Αποστολέας Θέμα: εγγραφα για γαμο  (Αναγνώστηκε 205683 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tas67

• Φύλο: Άντρας
  • life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.1 Firefox 3.5.1
Απ: εγγραφα για γαμο
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 27, 2009, 20:17:30 μμ »
[off-topic]Τελικά θα μας τρελάνεις  :o   :o   :o   ! !

που πας και τα ξετρυπώνεις  ? ? ?

μήπως έχεις "κονέ" με καμιά thai δικηγορίνα    ;)   :)

για λέγε .......
[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 20:22:22 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5.1 Firefox 3.5.1
    • Thailand
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 27, 2009, 20:22:08 μμ »

μήπως έχεις "κονέ" με καμιά thai δικηγορίνα    ;)   :)

[off-topic]
Όχι και δεν θέλω να αποκτήσω :P
[/off-topic]

Αποσυνδεδεμένος antaios

• Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 10, 2009, 11:12:01 πμ »
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΤΑΫΛΑΝΔΗ 

ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ

-          Διαβατήριο.

-     Ταυτότητα.

-          Άδεια γάμου από το Δήμο. [(όπου είστε εγγεγραμμένος/η) ν'αναγράφει ότι ο γάμος θα γίνει σε δημοτικό κατάστημα στην Μπανγκόκ, Ταϋλάνδης]

-          Πιστοποιητικό γέννησης.

-          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-          Υπεύθυνες Δηλώσεις από δύο μάρτυρες, επικυρωμένες με το γνήσιο της υπογραφής. (ν’αναγράφουν ότι σας γνωρίζουν, που διαμένετε, το επαγγελμά σας και ότι είστε έντιμος πολίτης)

-          Εκκαθαριστικό της Εφορίας.

-          Διαζευκτήριο για τους διαζευγμένους.

ΓΙΑ ΤΗΝ/ΤΟΝ ΤΑΫΛΑΝΔΗ/Ο ΠΟΛΙΤΗ
-          Διαβατήριο.

-          Ταυτότητα.

-          Επιστολή από το Δήμο οτί είναι ελεύθερη/ος να παντρευτεί.

-          Πιστοποιητικό γέννησης. [(μεταφρασμένο και επικυρωμένο από το Ταϋλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Μπανγκόκ) CHAENG WATTANA].

-          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. [(μεταφρασμένο και επικυρωμένο από το Ταϋλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Μπανγκόκ) CHAENG WATTANA].

-          Διαζευκτήριο για τους διαζευγμένους.

Ενέργειες μετά την τέλεση γάμου

ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

1) Μεταφράζεται η βεβαίωση του Προξενικού Γραφείου από τα Αγγλικά στα Ταϋλανδικά.

2) Μεταφράζονται (στην Αγγλική) τα Ταϋλανδικά πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, επικυρώνονται στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Μπανγκόκ. ( CHAENG WATTHANA)

3)  Η βεβαίωση επικυρώνεται στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Μπανγκόκ.
( CHAENG WATTHANA)

4)  Παντρεύεστε στο Δημαρχείο που αναγράφεται στην άδεια γάμου σας.Θα σας δώσουν (2) δυο έγγραφα στα Ταϋλανδικά : Ένα πιστοποιητικό γάμου και ένα ακριβές αντίγραφο του Memorandum of marriage.

5)  Μεταφράζονται τα (2) έγγραφα από τα Ταϋλανδικά στα Αγγλικά.

6) Επικυρώνονται τα (2) έγγραφα στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Μπανγκόκ (CHAENG WATTHANA)

7)  Έρχεστε στην Πρεσβεία για επικύρωση των επικυρωμένων εγγράφων με τις μεταφράσεις τους.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1)  Μετάφραση στα Ελληνικά και επικύρωση των ανωτέρω εγγράφων στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα .

