Αποστολέας Θέμα: εγγραφα για γαμο  (Αναγνώστηκε 205735 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
    • Thailand
Απ: εγγραφα για γαμο
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 13:51:50 μμ »
Διάβασα σε κάποια σελίδα εδώ στο θέμα ότι μόνο διαβατήριο χρειάζεται και μπορούμε να παντρευτούμε σε δημαρχείο εδώ στη ελλάδα όταν είναι εδώ με τουριστική.

Δεν είναι έτσι.

Οι Έλληνες που παντρευονται στην Ταϊλάνδη , δεν χρησιμοποιούν μόνο το διαβατήριο τους.

Τ'αντιστοιχΑ χαρτιά χρειάζονται και οι ταϊλανδέζες στην χώρα μας.

Παρε ένα τηλεφωνάκι στον δήμο σου.

Αποσυνδεδεμένος Jas

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 8.0.552.224 Chrome 8.0.552.224
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 14:09:53 μμ »
Α μάλιστα λογικότατο. Ευχαριστώ.:)

Αποσυνδεδεμένος LOUIS640

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Συμβουλή για σχέση με Ταϊλανδέζα
« Απάντηση #152 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 06:19:17 πμ »
Καλημερα σε ολους!θα ηθελα να ρωτησω ολους που εχουν παντρευτη Ταιλανδεζα αν η γυναικα εχει αλλαξει το επωνημο της και εχει του συζηγου!αν γνωριζετε απο προσωπικη εμπειρια τι ειναι το καλυτερο.δηλ,αν μας βγαζει απο καποια γραφειοκρατικα προβληματα στο μελλον ή μας βαζει? το ρωταω αυτο γιατι παντρευομαι αυτη την εβδομαδα!ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Thailand
Απ: Συμβουλή για σχέση με Ταϊλανδέζα
« Απάντηση #153 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 07:57:53 πμ »
Καλημερα σε ολους!θα ηθελα να ρωτησω ολους που εχουν παντρευτη Ταιλανδεζα αν η γυναικα εχει αλλαξει το επωνημο της και εχει του συζηγου!αν γνωριζετε απο προσωπικη εμπειρια τι ειναι το καλυτερο.δηλ,αν μας βγαζει απο καποια γραφειοκρατικα προβληματα στο μελλον ή μας βαζει? το ρωταω αυτο γιατι παντρευομαι αυτη την εβδομαδα!ευχαριστω!

Όσων αφορά το κομμάτι της Ταϊλάνδης και τα διαδικαστικά του γάμου...

Μην αλλάξετε επώνυμο!

Θα ξεμπερδέψετε ταχύτερα και ευκολότερα!

Καλορίζικοι να είστε!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2011, 08:06:05 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #154 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 11:28:26 πμ »
Η γυναίκα μου έχει κρατήσει το Ταϋλανδέζικο επώνυμό της. Ο γάμος μας έγινε το 2003. Βλέπω όμως οτι πολλών φίλων οι γυναίκες , σε γάμους που έγιναν πιό πρόσφατα, έχουν πάρει το όνομα του συζύγου. Ο ουτοπικός έχει δίκιο.Αν αλλάξει το όνομα θα πρέπει να αλλάξει και διαβατήριο και τόσα άλλα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 11:37:12 πμ »
πριν μια εβδομαδα παντρευτηκε  ενας φιλος κατω επειδη ειχε τηνιδια απορια του ειπαν απο την πρεσβεια να το αφησει το ονομα της συζηγου οπως ειναι!!συμφωνω με τους πιο πανω φιλους
καλη ζωη!!

Αποσυνδεδεμένος LOUIS640

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 18:06:43 μμ »
αλλαζοντας επωνημο,πρεπει να αλλαξει ταυτοτητα και το ποιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης(στο χωριο της) και μετα φτιαχνει διαβατηριο στην BANGKOK. σας ευχαριστω ολους!!

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 18:46:44 μμ »
Παιδιά εγώ δεν γνωρίζω αν κρατήσει το δικό της επώνυμο η πάρει το δικό σου είναι καλό η είναι κακό. Εγώ νομίζω εφόσον την παντρεύτηκες καλό είναι να έχει το δικό σου επώνυμο, γιατί αργότερα πρέπει πάντοτε να κάνη ταυτοποίηση  ότι είναι ένα και το αυτό πρόσωπο. Εγώ θα σας πω τη έκανα όταν παντρεύτηκα πριν 2 χρόνια και νομίζω ότι είναι το σωστό. Με την Νι παντρευτήκαμε στο Banglamuang Pattaya μόλις παντρευτήκαμε και στην ίδια αίθουσα της βγάλανε την ταυτότητα της την  καινούρια με το επίθετο μου που το είχαν καταχώριση προηγούμενός και στο Family book, και την πήρε σε 5 λεπτά (καμιά καθυστέρηση). Και όταν πήγα να μεταφράσω τα χαρτιά στην Bangkok στο ίδιο κτίριο στον 3 όροφο έκανε αίτηση και έβγαλε το καινούριο διαβατήριο της με το επώνυμο μου. (και ώσπου να στύλο τα χαρτιά από την Ελλάδα για το προξενείο πήρε το διαβατήριο της το καινούργιο ενώ της είχανε ακύρωσή το παλιό) καμιά ταλαιπωρία. Και ήρθε στη Ελλάδα με το επώνυμο μου και δεν χριζόμαστε να κάνη ταυτοποίηση ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τα δυο επώνυμα. Αυτό έκανα εγώ.

