Επαναφέρω το θέμα μια που ίσως χρειαστεί σε κάποιους και είναι μια διαδικασία που μόλις πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα, (ως προς το τί πρέπει να γίνει στην Ταϊλάνδη), προσωπικά.
Για να μην μπερδευόμαστε με άλλες περιπτώσεις μιλάμε για "Εκούσια αναγνώριση τέκνου εκτός γάμου".
Α) ΕΓΓΡΑΦΑ1) Έγγραφά που πρέπει να προσκομίσει ο πατέρας. (Υποθέτουμε πως ο πατέρας είναι ο Έλληνας πολίτης μια που για την ώρα δεν νομίζω να υπάρχουν ανάποδες περιπτώσεις, αλλά και επειδή ο πατέρας κινεί τη συγκεκριμένη διαδικασία).
α) Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως,(οικογενειακή μερίδα). Αν έρχεστε από την Ελλάδα καλό θα είναι να βγάλετε πριν το ταξίδι σας το συγκεκριμένο έγγραφο πηγαίνοντας στο Δήμο σας ή στο κοντινότερο ΚΕΠ. Αν είστε μόνιμός κάτοικος ή δε σκοπεύτε να γυρίσετε σύντομα στην Ελλάδα κάνετε κατόπιν συννενόησης την αίτηση στο Ελληνικό Προξενείο και το έγγραφο έρχεται υπηρεσιακά, σε μια με δύο εβδομάδες.
Όσον αφορά τον πατέρα δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο και γενικά δεν υπάρχει ταλαιπωρία και κόστος.
2) Εγγραφα που χρειάζεται η Ταϊλανδέζα μητέρα. (Τα χαρτιά πρoσκομίζονται στο Ελληνικό προξενείο στα Αγγλικά και στα Ταϊλανδικά θεωρημένα από το Υπουργείο εξωτερικών της Ταϊλάνδης).
α) Δελτίο Ταυτότητας
β) Πιστοποιητικό Γεννήσσεως
γ) House Registration (Tambien Baan)
δ) Επειδή η Ταϊλανδέζες συνηθίζουν να αλλάζουν το όνομά τους εάν υπάρχει αλλαγή ονόματος είναι απαραίτητο να προσκομιστεί και η πράξη αλλαγής.
3) Έγγραφα τέκνου. (Τα χαρτιά πρoσκομίζονται στο Ελληνικό προξενείο στα Αγγλικά και στα Ταϊλανδικά θεωρημένα από το Υπουργείο εξωτερικών της Ταϊλάνδης).
α) Πιστοποιητικό Γεννήσσεως
β) House Registration (Tambien Baan)
Επειδή μιλάμε κυρίως για νεογέννητα διαβατήριο και ταυτότητα δεν αποτελούν απαιτούμενα έγγραφα για τη συγκεκριμένη διαδικασία, για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά είναι πιθανό να ζητηθούν.
Σε επόμενο post θα επανέλθω με διαδικασία και κόστος. Κούρασα και κουράστηκα!