Αποστολέας Θέμα: Από Σουηδία στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 9416 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Jojje

• Επισκέπτης
Από Σουηδία στην Ταιλανδη
« στις: Μαΐου 03, 2014, 14:57:45 μμ »
Γεια σας!. Είμαι νέο μέλος στο thai.gr .

Είμαι από την πελοπόννησο νομος ηλείας και έχω μετακομίσει πριν 2,5 χρονια στην stockholmh σουηδίας. Ο λόγος που μετακόμισα? όπως όλοι που το κάνουν, λόγο κρίσης!. Η ζωή εδώ στην σουηδία δεν είναι έτσι όπως το φανταζόμουν. Είναι δύσκολο να βρείς δουλειά, και για να βρείς πρέπει να έχεις διπλώματα και "πεοηπιρεσια" συν ότι πρέπει να μάθεις την σουηδική γλώσσα την οποια δεν γουστάρω καθόλου. Πληρώνεις 30 τις εκατό φόρο , για να μείνεις κάπου είναι πανάκριβα μιλάμε τώρα για ένα μικρό δωμάτιο σε περιοχή που μένουν μονο σομαλοί και άραβες :P να το μοιράζεσαι με άλλους 2-3 , και κοστίζει 300 euro το λιγότερο. η ζωή εδώ είναι σταθερή, αλλα κρύα και πολύ βαρετή!!!

Πριν κάμποσο καιρό, σκέφτηκα να μετακομίσω στην Ταϊλάνδη, αν και ξέρω ότι είναι παρα πολύ δύσκολο... αλλα .. καλύτερα να προσπαθήσεις  κάτι που θέλεις, παρα να είσαι κάπου που δεν σου αρέσει...  Θα ήθελα πάντως να που πει κάποιος την γνώμη του για το θέμα την μετανάστευσης στην ταϊλάνδη . Ποσο δύσκολο είναι? τι πρέπει να γνωρίζω που είναι σημαντικό??  Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως μεγάλωσα σε φτωχή οικογένεια, και ποτε μου δεν έχω ζήσει με πολλά λεφτά. λοιπόν δεν περιμένω να ζήσω ποτε πλούσιος (εκτος αν δοκιμάσω την τύχη μου στο λόττο) :P  Θα ήθελα μια κανονική ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή!! .... Σας ευχάριστο παρα πολύ!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2014, 06:32:17 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Chrome 34.0.1847.131 Chrome 34.0.1847.131
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2014, 18:21:45 μμ »

Φιλε μου κανεις μια χαρη ,θα ηθελα μερικες διευκρυνησεις .

1. Τι εννοεις "πεοηπιρεσια" ; Η λεξη πρεπει να ειναι καινουργια τοσο σε επιπεδο νοηματος ,οσο και ορθογραφιας .
2. Τι εννοεις δεν γουσταρω την Σουηδικη γλωσσα ; Εσυ πηγες εκει ως μεταναστης ,τι περιμενες δηλαδη να μαθουν οι Σουηδοι Ελληνικα και να κανουν κολοτουμπες επειδη εισαι Ελλην ;
3. Προσεχε μην πας Ταιλανδη και γραψει κανεις ,σε αλλο φορουμ ,οτι υποχρεουμαι να μεινω σε ενα δωματιο μαζι με Βουλγαρους και Ελληνες απο την Ηλεια !!!

Sorry ρε παλληκαρι ,αλλα με τετοια νοοτροπια κατσε καλυτερα στο χωριο σου !!

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 11.0 MS Internet Explorer 11.0
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2014, 20:18:00 μμ »
παντως για αυτά που γραφεις περι Σουηδιας , τα εχω ακουσει και από άλλο φιλο, πολύ δυσκολα τα πραγματα εκει και κατι που δεν ανεφερες... είναι απίστευτος ο ρατσισμος των Σουηδων(των περισσοτερων) απέναντι στους Ελληνες.
Ακουν Ελλαδα και εισαι... κλεφτης, τεμπελης κλπ. δεν θελει να δουλεψει κανενας μαζι σου.

ερωτηση... σε οποιον εχει δοκιμασει... τα ταιλανδεζικα ή τα σουηδικα είναι πιο δυσκολα για μας τους ελληνες?

