Αποστολέας Θέμα: εγγραφα για γαμο  (Αναγνώστηκε 205658 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 42.0 Firefox 42.0
    • Thailand
Απ: εγγραφα για γαμο
« Απάντηση #255 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 11:07:05 πμ »

Το immigration στην Μπανγκοκ θα ειχε σχεση μονο αν πηγαινα εκει να κανω τα χαρτια μου, πραγμα που δεν προκειται να γινει διοτι δεν πληρω αυτα που ζητανε.
Έχω την εντύπωση πως για πρώτη φορά θα έπρεπε να εμφανιστεις ούτως ή άλλως με τρίμηνη από προξενείο , αρα δεν μπορεις να πας στο Ιμ ...

1) Αρα χαρτι απο πρεσβεια, μεταφραση κλπ. Υπαρχει καποιο ποστ εδω ωστε να παρω περαιτερω πληροφοριες?

2) Βασικα αυτο σκεφτομαι. Ειναι το μονο προξενειο που σου δινει εναν χρονο μονο με το πιστοποιητικο. Το θεμα ειναι τι γινεται αν αλλαξει την σταση του ο προξενος και αρχιζει να ζητα οτι και οι αλλοι. Μαλλον θα το ρισκαρω. Απο την στιγμη που παρω την βιζα ομως, θα εχω εναν χρονο στην διαθεση μου να ψαχτω για κατι αλλο.

1. Σε αυτό το τόπικ θα δεις τα ποστ του Lakisscorpio(The Butcher) που είναι πρόσφατα , και μετα στείλε μέιλ στην πρεσβεία μας για την αναλυτικη διαδικασία

Αποσυνδεδεμένος Πάνος henry rollins

• *
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
« Απάντηση #256 στις: Νοεμβρίου 25, 2015, 21:00:44 μμ »

1 Διαβατήριο
2 Ταυτότητα
3 Άδεια γάμου από το δήμο σας
4 Πιστοποιητικό γέννησης
5 Υπεύθυνες δηλώσεις από δύο μάρτυρες με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής
6 Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίας χρονιάς

Για να παρω στα χερια μου τα 3,4, 5, 6  θα πρεπει να πεταξω στην Ελλαδα και αυτο ειναι αδυνατον. Επισης ο χρονος που εχω στην διαθεση μου για να παντρευτω εδω στην Bangkok ειναι 3 βδομαδες το πολυ. Και οχι μονο αυτο. Θα χρειαστω μονο το πιστοποιητικο γαμου και μονο για μια φορα.
Επισης δεν θα παω για βιζα στο immigration.

Θα φαω πακετο που λενε συνηθως.   

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #257 στις: Νοεμβρίου 25, 2015, 21:58:35 μμ »
Για να παρω στα χερια μου τα 3,4, 5, 6  θα πρεπει να πεταξω στην Ελλαδα και αυτο ειναι αδυνατον. Επισης ο χρονος που εχω στην διαθεση μου για να παντρευτω εδω στην Bangkok ειναι 3 βδομαδες το πολυ. Και οχι μονο αυτο. Θα χρειαστω μονο το πιστοποιητικο γαμου και μονο για μια φορα.
Επισης δεν θα παω για βιζα στο immigration.

Θα φαω πακετο που λενε συνηθως.

To 3 βγαίνει και με εξουσιοδότηση
Το 4 επίσης
Το 5 δεν χρειάζεται η παρουσία σου
Το 6 μέσω ίντερνετ

