Αποστολέας Θέμα: Τι γνώμη έχουν οι Ταιλανδοί για το πραξικόπημα  (Αναγνώστηκε 11854 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 29.0 Firefox 29.0
Απο αυτά που μαθαίνω απο την γυναίκα μου, που καθημερινά μιλάει απο την οικογένεια της στον βορρά μέχρι φίλους στον νότο και bangkok,απο διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικά οικονομικά μεγέθη,σε όλους αρέσει αυτή η κατάσταση και την επικροτούν,εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα,θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες απο μέλη που έχουν επαφές ή ακόμα καλύτερα απο αυτούς που μένουν μόνιμα thailand.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
Απ: Τι γνώμη έχουν οι Ταιλανδοί για το πραξικόπημα
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 29, 2014, 17:14:10 μμ »
Ωραίος προβληματισμός , αν και δεν έχω χρόνο να γράψω αναλυτικά τις σκέψεις μου , θα αναφερω τα εξης.

Θεωρώ την μεγάλη μάζα των Ταϊλανδών απολιτικ.Το έζησα από κοντά στις τελευταίες εκλογες και τα γεγονότα που γινοντουσαν στην ΒΚΚ με συγκρούσεις και θανάτους.
Δεν έτρεχε τίποτα για πάρα πολλούς , άντε να δουν λίγο ειδήσεις και αυτό πριν αρχίσει ή μετά που θα τελειώσουν οι σαπουνόπερες.
Στις εκλογές δε τους τοπικούς υποψηφιους που θα επέλεγαν τους διαλέγανε τελευταια στιγμή από την φώτο τους ....

Τώρα βγηκε πριν λίγες μέρες στην δημοσιότητα μια δημοσκόπηση που έλεγε οτι το 75% των πολιτών επικροτούσαν την επέμβαση του στρατού.

Τελειώνοντας να πω ότι κατα την γνώμη μου η πλειοψηφία <<γουστάρει>> το πραξικόπημα διότι θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξουν άλλες συγκρούσεις , νεκροί , τραυματίες και θα επικρατήσει ηρεμία.

Μένει να δούμε αν θα διαψευθούν

• Browser:
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 29, 2014, 17:22:19 μμ »

Τελειώνοντας να πω ότι κατα την γνώμη μου η πλειοψηφία <<γουστάρει>> το πραξικόπημα διότι θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξουν άλλες συγκρούσεις , νεκροί , τραυματίες και θα επικρατήσει ηρεμία.

Aυτό ακριβώς μου λένε και εμένα,αυτό είναι που με ανησυχεί,είναι δυνατόν μια τόσο πολυπληθής χώρα με τόσο πολύ αστυνομία να στηρίζεται στον στρατό για την αποκατάσταση της τάξης??
Δηλαδή η αστυνομία είναι για τα τουκ τουκ....