Αποσυνδεδεμένος mikelangelo

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 29.0 Firefox 29.0
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2014, 20:48:36 μμ »
Τα Σουηδικα για οποιο γνωριζει τελεια Αγλλικα και ειδικα Γερμανικα μαθαινονται ευκολα.
Επισημα στη Γλωσσολογια αποκαλουνται 'Βορειος Γερμανικος Κλαδος" της Ινδοευρωπαικης γλωσσικης Οικογενειας.
Παντως οι Σουηδοι ως απιστευτα φιλομαθης λαος μιλανε ολοι Αγγλικα οποτε κανενα προβλημα συννενοησης ακομα κι εκει.
"N' αγαπας την ευθυνη.
Να λες εγω,  εγω μοναχος μου
Θα σωσω τον κοσμο.
Αν χαθει, εγω θα φταιω."

Νικος Καζαντζακης

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 03, 2014, 21:08:58 μμ »
Εγώ έμαθα Σουηδικά το 1978 και ακόμα θυμάμαι αρκετά παρότι δεν τα έχω μιλήσει από το 1980 με εξαίρεση μία επίσκεψη στη Στοκχόλμη το 2006 για ένα μήνα! Πολύ εύκολη γλώσσα!Ειδικά αν μιλάς Γερμανικά! Σωστά τα λέει ο mikelangelo! Θυμάμαι, τότε μπορούσα να συνενοηθώ με Νορβηγό μιλώντας εγώ Σουηδικά και αυτός Νορβηγικά! Είναι όντως σαν Βόρεια Γερμανικά! Με τα Ταϋλανδικά πάντως τραβάω ζόρι!!!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος mikelangelo

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 03, 2014, 21:28:37 μμ »
Ολα ειναι θεμα "αρχιτεκτονικης" της μητρικης σου γλωσσας, περα απο την προσωπικη ικανοτητας του καθενος.
Για καποιους ιδιαιτερους λογους,  οι Ταυλανδοι π.χ. μαθαινουν ευκολοτερα τις Σκανδιανβικες γλωσσες απ οτι τα ελληνικα η τα γαλλικα για παραδειγμα.
Οπως και τα γερμανικα αλλωστε.
"N' αγαπας την ευθυνη.
Να λες εγω,  εγω μοναχος μου
Θα σωσω τον κοσμο.
Αν χαθει, εγω θα φταιω."

Νικος Καζαντζακης

Jojje

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2014, 22:51:06 μμ »
αγαπητέ/αγαπητή ""τεοσεπ"" έχει γίνει κάποιο λάθος από τον μεταφραστή από greeklish σε ελληνικά, η εγώ το έγραψα λάθος και δεν το παρατήρησα! Εάν συλλογιζόσασταν λίγο περισσότερο θα καταλαβαίνατε πως εννοούσα  " προϋπηρεσία! " εάν γνωρίζετε αυτή την λέξη!. καταρχήν Έχεις έρθει ποτε σουηδία? αυτοί που έχουν μεταναστεύσει εδώ , θα ξέρουν τι σημαίνει να μάθεις την σουηδική γλώσσα! κάτι που μάλλον εσύ δεν ξέρεις! και κατά δεύτερον πως μιλάς έτσι? και σε άτομα που δεν γνωρίζεις?? ο καθένας έχει τις δικιές του απόψεις και γούστα. δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει "μου αρέσει η σουηδική γλώσσα" από όλους τους έλληνες που έχω συναντήσει εδώ. όσοι την έμαθαν την έμαθαν από ανάγκη!!.

Φιλε "labiko"

Ναι όντως οι σουηδοί (οι περισσότεροι) είναι ρατσιστές, και πολύ ζηλιάρηδες.

