0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην ξενιτιά είμαστε τα καλύτερα παιδιά!
Φίλοι του thai.gr γεια σας. Αυτό το χρόνο θα πάρω την σύνταξή μου και σκέφτομαι να μετοικήσω, οικογενειακά, είτε στην Νοτιοανατολική Ασία, είτε στην Κεντρική Αμερική, δηλαδή σε κάποια ζεστή χώρα. Έχω επισκεφτεί πάρα πολλές φορές την Ταϊλάνδη και από μία φορά την Καμπότζη και την Μαλαισία και λίγο πολύ ξέρω τι θα βρω εκεί, τουλάχιστον όσο αφορά στον τρόπο και στις συνθήκες ζωής. Πιστεύω όμως ότι είναι χρήσιμο να ακούσω και την γνώμη και άλλων ανθρώπων που ίσως έχουν κάτι χρήσιμο να πουν. Σκέφτομαι λοιπόν να μετοικήσω με την γυναίκα μου και την σχεδόν τριών ετών κόρη μας. Υπολογίζω ότι αρχικά θα έχω διαθέσιμο ένα καθαρό εισόδημα περίπου 800-1000 ευρώ. Αναρωτιέμαι αν αυτό το ποσό είναι αρκετό για μία αξιοπρεπή διαβίωση. Επίσης ένα ερωτηματικό είναι πως θα μπορέσω να ασφαλιστώ για θέματα υγείας και το πόσο μπορεί να κοστίσει αυτό.Εγώ είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός με 10 χρόνια εμπειρία σε βιομηχανία και σε κατασκευές και 25 χρόνια στην παραγωγή ενέργειας και έχω αρκετά καλή γνώση της Αγγλικής. Η γυναίκα μου είναι ρωσίδα, δασκάλα γερμανικών, με πτυχίο MBA στον τουρισμό και μιλά ρωσικά (μητρική), αγγλικά (καλά) ελληνικά (μέτρια) και γερμανικά. Αναρωτιέμαι πόσο εφικτό είναι να βρούμε ένα πρόσθετο εισόδημα όχι μόνο για βελτίωση της διαβίωσης μας, αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για να ξεκινήσω κάποια δικιά μου δουλειά. Ίσως μετά από δύο τρία χρόνια να υπάρχουν χρήματα για μία μικρή επιχείρηση.Σε ποια χώρα και πόλη είναι καλλίτερα να προσπαθήσω? Θα προτιμούσαμε μία μικρή πόλη, αλλά κοντά στην θάλασσα. Πως θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε άδεια παραμονής ή βίζα χωρίς να είναι ανάγκη να ταξιδεύουμε έξω από την χώρα? Εξάλλου στην Ταϊλάνδη η βίζα δεν μπορεί να ξεπεράσει τους έξι μήνες τον χρόνο συνολικά.Κάθε άποψη θα είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη.ΕυχαριστώΣπύρος
'Εχω ζήσει σχεδόν 2 χρόνια ταυλάνδη κυρίως μπανγκόκ και έχω ταξιδέψει πολύ στο νότο της και στη μαλαισία Σιγκαπούρη με τετοιό εισόδημα δε ζεις, αν δε βρείς εργασία. 'Εχω πάψει να εξιδανικεύω τη ταυλάνδη πλέον, εχει πολλά στραβά οπως και η ελλαδα. Αν γύρναγα στήν ασία θα έμενα μαλαίσια. πενάγκ και ίποχ ειναι οτι πρέπει για να ξεφύγει κανείς απο τη δυτική μιζέριαΤο οτι 3 εθνότητες (μαλαίοι μουσουλμάνοι, κινέζοι και ινδοί ζουν αρμονικά) φανερώνει τη ποιότητα των ανθρώπων
Eχεις ζησει αρκετο διαστημα Μαλαισια?Δεν γνωριζω τι συμβαινει εκει απλα το γραφω γιατι η εμπειρια μου λεει οτι οπου μαζευονται πολλοι μουσουλμανοι υπαρχουν προβληματα,βεβαιως αυτα δεν μπορει να τα διακρινει ενας περαστικος.Δεν εχει να κανει με την θρησκεια τους αλλα με την γενικοτερη κουλτουρα τους.Δεν εχω κανενα κολημα με τις θρησκειες ουτε μου αρεσει να βαζω τους ανθρωπους σε ομαδες,δεν ειναι τυχαιο ομως οτι παντου στον κοσμο δημιουργουν προβληματα σε αντιθεση με τους βουδιστες που οσο και να μην σου αρεσουν καποια πραγματα και τους παρομοιαζεις με τα κακα της ελληνικης κοινωνιας δεν ειναι επιθετικοι και διψανε για αιμα οπως οι μουσουλμανοι.Εχω κανει ατελειωτες ωρες συζητηση με μουσουλμανους γνωστους μου σε πολυ φιλικο επιπεδο,ειναι πασιφανες οτι για καποιο ανεξηγητο λογω εχουν μεσα τους ενα μισος και φανατισμο και θεωρουν ολους τους υπολοιπους εχθρους τους σε σημειο ανησυχητικο.
Πως θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε άδεια παραμονής ή βίζα χωρίς να είναι ανάγκη να ταξιδεύουμε έξω από την χώρα? Εξάλλου στην Ταϊλάνδη η βίζα δεν μπορεί να ξεπεράσει τους έξι μήνες τον χρόνο συνολικά.