Το Kanchanaburi ειναι ενα κρυμμενο διαμαντι κυριολεκτικα σε μικρη αποσταση απο την Bangkok.
Για οσους πιστευουν οτι η Ταυλανδη δεν ειναι μονο η Pattaya και το Phuket αξιζει μια επισκεψη για λιγες μερες.
Απεχει περιπου 120 χλμ και τα λεωφορεια αναχωρουν καθε 15 με 20 λεπτα περιπου.
Ο κοσμος ειναι πολυ φιλικος και εξυπηρετικος οχι με την στεγνη "ευγενεια" των προαναφερθεντων προορισμων,
αλλα με την αυθεντικη αθωα κουλτουρα που χαρακτηριζει ακομα μερικες επαρχιες στην Ταυλανδη.
Οι τιμες ειναι πολυ οικονομικες σε ολα και θα προτεινα σε οποιον παει να μεινει σε πλωτο "ξενοδοχιο" πανω στο ποταμι.
Μια εμπειρια αξεχαστη. Εγω εμεινα στο συγκεκριμενο, οπου η εξυπηρετηση ηταν τετοια που πραγματικα δεν εχεις τι να πεις.
http://www.vnguesthouse.netEκτος απο τα παραπανω αξιοθεατα να προσθεσω κι αλλο ενα που πολλοι λιγοι γνωριζουν.
Κι εγω τυχαια το εμαθα απο τον ιδιοκτητη του καταλυματος.
Σε αποσταση περιπου μισης ωρας και μεσα στο πυκνο δασος βρισκεται εδω και 15 χρονια μια κοινοτητα αποκλειστικα ξενων, απο διαφορες χωρες
Ζουνε μεσα σε καλυβες που εχουν κατασκευασει οι ιδιοι, τρεφονται απο το δασος και το ποταμι, ενω περιστασιακα κατεβαινουν στην πολη για να εφοδιαστουν με τα αναγκαια.
Η αρχες γνωριζουν βεβαια την υπαρξη τους αλλα απο τη στιγμη που δεν γινονται τιποτα περιεργα σκηνικα δεν τους ενοχλουν.
Η προσβαση γινεται πολυ δυσκολα και αποκλειστικα με ντοπιο οδηγο, κατοπιν συνεννοησης.
Ειχα την τυχη να τους επισκεφτω για μιση ωρα οπου ειδα ολο αυτο το αποκοσμο και εντυπωσιακο σκηνικο βγαλμενο κυριολεκτικα απο ταινια.
Και βεβαια δεν θα μπορουσε να λειπει και ο απαραιτητος Ελληνας, ενα παλληκαρι απο την Βεροια, που ζει εκει γυρω στα 10 χρονια.
Οι φωτο και η βιντεοσκοπηση απαγορευονται αυστηρα, για τον λογο αυτο οση ωρα ημουν εκει, ηταν διπλα μου συνεχως καποιος και με επιτηρουσε διακριτικα.
Υπαρχουν γυρω στα 45 ατομα και δεν μπορουν να μπουν αλλοι, παρα τις προσπαθειες που εχουν γινει.
Τελος να πω οτι η συγκεκριμενη κοινοτητα αποτελεσε την εμπνευση για να γυριστει η ταινια "The Beach" με τον Leonardo di Caprio στα νησια Phi Phi.
Οσοι την εχουν δει καταλαβαινουν για τι πραγμα μιλαω.