προσωπικά πιστεύω πως τα σουηδικά είναι ευκολότερα από τα ταϊλανδέζικα , γιτί η σουηδική γλώσσα χρησιμοποιεί αρκετές αγγλικές λέξεις, αντιθέτως τα ταϊλανδέζικα έχουν εντελώς διαφορετική προφορά και αλφάβητο.  Αλλα από προσωπικής εμπειρίας, γι να μάθει κανεις σουηδικά, τα αγγλικά δεν σε βοηθάνε και πολύ! και μπορώ να φανταστώ για τα ταϊλανδέζικα, ακόμα δυσκολότερα :P

Φιλε mikelangelo

Όντως τα σουηδικά μοιάζουν αρκετά με t γερμανικά! και είναι εύκολο για κάποιον που ξέρει γερμανικά, να μάθει τα σουηδικά. Αλλα για τα αγγλικά, εμενα δεν με βοήθησαν και πολύ. Συμφωνώ σχεδόν όλοι οι σουηδοί ξέρουν την αγγλική γλώσσα, αλλα δεν θέλουν να την χρησιμοποιούν! προτιμάνε την μητρική τους γλώσσα. Θυμάμαι στο σχολειό που πήγαινα εδώ στην stockholmh όλοι οι δάσκαλοι ήξεραν αγγλικά, αλλα πολύ σπανια μετέφραζαν η έλεγαν κάποια λέξη στα αγγλικά! και άντε να μάθεις εσύ την σουηδική γλώσσα έτσι!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2014, 07:00:30 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• iOS 7.1.1 iOS 7.1.1
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 04, 2014, 10:18:33 πμ »

Αν ακούγες κάποιον Αλβανό η Πακιστανο μετανάστη ,να έλεγε δεν γουστάρω την Ελληνική γλώσσα ,φαντάζομαι ότι θα του απαντουσες ,ότι δεν σε έφερε κανείς με το ζόρι στην Ελλάδα ,άρα υποχρέωση σου ειναι να μάθεις την γλώσσα θέλεις δεν θέλεις ! Επαναλαμβάνω εσύ πηγες στη χώρα τους .
Τα περί ζήλειας τα αντίπαρερχομαι ως φαιδρά και ειναι ενταγμένα στην αστεία λογική του τύπου ´´οι κακοι ξένοι που ζηλεύουν τους Έλληνες ´´ ! Έζησα 5 μήνες στο Μαλμοε της Σουηδιας και δεν αναγνωρίζω τίποτα από αυτά που γράφεις ,όπως επίσης θεωρώ προσβλητικό (για τα δικά μου μέτρα και σταθμά) να βάζεις emotion αηδιας ,επειδή μένεις με ανθρώπους άλλης εθνικότητας , προφανώς θα εζησες και εσύ τι άσχημο ειναι να σε θεωρούν κλέφτη και απατεωνα μόνο και μόνο λόγο της εθνικότητας σου ,οπότε ίσως σε κάποιο άλλο φόρουμ να υπάρχει emotion αηδιας δίπλα στο δικό σου όνομα ........Ξέρεις όλα στη ζωή έχουν διπλή όψη !

Όσο αναφορά μετανάστευση στην Ταιλανδη ,έχω ξαναγράψει την άποψη μου και θα πω το εξής , αν δεν έχεις κάποια υψηλή επαγγελματική  ειδίκευση ,τότε η Ταιλανδη θα ειναι κόλαση ,επίσης το να κανείς κάποια επιχείρηση ειναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβίωσης ,γιατί ο ανταγωνισμός ειναι τεράστιος . Επίσης θεωρώ ,ότι η μετανάστευση χρειάζεται μια άλλη οπτική πio  international αν μπορώ να το εκφράσω σωστά και με τα μυαλά ανοιχτά ,έτοιμα να δεχτούν το διαφορετικό και το καινούργιο ,χωρίς να αναζητούν με το στανιο φραπεδες ,τάβλα ,σουβλάκια και Βασίλη Καρρα !!!

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:08:50 πμ »
Θα συμφωνισο και θα επαυξησω με τον τεοσεπ ωσ προσ το 2ον σκελοσ τησ απαντησησ του (για ταιλ.)κανεισ μα κανησ δεν επιβιωσε στην ταιλ.χωρισ ειδικα προσωντα η χρηματα (πολυ χαμηλοι μισθοι.και κατα κεφαλι εισοδημα).για το προτω σκελοσ ομωσ θα συμφωνησο επι μερουσ δηλ.σαφωσ και πρεπη ο μεταναστησ να μαθει την γλωσα τουσ,αλλα απο την αλλη κακα τα ψεματα θα αντιμετοπιζεται παντα ωσ μεταναστησ (ποτε υσοτιμοσ)σαφωσ βεβαιωσ θα υπαρχουν και εξαιρεσεισ .Αλλα παντα και παντου ο μεταναστησ θα αντιμετωπιζετε με καποια καχυποψια (ΣΕ ΛΑ ΒΙ)

Jojje

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 04, 2014, 14:53:38 μμ »
Καταρχήν , άλλο είναι ότι πρέπει να μάθεις τι γλώσσα, και άλλο είναι το αν σου αρέσει η γλώσσα. κάθε μετανάστης υποχρεούται να μάθει ξένη γλώσσα ώστε να μπορέσει να επιβιώσει, και να συνεννοηθεί με τους ντόπιους! άσχετα αν του αρέσει η όχι!.