ΥΣ. Αν δεν καταχωρήσει το επώνυμο σου στο Family book δεν φαίνεται παντρεμένη και μπορεί να ξανά παντρευτεί όποτε θέλει  μην το ξεχνάτε αυτό. Αν καταχωρίσει το επώνυμο σου στο Family book τότε πρέπει να βγάλει  καινούρια ταυτότητα για να μην μπορεί να το διαγράψει εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 20:28:04 μμ »
Tο TA BIEN BAAN η HOME REGISTRATION BOOK η επι τω ελληνικοτερο <<ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΣ>>
είναι το επίσημο έγγραφο που αναφέρει τα ατομα και τα στοιχεια αυτων που κατοικούν σε ένα σπίτι. Δεν λέει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αλλά 'δεικνιει' το σπίτι απο ποιους κατοικειται(ασχετα αν δε μενουν σ'αυτο) & και ποιος,οι πιοι ειναι ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ (ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!!).
Οι περισσότεροι άνθρωποι της Ταϊλάνδης έχουν Ta Bien Baan ως απόδειξη κατοικίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο για το Ταιλανδικο δημοσιο οχι μονο  . Για παράδειγμα, αν κάποιος επιθυμεί να επελθει στην κυριότητα του ενα οχήμα, τότε αυτό το βιβλίο θα είναι πολύ χρήσιμο, διότι θα χρειαστεί στο Υπουργείο Μεταφορών για τη διαδικασία καταχώρισης και για τους σκοπούς τυχον μεταφοράς του απο το τελωνειο. Στην περίπτωση αλλοδαπών,που δε διαθέτουν αυτό το βιβλίο, μπορούν να αποδείξουν εγγραφως τη διεύθυνση τους που παρέχεται από το τοπικό γραφείο της μετανάστευσης"πιστοποιητικό κατοικίας».
Η Ταϊλάνδη έχει 2 τύπους βιβλιαριων σπίτιου:
1) Το μπλε Ta Bien Bahn (Thor.Ror.14) για τους υπηκόους της Ταϊλάνδης
Με μία εξαίρεση για τους αλλοδαπους που έχουν τη μόνιμη κατοικία τους εδω

2) Το κίτρινο Ta Bien Bahn(To.Ro.13) για τους αλλοδαπούς.
Το βιβλίαριο αυτο για το σπίτι δεν πρέπει να ληφθεί εσφαλμένα ως νομική τεκμηρίωση σχετικα με την ιδιοκτησία,και ειναι  σύμφωνο με τη πραξη καταχωρησης αρ= 2534 (1991), καθώς και οι τροποποιήσεις του παρόντος Νόμου 2551 (2008).
Η αίτηση για το έγγραφο αυτό γίνεται μεμονωμένα στο τοπικό γραφείο καταχώρησης, που ονομάζεται Amphoe (ή khet στην Μπανγκόκ).
Ακόμη και αν υπάρχει νομος για την απόκτηση του Yellow House Book, σε κάθε περιοχή μπορούν να έχουν τους δικούς τους κανόνες. Θα πρέπει οι ενδιαφερομενοι να αποδείξουν ότι διαθέτουν σχετικές αποδείξεις οπως το διαβατηριο τους. Καποια Amphοrs θα απαιτήσουν μια επιστολή από την πρεσβεία  δηλώνοντας ότι διαμένετε  στην Ταϊλάνδη,κάποιοια αλλα δεν το κάνουν!Για μενα καλυτερα ειναι να πατε στο τοπικό σας γραφείο διοίκησης, και  να τους ζητήσετε  τα έγγραφα που απαιτούνται πριν την υποβολή αίτησης
ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΕΝΤΥΠΟ... ;) ;) ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2011, 04:34:51 πμ από zografos »
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 12:44:15 μμ »
Μάγγες καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει 2-3 ερωτησούλες
Πόσο θα πάει το πακέτο για ένα γάμο με Ταιλανδή πλην εισιτήρια και διαμονή πχ με 2000 ευρώ εισιτήρια δικά μου, δικά της διαμονή 5 μέρες και γάμος είμαι κομπλέ?
Αν πεντρευτώ την κοπέλα μπορεί να βγει απευθείας η visa για να επιστρέψει μαζί μου ή θα πρέπει γυρίσω ελλάδα να κάνω κάποιες διαδικασίες και μετά να έρθει μόνη της
Αν κλείσω εισιτήρια δικά της για να έρθει Ελλάδα με εισιτήριο επιστροφής με την ακύρωση του εισιτηρίου επιστροφής παίρνω τα λεφτά πίσω

