Αποστολέας Θέμα: μεταφορα ελαιολαδου  (Αναγνώστηκε 11189 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paris1973

• **
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.97 Chrome 23.0.1271.97
μεταφορα ελαιολαδου
« στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 18:36:11 μμ »
μηπως ξερει κανενας αν επιτρεπεται οι μεταφορα ελαιολαδου 5 κιλων με το αεροπλανο απο εδω για ταυλανδη?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 17.0 Firefox 17.0
    • Thailand
Απ: μεταφορα ελαιολαδου
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 19:17:52 μμ »
Λοιπόν έχουμε και λέμε ...

1. Απαγορεύεται από τις αεροπορικές παρα μόνο αν έχει ειδική συσκευασία.
   π.χ. για 1 τενεκέ 17 κλ θέλει ειδικό ξύλινο κιβώτιο στις διαστασεις του τενεκέ και μετά γέμισμα με πριονίδι.
  Απο κει και πέρα δύσκολο (οχι απίθανο) να σου ανοίξουν βαλίτσα στο Βενιζέλο για τέτοιο λόγο

2. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Ταϊλάνδη.Εκει απαγορεύεται αυστηρά.Αν ανοίξουν βαλίτσα στην έξοδο σου από αεροδρόμιο εχεις πολλές πιθανότητες εκτός από το να στο πάρουν, να πληρώσεις και γερό πρόστιμο.Φυσικά παίζει πάντα το σενάριο να πέσεις σε υπάλληλο που θα του πεις οτι το έφερα για να τρώω στις διακοπές μου.

Δεν θα ξεχάσω 2 περιστατικά ...

1. Υπάλληλος Ταιλανδή της πρεσβείας μας στην ΒΚΚ φτάνει μαζί με εμένα Σουβαρναμπούμ.Της ανοίγουν μπροστά μου τον σάκο και βρίσκουν το λάδι (17 κλ τενεκές) ... της τον πήραν αλλά γλίτωσε το πρόστιμο

2.Μέλος του φόρουμ φτάνει με 3 μπουκάλια (1,5 λτρ) στο Σουβαρναμπούμ και του ανοίγουν βαλίτσα.Τι είναι αυτό τον ρωτάνε.Λάδι για το αμάξι μου , ειδικό από Ευρώπη που δεν υπάρχει στην Ταϊλάνδη.Τον αφήσαν και το πέρασε ...

Αποσυνδεδεμένος paris1973

• **
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 20:29:26 μμ »
ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Browser:
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 20:48:47 μμ »
Λοιπόν έχουμε και λέμε ...

1. Απαγορεύεται από τις αεροπορικές παρα μόνο αν έχει ειδική συσκευασία.
   π.χ. για 1 τενεκέ 17 κλ θέλει ειδικό ξύλινο κιβώτιο στις διαστασεις του τενεκέ και μετά γέμισμα με πριονίδι.
  Απο κει και πέρα δύσκολο (οχι απίθανο) να σου ανοίξουν βαλίτσα στο Βενιζέλο για τέτοιο λόγο

2. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Ταϊλάνδη.Εκει απαγορεύεται αυστηρά.Αν ανοίξουν βαλίτσα στην έξοδο σου από αεροδρόμιο εχεις πολλές πιθανότητες εκτός από το να στο πάρουν, να πληρώσεις και γερό πρόστιμο.Φυσικά παίζει πάντα το σενάριο να πέσεις σε υπάλληλο που θα του πεις οτι το έφερα για να τρώω στις διακοπές μου.

Δεν θα ξεχάσω 2 περιστατικά ...

1. Υπάλληλος Ταιλανδή της πρεσβείας μας στην ΒΚΚ φτάνει μαζί με εμένα Σουβαρναμπούμ.Της ανοίγουν μπροστά μου τον σάκο και βρίσκουν το λάδι (17 κλ τενεκές) ... της τον πήραν αλλά γλίτωσε το πρόστιμο

