Αποστολέας Θέμα: εγγραφα για γαμο  (Αναγνώστηκε 205714 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 29.0 Firefox 29.0
Απ: εγγραφα για γαμο
« Απάντηση #210 στις: Ιουνίου 18, 2014, 00:46:12 πμ »
Εστειλα προχτες email στην πρεσβεια μας στην Bangkok,ζητωντας να μαθω τι εγγραφα χρειαζονται για να γινει γαμος(πολιτικος) με Ταυλανδη υπηκοο στην Ταυλανδη.....Σας Παραθετω αυτουσια την απαντηση τους...

"Αξιότιμε κ. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ,

Τα έγγραφα που απαιτούνται από εμάς για την έκδοση του πιστοποιητικού πραγματοποίησης πολιτικού γάμου στην Ταϊλάνδη είναι τα κάτωθι:
-          Διαβατήριο
-          Ταυτότητα
-          Άδεια γάμου από το δήμο σας
-          Πιστοποιητικό γέννησης
-          Υπεύθυνες δηλώσεις από δύο μάρτυρες με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής
-          Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίας χρονιάς
-          Διαζευκτήριο σε περίπτωση που είστε διαζευγμένος

Με εκτίμηση

Nikolaos Skarmoutsos
        Head of Consular Section
        Embassy of Greece
        Bangkok
        Tel.: +66 (2) 6670090-92
        Fax: +66 (2) 6670093
        Email: gremb.ban@mfa.gr
        http://www.mfa.gr/bangkok"

• Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
« Απάντηση #211 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 21:47:08 μμ »
Καλησπερα σας.παιδες....Πρωτα απ'ολα να πω ενα Μεγαλο Ευχαριστω σ'ολους εδω μεσα που βρισκουν τον χρονο και "ταλαιπορουνται" για να μας ενημερωσουν  οσο πιο καλα γινεται για διαφορες καταστασεις και μας δινουν πολυτιμες πληροφοριες για σημαντικα θεματα....Σας Ευχαριστω!!!!

Ετοιμαζομαι και εγω για παντρεια με Ταυλανδη Υπηκοο..........
Σημερα πηγα στον Δημο που Ανηκω(ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) για να Βγαλω Αδεια Γαμου(Πολιτικο)

Ο Γαμος θα γινει στην Ταυλανδη και οχι Ελλαδα

Τα εγγραφα που μου ζητηθηκαν ηταν τα εξης....

1)Φωτοτυπια της Αστ.Ταυτοτητας μου

2)Ληξιαρχικη Πραξη Γεννησεως μου(Μπορειτε να την παρετε απ'το Ληξιαρχειο η απο ΚΕΠ σε 3 -4 εργ.μερες αφου την ζητησετε....Εγω την πηρα απ'το ΚΕΠ(πηγα με την Αστ.Ταυτοτητα μου και εκανα Αιτηση για Αντιγραφο Ληξ.Πραξης Γεννησεως)

3)Δημοσιευση σε Εφημεριδα του Γαμου(Θελουν ολη την Εφημεριδα........και η αγγελια κοστιζει 15 ευρω!!!)

4)Αν Υπαρχει Διαζυγιο,Θελουν την Ληξιαρχικη Πραξη Γαμου με Κατοχωρυμενο το Διαζυγιο(και οχι το Διαζευκτηριο!!!!!)

5)Παραβολο χαρτοσημου η Διπλοτυπο Εισπραξης  15 Ευρω απο Εφορια

6)Φωτοτυπια οποιοδηποτε αποδεικτικου οπου να φαινεται σαν μονιμη κατοικια ο Δημος Θεσ/νικης(Τετοια ειναι:Εκκαθαριστικο Εφοριας η Αποδειξη ΔΕΚΟ η Βιβλιαριο Ασθενειας η Αποδ.Πληρωμης Κινητης Τηλεφ.......Εγω πηγα το Εκκαθαριστικο Εφοριας)

7)Αιτηση για Αδεια γαμου(την οποια την συμπληρωνεις επιτοπου στον Δημο στο Γραφ.πολιτικων Γαμων)

Αφου τα συγκεντρωσεις ολα αυτα,Πας στον Δημο(στο Γραφειο Πολιτικων Γαμων),τα καταθετεις και αν ολα τα εγγραφα ειναι σωστα η Αδεια Γαμου σου ειναι ετοιμη σε 7 Ημερολογιακες(και οχι εργασιμες) μερες απ'την στιγμη που κατετθεσες αυτα τα εγγραφα....

