Αποστολέας Θέμα: εγγραφα για γαμο  (Αναγνώστηκε 205645 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πάνος henry rollins

• *
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Firefox 42.0 Firefox 42.0
Απ: εγγραφα για γαμο
« Απάντηση #270 στις: Δεκεμβρίου 02, 2015, 13:47:31 μμ »
Πολυς κοπος γενικα.
Πηγα για ED ηδη. Ελπιζω μονο να μην εξαφανιστει ο αντζεντης με τα γκαφρα και το πασαπορτι!
Και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Αποσυνδεδεμένος RiaKiagia

• *
  • iOS 9.3.1 iOS 9.3.1
  • Browser:
  • Safari 9.0 Safari 9.0
Γαμος στην Ταιλανδη
« Απάντηση #271 στις: Ιουλίου 07, 2016, 20:00:36 μμ »
Γεια σας! Τον Ιανουαριο θα ταξιδεψω Ταιλανδη κ ενδιαφερομαι να παντρευτω εκει αλλα δεν μπορω να βρω το τι θα χρειαστει! Υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει?

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 51.0.2704.103 Chrome 51.0.2704.103
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Γαμος στην Ταιλανδη
« Απάντηση #272 στις: Ιουλίου 07, 2016, 23:04:11 μμ »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος RiaKiagia

• *
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 51.0.2704.103 Chrome 51.0.2704.103
Απ: Γαμος στην Ταιλανδη
« Απάντηση #273 στις: Ιουλίου 10, 2016, 23:16:11 μμ »
μπηκα στον συνδεσμο σου και πραγματικα μπραβο σου υπεροχη δουλεια !
οσο για τον γαμο σε ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος elite76gr

• *
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 47.0 Firefox 47.0
« Απάντηση #274 στις: Ιουλίου 11, 2016, 17:07:35 μμ »
συμφωνω....πολυ καλο

Αποσυνδεδεμένος capriole

• *
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
« Απάντηση #275 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 14:38:49 μμ »
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει γάμο σε πρεσβεία της Ταϊλάνδης σε τρίτη χώρα. Έχω ψάξει το θέμα με την πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην χώρα παραμονής μου και έχουν πρόβλημα με το πιστοποιητικό οικ. κατάστασης το οποίο αναφέρει ότι είμαι διαζευγμένος και πατάνε εκεί κ μου λένε ότι δεν βεβαιώνει ότι είμαι 'single' και συνεχίζουν να ζητάνε το αντίστοιχο 'Letter of Certification' που είναι ένα χαρτί που εκδίδει η αντίστοιχη περιφέρεια στην Ταϊλάνδη και βεβαιώνει ότι η αιτούμενη δεν έχει κάνει εγγραφή γάμου στο παρελθόν.

Από όσο γνωρίζω τέτοιο χαρτί από δήμο δεν μπορώ να πάρω μιας και δεν εκδίδουν τέτοιες βεβαιώσεις (ή μήπως κάνω λάθος), σκέφτηκα να βρω έναν δικηγόρο που θα μπορούσε να συντάξει κάτι τέτοιο στα ελληνικά και να κάνει και την επίσημη μετάφραση αλλά θα δεχτούν κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

• **
  • Browser:
« Απάντηση #276 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 18:07:14 μμ »
Letter of Certification
ειναι σαν το legal capacity που ζητανε στις Φιλιππινες για τον ιδιο ακριβως λογο ,
η Ελληνικη πρεσβεια με την προσκομιση του πιστοποιητικου οικογενειακης καταστασης ,στην χωρα που θα γινει ο γαμος θα σου το δωσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 19, 2016, 18:10:54 μμ από humsepyaar1 »

Αποσυνδεδεμένος capriole

• *
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
« Απάντηση #277 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 18:40:56 μμ »
Ευχαριστώ humsepyaar1

Γνωριζεις εφοσον δεν υπαρχει ελληνικη πρεσβεια στην χωρα παραμονης μου αν μπορει να εκδοθει αυτο το χαρτι απο προξενειο;

• **
  • Browser:
« Απάντηση #278 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 19:06:19 μμ »
λογικα ναι ,γιατι ειναι ενα απλο πιστοποιητικο,
και το προξενειο ασχολειται με αυτα ,ρωτα τους με ενα email

Αποσυνδεδεμένος capriole

• *
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
« Απάντηση #279 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 19:14:35 μμ »
Ευχαριστώ, στην χειρότερη θα περιμένω μέχρι τον απριλιο που θα ειμαι Ταϊλάνδη να το εκδοσω απο την εκεί ελληνική πρεσβεια (θα ξέρουν και τι ειναι λογικά!)