• *
  • Browser:
« Απάντηση #258 στις: Νοεμβρίου 26, 2015, 04:56:49 πμ »
Στο 5 δεν χρειάζεται η παρουσία μου? Μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης εδω διοτι ειμαι στουρνος απο οτι φαινεται. Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 46.0.2490.86 Chrome 46.0.2490.86
« Απάντηση #259 στις: Νοεμβρίου 26, 2015, 06:21:39 πμ »
Είμαι της άποψης πως αυτό το 3 βδομάδες το πολύ στο οποίο αναφέρεται ο φίλος παίζει στη σφαίρα του σεναρίου επιστημονικής φαντασίας...
Χοντρά χοντρά,
Να βγούν πάνε οι εξουδιοδοτήσεις Ελλάδα να συγκεντρωθούν τα χαρτιά + 7 ημερολογιακές να βγεί η άδεια + να στα στείλουν πίσω...
Δεν παιζεις κάνα τζόκερ καλύτερα;
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #260 στις: Νοεμβρίου 26, 2015, 06:56:30 πμ »
Στο 5 δεν χρειάζεται η παρουσία μου? Μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης εδω διοτι ειμαι στουρνος απο οτι φαινεται. Ευχαριστω!

Αναφέρεται σε 2 υπευθυνες δηλώσεις , που θα κανουν 2 γνωστοι σου στην Ελλάδα.Γράφουν τα στοιχεία τους κτλ και βεβαιώνουν ότι σε γνωρίζουν πολύ καλά και ότι είσαι ευυπόληπτος πολίτης,μένεις εκεί  μπλα μπλα μπλα

ΣΤη συνέχεια τις υπογράφουν και πάνε ΚΕΠ ή αστυνομία ή προξενείο για θεώρηση γνησίου υπογραφής

Κατόπιν τις παραλαμβάνεις

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #261 στις: Νοεμβρίου 26, 2015, 11:14:10 πμ »
Και ολα αυτα τα χαρτια στην πρεσβεια ελλην. στη βκκ περνησ αδεια γαμου στα αγγλικα μετα μεταφραση ταιλανδ.και τελοσ παντρευεσαι κοντα στο λαξι-πλαζα με 2 μαρτυρεσ ταιλανδουσ..ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ.(και οχι νιαου οπωσ θεσ)..Υ.Σ.για μια αδεια παραμονησ πολυ μεγαλο μπλεξιμο .ΔΕΝ ΨΑΧΝΗΣ ΓΙΑ ΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ?

• *
  • Browser:
« Απάντηση #262 στις: Νοεμβρίου 26, 2015, 22:07:25 μμ »
Ειναι ο πιο οικονομικος τροπος για εναν χρονο στην Ταιλανδη.
Αλλιως θα πρεπει να τρεξω για ΕD VISΑ η WΟRΚ ΡΕRΜΙΤ.
Στο πρωτο γινεται ηδη cracκdοwη απο το immigratiοη.
Για το 2ο δεν ξερω κατα ποσο νομιμος θαμαι μα ετσι κι αλλιως υπολογισε 25000 τουλαχιστον.

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #263 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 08:54:45 πμ »
Κοιτα και για φητιτικη ,περνησ χρονο μαθενησ και την γλωσα.

• *
  • Browser:
« Απάντηση #264 στις: Νοεμβρίου 30, 2015, 11:11:09 πμ »
ΔΕΝ ΨΑΧΝΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ?

Δεν παιζεις κάνα τζόκερ καλύτερα;

Πηγα στην πρεσβεια σημερα για πληροφοριες του τυπου...γινεται να σταλθει κατι απο ολα αυτα τα δικαιολογητικα με φαξ απο Ελλαδα κλπ, αλλα λογω κινησης εφτασα λιγο μετα τη μια και απο οτι καταλαβα απο το look του πρεσβη μας, μαλλον επρεπε να παω νωριτερα οποτε δεν εκανα καμια νυξη. Το αναφερω αυτο διοτι ειχα την εντυπωση πως για πληροφοριες και μονο, η πρεσβεια ειναι ανοιχτη μεχρι τις 15:30.

