Αποστολέας Θέμα: εγγραφα για γαμο  (Αναγνώστηκε 205699 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 33.0 Firefox 33.0
Απ: εγγραφα για γαμο
« Απάντηση #240 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 20:04:51 μμ »
Καλησπερα απο Μπανγκοκ!!!
Σημερα ειναι η πιο ευτυχισμενη μερα της ζωης μου.....ΚΑΙ αυτο επειδη απο σημερα το πρωι εχουμε την βιζα της συζυγου μου τυπωμενη στο διαβατηριο της!!!!!!!
Θεου Θελοντως και Βοηθουντως(με συνεργασια του Βουδα παντα),η πολυποθητη βιζα ηρθε!!!ηρθε και πιο νωρις απο'οτι περιμεναμε!!!!Αλλα εβαλα οσους γνωστους ηξερα να βοηθησουν!!!Να'ναι καλα ολοι τους!!!

Θελω να Ευχαριστησω μεσα απ'την καρδια μου τους:Κα Ολυμπια,Λευτερη,Τακη,Κωστα και ολα τα παιδια εδω μεσα!!!

Σας ευχαριστω ολους....
αυτο που εγινε σημερα ειναι ενα μικρο Θαυμα!!!!γιατι αν σκεφτεις οτι ηρθα Μπανγκοκ 6 Νοεμβριου, 10 Νοεμβριου παντρευτηκα,17 Νοεμβριου πηγαμε πρεσβεια και παραδωσαμε το διαβατηριο της συζυγου για να τυπωθει η βιζα και 19 Νοεμβριου πηραμε την βιζα στα χερια μας,ειναι κατι το απιστευτο(αν σκεφτεις κιολας οτι μεσολαβησαν και 2 σαβ/κα και "εχασα" και 2 μερες λογω λαθων σε μεταφραση και επικυρωση των εγγραφων για τον γαμο,το Θαυμα γινεται ακομα μεγαλυτερο!!!!!!!!!)

Δοξα τω Θεω,τελειωσαν ολα καλα....

τα λεμε τωρα στην Ελλαδα....

Αποσυνδεδεμένος paris1973

• **
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 38.0.2125.111 Chrome 38.0.2125.111
« Απάντηση #241 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 21:32:47 μμ »
μπραβο Λακη εσπασες ολα τα ρεκορ
να ζησεται και απο εμενα

Αποσυνδεδεμένος JOHN15

• *
  • Browser:
  • Firefox 33.0 Firefox 33.0
« Απάντηση #242 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 22:57:41 μμ »
Παιδιά να ζήσετε και κάθε ευτυχία

Αποσυνδεδεμένος vlad75

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 34.0 Firefox 34.0
ΕΙΔΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ
« Απάντηση #243 στις: Ιανουαρίου 08, 2015, 21:29:52 μμ »
Αγαπητοί φίλοι , θα ήθελα να μάθω,
1).για να καταχωρήσω τον γάμο μου στο ειδικό ληξιαρχείο, πρέπει να είμαι ο ίδιος ή μπορω να εξουσιοδοτήσω κάποιον courier?
2).Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται αν παρευρεθώ ο ίδιος και πόσο κάποιος εξουσιοδοτημένος courier?
3)Γνωρίζετε κάποια γραφείο-υπηρεσία που αναλαμβάνει αυτή την διαδικασία?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
Απ: ΕΙΔΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ
« Απάντηση #244 στις: Ιανουαρίου 08, 2015, 21:34:01 μμ »
αν δεν εχεις καποιον τα εξουσιοδοτησεις τοτε το κανεις με εναν δικηγορο.αλλα κουριερ;

ο χρονος που χρειαζεσαι στο ειδικο ληξιαρχειο ειναι μηδαμινος.γινεται επιτοπου καθως και η οικογενειακη μεριδα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 39.0.2171.95 Chrome 39.0.2171.95
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #245 στις: Ιανουαρίου 08, 2015, 22:27:03 μμ »
αν δεν εχεις καποιον τα εξουσιοδοτησεις τοτε το κανεις με εναν δικηγορο.αλλα κουριερ;