2)  Συντάσσεται η Ληξιαρχική Πράξη γάμου στο Ειδικό Ληξιαρχείο στην Αθήνα ( Μητροπόλεως 60 )

3) Δήλωση του γάμου στο Δημαρχείο ή Κοινότητα που έχετε την οικογενειακή σας μερίδα.

4) Αποστολή από το Δήμο του νέου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης που αναγράφει το όνομα της συζύγου, με ΦΑΞ στην Πρεσβεία στον αριθμό :  006626791463

Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.

Yonda18

• Επισκέπτης
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 07:04:01 πμ »
Παιδιά sorry που ενοχλώ αλλα έχω και εγώ μια περίπτωση με τη ταϊλάνδη ερωτεύτηκα μια ταυλανδεζα και δη ξέρω τι να κάνω.Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να με βοηθήσει? Είμαι 18 και σκέφτομαι σοβαρά να σπουδάσω εκεί για να έχω παράλληλα σπουδές και τη κοπέλα μου

Σε παρακαλω να γραφεις με ΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής του forum
Το μήνυμα σου διορθώθηκε
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 09:19:55 πμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος Thailander

• "Ride slower than your guardian angel can fly"
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.14 Firefox 3.0.14
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 16:09:53 μμ »
Παιδιά sorry που ενοχλώ αλλα έχω και εγώ μια περίπτωση με τη ταϊλάνδη ερωτεύτηκα μια ταυλανδεζα και δη ξέρω τι να κάνω. Είμαι 18 και σκέφτομαι σοβαρά να σπουδάσω εκεί για να έχω παράλληλα σπουδές και τη κοπέλα μου

ΟΧΙ

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 18:10:30 μμ από thailandgr »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος brainlaugh

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
    • LiquidNet
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 11:59:06 πμ »
Τα έγγραφα που χρειάζονται είναι αυτά ακριβώς που περιγράφει και ο Antaios.
Απλά κάποια extra που ίσως θέλετε να ξέρετε:

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Στη bangkok σε 2-3 μέρες έχετε τελειώσει.
Το προσωπικό στην ελλ. πρεσβεία της bangkok πολύ εξυπηρετικοί και γρήγοροι στις γραφιοκρατικές διαδικασίες. Απλά λίγο ακριβοί για τις επικυρώσεις των εγγράφων.
Στην ελλάδα ανάλογα πόσο εξυπηρετικοί είναι οι άνθρωποι απο το δήμο σε 3 μέρες περίπου έχετε πάλι τελειώσει.
Εισιτήριο επιστροφής για τη γυναίκα σας δε χρειάζεται, άσχετα τι σας λένε απο την thai στην ελλάδα. Υπάρχουν άσχετοι παντού.

Τώρα στην ελλάδα θα σας πρήξουν λίγο για την άδεια παραμονής και συγκεκριμένα τον ασφαλιστικό φορέα. Π.χ το ΙΚΑ για να ασφαλίσει τη γυναίκα σας θέλει να έχει ΑΦΜ.
Στην εφορία ζητάμε ΑΦΜ και θέλουν άδεια παραμονής....φαύλος κύκλος με τους δημόσιους....
Τελικά μέτρησε το χαρτί απο την ιδιωτική ασφάλεια. Γενικά μάλλον παίζει ρόλο και σε ποιόν θα πέσεις.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 19:11:42 μμ »
φιλε brainlaugh το ικα δεν εχει κανενα προβλημα να ασφαλισει την γυναικα σου.Εμενα της εχει δωσει δικο της βιβλιαριο κανονικα και την εχει ασφαλισει πανω στους δικους μου κωδικους.Με πολλυ απλη διαδικασια κιολας,απλα την βαζει να υπογραψει οτι ποτε ξανα δεν εχει απασχοληθει και κουραφεξαλα.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 16:04:09 μμ »
αχ  αχ  οσοι τα χουν προχειρα  και κανει προσφατα τα παντα ξερουν
 παιδια  βιο ανθοσπαρτο με τις εξωτικες ορχιδεες που δρεψατε απο τα "πατρια εδαφη"
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
    • Thailand
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 26, 2010, 11:28:25 πμ »
Επειδή όσο ζεις μαθαίνεις ...