Οπως σας ειπα σημερα πηγα ολα αυτα τα εγγραφα και τα κατεθεσα ελπιζοντας οτι ολα ειναι σωστα και οτι δεν χρειαζεται να ξαναπαω 2η φορα.........αλλα μαλλον λογαριαζα χωρις τον "ξενοδοχο"(σ'αυτη την περιπτωση ειναι η Ελλ.γραφειοκρατια)

Τι ηταν Λαθος????Να σας πω.....

Στην Ληξιαρχικη Πραξη Γεννησεως μου ηταν ΛΑΘΟΣ γραμμενο το Γενος Μητερας(με απλα λογια το Επωνυμο της μητερας μου πριν παντρευτει τον πατερα μου)....Ενα γραμμα ηταν Λαθος....δηλαδη.....στην Ληξ.Πραξη Γεννησης το Γενος Μητερας ηταν "Μανωλλη" Ενω στην Αστ.Ταυτοτητα μου ηταν "Μανωλη"!!!!ενα "Λ" λιγοτερο!!!!(για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις το "Μανωλη" που εγραψα ειναι τυχαιο ονομα!!!!Απλα το εβαλα για να καταλαβετε το λαθος)
Αντε βρες τωρα ποιο ειναι το σωστο!!!!!!!!!
Αναγκαστικα να ξοδεψω ωρες στο Ληξιαρχειο μεχρι να δουμε ποιο ειναι το σωστο!!!!!!

Τελικα μετα απο ταλαιπωρια(επρεπε να ερθει και η μητερα μου στο Ληξιαρχειο και η αδελφη μου γιατι σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ηταν το ιδιο Λαθος!!!)η εκει Υπαλληλος του Ληξιαρχειου(και δραττομαι της Ευκαιριας να εκφρασω την Ευχαριστια μου στην συγκεκριμενη υπαλληλο αλλα και σε ολους εκει στον Δημο για την Εξυπηρετηση τους!!!!!)τελικα Διορθωθηκε το λαθος που υπηρχε και αυριο  θα παραλαβω την Ληξιαρχικη Πραξη Γεννησεως μου με το σωστο Γενος Μητερας και το οποιο θα το παραδωσω στο Γραφ.Πολιτικων Γαμων ωστε να βγει η αδεια γαμου μου!!!!

Μερικες αλλες παρατηρησεις...

Δεν μου ζητηθηκε πιστοποιητικο γεννησης της μελλουσας γυναικας μου,ουτε το διαβατηριο της...το μονο που με ρωτησανε ειναι αν θα κανει τα δικα της χαρτια εδω η στην Ταυλανδη και τους απαντησα στην Ταυλανδη

στην Αιτηση που συμπληρωνεις στο Γραφ.Πολιτ.Γαμων θελει να γραψετε το Ονομα Πατερα,Μητερας και Γενος(Επωνυμο Μητερας πριν το γαμο της)της Μελλουσας γυναικας....Οπως επισης Τοπο Γεννησης της,Τοπο Διαμονης,Δημο,Νομο και Διευθυνση Κατοικιας(οταν ρωτησα τι ακριβως θελουν  μου ειπαν απλα γραψε σε ποια πολη γεννηθηκε......σε ποια πολη μενει...και βαλε και Ταυλανδη και ειναι ολα ΟΚ)...

Αυτα προς το παρον.......