ο χρονος που χρειαζεσαι στο ειδικο ληξιαρχειο ειναι μηδαμινος.γινεται επιτοπου καθως και η οικογενειακη μεριδα.
Εγώ δεν είχα εξουσιοδοτήσει κανένα! Ο αδελφός μου πήρε τα  έγγραφα και πήγε και τα κατέθεσε! Βέβαια αυτό έγινε πολλά χρόνια πριν και πιθανόν να έχει αλλάξει η διαδικασία!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #246 στις: Ιανουαρίου 08, 2015, 22:43:57 μμ »
η εξουσιοδοτηση εχει να κανει με την γραφειοκρατια του πραγματος,σε ελληνικο δημοσιο ζουμε αντε να πεσεις σε κανεναν μουρλο....
λογικα σε αδερφο δεν θα υπαρχει προβλημα ειδικα αν του εξηγησει την κατασταση

Αποσυνδεδεμένος vlad75

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #247 στις: Ιανουαρίου 09, 2015, 01:41:40 πμ »
Λέω για κουριερ γιατί μένω Πάτρα,ποιά η γνώμη σας?

Αποσυνδεδεμένος capriole

• *
  • Browser:
  • Chrome 44.0.2403.155 Chrome 44.0.2403.155
« Απάντηση #248 στις: Αυγούστου 18, 2015, 13:07:13 μμ »
Καλησπερα σας,

Επειδή βαδίζω στον δρόμο προς τον γάμο αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τις απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

1) μπορεί να γίνει γάμος σε πρεσβεία της Ταϊλάνδης σε τρίτη χώρα;
2) είναι υποχρεωτικό να γίνει καταχώρηση του γάμου και στην Ελλάδα (ποια τα πλεονεκτήματα μιας και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και ούτε πρόκειται να γίνω σύντομα);
3) το "affirmation of freedom to marry or affidavit" χαρτί μπορώ να το πάρω απο οποιαδήποτε προξενική ή πρεσβεία της Ελλάδας;

Αυτά τα λίγα :) προς το παρόν.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 39.0 Firefox 39.0
    • Thailand
« Απάντηση #249 στις: Αυγούστου 18, 2015, 15:51:43 μμ »
Καλησπερα σας,

Επειδή βαδίζω στον δρόμο προς τον γάμο αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τις απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

1) μπορεί να γίνει γάμος σε πρεσβεία της Ταϊλάνδης σε τρίτη χώρα;
2) είναι υποχρεωτικό να γίνει καταχώρηση του γάμου και στην Ελλάδα (ποια τα πλεονεκτήματα μιας και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και ούτε πρόκειται να γίνω σύντομα);
3) το "affirmation of freedom to marry or affidavit" χαρτί μπορώ να το πάρω απο οποιαδήποτε προξενική ή πρεσβεία της Ελλάδας;

Αυτά τα λίγα :) προς το παρόν.

Πρέπει να στείλεις τις ερωτήσεις σου σε ελληνικό προξενείο

Αυτό είναι αρμόδιο να σου απαντήσει .

Τώρα εγώ θα σου απαντήσω με επιφύλαξη , ότι το πρώτο έχει γίνει πολλές φορές , αν τα χαρτιά σου είναι ΟΚ, είναι θέμα του πρέσβη να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Στο δεύτερο , θα έλεγα ότι μπορείς και να το αποφύγεις

Στο τρίτο θα έλεγα ότι τέτοιο χαρτί αγαμίας , το δίνουν τα αρμοδια ληξιαρχεία στην Ελλάδα , δεν γνωρίζω όμως τι γίνεται με τα προξενεια,δηλαδή αν υπηρεσιακώς μπορούν να το παρέχουν για μονιμο κάτοικο εξωτερικού.

Αποσυνδεδεμένος capriole

• *
  • Browser:
  • Chrome 44.0.2403.155 Chrome 44.0.2403.155
« Απάντηση #250 στις: Αυγούστου 19, 2015, 10:35:01 πμ »
Ευχαριστώ Oytopikos, θα κάνω τις ανάλογες ερωτήσεις στην πρεσβεία της Ταϊλάνδης και στο προξενείο μας στην χώρα παραμονής μου.

Αποσυνδεδεμένος Πάνος henry rollins

• *
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Firefox 42.0 Firefox 42.0
« Απάντηση #251 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 02:08:33 πμ »
H δικη μου περιπτωση ειναι εντελως διαφορετικη, και θα ηθελα πληροφοριες απο τους συμφορουμιτες για τα σχετικα εγγραφα.