Φίλος που πρόκειται να παντρευτεί με Ταϊλανδέζα , το καλοκαίρι αντιμετώπισε το εξής πρόβλημα.

Η γυναίκα του ήταν παντρεμένη ( με χαρτιά) και πήρε το χαρτί διαζυγίου πριν 2 μήνες.

Ψάχνοντας λοιπόν βρήκε το εξής.

Απαγορεύεται σε μια Ταϊλανδέζα να ξαναπαντρευτεί , εάν δεν έχουν περάσει 310 μέρες από το διαζύγιό της.

Υπάρχουν 4 εξαιρέσεις

1. Χαρτί από γιατρό , οτί δεν είναι έγκυος
2.Αν έχει γεννήσει μέσα σε αυτό το διάστημα
3.Χαρτί δικαστηρίου οτι της επιτρέπει να ξαναπαντρευτεί.
4.Αν ξαναπαντρευτεί τον ίδιο σύζυγο

Όλος ο νόμος ---- > http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=1201.msg20050#msg20050
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2010, 11:33:10 πμ από Oytopikos »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:48:01 μμ »
Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/7810952/Foreign-spouses-must-learn-English-before-they-come-to-UK.html

Πλέον σε μερικές ευρωπαικές χώρες , δεν αρκεί πλέον να παντρευτείς την Ταϊλανδέζα για να την φέρεις στην χώρα σου.

Περνάει και από εξετάσεις για την γνώση της γλώσσας και ύστερα παίρνει την βίζα.

Στανταράκι λοιπόν στα επόμενα 2 χρόνια θα ισχύσει και για την Ελλάδα αυτό (επιβεβαιωμένη η πληροφορία και από Έλληνα διπλωμάτη)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2010, 12:49:48 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Browser:
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 09, 2010, 17:57:07 μμ »
επιβεβαιωνω τα λεγομενα του Ουτοπικού,το ιδιο ισχυει εδω και καμποσα χρονια με τους γερμανους...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2010, 23:33:39 μμ από Oytopikos »
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος spamangr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.9 Firefox 3.5.9
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 09, 2010, 18:52:24 μμ »
Καλά τα έγραψε ο Ανταίος,

Εγώ βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τοπικού δήμου στην Ελλάδα πήγα με την Άδεια Γάμου ζώντας τον ύπνο του δικαίου και στην Ταιλάνδη μου ζήταγαν φορολογική δήλωση και πιστοποιητικό γέννησης. Μα αφού τα είχα καταθέσει για να πάρω την Άδεια, τι τα ήθελαν ξανά? Είναι σα να δείχνεις πτυχίο Πανεπηστημίου και να μην το δέχονται εάν δεν προσκομίσεις και πτυχίο δημοτικού μαζί.... Να το ξέρετε πάντως , όποιος σε αυτό τον κόσμο δνε κάνει φορολογική δήλωση , δεν μπορεί να παντρευτεί. Τώρα τι σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους...
Ένα άλλο που πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν διαζύγια κλπ, είναι οι μεταφράσεις στο Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών. Στην Ελλάδα τα ονόματα κλείνονται (π.χ ο Κώστας,  του Κώστα κλπ) , στα Αγγλικά όχι. Εμένα οι κόπανοι μου είχαν μεταφράσει και όνομα και επίθετο με βάση τα Ελληνικά. Οι ταιλανδοί δεν το δέχονταν (π.χ το διαβατήριο έλεγε Κώστας Παπαδόπουλος, και το διαζευκτήριο: ο γάμος του 'Κώστα Παπαδόπουλου'. Άντε τώρα να εξηγήσεις τη γραμματική.
Όσο για την πρεσβεία, υπάρχε μια πολύ καλή και εξυπηρετική Ταιλανδη εκεί, η οποία μιλάει άπταιστα Ελληνικά. Πέρα από αυτό , (φυσικά μιλάς παντα πίσω από εκείνο το ρημάδι το τζάμι) με ταλαιπώρησαν αφάνταστα ακόμα και αν προσκόμισα το κατεβατό με τα χαρτιά. Μου πήρε κοντά 1μιση μήνα και τελικά τα παράτησα.
Άλλοι πιθανών να έχουν καλύτερη εμπειρία.
Σε γενικές γραμμές πάντως, και με βάση τα όσα άκουσα από εδώ και από κει, προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους γάμους με Έλληνες και Ταιλανδές, λόγω φαινομένων λευκών γάμων κλπ. Οπότε μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Δε κοιτάνε λέω γω που η Ελλάδα βούλιαξε στους Ινδούς, Αυγανους, Σομαλούς, και Κινέζους? Οι 50-100 κοπέλες που θέλουν να παντρευτούν είναι το πρόβλημα?

