Αποστολέας Θέμα: Αξιζει να πας στην Μπανγκοκ ?  (Αναγνώστηκε 26226 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.97 Chrome 23.0.1271.97
Απ: Αξιζει να πας στην Μπανγκοκ ?
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 14:41:00 μμ »
Παρτα για να μην στα χρωσταω ;D φιλε xxsmile ktl
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος paris1973

• **
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 15:00:58 μμ »
θα συμφωνησω με τον  dimitrisdtc απο την αθηνα η μπανγκοκ ειναι απλα καλυτερη θες απο ασφαλεια θες απο καθαριοτητα θες απο επιλογες φαγητου διασκεδασης απο εμπορικα κεντρα ενας απλος περιπατος στο κεντρο της αθηνας και στο κεντρο της μπανγκοκ φτανει γιατι το κεντρο της αθηνας δεν βρωμαει σκα..λας απο τους αστεγους και τα πρεζονια που τα κανουν οπου μπορουν
δεν μποροθμε να συγκρινουμε την μπανγκοκ με το παριση την γενευη το λονδινο  λογω οτι οι χωρες αυτες ειναι στο τοπ αναπτυγμενων χωρων και οι ταυλανδη ειναι μια χωρα αναπτυσωμενη αλλα ας την συγκρινουμε με την αθηνα οπου ζουμε
ας ειμαι μπανγκοκ και ας με τρωει οι υγρασια παρα να ειμαι εδω και  κλεινωμε στο σπιτι μου μολις νυχτωνει

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 15:27:47 μμ »

«Χειρότερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης» η Αθήνα
Δημοσίευση: 04 Δεκ. 2012 12:01   Τελευταία ενημέρωση: 04 Δεκ. 2012 12:25

Τη χειρότερη ποιότητα ζωής προσφέρει στους κατοίκους της η Αθήνα ανάμεσα σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη διεθνούς εταιρείας συμβούλων, που αξιολογεί όλες τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη. Στην πρώτη  θέση με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου βρίσκεται η Βιέννη, ενώ στην τελευταία η Βαγδάτη.

Η Αθήνα «κερδίζει» την τελευταία θέση στη Δυτική Ευρώπη, εξαιτίας της κρίσης χρέους, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Mercer.

Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο συναπτό έτος στην κορυφή του καταλόγου, καθώς διαθέτει μία πλούσια πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.

Η πολυτελής αρχιτεκτονική της από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστούν πόλο έλξης των τουριστών.

Το αξιόπιστο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς κοστίζει μόλις ένα ευρώ την ημέρα, ενώ την πόλη διοικούν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες και οι οικολόγοι Πράσινοι.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό.

Τα κριτήρια της έρευνας

Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια αξιολόγησης των πόλεων, ανάμεσά τους η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της.

Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

«Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις εξακολουθούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης σταθερότητας, ανόδου του βιοτικού επιπέδου και βελτίωσης των υποδομών των πόλεων» λέει το ανώτατο στέλεχος της Mercer,
Σλαγκίν Παρακατίλ.

«Αλλά η οικονομική κρίση, οι πολιτικές εντάσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συνιστούν πρόβλημα για την περιοχή», συμπληρώνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας με το Βανκούβερ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση διατηρώντας την πρωτιά (για την αμερικανική ήπειρο) και τη Χονολουλού στην 28η θέση.

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στην τρίτη θέση παραμένει στην κορυφή της κατάταξης των πόλεων Ασίας-Ειρηνικού, ενώ το Ντουμπάι στην 73η παίρνει την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ωστόσο, αυτή η περιοχή συμμετέχει με 15 πόλεις που κατέχουν τις τελευταίες 20 θέσεις περιλαμβανομένων του Λάγος (Νιγηρία), Μπαμάκο (Μαλί), Χαρτούμ (Σουδάν) και Τζαμένα (Τσαντ).

Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας έχει ως εξής:   

Θέση       Πόλη           Χώρα

2012      2011                     
      1       1 Βιέννη        Αυστρία
      2       2 Ζυρίχη        Ελβετία
      3       3  Όκλαντ      Νέα Ζηλανδία
      4       4  Μόναχο      Γερμανία
      5       5  Βανκούβερ   Καναδάς
      6       5  Ντίσελντορφ  Γερμανία
      7       7  Φρανκφούρτη  Γερμανία
      8       8  Γενεύη            Ελβετία
      9       9  Κοπεγχάγη       Δανία
     10       9  Βέρνη             Ελβετία

Και η τελευταία δεκάδα:
    212     211 Κινσάσα        ΛΔ Κονγκό
    213     212  Νουαξότ      Μαυριτανία
    213     214  Tμπιλίσι        Γεωργία
    215     214  Μπραζαβίλ     Κονγκό
    216     216  Σαναά            Υεμένη
    217     217  Χαρτούμ        Σουδάν
    218     219  Τζαμένα         Τσαντ
    219     218  Πορτ ο Πρινς   Αϊτή
    220     220  Μπανγκούι        Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία
    221     221  Βαγδάτη           Ιράκ

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 15:34:59 μμ »
Παρτα για να μην στα χρωσταω ;D φιλε xxsmile ktl

http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Destinations-cTop-g1
οι 25 καλυτεροι προορισμοι απο το tripadvisor που τοσο σ αρεσει...
μην ψαξεις για μπανγκοκ...δεν θα την βρεις...θα βρεις ομως το τσιανγκ μαι στην 24η θεση...
αρα επετρεψε μου να επιμεινω οτι αμα καποιος παει ταυλανδη ας παει οπου θελει εκτος απο μπανγκοκ...
αφου τοσο πολυ δεχεσαι το tripadvisor λοιπον...

και ειδικα για σενα τον λατρη του tripadvisor παρε
 και την λιστα με τους 25 καλυτερους προορισμους στην ασια...
και μαντεψε...ουτε εδω θα δεις μπανγκογκ...
http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Destinations-cTop-g2
θα δεις τσιανγκ μαι,πιπι και κο ταο....

και ακομα περιμενω απο τον δημητρη  να μου δειξει το λινκ που η μπανγκογκ εχει βγει καλυτερος προορισμος...
ειμαι πραγματικα πολυ περιεργος.
και jimi μην πας προς lonely planet....αφαντος εισαι εκει...
http://www.lonelyplanet.com/themes/best-in-travel-2013/top-10-cities/

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2012, 15:58:16 μμ από XxSMIL3xX »

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 15:55:20 μμ »
Εγω φιλε μου δεν του ειπα που να παει,αμα θελεις ξαναδιαβασε καλα.
Απλα το παραλληρημα σου για την Μπανγκοκ με βρισκει αντιθετο.Ετσι μπορεις να δεις που κατατασουν οι ταξιδιωτες το Λονδινο που τοσο πολλυ αναφερθηκε εδω μεσα,την Αθηνα,η γενικα να παρεις μια ιδεα για το πως βλεπουν οι αλλοι ταξιδιωτες τις πολεις που επειχηρηματολογεις.
Προσωπικα βρισκω την Μπανγκοκ μαγικα πολυσυνθετη μεγαλουπολη και παντα με συναρπαζει ολο και πιο πολυ,αλλα δεν εδωσα συμβουλη στον φιλο να παει εκει οπως και οπουδηπουτε αλλου.
Κατα τα αλλα οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!Απο εκει που μας ελεγες οτι η Μπανγκοκ ειναι βρομερη και τρισαθλια,οταν σου παρεθεσα το πως την βλεπουν οι ταξιδιωτες,εσυ μου παρεθεσες την λιστα με τους καλυτερους προρισμους απο την ιδια πηγη.Τα συμπερασματα ειναι δικα σας.