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 35.0.1916.114 Chrome 35.0.1916.114
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 29, 2014, 18:49:41 μμ »
Είναι δύσκολο να αναπτύξεις ένα τόσο λεπτό θέμα μέσα σε λίγες γραμμές.
Ας ξεκινήσω εκφράζοντας αυτό που αισθάνομαι. Κατ'αρχάς θέλω να πω οτι τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα μέσα στη δικτατορία, και αυτό έχει σημαδέψει τη ζωή μου και απεχθάνομαι οτιδήποτε έχει να κάνει με στρατό. Η Ελλάδα τότε ήταν ένα απέραντο στρατόπεδο, παντού έβλεπες συνθήματα υπέρ του στρατού, εναντίον του κομμουνισμού και παντού, μα παντού το πουλί.
Λοιπόν, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν αισθάνομαι το ίδιο τώρα με την παρούσα κατάσταση. Υπάρχει τόση διαφθορά στην Ταϋλάνδη, που ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να καθαρίσει η σαπίλα. Διότι κανένα , μα κανένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι για τον λαό που τους ψηφίζει, παρα μόνο να προωθήσει τα συμφέροντα , που αυτό εκπροσωπεί. Το ότι ο Σουτέπ σήκωσε τη σημαία της κάθαρσης, το έκανε γιατί ο κόσμος διψάει για καλίτερες συνθήκες μέσα στην κοινωνία, έτσι πήρε μαζί του όλους αυτούς που θέλαν την αλλαγή! Αν και οταν θα γινόταν εξουσία θα τα ξέχναγε όλα αυτά.
Πιστεύω οτι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τη μισαλοδοξία του(του Σουτέπ) και κουράστηκε να ζεί μέσα στην αβεβαιότητα. Πόσο μάλλον που τα πράγματα όδευαν προς εμφύλια σύρραξη.
Ετσι δέχτηκε θετικά το πραξικόπημα! Όλοι ελπίζουμε στο στρατό να κάνει αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι πολιτικοί. Βέβαια το πραξικόπημα εκτός των άλλων σημαίνει οτι καταπατιέται η θέληση της πλειοψηφίας που ψήφισε μία κυβέρνηση για να τον κυβερνήσει. Ο διαφωτισμός και η Γαλλική επανάσταση δεν πέρασαν από την Ασία!
Όλα καλά λοιπόν. Όμως δεν υπάρχουν αθώοι εδώ. Ο στρατός δεν αποτελεί εξαίρεση! Μακάρι να κάνει αυτά που λέει οτι θα κάνει. Θα τον ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές..
Συμφωνώ με τον Ουτοπικό! Οι Ταϋλανδοί είναι απολιτίκ και ευκολοκατευθυνόμενοι!Ελέγχονται εύκολα και φανατίζονται πολύ εύκολα επίσης.
. Αυτό που κάνει τώρα είναι μία αναδιάρθρωση της αστυνομίας. Διώχνει από τον κρατικό μηχανισμό οτιδήποτε έχει σχέση με τους Sinawatra, η τους βάζει σε ουδέτερες θέσεις. Οχι οτι το μόνο πρόβλημα είναι οι Sinawatra. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε που το πάει!
Κάτι που περιήλθε στην αντίληψή μου. Δυό μέρες πριν, ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι και ταραγμένη, μου είπε οτι στην Thepharak, τον κεντρικό δρόμο, από όπου ξεκινάει το soi που είναι το σπίτι μου, ήταν κάποιος που μοίραζε χρήματα και έστελνε κόσμο να διαδηλώσουν κατά της χούντας στο BangNa.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2014, 19:13:48 μμ από Oytopikos »
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Browser:
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 29, 2014, 20:58:57 μμ »
Δεν πάτε καλα!!! Μόνο αυτό!  Αντιπροσωπευτικότα το δείγμα, οι φίλοι της γυναίκας του ενός ή του αλλου,  αυτοί με τους οποιους μιλάτε και ξερουν αγγλικά, η δημοσκόπηση 1200 ατόμων μόνο μέσα στη Μπανγκόκ, ’ο κόσμος ακολουθησε το Σουτεπ γιατι διψούσε για καλύτερες συνθήκες μέσα στην κοινωνία,’ ’ελπίζουμε στο στρατό’, ’αναδιάρθρωση της αστυνομίας’ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ..αμφιβάλλω αν έχετε ιδεα ποιος είναι ο Σουτέπ, ποιοί τον υποστήριξαν, τι στοχους είχε, ποιοί βρίσκονταν απο πίσω του, τι αντιπροσωπευει στην ταιλανδη αυτο που λέγεται στρατός και τί πολιτικη ατζέντα εχει, τι αντιπροσωπευουν αντιθέτως οι κόκκινοι και τι πολιτική ατζέντα εχουν , πως σκέφτεται η μεγάλη μάζα του κόσμου που δεν είναι μεσαία τάξη κλπ. ΛΊΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Μόνο Ο ουτοπικός εγραψε κάτι σωστό: 'Θεωρώ την μεγάλη μάζα των Ταϊλανδών απολιτικ.Το έζησα από κοντά στις τελευταίες εκλογες και τα γεγονότα που γινοντουσαν στην ΒΚΚ με συγκρούσεις και θανάτους.
Δεν έτρεχε τίποτα για πάρα πολλούς , άντε να δουν λίγο ειδήσεις και αυτό πριν αρχίσει ή μετά που θα τελειώσουν οι σαπουνόπερες.' Δεν προκειται να κάνω διάλογο για ευνόητους λόγους, απλά η ενημέρωση που έχετε είναι μηδενική !