Αποσυνδεδεμένος Chef in love

• *
  • Browser:
  • Chrome 56.0.2924.87 Chrome 56.0.2924.87
« Απάντηση #280 στις: Μαρτίου 14, 2017, 15:44:03 μμ »
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας και συγχαρητήρια από καρδιάς για την τόσο υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει!!!
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο ποστ από την πρώτη σελίδα μεχρι την τελευταία από το 2008-2015!!!
Πήρα τόσες πληροφορίες και με τόση λεπτομέρεια που ήταν σαν να έχω ήδη πάει και ήδη παντρευτεί!!! ;D
Εγώ σχεδιάζω να πάω τον Οκτώβριο στην Ταϊλάνδη(για πρώτη μου φορά)
Σας παραθέτω το πλάνο μου και παρακαλώ αν κρίνεται λόγω εμπειρίας κάτι που χρειάζεται να τροποποιήσω μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας!

Την κοπέλα που αποφάσισα να παντρευτώ ΔΕΝ την έχω ακόμα συναντήσει!!! (ξέρω παράξενο και ίσως για κάποιους βιαστική και επιπόλαιη η κίνηση μου)
Γνωριζόμαστε από σαιτ γνωριμιών και από τα μηνύματα και τισ συνομιλίες μας ερωτευτήκαμε!!!
Είναι γνήσια περίπτωση (διαπιστωμένο) και δεν θα έπαιρνα το ρίσκο για κάτι τέτοιο αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υποψία για περίπτωση που θέλει να μου φάει λεφτά η κάτι τέτοιο!!
Αρχικά έιχα το πλάνο να της στείλω μια πρόσκληση να μέναμε ένα διάστημα μαζί στην Ελλάδα και μετά να παντρευόμασταν, αλλά όταν κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να πάρει βίζα σκέφτηκα ότι το πιο εύκολο είναι να πάω εκεί και να παντρευτούμε!!
Είχα στο παρελθόν τρεις μακροχρονιες σχέσεις που δεν καταλήξαν πουθενά(εννοώ οικογένεια) και αφού ο γάμος είναι και λαχείο είπα να τραβήξω αυτο τον κλήρο!!! :P
Αφού λοιπόν το αποφάσισα, ψάχνοντας πληροφορίες"έπεσα" στο φόρουμ (ευτυχώς που υπάρχετε) και διάβασα ολα τα τεχνικά ζητήματα(διαδικασία, δικαιολογητικά, διευθήνσεις κλπ) και ευχαριστώ θερμά όλους σας!!
Εγώ όπως προανέφερα σκέφτομαι να φύγω για Μπανγκόκ στις 15 Οκτωβρίου και να έχω μαζί μου 3 εισιτήρια (πηγαινε-έλα για μένα, κι ένα έλα για τη μέλλουσα γυναίκα μου)
Με όλα αυτά που διάβασα εδώ κατάλαβα ότι η διάρκεια όλης της διαδικασίας μέχρι να σφραγιστε με βίζα το διαβατήριο της μέλλουσας γυναίκας μαυ είναι από 15-20 μέρες σωστα?
Αν εγώ κλείσω τα εισιτήρια με τέτοιο τρόπο ώστε η επιστροφή μας να είναι στις 15 Νοεβρίου είμαι απόλυτα καλυμμένος?
Επίσης κράτησα στη μνήμη μου , μια αναφορά που έγινε , σχετικά με κάποιες "εξετάσεις" στην ελληνική γλώσσα!!! Εχει τεθεί σε εφαρμογή κάτι τέτοιο??
Επίσης θέλω να ρωτήσω επειδή πουθενά δεν αναφερεται αυτή η λεπτομέρεια πως ενημερώνει η πρεσβεία μας εκεί ότι η βίζα είναι έτοιμη??Μας καλούνε η μας στέλνουνε κάποιο μειλ??
Επίσης (εφόσον όλα πανε αλά και είμαστε παντρεμένοι) μετά την τρίμηνη άδεια παραμονής που λαμβάνει και ερχόμαστε Ελλάδα, αιτούμαστε την 5ετη άδεια παραμονής της και μπορεί πλέον να εργαστεί στην Ελλάδα?
Ενα τελευταιο ερώτημα μου είναι ότι προσπαθώ να βγάλω ενα μπατζετ (κατά προσέγγιση) για όλα τα έξοδα μαζί με τραπέζι με τους γονεις της και αεροπορικά και διαμονή εκεί,  συνδυασμένο με λιγες διακοπες στο Κο Σαμουι,  με 4000 ευρω είμαι καλυμμένος??( καταλύματα δεν σκέφτομαι για 5*) σε λογικά πλαίσια.
Φυσικά όποια άλλη πληροφορία πιστεύετε ότι θα μου φανεί χρήσιμη ευπρόσδεκτη!!(προτάσεις για να μείνω,γραφεία τουρισμού για τα εισιτήρια κλπ)
Σας ευχαριστώ όλους σας θερμά και πραγματικά συγχαρητήρια για το υπέροχο σαιτ που φτιάξατε!!!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • Thailand
« Απάντηση #281 στις: Μαρτίου 14, 2017, 18:08:05 μμ »
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας και συγχαρητήρια από καρδιάς για την τόσο υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει!!!