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:04:30 μμ »
εγραψα
και επισης

αρα αμα κατανοησεις τι εχω γραψει θα καταλαβεις οτι δεν ειναι δικο μου επιχειρημα.απανταω σε σενα και μονο σε σενα με τον ιδιο τροπο.
δεν υοθετω εγω προσωπικα κανενα tripadvisor .
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:07:10 μμ από XxSMIL3xX »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:20:15 μμ »
Παιδια να πω το εξης . Σιγουρα μπορεις να βρεις αντιφατικες αποψεις ,που πιθανον να δικαιωνουν την μια η την αλλη αποψη . Π.χ η ΒΚΚ ανακηρύσσεται η κορυφαια πολη για το 2011
  www.thaivisa.com/forum/topic/481501-bangkok-named-worlds-best-city-2011-by-leading-travel-magazine/

Η ΒΚΚ ανακηρύσσεται κορυφαιος τουριστικος προορισμος
 www.msnbc.msn.com/id/38447274/ns/travel-destination_travel/t/bangkok-named-travel-leisures-top-city/#.UNHLv-Rg9xs

H BKK κορυφαια Ασιατικη πολη σε επισκεψιμοτητα
www.bangkokpost.com/travel/travel-update/299563/bangkok-is-asia-pacific-top-destination-city

Βλεπουμε λοιπον ,μια συγκρουση αποψεων και γεγονοτων ,αλλα διαολε κανεις δεν μπορει να μην πει ,οτι δεν ειναι μια ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΟΛΗ . Νομιζω ,οτι αξιζει να την δεις και να την απολαυσεις μεσα απο την "ασχημια" της και την "ομορφια" της .

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:20:33 μμ »
Και θα σε ρωτησω ξεκαθαρα γιατι μου κανεις τον κινεζο.
Εσυ δεν μας λες φωναχτα οτι η Μπανγκοκ ειναι η πιο βρωμερη πολη στον κοσμο??
Τι δεν καταλαβαινεις λοιπον?
Το ποσταρισμα μου ηταν απαντηση ακριβως σε αυτη σου την εμμονη.
Οι 75000 ταξιδιωτες που πηραν μερος σε αυτην την ερευνα του συγκεκριμενου γνωστου σαιτ την κατατασουν 4 θεσεις διαφορα απο την Αθηνα και επειδη θεωρω οτι κατι λεει αυτο ως προς την ακρως υπερβολικη σου αντιπαθεια για την πολη σου παρεθεσα το σχετικο αρθρο με τις καθαροτερες πολεις στον κοσμο.
Το δικο σου αρθρο απλα ηταν ασχετο εντελως!!Μιλας για καθαριοτητα και μετα μας κανεις τριπλα αλλα Μεσι!!

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:27:20 μμ »
1)δεν ειπα οτι εναι η πιο βρωμικη πολη του κοσμου γιατι δεν εχω παει σε ολες τις πολεις του κοσμου και θα ηταν αδυνατον να το ελεγα.και βρες που το εχω γραψει...απλα ψευδεσαι και τιποτα παραπανω.

2)την αθηνα χεσμενη την εχω καθως αν διαβαζες προσεχτικα θα εβλεπες οτι σκοπευω να παω κο σαμουι για κανα χρονο και αν δω οτι μου αρεσει(και της γυναικας μου) να μεινουμε μονιμα.αρα τι με νοιαζει τι ειναι η αθηνα?σιγα μην κανω τον συνηγορο της αθηνας...αμα θελεις να σου την κραξω ευχαρηστως...
μονο που εγω δεν θα επικεντρωθω στα πρεζονια και τους αστεγους αλλα σε αυτους που τους οδηγησαν εκει.

3)σε σενα προσωπικα και σε κανεναν αλλον που  μου εκθιασες την μπανγογκ μεσω ενος site ποσταρα μια ερευνα του ιδιου site για το θεμα μας.
το οποιο δεν ειναι αν ειναι  καθαρη η οχι...αλλα αν καποιος αξιζει να σπαταλησει 2-5 μερες σε αυτην και γιατι?
ουτε το θεμα μας δεν εχεις καταλαβει...