Περι του προκειμενου, στην αιθουσα αναμονης συναντησα ενα ζευγος (Ελλην+Ταιλανδη) απο το οποιο πληροφορηθηκα πως η διαδικασια παιρνει πολυ καιρο και μπολικα χρηματα (γυρω στα 500 ευρω μου ανεφερε ο ανθρωπος, ποσο το οποιο προσωπικα μου φανηκε υπερβολικο).
Εκει που κολλησα ομως, ειναι οτι για να παρεις αδεια γαμου απο τον Ελληνικο δημο, πρεπει να δημοσιευσεις αγγελια σε Ελληνικη εφημεριδα οπως ειχα διαβασει και εδω. Τρεχα γυρευε δηλαδη αμα δεν εισαι Ελλαδα ωστε να τα κανεις ολα αυτα μονος σου. Αντε να αγγαρευεις ατομο για ολα αυτα και μετα να περιμενεις τα ταχυδρομεια. Ειναι και οι υπευθυνες δηλωσεις...βρασε ρυζι. Και ολα αυτα μονο και μονο για ενα πιστοποιητικο το οποιο θα χρησιμοποιησω για μια φορα και μονο ωστε να παρω την συγκεκριμενη βιζα απο το Λαος.

Επισης ο φιλος στην αιθουσα αναμονης, μου ειπε πως αν εχω εκκαθαριστικο που δειχνει χαμηλο εισοδημα, παιζει να μην μου δωσουν εγκριση για γαμο. Ισχυει κατι τετοιο? Διοτι το εκκαθαριστικο μου ειναι μηδεν. Μου ανεφερε πως αυτο ειναι ενας απο τους παραγοντες για να μπορεσει η νυφη να ταξιδεψει στην Ελλαδα. Του απαντησα πως ουτε εμενα ουτε την νυφη μας ενδιαφερει να βγουμε εκτος Ταιλανδης ουτε τωρα ουτε στο μελλον.

Προς το παρον θα πορευτω η με single entry απο Κουαλα Λουμπουρ, η με ED η με κανα work permit αν ειμαι τυχερος....

• Browser:
« Απάντηση #265 στις: Δεκεμβρίου 01, 2015, 06:13:09 πμ »
μια και απο οτι καταλαβα απο το look του πρεσβη μας, μαλλον επρεπε να παω νωριτερα οποτε δεν εκανα καμια νυξη.
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να συνάντησες τον πρέσβη για το συγκεκριμένο θέμα μια συνήθως είναι δουλειά που γίνεται με υπάλληλο του προξενείου και με το τζάμι ανάμεσά σας.
Σε κάθε περίπτωση το έχω αναφέρει πολλές φορές ο γάμος είναι μιά διαδικασία που θέλει χρόνο, τρέξιμο και χρήμα.
Σαφέστατα και θέλει προεργασία στην Ελλάδα όπως έχουμε ξαναπεί... Η αγγελία είναι το πιο εύκολο αφού μπορείς να την καταχωρήσεις μέσω ίντερνετ. Λογικά είναι κάτι που δεν θα πρέπει να σε απασχολεί.
Όσο για το εκκαθαριστικό της εφορίας επιβεβαιώνω πως είναι ένα από τα βασικά έγγραφα που απαιτούντα, όχι από το προξενείο μας, αλλά από τις Ταϊλανδικές υπηρεσίες για να γίνει ο γάμος. Το μηδενικό δε όντως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα... Εμείς το ξεπεράσαμε παρουσιάζοντας εισόδημα στην Ταϊλάνδη.
Και το ξαναλέω για να το  καταλάβουμε καλά γάμος άρπα κόλα στην Ταϊλάνδη δεν υφίσταται, αφού και με το επίσημο χαρτι του γάμου η διαδικασία για βγει συζυγική βίζα είναι αρκετά  πολύπλοκη!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

• *
  • Browser:
« Απάντηση #266 στις: Δεκεμβρίου 01, 2015, 09:52:16 πμ »
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να συνάντησες τον πρέσβη για το συγκεκριμένο θέμα μια συνήθως είναι δουλειά που γίνεται με υπάλληλο του προξενείου και με το τζάμι ανάμεσά σας.

