0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν έχουμε και λέμε ...1. Απαγορεύεται από τις αεροπορικές παρα μόνο αν έχει ειδική συσκευασία. π.χ. για 1 τενεκέ 17 κλ θέλει ειδικό ξύλινο κιβώτιο στις διαστασεις του τενεκέ και μετά γέμισμα με πριονίδι. Απο κει και πέρα δύσκολο (οχι απίθανο) να σου ανοίξουν βαλίτσα στο Βενιζέλο για τέτοιο λόγο2. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Ταϊλάνδη.Εκει απαγορεύεται αυστηρά.Αν ανοίξουν βαλίτσα στην έξοδο σου από αεροδρόμιο εχεις πολλές πιθανότητες εκτός από το να στο πάρουν, να πληρώσεις και γερό πρόστιμο.Φυσικά παίζει πάντα το σενάριο να πέσεις σε υπάλληλο που θα του πεις οτι το έφερα για να τρώω στις διακοπές μου.Δεν θα ξεχάσω 2 περιστατικά ...1. Υπάλληλος Ταιλανδή της πρεσβείας μας στην ΒΚΚ φτάνει μαζί με εμένα Σουβαρναμπούμ.Της ανοίγουν μπροστά μου τον σάκο και βρίσκουν το λάδι (17 κλ τενεκές) ... της τον πήραν αλλά γλίτωσε το πρόστιμο2.Μέλος του φόρουμ φτάνει με 3 μπουκάλια (1,5 λτρ) στο Σουβαρναμπούμ και του ανοίγουν βαλίτσα.Τι είναι αυτό τον ρωτάνε.Λάδι για το αμάξι μου , ειδικό από Ευρώπη που δεν υπάρχει στην Ταϊλάνδη.Τον αφήσαν και το πέρασε ...
Για να μην το ψάχνετε πολύ! Στο αεροδρόμιο έχει στα duty free το μαγαζί με τα ελληνικά προϊόντα. Αν σας βάλουν το 5λιτρο από κεί μέσα σε σφραγισμένη σακούλα, (αυτή για τα υγρά), και το έχετε μαζί σας όλο το ταξίδι περνάει άνετα. Φυσικά μιλάμε για τυποποιημένο και σφραγισμένο τενεκέ.