• **
  • Browser:
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:33:12 μμ »
δεν εχω καταλαβει πιο ειναι το προβλημα του χχσμαιλ3χχ συγκρινει στην αρχη μπανγκοκ με κραμπι σαμουι τσιανγκ μαι και μετα με αθηνα λονδινο κτλ ασχετα μεταξυ τους για νε τελειωνει το θεμα αυτο η μπανγκοκ εχει να προσφερει πολλα πραγματα στον επισκεπτη τωρα αν κατσεις 5 μερες καο σαν και γυρω δεν προλαβαινεις να δεις τιποτα ειναι σαν να πας στην αθηνα και να κατσεις μια εβδομαδα στην ομονοια και γυρω της αμα δεν την ζησεις δεν μπορεις να βγαλεις αποψη εμεις που την ζουμε και την ξερουμε μπορουμε να πουμε της αποψεις μας

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:34:34 μμ »
Δεν θα απαντησω ενα ενα για ολα τα ζητηματα, γιατί ετσι δεν θα τελειωσουμε ποτέ. Το ποτάμι της σχετικότητας και του υποκειμενισμου θα μας πνίξει και  θα ανταπανταμε μέχρι του τέλος του κόσμου.Θα σταθώ μόνο σε κάποια θέματα που έθιξες.
1.Καταρχην αυτο του σεβασμού. Σου εγραψα λοιπον..Μ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ αν δεν ξερεις μη γραφεις! Διοτι θεωρησες οτι με 6 μερες μπορεις να χεις τεκμηριωμενη αποψη για ενα μέρος εντελως αντιθετη απο κεινη της πλειοψηφειας και την εγραψες με τον αερα γνωσης και σιγουριας, αποτρέποντας κάποιον απ το να επισκευτεί την πόλη. Μετα απο 6 χρόνια εδω μου λες οτι εν οιδα οτι ουδεν οιδα, αλλα για τις 6 μέρες το να σου πω οτι δεν ξερεις ειναι προσβολη. Το ειπα γιατί εκανες ενα υπερβολικό βημα γιατι για εναν προορισμο ας πουμε πολυ δημοφιλη εκφραστηκες τελεσιδικα απαξιωτικα επηρεαζοντας τη γνωμη του ανθρωπου που σκεφτοταν να ερθει εν προκειμενω του Ροδριγο. Φαντασου να πω..μην πατε Τοκυο, Σιγκαπουρη, Πεκινο, Αβανα κλπ δε χρειαζεται!!! Προφανως εκεινοι που γνωριζουν καλά τα μερη αυτά θα ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΝ.Εγω το εκανα σχετικα προσεκτικα..Μ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Επειτα με συνεκρινες με κεινα τα γερόντια που νομιζουν οτι ξερουν καλυτερα απ τους αλλους λογω εμπειριας- ΕΜΦΑΝΩς ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ- και ειπες -γενικά- πως δεν εχει σημασια ο χρόνος αλλα η αντιληψη.  Υποτιμησες ΚΑΙ μ αυτο το ποσταρισμα τη νοημοσυνη μου, προσεκτικά είναι η αληθεια , αλλα το εκανες.
Μετα ποσταρες ενα υπερβολικο  ποστ σχετικα με τη Μπανγκόκ, υπερβολικο με την εννοια οτι μεγενθυνες καποια πραγματα και παρουσιασες μονοπλευρα την πόλη, που καποιος αλλος το ονομασε παραλληρημα και χρησιμοποιησα την υποτιμητικη εκφραση επιστημονικη φαντασια ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ το οτι κανω σαν τα γερόντια κλπ Το Μ ΌΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ αν δεν ξερετε μη μιλάτε εξακολουθω να νομίζω οτι δεν ειναι προσβολη στη συγκεκριμενη περιπτωση και εξηγησα το γιατι.Αρα ειμαστε πατσι....συν την εμμεση υποτιμηση περι αντιληψης που την επεστρεψα με ελαφρια ειρωνεια.