Αποσυνδεδεμένος mikelangelo

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 29, 2014, 21:05:25 μμ »
Είναι δύσκολο να αναπτύξεις ένα τόσο λεπτό θέμα μέσα σε λίγες γραμμές.
Ας ξεκινήσω εκφράζοντας αυτό που αισθάνομαι. Κατ'αρχάς θέλω να πω οτι τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα μέσα στη δικτατορία, και αυτό έχει σημαδέψει τη ζωή μου και απεχθάνομαι οτιδήποτε έχει να κάνει με στρατό. Η Ελλάδα τότε ήταν ένα απέραντο στρατόπεδο, παντού έβλεπες συνθήματα υπέρ του στρατού, εναντίον του κομμουνισμού και παντού, μα παντού το πουλί.
Λοιπόν, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν αισθάνομαι το ίδιο τώρα με την παρούσα κατάσταση. Υπάρχει τόση διαφθορά στην Ταϋλάνδη, που ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να καθαρίσει η σαπίλα. Διότι κανένα , μα κανένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι για τον λαό που τους ψηφίζει, παρα μόνο να προωθήσει τα συμφέροντα , που αυτό εκπροσωπεί. Το ότι ο Σουτέπ σήκωσε τη σημαία της κάθαρσης, το έκανε γιατί ο κόσμος διψάει για καλίτερες συνθήκες μέσα στην κοινωνία, έτσι πήρε μαζί του όλους αυτούς που θέλαν την αλλαγή! Αν και οταν θα γινόταν εξουσία θα τα ξέχναγε όλα αυτά.
Πιστεύω οτι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τη μισαλοδοξία του(του Σουτέπ) και κουράστηκε να ζεί μέσα στην αβεβαιότητα. Πόσο μάλλον που τα πράγματα όδευαν προς εμφύλια σύρραξη.
Ετσι δέχτηκε θετικά το πραξικόπημα! Όλοι ελπίζουμε στο στρατό να κάνει αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι πολιτικοί. Βέβαια το πραξικόπημα εκτός των άλλων σημαίνει οτι καταπατιέται η θέληση της πλειοψηφίας που ψήφισε μία κυβέρνηση για να τον κυβερνήσει. Ο διαφωτισμός και η Γαλλική επανάσταση δεν πέρασαν από την Ασία!
Όλα καλά λοιπόν. Όμως δεν υπάρχουν αθώοι εδώ. Ο στρατός δεν αποτελεί εξαίρεση! Μακάρι να κάνει αυτά που λέει οτι θα κάνει. Θα τον ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές..
Συμφωνώ με τον Ουτοπικό! Οι Ταϋλανδοί είναι απολιτίκ και ευκολοκατευθυνόμενοι!Ελέγχονται εύκολα και φανατίζονται πολύ εύκολα επίσης.
. Αυτό που κάνει τώρα είναι μία αναδιάρθρωση της αστυνομίας. Διώχνει από τον κρατικό μηχανισμό οτιδήποτε έχει σχέση με τους Sinawatra, η τους βάζει σε ουδέτερες θέσεις. Οχι οτι το μόνο πρόβλημα είναι οι Sinawatra. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε που το πάει!
Κάτι που περιήλθε στην αντίληψή μου. Δυό μέρες πριν, ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι και ταραγμένη, μου είπε οτι στην Thepharak, τον κεντρικό δρόμο, από όπου ξεκινάει το soi που είναι το σπίτι μου, ήταν κάποιος που μοίραζε χρήματα και έστελνε κόσμο να διαδηλώσουν κατά της χούντας στο BangNa.