Ελπιζω αυριο να τα καταφερω και ευχομαι μην βγει κανα "αλλο προβλημα" της τελευταιας στιγμης.....
ς

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 31.0 Firefox 31.0
    • Thailand
« Απάντηση #212 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2014, 18:31:46 μμ »
Nα ευχηθώ με το καλό και να σου πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο του Βόλου , ζητήσανε μεταφρασμένο το πιστοποιητικό γεννήσεως της ταϊλανδής συζύγου στα ελληνικά με επικύρωση από την πρεσβεία....

10ρικάκι από τι έμαθα , η κάθε σφραγίδα από το προξενείο μας πλέον.

• Browser:
  • Firefox 32.0 Firefox 32.0
« Απάντηση #213 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 12:18:26 μμ »
Εχω παρει ηδη την αδεια γαμου απ΄το Δημαρχειο μου....ολα καλα....οντως βγηκε σε 7 ημερολογιακες ημερες οπως μου ειχανε πει....το πιο "δυσκολο" χαρτι τελειωσε(στην Ελλαδα εννοω)....
Πηρα τηλ στην Πρεσβεια σημερα στην Μπανγκοκ...Ηθελα μερικες διευκρινισεις για τα αλλα χαρτια που ζητανε....και ειδικα για τις Δηλωσεις των 2 μαρτυρων με το γνησιο της Υπογραφης....εδω στο φορουμ ειδα οτι καποια παιδια μας συμβουλευεουν να γραψουμε και στα Λατινικα τα ονομ/μα των μαρτυρων αλλα και γενικως ολα τα ονομ/μα που θα εχει η Δηλωση.....οταν το ρωτησα αυτο στην Πρεσβεια μου ειπα ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα ειναι η Δηλωση.....
Τελικα μονο ελληνικα η και λατινικα???
σ'αυτο εχω μπερδευτει........

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Browser:
  • Chrome 37.0.2062.120 Chrome 37.0.2062.120
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #214 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 12:32:12 μμ »
Εχω παρει ηδη την αδεια γαμου απ΄το Δημαρχειο μου....ολα καλα....οντως βγηκε σε 7 ημερολογιακες ημερες οπως μου ειχανε πει....το πιο "δυσκολο" χαρτι τελειωσε(στην Ελλαδα εννοω)....
Πηρα τηλ στην Πρεσβεια σημερα στην Μπανγκοκ...Ηθελα μερικες διευκρινισεις για τα αλλα χαρτια που ζητανε....και ειδικα για τις Δηλωσεις των 2 μαρτυρων με το γνησιο της Υπογραφης....εδω στο φορουμ ειδα οτι καποια παιδια μας συμβουλευεουν να γραψουμε και στα Λατινικα τα ονομ/μα των μαρτυρων αλλα και γενικως ολα τα ονομ/μα που θα εχει η Δηλωση.....οταν το ρωτησα αυτο στην Πρεσβεια μου ειπα ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα ειναι η Δηλωση.....
Αυτές οι δηλώσεις είναι για την πρεσβεία! Δεν θα τις χρησιμοποιήσεις αλλού!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #215 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 14:50:47 μμ »