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 12:56:02 μμ »
Μάγγες καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει 2-3 ερωτησούλες
Πόσο θα πάει το πακέτο για ένα γάμο με Ταιλανδή πλην εισιτήρια και διαμονή πχ με 2000 ευρώ εισιτήρια δικά μου, δικά της διαμονή 5 μέρες και γάμος είμαι κομπλέ?
Αν πεντρευτώ την κοπέλα μπορεί να βγει απευθείας η visa για να επιστρέψει μαζί μου ή θα πρέπει γυρίσω ελλάδα να κάνω κάποιες διαδικασίες και μετά να έρθει μόνη της
Αν κλείσω εισιτήρια δικά της για να έρθει Ελλάδα με εισιτήριο επιστροφής με την ακύρωση του εισιτηρίου επιστροφής παίρνω τα λεφτά πίσω

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Σου συνιστώ να διαβάσεις απο την αρχή όλες τις σελίδες του thread και σίγουρα θα λύσεις τις απορίες σου.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 13:00:19 μμ »
την 1 ερωτηση δεν την καταλαβα !
κανονικα πρεπει να επιστρεψεις να δηλωσεις  τον γαμο στο λυξιαρχειο να πας στο δημο να την βαλεις στην οικογενειακη μεριδα σου να τα στηλεις με φαξ  στην πρεσβεια στην bkk (και την κρατηση του εισητηριου για εδω)και να παει η κοπελα να κανει την αιτηση για την βιζα της και  τελειωσες. ΚΑΠΟΙΕΣ  φορες η πρεσβεια δινει την αδεια στην κοπελα να ταξιδεψει μαζι σου............... ΑΛΛΑ!
 ΓΙΑΤΙ να κλεισεις εισητηριο πηγενε -ελα και οχι μονο ελα  δεν υπαρχει λογος και για να παρεις τα λεφτα πισω εξαρτατε αν το εισητηριο ειναι προσφορας η οχι

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 14:28:55 μμ »
την 1 ερωτηση δεν την καταλαβα !
κανονικα πρεπει να επιστρεψεις να δηλωσεις  τον γαμο στο λυξιαρχειο να πας στο δημο να την βαλεις στην οικογενειακη μεριδα σου να τα στηλεις με φαξ  στην πρεσβεια στην bkk (και την κρατηση του εισητηριου για εδω)και να παει η κοπελα να κανει την αιτηση για την βιζα της και  τελειωσες. ΚΑΠΟΙΕΣ  φορες η πρεσβεια δινει την αδεια στην κοπελα να ταξιδεψει μαζι σου............... ΑΛΛΑ!
 ΓΙΑΤΙ να κλεισεις εισητηριο πηγενε -ελα και οχι μονο ελα  δεν υπαρχει λογος και για να παρεις τα λεφτα πισω εξαρτατε αν το εισητηριο ειναι προσφορας η οχι
ξεχασα να σου πω οτι στην αρχη με το που θα ερθεις εδω πρεπει να πας να μεταφρασεις τα χαρτια του γαμου απο την ταυλανδη στο υπ. εξ(7μερες περιπου)
συνολο θελεις γυρω στις 15 μερες να τελειωσεις ολες τις εκρεμοτητες εδω και τις εκει (αιτησηση βιζας κτλ)που θα κανει η κοπελα ωστε να ερθει αρα δεν υπαρχει λογος να ερθει μαζι σου θα κανεις  υπομονη 15 μερες ...

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 14:44:45 μμ »
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Φίλε Γιάννη στην πρώτη ερώτηση θα ήθελα να μάθω αν πχ έχω 1000 ευρώ μαζί μου βγάλε τα εισιτήρια, για διαμονή, τα διαδικαστικά του γάμου, φαγητά, μετακινήσεις, ίσως ένα τραπέζι στην οικογένεια της κοπέλας, συνολικά τα εξοδά μου για 5 μέρες θα με φτάσουν? κυρίως βασικά αναφέρομαι στη σούμα του γάμου πόσα θα πληρώσω
Για το δεύτερο δεν μπορώ να τρέξω τις διαδικασίες από εκεί ώστε να έρθει μαζί μου απευθείας? μαλλον λόγο γραφειοκρατίας να το ξεχάσω αυτό
Για το εισιτήριο με επιστροφή είχα διαβάσει από δω ότι αν δεν δουν στην πρεσβεία εισιτήριο με επιστροφή δεν της βγάζουν visa
Ευχαριστώ και πάλι
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2011, 14:49:02 μμ από begida »

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 14:50:24 μμ »

Για το δεύετερο δεν μπορώ να τρέξω τις διαδικασίες από εκεί ώστε να έρθει μαζί μου απευθείας? μαλλον λόγο γραφειοκρατίας να το ξεχάσω αυτό
Για το εισιτήριο με επιστροφή είχα διαβάσει από δω ότι αν δεν δουν στην πρεσβεία εισιτήριο με επιστροφή δεν της βγάζουν visa
Ευχαριστώ και πάλι
Mπορεις να τρεξεις τισ διαδικασιες απο εκει αν βαλεις εναν δικηγορο στη ελλαδα για να κανει ολα τα απαραιτητα
Το εισητηριο ισχυει αν ερθει η κοπελα για διακοπες,εφοσον θα ερθει για μονιμα δεν χρειαζεται και επιστροφη.