Αποστολέας Θέμα: Το βασιλειο της Ayutthaya  (Αναγνώστηκε 16083 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Το βασιλειο της Ayutthaya
« στις: Μαΐου 24, 2008, 01:16:55 πμ »
Ακριβώς 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) βόρεια της Μπανγκόκ είναι η παλιά πρωτεύουσα  Ayutthaya.Η πόλη έγινε πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης στο μέσο του 14ου αιώνα και παρέμεινε  μέχρι τον πρόσφατο 18ο αιώνα. Περίπου τον χρόνος που οι  Αμερικανοί πετούσαν το τσάι στο λιμάνι της Βοστώνης, οι Βιρμανοί επιτέθηκαν στην  Ayutthaya. . Στους ναούς βλέπετε μια χαρακτηρισμένη μετάβαση από το khmer ύφος "prangs" στο διαμορφωμένο κουδούνι "chedi." . Γύρω από την Ayutthaya βρισκονται σημάδια των Ιαπώνων, γαλλικά, ολλανδικά και οι πορτογαλικοί έμποροι που ήρθαν στο ταϊλανδικό δικαστήριο Ayutthaya είναι μια σχετικά low-key περιοχή. Μπορείτε να περάσετε μια ήρεμη ημέρα εδώ, ή μια γρήγορη στάση, όλες με τη σχετικά χαμηλή πίεση έναντι σε πολλές άλλες περιοχές τουριστών. Από Ayutthaya μπορείτε γρήγορα να πάρετε σε μια οδό ταχείας κυκλοφορίας και να είστε πίσω στην Μπανγκόκ σε μια ώρα.

Η ίδια η παλαιά πόλη ιδρύθηκε το 1351 σε ένα νησί περίπου 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) ευρέως, που διαμορφώθηκαν από τη συμβολή των ποταμών Chaophraya, Lopburi και Pasak. Ένας τοίχος περικύκλωνε μιά φορά ολόκληρο το νησί, αν και μόνο μερικά κομμάτια από το τοιχος  μπορούν να βρεθούν  σήμερα.Ο βασιλιάς Ramathibodi Ι, πιστώνεται με την ίδρυση της πόλης. Η πόλη έγινε πλούσια στα προϊόντα του εδάφους, καθώς επίσης και με την εκμετάλλευση των επεκτειμένων  εμπορικών δρόμων μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας. Η αυτοκρατορία έτεινε να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της Ταϊλάνδης, και ώσπου  έφθασαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι στο μέσο του 17ου αιώνα,η Ayutthaya ήταν πόλη περισσότερων εκ του ενος   εκατομμύριου ανθρώπων -- ο διπλός πληθυσμός του Λονδίνου στον ίδιο χρόνο. Οι κύριες θέες συγκεντρώνονται στη βορειοδυτική γωνία του νησιού, ενώ η σύγχρονη πόλη αγκαλιάζει την ανατολική ακτή. Υπάρχει επίσης πολυάριθμη άλλη έλξη που διαδίδεται γύρω από την αντίθετη πλευρά των ποταμών.

Οι κύριες ιστορικές θέες βρίσκονται στη βορειοδυτική γωνία του νησιού. Αυτές οι θέες μπορούν εύκολα να εξερευνηθούν με τα πόδια ή, καλύτερα με ποδήλατο. Διάφορες άλλες πολύ ενδιαφέρουσες θέες μπορούν να βρεθούν στις όχθεις των ποταμών απέναντι από την πόλη, αλλά αυτές είναι πολύ περισσότερο δημοφιλείς. Μπορείτε  να νοικιάσετε μια μοτοσικλέτα ή ένα samlor για να τα εξερευνήσετε

Οι ναοί

# Wat Chai Watthanaram
# Wat Lokaya Sutharam
# Wat Mahathat
# Wat Na Phra Men
# Wat Phanan Choeng
# Wat Phra Ram
# Wat Phra Si Sanphet
# Wat Phutthaisawan
# Wat Ratchaburana
# Wat Suwan Dararam
# Wat Thammikarat
# Wihan Phra Mongkhon Bophit

