλανδους?
η δικια μου εμπειρια λεει ναι.στο κραμπι με βαζανε στο σπιτι τους.στην μπανγκοκ τσου...
ειναι πιο φθηνα στο κραμπι απ οτι στην μπανγκοκ?ναι ειναι.
εχει καθαρο αερα?ναι εχει?
εχει αγορες?ναι εχει?
εχει μαγαζια να φας απο 50 λεπτα μεχει 100 ευρω?ναι εχει?
εχει θαλασσα?ναι εχει?
ειναι πιο καθαρα?ναι ειναι.
και και και και και και....

και επιμενω οτι δεν υπαρχει κανεις λογος καποιος να κατσει μπανγκοκ.μα κανεις.
αμα θελει να δει τα φοβερα μπαρ και εστιατορια και skybars και θεατρα και μουσεια ας παει στο λονδινο η το παρισι.
αμα θελει να ζησει τον ταυλανδεζικο τροπο ζωης ας παει παραεξω απο την μπανγκοκ οπου θελει.θα συναντησει πιο καθαρα βλεματα,λιγοτερο αλλοιωμενα,λιγοτερο δυτικα,πιο αγνα,πιο ησυχα,πιο ηρεμα.

και φυσικα υπαρχουν και 2 θεματα που κανεις δεν θιγει αλλα ειναι γενικοτερα της ταυλανδης και οχι της μπανγκοκ.
και ειδικα εσυ ως αριστερος θα επρεπε να εισαι πιο ευαισθητος σε αυτα.
η λογοκρισια ειναι ενα απο αυτα αλλα ειναι το δεντρο...το δασος το καταλαβαινεις νομιζω.
επισης θα ηθελα να μου πεις αν εχεις φαει καμια κληση ποτε και τι εκανες η τι γινετε συνηθως...?παλι αυτο ειναι το δεντρο.το δασος το καταλαβαινεις...

και θα σε παρακαλουσα να εισαι αν μπορεις πιο συγκρατημενος στις εκφρασεις προς εμενα.αν φαντασιωνομαι και αν ειμαι  αλαζονας...
δεν σε εχω προσβαλει αν και μου ειναι πολυ ευκολο.
κανουμε μια κουβεντα και σε σεβομαι.ωραιο θα ηταν να το κανεις και εσυ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2012, 14:33:58 μμ από XxSMIL3xX »

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.97 Chrome 23.0.1271.97
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 14:39:17 μμ »

Το Τόκιο, η Σινγκαπούρη, η Ζυρίχη, η Βιέννη και η Στοκχόλμη είναι οι πιο καθαρές πόλεις του κόσμου σύμφωνα με έρευνα του Trip Advisor. Η λίστα περιλαμβάνει 40 πόλεις και την Αθήνα θα την βρείτε πολύ χαμηλά...
Μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολυσύχναστοι δρόμοι της Βομβάης είναι οι πιο βρώμικοι του κόσμου, όμως υπάρχουν πόλεις που δεν θα το φανταζόταν κανείς ότι θα θεωρούνταν από εκείνους που τις επισκέφθηκαν τόσο βρώμικες.

Όσο για την Αθήνα; Τα μαντάτα δεν είναι τόσο καλά: Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Trip Advisor, στην λίστα με τις 40 πιο καθαρές πόλεις του κόσμου είμαστε στην θέση 33. Δηλαδή όχι κατω από την βάση, αλλά πολύ πιο κάτω από την βάση.

Το TripAdvisor έκανε έρευνα στην οποία απάντησαν πάνω από 75.000 αναγνώστες και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

1) ΤΟΚΙΟ
2) ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ
3) ΖΥΡΙΧΗ
4) ΒΙΕΝΝΗ
5) ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
6) ΝΤΟΥΜΠΑΙ
7) ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
8) ΜΟΝΑΧΟ
9) ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ
10) ΠΡΑΓΑ
11) ΣΕΟΥΛ
12) ΔΟΥΒΛΙΝΟ
13) ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
14) ΤΟΡΟΝΤΟ
15) ΟΣΛΟ
16) ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
17) ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ
18) ΚΑΝΚΟΥΝ
19) ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
20) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
21) ΣΙΔΝΕΙ
22) ΛΙΣΑΒΟΝΑ
23) ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
24) ΠΑΡΙΣΙ
25) ΡΩΜΗ
26) ΛΟΝΔΙΝΟ
27) ΠΕΚΙΝΟ
28) ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
29) ΜΟΣΧΑ
30) ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
31) ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
32) ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ
33) ΑΘΗΝΑ
34) ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ
35) ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ
36) ΑΝΟΙ
37) ΜΠΑΝΓΚΟΝΚ
38) ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ
39) ΜΑΡΑΚΕΣ
40) ΒΟΜΒΑΗ
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.97 Chrome 23.0.1271.97
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 14:39:58 μμ »
Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι Bangkok vs Paris,London κλπ . Αλλά η ΒΚΚ με την ματιά του XxSMIL3xX.
Έχω πάει στην ΒΚΚ πολλές φορές και δεν θα πω την προσωπική μου άποψη, αλλά αν ήταν να διαλέξω νομίζω ότι η άποψη του dimitrisdtc είναι τεκμηριωμένη και κατατεθειμένη με πλήρη στοιχεία . Εξάλλου η πολυετής παραμονή του στην ΒΚΚ προσδίδει στην άποψη του μεγαλύτερη βαρύτητα.
Νομίζω φίλε XxSMIL3xX, ότι εστίασες κατά βάση στα αρνητικά της πόλης και είναι απόλυτο δικαίωμα σου να μην σου κάνει κέφι, αλλά η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών δεν σε δικαιώνει. Θέλω να προσθέσω δε ότι η ΒΚΚ έχει μεγάλο ποσοστό repeaters δηλαδή τουριστών που πάνε και ξαναπανε πολλές φορές στο ίδιο μέρος .
Όπως και ναχει... Απόλαυσε το !