Αποστολέας Θέμα: Kanchanaburi  (Αναγνώστηκε 8386 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Kanchanaburi
« στις: Μαΐου 24, 2008, 01:15:51 πμ »
Kanchanaburi (Ταϊλανδικά กาญจนบุรี)  είναι μια πόλη  στο δυτικό τμήμα της Ταϊλάνδης και πρωτεύουσα της επαρχίας Kanchanaburi. Από το 2006 έχει έναν πληθυσμό 31.327. Η πόλη καλύπτει την Ban Nuea tambon και την Ban tai και τα μέρη Pak Phraek και Tha Makham, όλης περιοχής Mueang Kanchanaburi, καθώς επίσης και των κομματιών του tambon Tha Lo της περιοχής Tha Muang. Βρίσκεται εκεί  όπου οι ποταμοί Khwae Noi και Khwae Yai συγκλίνουν στον ποταμό Mae Klong, όπου το 1942, υπό ιαπωνικό έλεγχο, η διάσημη γέφυρα στον ποταμό Kwai χτίστηκε από τους αιχμαλώτους πολέμου (POW). Μνημείο και δύο μουσεία βρίσκονται επίσης στο Kanchanaburi: Το μουσείο σιδηροδρόμων Ταϊλάνδη-Βιρμανία (που ανοίξε τον Μάρτιο του 2003) και το πολεμικό JEATH μουσείο για τη γέφυρα και το σιδηρόδρομο θανάτου. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το πολεμικό Kanchanaburi νεκροταφείο. Είναι το ευκολότερο σημείο πρόσβασης στον κοντινό ναό τιγρών. Το Kanchanaburi εκτείνεται τις βόρειες όχθεις του ποταμού και είναι ένα δημοφιλές, όμως συχνά αγνοημένο σημείο για τους ταξιδιώτες. Η θέση της στην άκρη μιας σειράς βουνών κρατά τη θερμοκρασία πολύ πιό δροσερή από τις άλλες επαρχίες της κεντρικής Ταϊλάνδης. Η πόλη έχει δύο σημαντικές εμπορικές περιοχές. Η μια στο κέντρο της πόλης αποτελείται από ένα πλέγμα διάφορων οδών με τα κτήρια γραφείων, τα καταστημάτα, και μια λεωφόρο αγορών. Οι επιχειρήσεις της περιοχής riverfront είναι τοποθετημένη περαιτέρω δυτικά κατά μήκος του δρόμου του Kwai ποταμού. Μία φορά το χρόνο ένα καρναβάλι έρχεται στην πόλη και οργανώνεται στην περιοχή δίπλα στη γέφυρα. Τη νύχτα υπάρχει μια μικρή επίδειξη πυροτεχνουργίας που αναγεννιέται ο συνδεμένος βομβαρδισμός της γέφυρας.

Αποσυνδεδεμένος lost

• Thailand - Ταϊλάνδη
Απ: Kanchanaburi
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 14, 2008, 18:02:41 μμ »
Αξιοθέατα στο Κατσανάμπουρι:

Ancient Town of Kanchanaburi
Ban Kao National Museum
Kanchanaburi City Gate
Kanchanaburi War Cemetery (Don Rak)
Somdet Phra Srinagarindra Park
The Bridge Over the River Kwai
The JEATH War Museum
The Nine-Army Battle Historical Park
Tham Phu Wa Temple (Wat Tham Phu Wa)
Kanchanaburi Safari Park
Bo Phloi
Don Chedi Archaeological Site
Sai Yok National Park
Prasat Muang Sing Historical Park
Mon Bridge
Wat Tham Suea  (Το αγαπημένο μου)
Prommitr Film Studio
Sri Nakarin National Park

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 11, 2009, 23:01:38 μμ »
απο οτι πηρε το ματι μου υπαρχει και κρουαζιερα για τον ποταμο kwai.
ολες οι πληροφοριες εδω: http://www.cruiseasia.net/index.html
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 11, 2009, 23:07:34 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος PATTAYA66

• **
  • ประเทศไทย
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 14, 2010, 22:21:09 μμ »
λοστρόμε έχεις κάνει αυτήν την κρουαζιέρα ?? ποσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει? και  ποσες μέρες διαρκει?
h thai einai mia porta ama den eisai etimos na tin anixeis diploklidosetin kai vale kai pola louketa asfalias an eisai etimos kai tin anixeis den exei epistrofi.......!!!!!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 14, 2010, 22:31:18 μμ »
δεν την εχω κανει απο οτι ξερω υπαρχουν κρουαζιερες 4 ημερων και φευγουν καθε δευτερα και πεμπτη και υπαρχουν και κρουαζιερες 7 ημερων.πηγαινε στο site και δες νομιζω εχει και εκπτωση αν κανεις κρατηση απο εκει

Αποσυνδεδεμένος PATTAYA66

• **
  • ประเทศไทย
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 14, 2010, 22:43:59 μμ »
ευχάριστο για τις πληροφορίες λοστρόμε!!αν υπάρχει κάποιος που να την έχει κάνει να μας δώσει πληροφορίες μα μπορεί!!