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Το βασιλειο της Ayutthaya
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2008, 01:17:48 πμ »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2008, 01:18:10 πμ »
Πως θα πάτε

1.Με αυτοκίνητο μέσω του εθνικού δρόμου Νο 1# ( Phaholyothin Rd. ) διαμέσου Patonam Phra-In και μετά στρίβετε στον δρόμο no. 32 για να πάτε στην Ayutthaya.Αλλιώς παίρνετε τον εθνικό δρόμο no. 306 (Bangkok-Nonthaburi-Pathumthani route) διαμέσου της γέφυρας Pathumthani και στρίβετε στον δρόμο no. 347 περνώντας απο τα Bangsai Art και Craft Center για να φτάσετε στην Ayutthaya province.
2.Με λεοφωρείο (κλιματιζόμενο ή μη) απο Bangkok's Northern and North-Eastern Bus Terminal (Kamphaengphet 2 Road) για την Ayutthaya καθημερινά.
3. Με τρένο από τον σταθμό Bangkok's Hualumphong για την Ayutthaya .

zaichik

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2008, 01:19:23 πμ »
υπαρχει δυνατοτητα μεσω ποταμου? απο το Google Earth βλεπω οτι παραποταμος του μεγαλου ποταμου που διασχιζει την Μπαγκογκ φθανει Ayutthaya (βλεπω πολλες λαντζες να ανεβαινουν ποταμο). Βεβαια θα μιλησω με τον Κωστα περαιτερω για αυτην την εκδρομη, διοτι αυτος πηγε και ενθουσιαστηκε.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bang_Pa-In_Royal_Palace, οργανωμενες απο πρακτορειο εκδρομες στην Αγιουθαγια περιλαμβανουν αυτο το παλάτι?

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2008, 01:25:36 πμ »
Zaichic ειναι σιγουρο οτι μπορεις να πας Αγιουθαγια απο Μπανγκοκ με καραβακι σε στυλ κρουαζιερας. Δεν ξερω βεβαια αν ειναι καλυτερα ετσι γιατι οι γνωμες γενικα διιστανται. Εγω εχω παει μονο με αυτοκινητο. Μπορεις να ρωτησεις σε τουριστικα πρακτορεια και σιγουρα θα μπορουν να σε κατατοπισουν. Απο οτι ξερω αυτα τα προγραμματα πηγαινουν με καραβι και ερχονται με πουλμανακι η το αντιστροφο. Αυτο γινεται γιατι η διαδρομη με καραβι τραβαει σε μακρος (2-3 ωρες). Αν το ταξιδι ειναι μιας μερας χανεις κατα τη γνωμη μου πολυτιμο χρονο με την κρουαζιερα. Χρονο που θα μπορουσες να αφιερωσεις στην Αγιουθαγια που ειναι τεραστιος χωρος και εδω που τα λεμε μια μερα δε φτανει. Επισης το καραβι θα σου στοιχησει σιγουρα ακριβοτερα (>1500Β). Εγω στη θεση σου θα πηγαινα με τρενο η λεωφορειο και θα νοικιαζα ποδηλατο στην Αγιουθαγια. Καλυτερος τροπος για να δεις τα αξιοθεατα απο το ποδηλατο δε νομιζω οτι υπαρχει. Αρκει βεβαια να μην κανει ζεστη η να μη βρεχει!

Αν επιμενεις με το πλοιο κοιττα για παραδειγμα το παρακατω σαιτ αλλα επαναλαμβανω ρωτα σε τουριστικα πρακτορεια.
http://www.ayutthaya-boat.com/
Υπαρχουν και κρουαζιερες 2ημερων/1νυχτας αλλα ειναι ο κουκος αηδονι.

Αποσυνδεδεμένος lost

• Thailand - Ταϊλάνδη
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 14, 2008, 05:49:52 πμ »
Όταν έφθασα Ayutthaya με τρένο το οποίο έχει ιδιαίτερη καθυστέρηση στην Ταϊλάνδη δυστηχώς, στον σταθμό με πλησίασε ένας τουκ τουκ. Σύμφωνα με μια κάρτα που μου έδειξε παίρνει 200 μπατ την ώρα για να σε κάνει βόλτα στα μνημεία της Αγιούταγια.