Ότι σου είπαν από την πρεσβεία , ισχύει

Αποσυνδεδεμένος kerbushar

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #216 στις: Οκτωβρίου 14, 2014, 20:50:54 μμ »
Χαιρετώ την αγαπητή παρέα! Επειδή έχω ξεκινήσει και εγώ τις διαδικασίες για το γάμο μου στην ΒΚΚ στο τέλος Οκτώβρη, ζήτησα πληροφορίες σχετικά από την πρεσβεία μας. Παραθέτω την απάντηση αυτούσια:
"Aξιότιμε ΧΧΧΧΧΧ τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη τέλεση γάμου σε Ταϊλανδικό δημαρχείο είναι τα παρακάτω, διαβατήριο-αστυνομική ταυτότητα-άδεια γάμου-εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίας χρονιάς-διαζευκτήριο αν υπάρχει-δύο υπεύθυνες δηλώσεις από Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα βεβαιώνουν το επάγγελμά σας τη διεύθυνσή σας και ότι σας γνωρίζουν ως έντιμο πολίτη. Οι παραπάνω βεβαιώσεις πρέπει να φέρουν το γνήσιο της υπογραφής.
Όσον αφορά τη Ταϊλανδή υπήκοο παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μας για να την ενημερώσουμε στα Ταϊλανδικά. Εφόσον προσκομίσετε τα δικαιολογητικά η Πρεσβεία θα εκδόσει βεβαίωση που θα απευθύνεται στίς Ταϊλανδικές αρχές ώστε να εγκρίνουν τη τέλεση του γάμου. Στη συνέχεια εφόσον εκδοθεί το πιστοποιητικό γάμου θα πρέπει να μεταφραστεί και να επικυρωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης.
Το επόμενο βήμα είναι να έρθετε στη Πρεσβεία για τη σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης. Η Πρεσβεία αυτεπάγγελτα θα ενημερώσει το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και το Δήμο σας. Εφόσον προχωρήσουν οι εγγραφές πρώτα στο ΕΛΑ και στη συνέχεια στο Δήμο (μερίδα) θα χρειαστεί να προσκομίσετε αναβαθμισμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Βάσει αυτού η μέλλουσα σύζυγός σας έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για έκδοση θεώρησης εισόδου στην Ελλάδα με την ιδιότητα συζύγου Έλληνα πολίτη. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τα εξής, διαβατήριο-ταυτότητα--συμπληρωμένη αίτηση-αναβαθμισμένη τη μερίδα σας-κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου καθώς και ταξιδιωτική ασφάλιση 90 ημερών μέγιστη παραμονή για χώρες μέλη Schengen. Τελικά εφόσον εισέλθει στη χώρα έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση μέσω του δήμου σας για να της εκδοθεί άδεια παραμονής από το τμήμα αλλοδαπών. Αυτή είναι η πλήρης διαδικασία.
Με εκτίμηση
χχχχχχχχχ"

Επειδή λοιπόν φαίνεται να έχει κάτι αλλάξει σχετικά με την έκδοση της visa έστειλα νεο μήνυμα ζητώντας διευκρινήσεις για το πόσες ημέρες περίπου κάνει να γίνει αυτή η εγγραφή στο Ειδικό Ληξιαρχείο και το άνοιγμα μερίδας στο Δήμο μου (Αθηναίων)  Παραθέτω επίσης τη νέα απάντηση:
"Καλημέρα σας όσον αφορά το χρόνο διεκπεραίωσης άλλων υπηρεσιών δεν μπορούμε να απαντήσουμε για λογαριασμό τους. Το πιστοποιητικό δημοτολογίου πρέπει να εκδοθεί από το δήμο στον οποίο είστε εγγεραγραμμένος. Μπορείτε να προσκομίσετε το πρωτότυπο ή να αποσταλεί fax από το δήμο στη Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπανγκόκ."

Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα: Θα είναι οι ημέρες που χρειάζονται για την έκδοση της αναβαθμισμένης οικογενειακής μερίδας τόσες ώστε να προλάβει κάποιος από την Ελλάδα να την εκδόσει και να την στείλει με fax στην πρεσβεία όσο βρίσκομαι ακόμη εκεί οπότε να εκδοθεί η visa και να γυρίσω με τη γυναίκα μου στην Ελλάδα; Η πρεσβεία δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι, στην Αθήνα που ρώτησα ήδη στο Δήμο Αθηναίων δεν ξέρουν τίποτα και μόνο μια υπάλληλος μου είπε ότι έχει την υποψία ότι το διάστημα αυτό είναι περίπου 20 ημέρες γιατί πρέπει η ληξιαρχική πράξη γάμου να μπει στον διπλωματικό σάκκο, να έρθει στην Αθήνα, να πρωτοκολληθεί, να σταλεί στα Αρμόδια υπουργεία ή Υπηρεσίες και κατόπιν να διεκπεραιωθεί η εγγραφή. Ξέρει κανείς κάτι σχετικά με αυτή τη διαδικασία;