2. Δεκαδες τα ποστ μου εδω εναντιον αστυνομιας , διαφθορας, πολιτευματος, πολιτικης καταστασης, φτωχειας....μερικα καλως η κακως κοπηκαν απ τον ουτοπικο , τα περισσοτερα ομως είναι διαθεσιμα.εχω ακουσει μαλιστα τα εξ αμαξης για καποια απ αυτα, οτι μισω τη χωρα, ειμαι νευρωτικος, αν ειναι ετσι να φυγω κλπ. Τη Μπανγκοκ την κρινουμε εδω όμως ως τουριστικό προορισμο οπότε αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
3. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΞΟΤΟΥΡΙΣΜΟ.Μια απ τα ιδια.Μου χουνε σουρει πολλα γιατι ειμαι επικριτικός, δεν το θεωρω θετικό λοιπόν αλλα δεν θα αρνηθω οτι δινει μια αλλη διασταση στην πόλη οποτε το αναφερω σαν επιλογη χωρίς ηθικολογίες.
4. Ας πουμε οτι η ΜΠΑΝΓΚΌΚ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΌΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΕς ΜΕΓΑΛΟΥΠΌΛΕΙΣ.Στη συγκριση της όμως ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ πρωτευουσα  η μεγάλη πολη φέρνει πολυ καλα αποτελεσματα ως τουριστικός προορισμος στο συνολό της.
Παρισι, Λονδινο ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ καπως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ με πολλους δυστυχισμενους ανθρωπους τριγυρω που δεν βγαζουν αυτη τη φιλικη διαθεση.
Ριο ντε τζανειρο , Ναιρομπι, Καιρο επικυνδυνα και βρωμικα, κι οχι τοσο φθηνα.
βορεια ευρωπη  κλπ πιο μονοτονα και ήσυχα ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ
Πεκινο , βρωμικα , πιο ακριβα, με μεγαλο προβλημα γλωσσας.
κλπ...
ΑΛΛΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, αλλου ειναι επικυνδυνα, αλλου ολα σταματανε στις 7 το απογευμα, αλλου πανακριβα. Κι αλλου απλα χωρις μεγάλη ποικιλια.
Τα μειονεκτηματα της Μπανγκοκ ειναι πολυ λιγα και δευτερευοντα σε σχεση με σχεδον οποιον αλλο προορισμο μπορεις να φανταστεις. Δεν ειναι το καλυτερο μερος του κοσμου αλλα αναμεσα στα καλυτερα για να επισκευτει κανεις κι αυτο συνδυαζοντας τους παραγοντες που θεσαμε ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ. Οχι εναν προς εναν και στη μια περιπτωση αν λες οτι η κοπενχαγη ειναι πιο ασφαλης(Λαθος, δες ποσοι φονοι τουριστών γιναν εκει περισι), στην αλλη το Παρισι με πιο ενδιαφερουσα κουλτουρα κλπ
Συγνωμη για την προχειροτητα του κειμενου, δεν ειχα και πολυ χρονο..,θα το συνεχισω οποτε μπορεσω με οσα δεν απαντησα ακομα.

• **
  • Browser:
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 16:37:18 μμ »
1 για ψωνια που δεν τα βρισκεις ευκολα στην υπολοιπη χωρα
2 για διασκεδαση τα καλυτερα μπαρ και εστιατορια της χωρας
3 αξιοθεατα ναους και τα υπολοιπα σπανιας ομορφιας
τι αλλο θελεις για 2 με 5 μερες