Η Ταιλανδη κοπελα με την οποια εχω σχεση, μου προτεινε να παντρευουμε ατυπα ωστε να μπορεσω να παραμεινω Ταιλανδη διοτι η double entry ληγει μεσα Δεκεμβριου (με το extension) και δεν θελω να μπαινοβγω απο την χωρα μονο και μονο για τις 90 μερες του single entry.

Δεν μας απασχολει αν θα παραμεινουμε παντρεμενοι ουτε προκειται να κανουμε κανενα τσιμπουσι η τελετες η να ανακατεψουμε οικογενειες.

Επισης δεν προκειται να ερθει Ελλαδα και ουτε την ενδιαφερει. To ιδιο ισχυει και για μενα.
Προσωπικα αν ποτε παω Ελλαδα, θα παω αν προκυψει τρελο απροοπτο.
Δεν υπαρχουν και τα χρηματα ακομα και να θελαμε να ταξιδεψουμε εκτος Ταιλανδης (που δεν θελουμε).
Ο σκοπος ειναι καθαρα να παρω long term βιζα.

Να τονισω οτι η κοπελα ειναι πιο ευπορη απο μενα, με οτι αυτο συνεπαγεται μιας και αυτη την στιγμη εχω 40k μπατ ολα κι ολα!

Το πλανο εχει ως εξης:
Αφου παρουμε το εγγραφο του γαμου, να παω στο προξενειο του Σαβανακετ στο Λαος που ειναι το μοναδικο που εκδιδει 1year multiple entry non O βιζα based on marriage χωρις να ζητουν να τους δειξεις οτι εισαι οικονομικα ανεξαρτητος. Η βιζα αυτη κοστιζει 5000 μπατ και μπορω να παραμεινω εναν χρονο Ταιλανδη κανοντας βιζα run καθε τρεις μηνες. Αν ειχα 400k βεβαια θα πηγαινα στο immi εδω στην Bangkok και θα επαιρνα την παραμονη κανονικα χωρις να χρειαστει να βγαινω απο την χωρα, αλλα δεν εχω τα χρηματα και εδω που τα λεμε δεν με χαλαει το βιζα run καθε 3 μηνες.

Με λιγα λογια δεν αλλαζει απολυτως τιποτα για μας ειτε ειμαστε παντρεμενοι ειτε οχι. Αγαπιομαστε, ναι, αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να παντρευτουμε διοτι εγω αφενος δεν πιστευω σε γαμους κλπ και ουτε αυτη ηθελε η θελει κατι τετοιο. Θα το κανουμε καθαρα για να παραμεινω στην χωρα. Οσον αφορα αυτην, εργαζεται σε ιδιωτικο εκπαιδευτικο ιδρυμα οπου και διδασκει μετα απο 6 χρονια φοιτησης σε πανεπιστημιο της Bangkok. Eιναι 35 χρονων και αρκετα μορφωμενη. 

Η ερωτηση ειναι: Tι χαρτια χρειαζονται εδω στην Μπανγκοκ για να παρω απλα το πιστοποιητικο?
Επισης αν θελουμε να ακυρωσουμε τον γαμο μετα απο ευλογο χρονικο διαστημα αν και αυτο θα μας απασχολησει περιπου σε εναν χρονο φανταζομαι, αν ολα πανε καλα.
Να προσθεσω πως η κοπελια τονισε πως ακομα και να χωρισουμε ως ζευγαρι, μπορουμε να παραμεινουμε παντρεμενοι στα χαρτια αν αυτο με διευκολυνει.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 24, 2015, 02:23:30 πμ από Πάνος henry rollins »