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Chrome 37.0.2062.124 Chrome 37.0.2062.124
« Απάντηση #217 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 07:48:15 πμ »
Εγώ έστειλα με curier την ληξιαρχική πράξη γάμου στο αδελφό μου , αυτός πήγε στο ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών και σε μισή ώρα είχε τελειώσει. Έπειτα πήγε στον δήμο όπου μου βγάλανε οικογενειακή μερίδα και στείλανε το fax  στην πρεσβεία .Όλα αυτά την ίδια μέρα.Το curier έκανε 2 μέρες για να πάει από Ταϊλανδη Ελλάδα και κόστισε περίπου 2000 μπατ.Εξουσιοδότηση που είχα κάνει στον αδελφό μου δεν του την ζήτησαν . Πριν 3 χρόνια δεν χρειάζονταν αυτή η διαδικασία αλλά την έκανα για σιγουριά .Με το καλό να παντρευτείς και να ζήσεται ευτυχισμένοι 

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Browser:
« Απάντηση #218 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 19:16:30 μμ »

Aπο προσωπικη εμπειρία,εφόσον έχεις την ληξιαρχικη πράξη ήδη στα ελληνικά απο την πρεσβεία,πας στο ειδικο ληξηαρχείο την καταθέτεις και σου δίνουν επιτόπου ένα χαρτί,με αυτό πας καπάκι στον δήμο και ζητάς να μπεί στην μερίδα σου,εμένα απο τον δήμο μου είπαν οτι χρειάζονται 3 μέρες,μετά απο πίεση και εξηγώντας τον λόγο την πήρα την επόμενη μέρα,όσο για το φάξ,πολύ εύκολα το στείλανε.(σύνολο 2 μέρες)

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2014, 20:03:11 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος kerbushar

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #219 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 19:52:42 μμ »
Έτσι όπως τα έγραψαν, κατάλαβα ότι είναι υποχρεωτικό να στείλει η πρεσβεία τη ληξιαρχική πράξη γάμου υπηρεσιακά στην Ελλάδα. Αν όμως μου τη δώσουν επιτόπου στο χέρι, σίγουρα μπορώ και εγώ να τη στείλω με courier στην Ελλάδα. Αυτό θα διευκόλυνε τις διαδικασίες πολύ, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μάλλον πρέπει να ξαναεπικοινωνίσω με την πρεσβεία να δω τι θα μου πουν... Πάντως, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, τις συμβουλές και τις ευχές! Μακάρι να πάνε όλα καλά!

• Browser:
  • Firefox 33.0 Firefox 33.0
« Απάντηση #220 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 20:18:51 μμ »
Έτσι όπως τα έγραψαν, κατάλαβα ότι είναι υποχρεωτικό να στείλει η πρεσβεία τη ληξιαρχική πράξη γάμου υπηρεσιακά στην Ελλάδα. Αν όμως μου τη δώσουν επιτόπου στο χέρι, σίγουρα μπορώ και εγώ να τη στείλω με courier στην Ελλάδα. Αυτό θα διευκόλυνε τις διαδικασίες πολύ, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μάλλον πρέπει να ξαναεπικοινωνίσω με την πρεσβεία να δω τι θα μου πουν... Πάντως, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, τις συμβουλές και τις ευχές! Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Φιλε μου...με το καλο να παντρευτεις....περιμενουμε νεα σου γιατι και εγω ειμαι αμεσα ενδιαφερομενος(αρχες Νοεμβρη ο δικος μου γαμος).....Ρε παιδια για να ρωτησω κατι....

Υπαρχει και αυτο το ποστ.....

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=13081.msg76977#msg76977

το ειδε κανεις??
δηλαδη...οταν γινει ο γαμος στην Ταυλανδη δεν μπορω να μπω στην Πυλη "Ερμης" και να δηλωσω τον γαμο???και να μου ερθει στο email μου η πραξη γαμου απ'το Ειδ.Ληξιαρχειο Αθηνων??
η ειναι κατι αλλο αυτο???

Μπορει καποιο απ'τα παιδια να μας εξηγησει???

