0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μερικες δικες μου αποψεις στις ερωτησεις σου, που ισως σε βοηθησουν:1. Οποιαδηποτε εποχη ειναι καλη για να πατε στην Ταιλανδη (αφου το πρωτο πραγμα που θα βαλετε στις βαλιτσες σας ειναι το μαγιο σας, ακομη και τον Δεκεμβριο).2. Εαν πας για πρωτη φορα στην Ταιλανδη, θα την γνωρισεις καλυτερα, εαν πας/πατε Τσιενγκ Μαι/Πουκετ/Μπανγκοκ. Τρια διαφορετικα προσωπα αυτης της υπεροχης χωρας. Την ηρεμια και το πρασινο του βορρα, το ιδιομορφο θαλασσιο τοπιο και την ομορφια του νοτου, και την τρελλη πρωτευουσα (πραγματικα "crazy town" ειτε πας μονος, ειτε με ανδροπαρεα, ειτε με την γυναικα σου). Μινιμουμ 3 μερες σε καθε πολη, καλυτερα 4 μερες, αριστο 5+ μερες.Αν και μακρυα η μια πολη απο την αλλη, ειναι ευκολο να πατε γρηγορα και ανετα, γιατι η Thai Aiways εχει 5-8 δρομολογια καθημερινα απο την μια πολη στην αλλη απο τις 8 το πρωι εως τις 7 το βραδυ. Ενα εσωτερικο αεροπορικο εισιτηριο Μπανγκοκ-Τσιενγκ Μαι-Πουκετ-Μπανγκοκ κοστιζει γυρω στα 110.- Ευρω με τους φορους.3. Εαν ειναι η πρωτη φορα που πας στην Ταιλανδη, εαν δεν εισαι πολυταξειδεμενος, και θελεις να ειναι ολα σωστα, καλο θα ειναι να πατε με ενα πρακτορειο. (Δυο καλα πρακτορεια που ειναι ειδικευμενα στα ταξειδια για Ταιλανδη, ειναι το www.heronia.com και το www.cel-tours.gr. Δεν χανεις τιποτα να τα επισκευθεις και να παρεις πληροφοριες. Εχουν επισης και εξαιρετικους εικονογραφημενους καταλογους να παρεις).Το πρακτορειο ερχεται λιγο ακριβωτερο, αλλα θα αποφυγετε πολλων ειδων προβληματα που μπορει να αντιμετωπισει καποιος οταν πηγαινει σε μια χωρα της Απω Ανατολης για πρωτη φορα, ιδιως τωρα που πας με την κοπελλα σου και οχι με ανδροπαρεα.Επισης, για πρωτη φορα, καλο θα ηταν να παει καποιος με ενα γκρουπ (μαθαινει πολυ περισσοτερα), αλλα το Τσιενγκ Μαι δεν ειναι συνηθως μεσα στα προγραμματα των πρακτορειων για γκρουπς. Το πρακτορειο ομως, μπορει να σου φτιαξει ενα ατομικο προγραμμα συμφωνα με τις δικες σας επιθυμιες (πολεις που θα πατε, ποσες μερες θα μεινετε σε καθε πολη, μεταφορες απο τα αεροδρομια, ξενοδοχειο 3 ή 4 αστερων, κλπ).Εννοειται οτι την δευτερη φορα (που ΣΙΓΟΥΡΑ θα πας/πατε), θα το οργανωσεις μονος σου μεσω ιντερνετ, χρησιμοποιωντας την εμπειρια του πρωτου ταξειδιου και τις προτασεις και συμβουλες των φιλων του thai.gr.Καλη προετοιμασια, καλο ταξειδι . . . . .
Υπαρχει κι ενας επιπλεον κινδυνος αν κλεισει καποιος με πρακτορειο ειδικα φετος..Οποιοι ζουν Αθηνα ξερουν οτι στις Εθνικες γιορτες ακουγονται 21 κανονιοβολισμοι απο τον Λυκαβηττο..Ενδεχεται συντομα να ακουστουν και καποιοι απο συγκεκριμενα ταξιδιωτικα γραφεια..Κι αυτοι θα ειναι πολυ δυνατοτεροι και θα εχουν και "θυματα"..
Δεν χρειαζεται να τρελλαθει κανενας. ΑΠΛΑ, εγραψα για τον φιλο μας τον JFG ""μερικες δικες μου αποψεις που ισως τον βοηθησουν"". Εθεσα υπ'οψιν του κατι που γνωριζα. Οπως θα ακουσει αλλους 10-20 τι θα του πουν, ακουσε και τα δικα μου σχολια. Θα λαβει υπ'οψιν του ολες τις πληροφοριες που θα παρει, και τελικα, ο φιλος μας που ξερει ακριβως τις επιθυμιες τους(του ζευγαριου), τις αναγκες τους και την τσεπη τους, θα αποφασισει τι ακριβως θα κανει, που θα παει, πως θα παει, πως θα οργανωσει το ταξειδι τους.
ΠαράθεσηΔεν χρειαζεται να τρελλαθει κανενας. ΑΠΛΑ, εγραψα για τον φιλο μας τον JFG ""μερικες δικες μου αποψεις που ισως τον βοηθησουν"". Εθεσα υπ'οψιν του κατι που γνωριζα. Οπως θα ακουσει αλλους 10-20 τι θα του πουν, ακουσε και τα δικα μου σχολια. Θα λαβει υπ'οψιν του ολες τις πληροφοριες που θα παρει, και τελικα, ο φιλος μας που ξερει ακριβως τις επιθυμιες τους(του ζευγαριου), τις αναγκες τους και την τσεπη τους, θα αποφασισει τι ακριβως θα κανει, που θα παει, πως θα παει, πως θα οργανωσει το ταξειδι τους.οκ. ήμουν ίσως λίγο απότομη.συγνώμη δεν εννοούσα κάτι προσβλητικό. έκανες πολύ καλά που έγραψες τις απόψεις σου και πιάστηκα απ αυτές να γλυτώσω κάποιους να μην τραβήξουν τα δικά μου. το καλύτερο είναι ότι εχει πολλές πλευρες να ακούσει αρα θα αποφασίσει καλύτερα .