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
  • Chrome 46.0.2490.86 Chrome 46.0.2490.86
« Απάντηση #252 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 07:05:01 πμ »
Αγαπητε μαλον κανεισ λαθοσ αν δεν παντρευτησ κανονικα με χαρτια (ελλαδοσ/προξενοιο/δημαρχεια/Κ.Λ.Π.)ΚΑΙ ΟΓΑΜΟΣ γινει ταιλαν.δηλ.νιαου,εχω την αποψη οτι δεν περνησ βιζα χρονου.πανω απο 52 (νομιζω 800000 χιλ.μπατ τραπεζα 2-3 μηνεσ μεσα πριν πασ για βιζα) επισημωσ παντρεμενοσ 400000 χιλ.μπατ παλι 2-3 μηνεσ μεσα συν αρκετα μεγαλη διαδικασια ,Παντρεμενοσ 8 χρονια +παιδι ζητουσαν 2 ταιλ.μαρτυρεσ σπιτι δικο μου η συμβ.μονημησ κατοικιασ φωτογραφ.του σπιτιου,εξω νουμ.μεσα τα δωματ.μαζι ολεσ αυτεσ με μενα την γυναικα το παιδι,μεγαλη ταλαιπωρια,τα δε επισημα χαρτια του γαμου προσφατωσ θεωρημ.απο μια αλλη υπηρεσ.ουτε ξερω πωσ την λενε.Πωσ λοιπον θα παρησ 1 χρονο χωρησ επισημο γαμο?.Αν γινοτανε ολοι θα καναμε τον ΝΙΑΟΥ ταιλαν.ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΗΣ (ξερω τι σου λεω)ρωτα πρεσβεια ελλην.και ιμιγκρεσιον ΒΚΚ.και πορευσου αναλογα.Υ.Σ τα πραγματα σφιξαν για ξενουσ μονο 6 μηνεσ το χρονο ταιλανδη.ΥΠΑΡΧΗ βιζα 6 μηνων μουλτι- εντρη 140$ νομιζω αλλα παλι θεσ 200000χιλ.μπατ τραπεζα .ΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΨΑΧΤΩ....αυτα με πασαν επιφυλαξη.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #253 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 07:53:48 πμ »

Η ερωτηση ειναι: Tι χαρτια χρειαζονται εδω στην Μπανγκοκ για να παρω απλα το πιστοποιητικο?
Επισης αν θελουμε να ακυρωσουμε τον γαμο μετα απο ευλογο χρονικο διαστημα αν και αυτο θα μας απασχολησει περιπου σε εναν χρονο φανταζομαι, αν ολα πανε καλα.

Θέλει να ακολουθήσεις κανονικά την διαδικασία.

Άδεια γάμου από Ελλάδα,μεταφρασεις κτλ .... δεν αλλάζει κάτι στην περίπτωση σου

Τώρα για το διαζύγιο , πατε παρέα στο δημαρχειο που παντρευτηκατε , υπογράφετε και τελειώσατε ... αν δεν θελει να ερθει παρέα .... εκεί περιπλέκει η κατάσταση

Υ.Γ. Καλό το Σαβανακέτ ... αλλά από μέρα σε μερα τα πράγματα αλλάζουν ... υπάρχει ρευστότητα στο θέμα βίζα ...

Αποσυνδεδεμένος Πάνος henry rollins

• *
  • Browser:
« Απάντηση #254 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 10:50:40 πμ »
Αγαπητε μαλον κανεισ λαθος ....αυτα με πασαν επιφυλαξη.

Το immigration στην Μπανγκοκ δεν εχει καμια σχεση και ουτε θα ανακατευτει.
Το συγκεκριμενο προξενειο στο Λαος ειναι το μοναδικο που δινει εναν χρονο multiple entry based on marriage μονο με το πιστοποιητικο γαμου χωρις τιποτ'αλλο. Απλα καθε 90 μερες θελει να κανεις visa run.
Το immigration στην Μπανγκοκ θα ειχε σχεση μονο αν πηγαινα εκει να κανω τα χαρτια μου, πραγμα που δεν προκειται να γινει διοτι δεν πληρω αυτα που ζητανε.

Θέλει να ακολουθήσεις κανονικά την διαδικασία.

Καλό το Σαβανακέτ ... αλλά από μέρα σε μερα τα πράγματα αλλάζουν ... υπάρχει ρευστότητα στο θέμα βίζα ...

1) Αρα χαρτι απο πρεσβεια, μεταφραση κλπ. Υπαρχει καποιο ποστ εδω ωστε να παρω περαιτερω πληροφοριες?

2) Βασικα αυτο σκεφτομαι. Ειναι το μονο προξενειο που σου δινει εναν χρονο μονο με το πιστοποιητικο. Το θεμα ειναι τι γινεται αν αλλαξει την σταση του ο προξενος και αρχιζει να ζητα οτι και οι αλλοι. Μαλλον θα το ρισκαρω. Απο την στιγμη που παρω την βιζα ομως, θα εχω εναν χρονο στην διαθεση μου να ψαχτω για κατι αλλο.