Συγχώνευση : Ιουνίου 14, 2010, 22:50:28 μμ
μόλις τσέκαρα τις τιμές είναι 37χιλιάδες bat το 4 μέρες πακέτο! και 57 για τα δυο άτομα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2010, 22:50:28 μμ από PATTAYA66 »
h thai einai mia porta ama den eisai etimos na tin anixeis diploklidosetin kai vale kai pola louketa asfalias an eisai etimos kai tin anixeis den exei epistrofi.......!!!!!

Αποσυνδεδεμένος mikelangelo

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 21.0 Firefox 21.0
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 08, 2013, 12:39:36 μμ »
Το Kanchanaburi ειναι ενα κρυμμενο διαμαντι κυριολεκτικα σε μικρη αποσταση απο την Bangkok.
Για οσους πιστευουν οτι η Ταυλανδη δεν ειναι μονο η Pattaya και το Phuket αξιζει μια επισκεψη για λιγες μερες.
Απεχει περιπου 120 χλμ και τα λεωφορεια αναχωρουν καθε 15 με 20 λεπτα περιπου.
Ο κοσμος ειναι πολυ φιλικος και εξυπηρετικος οχι με την στεγνη "ευγενεια" των προαναφερθεντων προορισμων,
αλλα με την αυθεντικη αθωα κουλτουρα που χαρακτηριζει ακομα μερικες επαρχιες στην Ταυλανδη.
Οι τιμες ειναι πολυ οικονομικες σε ολα και θα προτεινα σε οποιον παει να μεινει σε πλωτο "ξενοδοχιο" πανω στο ποταμι.
Μια εμπειρια αξεχαστη. Εγω εμεινα στο συγκεκριμενο, οπου η εξυπηρετηση ηταν τετοια που πραγματικα δεν εχεις τι να πεις.
http://www.vnguesthouse.net

Eκτος απο τα παραπανω αξιοθεατα να προσθεσω κι αλλο ενα που πολλοι λιγοι γνωριζουν.
Κι εγω τυχαια το εμαθα απο τον ιδιοκτητη του καταλυματος.
Σε αποσταση περιπου μισης ωρας και μεσα στο πυκνο δασος βρισκεται εδω και 15 χρονια μια κοινοτητα αποκλειστικα ξενων, απο διαφορες χωρες
Ζουνε μεσα σε καλυβες που εχουν κατασκευασει οι ιδιοι, τρεφονται απο το δασος και το ποταμι, ενω περιστασιακα κατεβαινουν στην πολη για να εφοδιαστουν με τα αναγκαια.
Η αρχες γνωριζουν βεβαια την υπαρξη τους αλλα απο τη στιγμη που δεν γινονται τιποτα περιεργα σκηνικα δεν τους ενοχλουν.
Η προσβαση γινεται πολυ δυσκολα και αποκλειστικα με ντοπιο οδηγο, κατοπιν συνεννοησης.
Ειχα την τυχη να τους επισκεφτω για μιση ωρα οπου ειδα ολο αυτο το αποκοσμο και εντυπωσιακο σκηνικο βγαλμενο κυριολεκτικα απο ταινια.
Και βεβαια δεν θα μπορουσε να λειπει και ο απαραιτητος Ελληνας, ενα παλληκαρι απο την Βεροια, που ζει εκει γυρω στα 10 χρονια.
Οι φωτο και η βιντεοσκοπηση απαγορευονται αυστηρα, για τον λογο αυτο οση ωρα ημουν εκει, ηταν διπλα μου συνεχως καποιος και με επιτηρουσε διακριτικα.
Υπαρχουν γυρω στα 45 ατομα και δεν μπορουν να μπουν αλλοι, παρα τις προσπαθειες που εχουν γινει.
Τελος να πω οτι η συγκεκριμενη κοινοτητα αποτελεσε την εμπνευση για να γυριστει η ταινια "The Beach" με τον Leonardo di Caprio στα νησια Phi Phi.
Οσοι την εχουν δει καταλαβαινουν για τι πραγμα μιλαω.
"N' αγαπας την ευθυνη.
Να λες εγω,  εγω μοναχος μου
Θα σωσω τον κοσμο.
Αν χαθει, εγω θα φταιω."

Νικος Καζαντζακης

Αποσυνδεδεμένος android

• Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.124 Chrome 37.0.2062.124
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 19:11:11 μμ »
Θα άξιζε μια μονοήμερη επίσκεψη εκεί, με αφετηρία την πρωτεύουσα;

Σκέφτομαι να πάω με τραίνο, γνωρίζω ότι πρόκειται για μια αργή διαδρομή, αλλά πιστεύω ότι θα είναι και όμορφη, οπότε δεν με πειράζει αυτό.

Το τραίνο, όμως, που θα πάρω από την Bangkok, περνά πάνω από το Death Rail Road ή πρέπει να επιβιβαστώ σε άλλο για να πάω εκεί;

Επίσης, η γνωστή γέφυρα, είναι κοντά στον σταθμό, όπως έχω διαβάσει;