Και το ξαναλέω για να το  καταλάβουμε καλά γάμος άρπα κόλα στην Ταϊλάνδη δεν υφίσταται, αφού και με το επίσημο χαρτι του γάμου η διαδικασία για βγει συζυγική βίζα είναι αρκετά  πολύπλοκη!

Ο πρεσβης μπαινοβγηκε κανα δυο φορες γυρω στη μια και πεντε με μια και δεκα. Στην αιθουσα αναμονης ειμασταν εγω και το ζευγαρι που περιμενε κατι εγγραφα, τους οποιους και χαιρετησε. Το υφος του προς εμενα ηταν απαγορευτικο με την εννοια "φιλε αργησες" οποτε θεωρησα σωστο να μην ανοιξω καθολου το στομα μου. Δεν υπηρξε καν χαιρετισμος παρολο που ολοι μοιραστηκαμε το ιδιο ανσασερ κατεβαινοντας. Ειναι πολυ τυπικος και δικαιωμα του στην τελικη αφου αυτη ειναι η δουλεια του..

Οσον αφορα την βιζα της συζυγου ειναι κατι που δεν απασχολει ουτε εμενα ουτε την συζυγο αφου οπως ανεφερα δεν θελει ουτε προκειται να βγει απο την χωρα. Δεν δυναται ουτως η αλλως ακομα και να ηθελε.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

• Browser:
« Απάντηση #267 στις: Δεκεμβρίου 02, 2015, 05:40:51 πμ »
Στη δική σου Visa αναφερόμουν.

• *
  • Browser:
« Απάντηση #268 στις: Δεκεμβρίου 02, 2015, 06:10:01 πμ »
Α σορυ, δεν το καταλαβα.

500 ευρω συνολικα εξοδα για αυτη την βιζα, οπως μου ανεφερε ο φιλος στην αιθουσα αναμονης, δεν ειναι πολλα?
Ποσα συνηθως ειναι τα εξοδα χονδρικα? Ειναι οντως τοσα?

Επισης γνωριζω πως η πρεσβεια δεν κλεινει στη μια, η μαλλον κλεινει και ξανανοιγει μετα απο λιγο.
9 με 1 μπορεις να πας να καταθεσεις εγγραφα και να κανεις οτι αλλο χρειαστει, ωστοσο για απλες πληροφοριες μπορεις να πας και αργοτερα, μεχρι και τις 15:30. Ας με διορθωσει καποιος που γνωριζει καλυτερα.

• Browser:
« Απάντηση #269 στις: Δεκεμβρίου 02, 2015, 08:39:59 πμ »
Κοίταξε εγώ παρότι έχω οικογένεια εδώ με Ταϊλανδη, προτιμώ να μένω με ΝΟΝ-Β visa, μια που το κόστος το καλύπτει η εταιρεία που δουλεύω αλλά και δεν χρειάζεται να ασχοληθώ πέραν των υπογραφών με τη γραφειοκρατική χαρτούρα.
Για την ΝΟΝ-Ο θα χρειαστεί φυσικά να κάνεις το γάμο πρώτα οπότε τα πολλά χαρτοέξοδα έρχονται  από κει όπως προείπαμε (μεταφράσεις, θεωρήσεις , Προξενείο, ελληνική μετάφραση, άδεια γάμου, πίσω στο Προξενείο για το χαρτί, μετάφραση, γάμος , ξανά μανά μετάφραση, ξανά μανά Προξενείο... έχασα τη σειρά!) Άρα τα 500€ μου φαίνονται ένα λογικό ποσό.
Γενικά το ωράριο του Προξενείου είναι μια αμφιλεγόμενη περίπτωση. Τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν αλλά βλέπω πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί πολύ οι αιτήσεις για βίζα και έχουν πελαγώσει...