2.Μέλος του φόρουμ φτάνει με 3 μπουκάλια (1,5 λτρ) στο Σουβαρναμπούμ και του ανοίγουν βαλίτσα.Τι είναι αυτό τον ρωτάνε.Λάδι για το αμάξι μου , ειδικό από Ευρώπη που δεν υπάρχει στην Ταϊλάνδη.Τον αφήσαν και το πέρασε ...
Πολύ σωστά για το Νr 1.  Και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες το στέλνουν μόνο σαν carco και όχι σαν αποσκευή.
Ο λόγος που το στέλνουν έτσι είναι ότι  δεν κινδυνεύει να σπάσει (ανοίξει) το λάδι και χαλάσει ότι βρεί μπροστά του δηλαδή άλλες βαλίτσες και μετά τις αποζημιώνει η αεροπορική εταιρεία.
 Στο 2  το ξέρει καλύτερα απο μένα ο Κος Oytopikos..
 Δεν αφήνουν σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες μέσα στις βαλίτσες το λάδι για τον παραπάνω λόγω διότι εάν σπάσει μέσα στην βαλίτσα σίγουρα το λάδι θα βγεί έξω και θα χαλάσει πολλές άλλες και μετά υπάρχει και η αποζημίωση.
Έχω δεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις προτού ληφτεί αυτό το μέτρο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2012, 20:55:02 μμ από MAIKOA »
Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 03:20:00 πμ »
Για να μην το ψάχνετε πολύ! Στο αεροδρόμιο έχει στα duty free το μαγαζί με τα ελληνικά προϊόντα. Αν σας βάλουν το 5λιτρο από κεί μέσα σε σφραγισμένη σακούλα, (αυτή για τα υγρά), και το έχετε μαζί σας όλο το ταξίδι περνάει άνετα. Φυσικά μιλάμε για τυποποιημένο και σφραγισμένο τενεκέ.
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 08:33:36 πμ »
Για να μην το ψάχνετε πολύ! Στο αεροδρόμιο έχει στα duty free το μαγαζί με τα ελληνικά προϊόντα. Αν σας βάλουν το 5λιτρο από κεί μέσα σε σφραγισμένη σακούλα, (αυτή για τα υγρά), και το έχετε μαζί σας όλο το ταξίδι περνάει άνετα. Φυσικά μιλάμε για τυποποιημένο και σφραγισμένο τενεκέ.

Ναι , απλά και πάλι δεν είσαι 100% σίγουρος.

Και τσιγάρα υπάρχουν στα duty free , αλλά όσοι αγοράσουν παρα πάνω απο μια κούτα  ... είναι παρανομοι κατα την  είσοδο τους ....

Όταν είχα ρωτήσει στην πρεσβεία μας στην ΒΚΚ την σχετική ερώτηση , ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Το γιατί τώρα ... απ'όσο το έχω ψάξει ... καταλήγω στο συμπερασμα οτι υπάρχουν 2 λόγοι.Ο ένας έχει να κάνει οτι προσπαθείς να εισάγεις κάτι αφορολόγητο και ο δεύτερος ότι δεν έχει περάσει από έλεγχο χημικό στην Ταϊλάνδη.

Αποσυνδεδεμένος jazzy-j

• **
  • Browser:
  • Firefox 16.0 Firefox 16.0
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 08:39:52 πμ »
10 οκτωβρη με επιασαν στο αεροδρομιο με 30 πακετα old horbon prostimo 20000 baht με το καλημερα και ημουν τυχερος γιατι αν εβρισκαν και το 15 κιλο λαδι δεν θελωνα ξερω.προσοχη τα πραγματα εχουν αλαξει

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Browser:
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 13:17:03 μμ »
Θα μιλήσω μόνο για το αεροπορικό ταξίδι διότι στην Ταυλάνδη έχεις άλλο πρόβλημα όπως λέει ο Κος Oytopikos.
Πράγματι στα Duty free μπορείς να αγοράσεις το λάδι και να το κρατήσεις μαζί σου, δεν μπορούν να στο βάλουν κάτω στην αποθήκη των βαλιτσών διότι φοβούνται  με τις αναταράξεις μήπως πέσει πάνω του καμμιά άλλη βαλίτσα και σπασει και χύσει το λάδι πάνω στις άλλες βαλίτσες.
Τώρα εάν αγοράσεις το λάδι απο τα Duty free θα την  "πατήσεις" εάν μαζί σου έχεις και άλλη χειραποσκευή και μόλις περνάς απο την έξοδο για το αεροπλάνο ή στις σκάλες  του αεροπλάνου θα στο πάρουν και δεν θα το βάλουν απο κάτω και θα στο αφήσουν πίσω.
Μιά καλή σκέψη είναι να τους πείτε να δώσεται την άλλη χειραποσκευή για να πάει απο κάτω και να κρατήσεται το λάδι μαζί σας.
Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!