Αποσυνδεδεμένος bphoto

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 11:34:43 πμ »
Για και χαρά σας.Έχω μια δυο απορίες,και ελπίζω να βρω βοήθεια.Φεύγω για Thailand στις 26 μαρτίου και έχω μια εβδομάδα free πριν κατέβω στον νότο να βρω τους φίλους μου.Λέω να πάω Αγιούταγια,αλλα μια εβδομάδα μου φαίνεται πολύ για Αγιούταγια,ε?Εκτός κι αν υπάρχουν 1002 πράγματα να δω εκεί και στα πέριξ της,και έτσι δε θα βαρεθώ.Αλλα δεν ξέρω ούτε κάπου να μείνω!Τι μου προτείνεται εδώ η έμπειροι του forum?Βοηθήστε με παρακαλώ.Ευχάριστο εκ τον προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 11:55:00 πμ »
Προτεινω να το συνδυασεις με το κοντινο ΚANCHANABURI, τ'αξιοθεατα πολλα,καθως και οι επιλογες ενδιαιτησεις.Η βδομαδα θα περασει χωρις να το καταλαβεις...
Περιηγησου στις σελιδες του φορουμ και θα'χεις ολες τις απαντησεις που γυρευεις!
Καλο ταξειδι!
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος bphoto

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 13:49:59 μμ »
Φιλε μου Ζωγράφε σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!Θα ψάξω να το συνδυάσω με ΚANCHANABURI και θα είναι τέλεια φαντάζομαι!Τώρα βεβαια από ξενοδοχεία δεν έχω ιδέα!Μου λες να ψάξω στο forum,αλλα δεν έχω βρει ακόμα κάτι αξιόλογο για την "Ayutthaya",εκτος από έναν χάρτη.Ίσος φταίει ότι είμαι λίγο άσχετος,e?Άμα κανείς δε βαριέται ρε παιδιά,ας μου στείλει κάνα link με "Ayutthaya",γιατί δε βρίσκω τίποτα καλο ούτε καν στο google,παρά μόνο ξενοδοχεία άνω τον 1.500 bht,και εγώ ψάχνω για το πάρα πολύ με 1.000,που δε παίζει να μην υπάρχει.Έστω μια πιάτσα με hotels η κάτι παρόμοιο?Κάτι να με προσανατολίσει έστω?Ευχάριστο και πάλι.Να είστε όλοι καλά!

Αποσυνδεδεμένος zografos

• Windows XP Windows XP
  • Browser:

Αποσυνδεδεμένος bphoto

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 16:36:48 μμ »
Φίλε ζωγράφε είσαι θεός!ευχαριστώ πάρα πολύ!

Αποσυνδεδεμένος anmar2004

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 20:16:00 μμ »
Και εγω θελω να παω ημερησια εκδρομη στην Αγιουταγια απο Μπανγκοκ. Στην αρχη σκεφτηκα με καραβακι αλλα ειδα οτι ειναι πολυ μακρια και πολλες οι ωρες. Αν παω με το τραινο ο σταθμος ειναι κοντα στην αρχαια πολη η θα πρεπει να παρω ταξι; Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος zografos

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 20:44:06 μμ »
Και εγω θελω να παω ημερησια εκδρομη στην Αγιουταγια απο Μπανγκοκ. Στην αρχη σκεφτηκα με καραβακι αλλα ειδα οτι ειναι πολυ μακρια και πολλες οι ωρες. Αν παω με το τραινο ο σταθμος ειναι κοντα στην αρχαια πολη η θα πρεπει να παρω ταξι; Ευχαριστω.
τα τουκ τουκ απο το σταθμο στα αρχαια χρεωνει 300 μπαχτ

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 15:03:23 μμ »
τα τουκ τουκ απο το σταθμο στα αρχαια χρεωνει 300 μπαχτ
300 μπατ?Μου φαίνεται απίστευτο. Είναι τόσο κοντά!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος PeterManbdx

• *
  • Android 4.2.2 Android 4.2.2
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 19:44:31 μμ »
Μηπως γνωριζει κανεις πως μπορω να παω απο αγιουταγια στο kanchanaburi?