• Browser:
« Απάντηση #221 στις: Νοεμβρίου 08, 2014, 07:19:00 πμ »
Καλημερα απο Μπανγκοκ......Υστερα απο μηνες υπομονης επιτελους ηρθε η ωρα για να παντρευτω και εγω εδω στην Μπανγκοκ...Θελω να ευχαριστησω ολα τα μελη του φορουμ για τις πληροφοριες τους και την καθοδηγηση τους....
Με την σειρα μου,θα σας πω και εγω τις εμπειριες μου μεχρι τωρα(ακομα δεν παντρευτηκα) με το καλο σε 2-3 μερες θα γινει και αυτο....
και μπαινω κατευθειαν στο Θεμα.....
Με την μελλουσα γυναικα μου ξεκινησαμε για την Ελλ.Πρεσβεια στην Μπανγκοκ....Εννοειται οτι ειχαμε ολα τα χαρτια μας ετοιμα απο πριν οπως περιγραφουνε τα παιδια εκει....η Πρεσβεια μας ανοιγει 9 το πρωι(ωρα Ταυλανδης)...εμεις φτασαμε εκει κατα τις 10 το πρωι...
(ΣΗΜ:Η Πρεσβεια μας βρισκεται πολυ κοντα στον Σταθμο Chong Nonsi του BTS(Sky train)και βρισκεται στον 23ο Οροφο)
Ειχε ηδη 2 ατομα που περιμενανε.....Περιμεναμε και εμεις την σειρα μας....στην Πρεσβεια εργαζονται 4 ατομα(1 Ταυλανδη και 3 Ελληνες:1 Γυναικα και 2 αντρες)...
Μας δωσανε 1 αιτηση κοινη και για τους 2 να συμπληρωσουμε με τα στοιχεια μας(στα Ελληνικα.....τα στοιχεια της μελλουσας γυναικασ μου στα αγγλικα) και τα παραδωσαμε ολα μαζι(τα χαρτια μας και την αιτηση) και περιμενουμε......μετα απο κανα 15-20 λεπτα ερχεται οενας απ'τους 3 Ελληνες που εργαζονται εκει και μου δινει 1 χαρτακι με εναν αρ.λογ/σμου Τραπεζης και μου λεει¨"Πανε κατω στο ισογειο που εχει την Kasirkorn Bank(Τραπεζα)....Βαλε 820 Μπατ σ'αυτον τον Λογ/σμο(ηταν ο Λογ/σμος της Πρεσβειας μας)....Παρε την αποδειξη και ξαναελα".....
και αυτο εκανα...πηγα κατω...βγηκα απ'το κτιριο και διπλα ακριβως ηταν η τραπεζα....πληρωσα τα 820 Μπατ και ξανα πηγα επανω στην Πρεσβεια........Παρεδωσα την αποδειξη....μετα περιπου απο 40 λεπτα,βγαινει το παλληκαρι απ'την Πρεσβεια και μου παραδιδει 1 χαρτι στα Αγγλικα και μου λεει¨"Ελεγξε αν τα στοιχεια ειναι σωστα γραμμενα...."
αρχιζω να το ελεγχω και βρισκω οτι υπαρχει 1 λαθος στο ονομ/νο ενος απ'τους 2 μαρτυρες που δηλωσαν οτι με γνωριζουν και οτι ειμαι εντιμος πολιτης με τις Δηλωσεις του Νο/105......του το επισημαινω και το παιρνει πισω το χαρτι...και τοτε θυμηθηκα τον Ουτοπικο που εγραψε εδω οτι καλο ειναι στις δηλωσεις των 2 μαρτυρων καλο ειναι να αναγραφονται τα ονομ/μα και οι Διευθυνσεις τους και στα Αγγλικα!!!!το προτεινω και εγω!!(ασχετα να η Πρεσβεια λεει οτι δεν χρειαζεται....)