Εγώ όπως προανέφερα σκέφτομαι να φύγω για Μπανγκόκ στις 15 Οκτωβρίου και να έχω μαζί μου 3 εισιτήρια (πηγαινε-έλα για μένα, κι ένα έλα για τη μέλλουσα γυναίκα μου)

Αν εγώ κλείσω τα εισιτήρια με τέτοιο τρόπο ώστε η επιστροφή μας να είναι στις 15 Νοεβρίου είμαι απόλυτα καλυμμένος?

Επίσης κράτησα στη μνήμη μου , μια αναφορά που έγινε , σχετικά με κάποιες "εξετάσεις" στην ελληνική γλώσσα!!! Εχει τεθεί σε εφαρμογή κάτι τέτοιο??

Επίσης θέλω να ρωτήσω επειδή πουθενά δεν αναφερεται αυτή η λεπτομέρεια πως ενημερώνει η πρεσβεία μας εκεί ότι η βίζα είναι έτοιμη??Μας καλούνε η μας στέλνουνε κάποιο μειλ??

Επίσης (εφόσον όλα πανε αλά και είμαστε παντρεμένοι) μετά την τρίμηνη άδεια παραμονής που λαμβάνει και ερχόμαστε Ελλάδα, αιτούμαστε την 5ετη άδεια παραμονής της και μπορεί πλέον να εργαστεί στην Ελλάδα?

Ενα τελευταιο ερώτημα μου είναι ότι προσπαθώ να βγάλω ενα μπατζετ (κατά προσέγγιση) για όλα τα έξοδα μαζί με τραπέζι με τους γονεις της και αεροπορικά και διαμονή εκεί,  συνδυασμένο με λιγες διακοπες στο Κο Σαμουι,  με 4000 ευρω είμαι καλυμμένος??( καταλύματα δεν σκέφτομαι για 5*) σε λογικά πλαίσια.
Φυσικά όποια άλλη πληροφορία πιστεύετε ότι θα μου φανεί χρήσιμη ευπρόσδεκτη!!(προτάσεις για να μείνω,γραφεία τουρισμού για τα εισιτήρια κλπ)
Σας ευχαριστώ όλους σας θερμά και πραγματικά συγχαρητήρια για το υπέροχο σαιτ που φτιάξατε!!!

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Η τύχη καμια φορά βοηθά τους τολμηρούς και εύχομαι να την έχεις με το μέρος σου έστω και με τον ανορθόδοξο τρόπο επιλογής σου.

Νομίζω ότι το διάστημα των 30 ημερών είναι ικανοποιητικό.

Οι εξετάσεις της ελληνομάθειας αφορούν κάποιον που θέλει να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ... οπότε δεν σε αφορά άμεσα ...

Η συμβουλή μου είναι για round-trip εισιτηριο και για την μέλλουσα σύζυγο.

Η βίζα χρειάζεται λίγες εργάσιμες μέρες (3 εως 5 ) οπότε εσύ πας ή καλείς ...

Πρώτα πας και καταθέτεις τα χαρτιά για άδεια παραμονής , παίρνεις την προσωρινή και κατόπιν την 5ετή...