Αποσυνδεδεμένος brainlaugh

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • LiquidNet
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 09, 2010, 19:46:06 μμ »
Επίσης μπορεί μετά τη χρεωκοπία και τη παρακμή να καταργήσουν τελείως τις βίζες... :).
Περάστε κόσμε!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 09, 2010, 23:32:44 μμ »
Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/7810952/Foreign-spouses-must-learn-English-before-they-come-to-UK.html

Πλέον σε μερικές ευρωπαικές χώρες , δεν αρκεί πλέον να παντρευτείς την Ταϊλανδέζα για να την φέρεις στην χώρα σου.

Περνάει και από εξετάσεις για την γνώση της γλώσσας και ύστερα παίρνει την βίζα.

Στανταράκι λοιπόν στα επόμενα 2 χρόνια θα ισχύσει και για την Ελλάδα αυτό (επιβεβαιωμένη η πληροφορία και από Έλληνα διπλωμάτη)

απο οτι ξερω δεν ειναι και τιποτα μεγαλες εξετασεις το μονο που χρειαζεται να ξερει ειναι καμια 200αρια βασικες λεξεις.τουλαχιστον ετσι ειχα ακουσει και απο θεμα εξετασεων κατι ευκολα πραγματακια και πολυ λιγα προφορικα.Διορθωστε με αν κανω καποιο λαθος

Συγχώνευση : Ιουνίου 10, 2010, 19:24:31 μμ
ειδα μια διαφημιση στην τηλεοραση και δεν ξερω αν σχετιζεται η απλα ειναι οιωνος του τι θα ακολουθησει και για την εκδοση βιζας αλλα οσοι αλλοδαποι απο χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης που μενουν εδω καιρο,δουλεουν με ετησιο εισοδημα ανω των 8500 ευρω,ειναι ασφαλισμενοι και ξερουν την γλωσσα μπορουν να αιτηθουν για αδεια παραμονης για μεγαλο χρονικο διαστημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2010, 19:24:31 μμ από lostromos »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 12, 2010, 11:58:52 πμ »

απο οτι ξερω δεν ειναι και τιποτα μεγαλες εξετασεις το μονο που χρειαζεται να ξερει ειναι καμια 200αρια βασικες λεξεις.τουλαχιστον ετσι ειχα ακουσει και απο θεμα εξετασεων κατι ευκολα πραγματακια και πολυ λιγα προφορικα.Διορθωστε με αν κανω καποιο λαθος

Για ρώτα κάποιον Γερμανό , να σου πει πόσο εύκολο είναι  ;)

Για φαντάσου μια Ταϊλανδέζα που δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά να πρέπει να μάθει έστω και ένα προκαταρκτικό επίπεδο ελληνικής ή άλλης γλώσσας...