μετα απο 10 λεπτα,μου ξαναφερνει το χαρτι και μου ζητανε ξανα να το ελεγξω για καποιο λαθος...αυτη την φορα ηταν ολα σωστα...
και μου λεει¨"Πρεπει τωρα να μεταφρασεις αυτο το χαρτι στα Ταυλανδικα και να το επικυρωσεις στο Υπ.Εξωτ.της Ταυλανδης....αφου το κανεις αυτο εισαι ετοιμος να παντρευτεις.....αφου παντρευτεις το χαρτι του γαμου που θα σου δωσουμε απ'το Δημαρχειο το Μεταφραζεις και το επικυρωνεις στο Υπ.Εξωτ.Ταυλανδης και το φερνεις εδω"

Αφου τον ευχαριστησα.φευγω με την μελλουσα γυναικα μου για να βρω Γραφειο που θα αναλαβει την Μεταφραση και επικυρωση του χαρτιου που μου δωσανε απο την Πρεσβεια......αλλα αυτο θα σας το πω σε λιγο γιατι ειχαμε καποια ιστορια που θελω να μοιραστω μαζι σας....

Θελω αλλη μια φορα να ευχαριστησω τα παιδια τηες Πρεσβειας(ιδιαιτερα τον Κωστα)...πολυ φιλικοι και εξυπηρετικοι!!!

η συνεχεια σε λιγο.......

• Browser:
« Απάντηση #222 στις: Νοεμβρίου 08, 2014, 16:27:51 μμ »
Καλησπερα αυτη την φορα.....Συνεχιζω την αφηγηση μου απο εκει που σταματησα..δηλ.στην αναζητηση γραφειου για μεταφραση και επικυρωση της αδειας γαμου που πηρα απ'την Ελλ.Πρεσβεια......Αφου τελειωσαμε αισιως απ'την πρεσβεια μας εγω και η μελλουσα γυναικα μου αναζητησαμε ενα γραφειο μεταφρασεων.....πολυ κοντα στην πρεσβεια μας βρηκαμε 1 γραφειο....πηγαμε να μπουμε μεσα αλλα ηταν κλειστο...ηταν γυρω στις 12.30 το μεσημερι...σκεφτηκαμε οτι μαλλον ο υπαλληλος εκανε το μεσημ.διαλλειμα του και πηγαμε απεναντι σε μια καφετερια να πιουμε α καφε και να περιμενουμε να ανοιξει....αφου περιμεναμε κανα μισαωρο λεω στην μελλουσα γυναικα μου¨"Μπας αγαπη μου,ειναι κλειστο το γραφειο???δεν παιρνεις κανα τηλ(το ειχε γραμμενο εξω απ'την πορτα)να δουμε τι γινεται???"και οντως πηραμε τηλ....και καλα που πηραμε γιατι μας ειπανε οτι αυτο το γραφειο δεν λειτουργει πια και θα ερθει ενας υπαλληλος τους να μας συναντησει για να παμε στα κεντρικα γραφεια τους!!!!οντως σε 10 λεπτα ερχεται καποιος νεαρος και παιρνουμε ταξι και παμε στα κεντρικα τους γραφεια (εννοειται οτι το ταξι το πληρωσαμε εμεις!!!)....Ανεβαινουμε στον 1ο οροφ.ενος κτιριου οπου μεσα ειναι ενας μεσοκοπος ταυλανδος κυριος.....του εξηγουμε τι θελουμε και αρχιζει να μας λεει οτι να μην ανυσυχουμε και οτι το γραφειο του ειναι το καλυτερο και εχει "γνωστους" στο Υπ.Εξωτ.Ταυλανδης και γενικως να καυχιεται πολυ....
εμεις του ειπαμε οτι το χαρτι το βιαζομαστε και το θελουμε να γινει εξπρες.....και αυτος μας ειπε ξανα οτι ηρθαμε στον καταλληλο ανθρωπο...εν τω μεταξυ,πισω απ'το γραφειο του ειχε αρκετες φωτος απο ζευγαρια με την βιζα και αδεια γαμου στα χερια.....