• Browser:
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 17:00:59 μμ »
και κατι ακομα που επαναλαμβανω κάπως γιατι ειναι σημαντικο.Αν η βρωμια σε φρικαρει τοσο ωστε να ειναι αντικειμενικος λογος καποιος να μην παει στη Μπανγκόκ, τοτε δεν θα πρεπε να πανε σ χεδον σ ολο τον πλανητη. Σ ολη την αφρικη, στο μεγαλυτερο μερος της λατινικης αμερικης, σ ολη σχεδον την ασια.Αρα αυτοί που πανε πχ Ινδία και το απολαμβάνουν τι ειναι..παλαβοί?Εχω παει σε δεακαδες μερη πολυ πιο βρωμικα και εξαθλιωμενα ...κι οπως οι ντοπιοι ζούνε εκει, εζησα και γω, ανπνεοντας τον αερα τους, και τρωγωντας τα φαγητά τους. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με την απαξιωση του να παει κανεις καν εκει και να μείνει στα ...δυτικα στανταρτς του.Οταν θα πας σε μια πραγματικα βρωμικη πολη τότε θα δεις και θα καταλαβεις.

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 17.0 Firefox 17.0
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 19:53:37 μμ »
Παρότι συνήθως είμαι παρατηρητής και μόνον των posts δεν άντεξα αυτή τη φορά να μην γράψω.
Διαφωνώ στο να αποτρέψουμε κάποιον να πάει στην Μπανγκόκ για τον απλούστατο λόγο, καλό είναι να δει και μια μεγαλούπολη και να την συγκρίνει με την μεγαλούπολη που μένει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να πάει και σε ένα νησί της Ταϋλάνδης ή σε μια πιο "αγνή" πόλη όπως η τσιαγκ μάι.

Όμως xxSMIL3xx είσαι όντως λίγο υπερβολικός. Δεν χρειάζεται κάποιος να αλλάζει 5 μπλούζες την ημέρα εξαιτίας της ζέστης. Σε αυτή την περίπτωση στο Ντουμπάι θα έπρεπε να κυκλοφορείς μέσα σε ψυγείο; Έχει όντως ζέστη και υγρασία αλλά όχι στον βαθμό που αναφέρεις.
Εγώ προσωπικά στο σύνολο έχω μείνει Μπανγκόκ 40-45 μέρες, ποτέ δεν αισθάνηκα πως δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν λέω πως ο αέρας είναι ποιοτικός αλλά εμένα δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Τα ψεκαστήρια για την μύτη που χρησιμοποιούν και τις μάσκες όσες φορές ρώτησα Ταϋλανδό μου απάντησε πως έχουν μικρά ρουθούνια και μπουκώνουν εύκολα γι' αυτό τα χρησιμοποιούν.

Κατσαρίδες είδα αρκετές, όσες δυστυχώς και στην πόλη που μένω στην Ελλάδα, αλλά και στον Πειραιά, και στο Σύνταγμα και στα Γρεβενά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως υπάρχουν παντού το θέμα είναι πόσο διατεθιμένος είναι ο κάθε τουρίστας να το παραβλέψει.

Για το θέμα με τους υπόνομους δεν παίρνω θέση γιατί πραγματικά δεν θυμάμαι αν μου μύριζαν ή όχι, είχα αφοσιωθεί σε άλλα πράγματα. Εδώ μπορεί να έχεις και δίκαιο.

Για το θέμα φαγητού πάλι δεν ξέρω αν έχω δικαίωμα να μιλήσω γιατί όπως ξέρει και ο Δημήτρης, εγώ θα δοκίμαζα τα πάντα, και όταν λέμε τα πάντα εννούμε τα Πάντα(μέχρι και τα ίδια τα ζώα).
Οπότε δεν με πειράζει αν είναι από καντίνα. (Ενδεικτικά να πω πως όταν ήμουν φοιτητής (Ελλάδα) είχα παραγγείλει πίτσα στο σπίτι, και σε ένα κομμάτι υπήρχε ζελατίνα από κουτί τσιγάρων). Αυτό που θέλω να πω είναι πως shit happens everywhere.