Αποσυνδεδεμένος Chef in love

• *
  • Browser:
« Απάντηση #282 στις: Μαρτίου 18, 2017, 15:27:50 μμ »
Γεια σας και πάλι παιδιά!
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω από τα μέλη που ήδη παντρευτήκανε στην Ταϊλάνδη τα εξής:
- Μόλις τελειώσουμε με το γάμο και πάμε πρεσβεία στείλατε μόνοι σας με κούριερ τα χαρτιά στο ειδικό ληξιαρχείο ή  το αφήσατε να το κάνει υπηρεσιακώς η πρεσβεία?
Το ρωτάω για να ξέρω αν φεύγοντας χρειάζεται να κάνω μια εξουσιοδότηση σε κάποιον ή οχι?
-Για την ώρα του γάμου τηρήσατε κάποιο πρωτόκολλο? Ρούχα,βέρες κλπ???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• **
  • Browser:
« Απάντηση #283 στις: Μαρτίου 18, 2017, 21:15:59 μμ »
ΕΙΔΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ !!!
Δεν απαντανε στα τηλεφωνα ! νοιωθεις  σαν UFO χαμενο στο διαστημα  ;D
οποτε διαβασε προσεκτικα τα παρακατω:

το επικυρωμενο απο την πρεσβεια πιστοποιητικο γαμου,
το οποιο πρεπει να εχει μεταφρασθει στα Αγγλικα απο τα Ταυλανδικα ( αυτο το διαβασα σε ποστ εδω μεσα ) και για την διαδικασια της επικυρωσης μπες στο site της πρεσβειας στην Μπανγκοκ να δεις ποια ειναι αυτη - η ας μπουν στον κοπο να σε ενημερωσουν οι συμφορουμιτες -
το μεταφραζεις + επικυρωση απο δικηγορο,
εχεις και ενα πιστοποιητικό γέννησης δικο σου ( τωρα γιατι το ζητανε δεν ξερω , εγω ειχα παντως)
συνεχεια πηγαινεις στο Ειδικό Ληξιαρχείο στη Μητροπόλεως 60 για την καταχώρηση τού γάμου.

http://www.ypes.gr/el/eidlixypes/archiki/

2. Αν έχετε πιστοποιητικό γάμου από ληξιαρχείο ξένης χώρας :

Δικαιολογητικά :

• Ξενόγλωσσο πιστοποιητικό γάμου νόμιμα επικυρωμένο,
• επίσημη μετάφραση του ξενόγλωσσου πιστοποιητικού,
• πιστοποιητικό γέννησης του Έλληνα συζύγου τελευταίου εξαμήνου.

Καταχωρίζεται με την προσκόμιση των δικαιολογητικών στην Υπηρεσία μας ή με αλληλογραφία.

Αν περιμενεις για καταχωρηση  των δικαιολογητικών  με αλληλογραφία,μαλλον καηκες.
Μεγαλη προσοχη θελει στην καταχωρηση των στοιχειων,εγω 2 διορθωσεις εκανα , ειναι το θεμα με τα ονοματα ,ειδικα τα Ταυλανδικα που ειναι τελειως διαφορετικα,
γι'αυτο καλο ειναι να εισαι παρων και να πεις τον υπαλληλο να προσεχει τι γραφει !!!

Παίρνεις το Πιστοποιητικό Εγγραφής ( Ληξιαρχικη πραξη γαμου ) και δηλωνεις τον γαμο στον Δήμο σου.
Παίρνεις το  νέο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Παιρνεις .......................και παει λεγοντας  :)

στον γαμο καλο ειναι να βαλεις μια γραβατα ,ειναι θεμα σεβασμου προς την οικογενεια της νυφης
ετσι το βλεπω ,
γαμος διχως βερες  ? δεν λεει,
ρωτα την νυφη για λεπτομερειες σχετικα με το τι συνηθιζεται στην περιοχη της
και αν ειναι συμβατο με την δικη σου κουλτουρα απλα καντο.
Πρεπει να κερδισεις την συμπαθεια και την εκτιμηση ολης της οικογενειας ,
η οποια εχει καθοριστικη σημασια για την εξελιξη του γαμου σου.

Εχοντας διαβασει σχεδον ολα τα ποστ γιατι εχω κιτρινο πυρετο  ;D
θελω να επιστησω την προσοχη σου στα παρακατω:

Να εισαι γενναιοδωρος οσο σε παιρνει αλλα οχι  κοροιδο
χαμογελαστος,ευγενικος ,χαμηλων τονων
να μαθεις το mai pen rai
https://coconuts.co/bangkok/features/its-not-okay-what-thais-really-mean-mai-pen-rai/

ολιγη απο Καρμα
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1

και Βουδδισμο
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

για να εχεις ελπιδες για ενα γαμο που θα μακροημερευσει !

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • Thailand
« Απάντηση #284 στις: Μαρτίου 19, 2017, 09:01:42 πμ »
http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=1201.msg78403#msg78403

Σύφωνα με το παραπάνω μηνυμα του Λάκη , που είναι 2 χρονια πίσω , η διαδικασια γινόταν από την πρεσβεία.

Ενα τηλέφωνο στην πρεσβεια για ενημέρωση