ολα καλα και ωραια αυτα που μας ελεγε οταν ξαφνικα σκαει την "βομβα"!!!!στην ερωτηση μας ποσο θα μας στοιχισει η μεταφραση και επικυρωση του εγγραφου μας λεει οτι η συνολικη τιμη ειναι 4100 Μπατ!!!!!!!!800 για την μεταφραση+800 για την επικυρωση+2500 για τον "κοπο" του!!!!Εκει παθαμε καποιο σοκ!!!!μαλλον νομιζε οτι ειχε να κανει με "αμερικανακια"η εκατομμυριουχους!!!εν τω μεταξυ και εγω και η μελ.γυναικα μου ειχαμε διαβασει το φορουμ και ξεραμε τις τιμες για την μεταφραση και επικυρωση....η μελ.γυναικα μου για 4 εγγραφα που μεταφρασε πληρωσε 3100 μπατ!!!!1000 μπατ λιγοτερα!!!

Φυσικα αρνηθηκαμε την τιμη που μας ειπε και ειμασταν ετοιμοι να φυγουμε....τελικα με παζαρια(κανονικα επρεπε να φυγουμε αλλα....)η τιμη επεσε στα 3100(απο 2500 μπατ "επεσε" στα 1500!!!)...Μας ειπε οτι την Δευτερα απογευμα το χαρτι μας θα ειναι ετοιμο(ολα αυτα συμβαινουν την Παρασκευη που μας περασε) και φευγουμε

με το που φευγουμε η μελ.γυναικα μου λεει¨"Υπαρχει και ενα αλλο γραφειο διπλα στο Σταθμο Sala deung του ΒΤS(ειναι η επομενη σταση μετα το Chong Nonsi.....εκει που ηταν παλια η Ελλ.Πρεσβεια)...δεν παμε να ρωτησουμε εκει ποσο ζητανε για την μεταφραση και επικυρωση???"Συμφωνησα και μετα απο 5 λεπτα ειμασταν εκει.....Ανεβηκαμε στο 2ο οροφ.και μεσα ητανε ενας νεαρος Ταυλανδος,χαμογελαστος και πολυ καλα αγγλικα και πολυ φιλικος......του εξηγησαμε τι θελουμε και μας ειπε και μας ειπε οτι θελει συνολικα 2500 Μπατ(800 για την μετφραση,700 για επικυρωση και 1000 για τον "κοπο" του)....για την ιδια δουλεια που θα μας εκανε και ο αλλος!!!!!600 Μπατ λιγοτερα!!!Εννοειται οτι μετα τον γαμο θα παμε σ'αυτο το γραφειο να κανουμε την μεταφραση και την επικυρωση!!!!

Γι'αυτο παιδια να ειστε Προσεχτικοι!!!!Απατεωνες θα θελησουν να σας ξεγελασουν με τιμες "τσιμπημενες" απ'τις κανονικες!!!!!!

Εχω στην διαθεση μου φωτος και βιντεο απο τα 2 γραφεια για οποιον ενδιαφερεται....το 1ο για αποφυγη και το 2ο για να παει.....

Ελπιζω την Δευτερα να ειναι ετοιμο το χαρτι μου και να σας γραψω την συνεχεια.....

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
  • Chrome 37.0.2062.124 Chrome 37.0.2062.124
« Απάντηση #223 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 02:44:42 πμ »
Το έχουμε πει πολλές φορές υπάρχει μεταφραστικό γραφείο μέσα στο κυβερνητικό κτήριο της Chaeng Wattana.
Προσπεράστε τους κράχτες που θα σας σταματήσουν στην είσοδο ανεβείτε στις κυλιόμενες σκάλες και θα το δείτε φάτσα.
Οι τιμές πολύ καλές!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

• Browser:
« Απάντηση #224 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 10:40:57 πμ »
Το έχουμε πει πολλές φορές υπάρχει μεταφραστικό γραφείο μέσα στο κυβερνητικό κτήριο της Chaeng Wattana.
Προσπεράστε τους κράχτες που θα σας σταματήσουν στην είσοδο ανεβείτε στις κυλιόμενες σκάλες και θα το δείτε φάτσα.
Οι τιμές πολύ καλές!

Φιλε Bestathens οταν λες καλες τιμες,ποσο περιπου κοστιζει???