Για το θέμα συνεννόησης όπως πάλι μπορεί να πει και ο Δημήτρης δεν είμαι και ο πιο κοινωνικός άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά στα 7/11 πραγματικά δεν χρειάστηκε να μιλήσω ποτέ μα ποτέ. Όλα γινόντουσαν με νοήματα και δεν είχα ποτέ μα ποτέ πρόβλημα. Παράδειγμα, ήθελα να τσιμπήσω κάτι, έπαιρνα πχ το σαντουιτσάκι το πήγαινα στο ταμίο. Το παλικάρι με ρωτούσε κάτι στα ταϋλανδικά δείχνοντας μου ταυτόχρονα προς την τοστιέρα. Κάνοντας νεύμα λοιπόν πως ναι το θέλω ψημένο σε 2 λεπτά έτρωγα το τοστ μου. Επίσης στην σόδα που είχα αφήσει τον πάγκο πάλι με ρώτησε κάτι στα ταϋλανδικά κρατώντας ένα ανοιχτήρι στα χέρια, έτσι εφόσον διαπίστωσα πως δεν θέλει να με σκοτώσει αλλά μάλλον να μου ανοίξει την σόδα του έκανα πάλι νεύμα να μην την ανοίξει.

Έτσι δεν έβγαλα άχνα μπαίνοντας στο 7/11 και βγήκα σε 5 λεπτά με αυτά που ήθελα, μόνο μετά μίλησα για να ρωτήσω τον φίλο μου τον Πέτρο αν ήθελε τίποτα.

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι το εξής. Δεν γίνεται σε όλους να αρέσουν όλα και όλοι να τα παραβλέπουν όλα. Όμως με την λογική του ότι φεύγεις από μια μεγαλούπολη για να πας σε μια άλλη, ο κόσμος δεν θα πήγαινε πουθενά, τουλάχιστον ο Έλληνας. Γιατί να πάει κο σαμούι και όχι Μύκονο; Γιατί να πάει Τσιάνγκ Μάι και όχι Μέτσοβο;

Δεν θα του συνιστούσα να μείνει πολλές μέρες του φίλου στην Μπανγκόκ αλλά θα θεωρούσα άδικο το να έχει πάει Ταϋλάνδη και να μην έχει δει και την Μπανγκόκ.

• Browser:
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 21:20:48 μμ »

http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Destinations-cTop-g1
μην ψαξεις για μπανγκοκ...δεν θα την βρεις...θα βρεις ομως το τσιανγκ μαι στην 24η θεση...
αρα επετρεψε μου να επιμεινω οτι αμα καποιος παει ταυλανδη ας παει οπου θελει εκτος απο μπανγκοκ...
αφου τοσο πολυ δεχεσαι το tripadvisor λοιπον...

και την λιστα με τους 25 καλυτερους προορισμους στην ασια...
και μαντεψε...ουτε εδω θα δεις μπανγκογκ...
http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Destinations-cTop-g2
θα δεις τσιανγκ μαι,πιπι και κο ταο....

και ακομα περιμενω απο τον δημητρη  να μου δειξει το λινκ που η μπανγκογκ εχει βγει καλυτερος προορισμος...
ειμαι πραγματικα πολυ περιεργος.
και jimi μην πας προς lonely planet....αφαντος εισαι εκει...
http://www.lonelyplanet.com/themes/best-in-travel-2013/top-10-cities/

Δεν θα επιεμεινω στο συγκεκριμενο θεμα απλα για να διορθωσω λανθασμενες εντυπωσεις¨
Στον διαγωνισμο του trip advisor η Μπανγκοκ για το 2012 βγαινει πέμπτος προορισμος στην Ταιλανδη, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΑΜΟΥΙ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΙ.
http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Destinations-cTop-g293915
Το 2011 δε ενατη σ ολη την ασια. δεν ειναι ακριβως αφαντη λοιπον.
http://www.thaitravelblogs.com/2011/05/phi-phi-don-featured-in-trip-advisors-top-20-destinations-in-the-world-2011/