εγώ είπα ότι σαν γλώσσα, η σουηδική δεν μου αρέσει, δεν την γουστάρω! αλλα έπρεπε η την μάθω έτσι και αλλιώς για τους λόγους που είπα παραπάνω.

ζηλιάρηδες είναι αλλα δεν εννοούσα ότι ζηλεύουν εμάς τους έλληνες!! γενικά σαν λαός είναι ζηλιάρηδες! εσύ μέσα από 5 μήνες που έμεινες εκεί, πως περίμενες να καταλάβεις τους σουηδούς?? αφού ούτε καν θα συνεννοούσασταν!?? έμαθες σε 5 μήνες την γλώσσα?
εδώ οι συγγενείς μου που μένουν 40 χρονια στην σουηδία μου το έχουν πει, και όντως έχουν δίκιο.

Δεν έχω πρόβλημα να μείνω με ανθρώπους άλλης εθνικότητας , αλλα δεν γουστάρω που αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αυτής της εθνικότητας είναι αλκοολικοί και πολύ βρομιάρηδες, σιχαμεροί!!!

μήπως είσαι και εσύ τούρκος η βούλγαρος? γιατί βλέπω ενοχλείσαι πολύ! για κάτι που δεν έχει να κάνει με εσένα.

Όχι δεν με έχει θεωρήσει ποτε κανένας κλέφτη
 η απατεώνα! γιατί πολύ απλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και ούτε έχω δώσει κίνητρα για κάτι τέτοιο.

Για να σε θεωρήσει κάποιος κλέφτη τότε πρέπει να έχεις κλέψει!.  έτσι πάει

Λοιπόν αν έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτά που γράφω, τότε μην τα διαβάζεις φιλε, δεν σε υποχρεώνει κανεις!. Και άτομα που δεν έχουν εμπειρία πάνω σε αυτά που γράφω, όπως εσύ, δεν θα έπρεπε να απαντάνε με τέτοιο τρόπο. Δεν ξέρεις? αστο, μην γραφεις τίποτα!.

Και αν ενοχλείσαι βρες κάποιο άλλο site στα μετρα σου ;)

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 04, 2014, 16:48:50 μμ »

Το φορουμ (το λεει και η ιδια λεξη) ,ειναι ενα μερος ,οπου οι αποψεις λεγονται δημοσια,αρα κατ'επεκταση ειναι ανοιχτες προς κριτικη. 
Οταν λοιπον αρχιζουν οι αντιπαραθεσεις ,ανταλλασονται επιχειρηματα ,τα οποια μπορει και να ενοχλουν.

Τωρα παμε πιο συγκεκριμενα , η δικη μου εμπειρία απο την Σουηδια ειναι θετικη και ως γνωστης της Γερμανικης γλωσσας ,μπορει να μην εμαθα τα Σουηδικα ,καταλαβαινα ομως αρκετα πραγματα . Δεν διαπιστωσα καμμια ζηλια , η οποια μαλιστα χαρακτηριζει καποιο λαο "εκ γεννετης'' η κατα την γνωμη των συγγενων σου και την δικη σου ειναι μαλιστα και γονιδιακη εφ'οσων χαρακτηριζει τους Σουηδους στην ολοτητα τους . Ξερεις το να εχει καποιος συγγενεις στη Σουηδια δεν αποτελει και κατι το σπανιο ,τυχαινει λοιπον οι δικοι μου συγγενεις (Α' βαθμου) να μην εχουν τις δικες σου προσλαμβανουσες .

Στο επιχειρημα σου αν ειμαι Τουρκος η Βουλγαρος ,λες και αυτο αποτελει τεκμηριο ενοχης και ενοχλουμαι ,θα σου πω πως οχι δεν ειμαι και λυπαμαι που σου χαλαω το ονειρο ,απλα με ενοχλει η κρυφο-ρατσιστικη σου αποψη (μακαρι να κανω λαθος) κατα ανθρωπων και με ενοχλει γενικα η βλακεια και η γενικευση .

Οσο για το αν θα πρεπει να φυγω απο το σαιτ ,θα ελεγα οτι αυτο ισχυει και για εσενα το ιδιο ,αλλα συνηθως ανθρωποι με ελλειψη επιχειρηματων καταφευγουν σε τετοια βαθυστοχαστα επιχειρηματα .

Ανθρωποι της δικης σου  κοψιας ,καλα θα ειναι να μεινουν εκτος Ταιλανδης , αστο φιλε δεν σου ταιριαζει . Μεινε εδω στο χωριο σου ....Σουβλακι ,ρετσινα και Χανι της Γραβιας που ελεγε και ο Χ.Κλυν

Αποσυνδεδεμένος pipinomaniac

• **
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2014, 01:35:37 πμ »
να βάζεις emotion αηδιας ... να υπάρχει emotion αηδιας
emotiCon λεγεται,οχι emotion.
(Εκτος κι αν το εγραψες στα Σουηδικα)

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2014, 06:44:16 πμ »
Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα θέλω να πω πως έχω αρχίσει και ανησυχώ γιατί σε ορισμένα σημεία είμαι σύμφωνος με αυτά που λέει ο teosep. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν την απόλυτη διάσταση των θρησκευτικών μας αντιλήψεων και την μόνιμη "ζοχάδα" με την οποία μονίμως εκφέρεται εναντίον κάθε τι Ελληνικού, εκφράζει ίσως λίγο τραβημένα μια μεγάλη αλήθεια. Ο Έλληνας σήμερα δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι το υπέρτατο φύλο στον πλανήτη.
Επειδή όμως μιλάμε για την μετανάστευση και έχοντας σχεδόν μια πενταετία εργαζόμενος στην Ταϊλάνδη συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Για να μεταναστεύσεις, νόμιμα, λόγω εργασίας εδώ πρέπει να καλύπτεις μια από της δύο προϋποθέσεις.
1) Πιστοποιημένη (πτυχίο Πανεπιστημίου) εξειδίκευση σε κάποιο τομέα που επιτρέπεται να δουλέψεις.
2) Πολλά χρήματα ώστε να μπορέσεις να συντήρηθείς χωρίς δουλειά, ή να κάνεις κάποια σοβαρή επιχείρηση. (Επιχειρηματίες του τύπου πουλάω το παπί και πάω να κάνω επιχείρηση έχουν πεθάνει προ πολλού...)
Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω σίγουρα η Ταϊλάνδη μπορεί να αποτελέσει μόνο τόπο διακοπών. Θέματα προσαρμογής σε πολιτισμό,καιρό, φαγητό έρχονται δεύτερα.
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Browser:
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2014, 08:31:11 πμ »
Οι Άραβες είναι βρομιάρηδες, λέει ο άλλος. Που προσεύχονται 5 φορες τι μέρα ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΛΕΝΟΥΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ, ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. Που για να αγγίξουν το κοράνι πρέπει να ναι πεντακάθαροι! Αλλα τι περιμένεις, εδώ άλλος έλεγε κάποτε πως οι Ταϊλανδοί - που έχουν ψύχωση με την καθαριότητα - βρωμάνε! Όσο για Άραβες αλκοολικούς δεν έχω γνωρίσει πολλούς μιας και είναι ένα απ τα πιο βαριά αμαρτήματα στη θρησκεία τους.Θα πρέπε να ντρέπονται μερικοί, όχι μονο για το ποσο ελεεινοί είναι αποκαλώντας πχ αλλα ανθρώπινα οντα συλλήβδην ως σιχαμερά βάση εθνικότητας , αλλα και για το ποσο παντελή αγνοια έχουν σχετικά με οτιδήποτε δε σχετίζεται με τι δικη τους κουλτούρα

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2014, 11:34:56 πμ »
emotiCon λεγεται,οχι emotion.
(Εκτος κι αν το εγραψες στα Σουηδικα)

Ευχαριστω για την επισημανση ....