Αψογος και περιεκτικος λογος απο εναν ανθρωπο που ζει στην Ταυλανδη και εχει οικογενεια, δεν ωραιοποιει καταστασεις
ενω εχει βγαλει προ πολλου τις  εξειδανικευμενες παρωπιδες τις οποιες "φοραει" η μεγαλη πλειοψηφια των "15μερακηδων" επισκεπτων το χρονο.
Μπραβο Κωστα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2014, 21:51:32 μμ από thailandgr »
"N' αγαπας την ευθυνη.
Να λες εγω,  εγω μοναχος μου
Θα σωσω τον κοσμο.
Αν χαθει, εγω θα φταιω."

Νικος Καζαντζακης

• iOS 7.1.1 iOS 7.1.1
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 30, 2014, 00:18:31 πμ »
Δεν πάτε καλα!!! Μόνο αυτό!  Αντιπροσωπευτικότα το δείγμα, οι φίλοι της γυναίκας του ενός ή του αλλου,  αυτοί με τους οποιους μιλάτε και ξερουν αγγλικά, η δημοσκόπηση 1200 ατόμων μόνο μέσα στη Μπανγκόκ, ’ο κόσμος ακολουθησε το Σουτεπ γιατι διψούσε για καλύτερες συνθήκες μέσα στην κοινωνία,’ ’ελπίζουμε στο στρατό’, ’αναδιάρθρωση της αστυνομίας’ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ..αμφιβάλλω αν έχετε ιδεα ποιος είναι ο Σουτέπ, ποιοί τον υποστήριξαν, τι στοχους είχε, ποιοί βρίσκονταν απο πίσω του, τι αντιπροσωπευει στην ταιλανδη αυτο που λέγεται στρατός και τί πολιτικη ατζέντα εχει, τι αντιπροσωπευουν αντιθέτως οι κόκκινοι και τι πολιτική ατζέντα εχουν , πως σκέφτεται η μεγάλη μάζα του κόσμου που δεν είναι μεσαία τάξη κλπ. ΛΊΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Μόνο Ο ουτοπικός εγραψε κάτι σωστό: 'Θεωρώ την μεγάλη μάζα των Ταϊλανδών απολιτικ.Το έζησα από κοντά στις τελευταίες εκλογες και τα γεγονότα που γινοντουσαν στην ΒΚΚ με συγκρούσεις και θανάτους.
Δεν έτρεχε τίποτα για πάρα πολλούς , άντε να δουν λίγο ειδήσεις και αυτό πριν αρχίσει ή μετά που θα τελειώσουν οι σαπουνόπερες.' Δεν προκειται να κάνω διάλογο για ευνόητους λόγους, απλά η ενημέρωση που έχετε είναι μηδενική !
καλυτερα να μας ενημερώσεις εσύ που τα ξέρεις τότε , παρά να γίνεσαι εριστικος.!!!

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 11.0 MS Internet Explorer 11.0
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 30, 2014, 14:53:19 μμ »
Θα πω το εξης αρχικα γιατι είμαι σιγουρος ότι είναι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτείτε σαν γνήσιοι Ελληνες.Η γυναικα μου η οικογενεια της και ολος ο περίγυρος είναι φανατικα υπερ της καινούριας κατάστασης που εχει δημιουργηθεί και θελει με κάθε τροπο να περιελθει η εξουσια στα κιτρινα πουκαμισα στον στρατο στους εξωγήινους η οπουδήποτε αλλου.
Εγω παλι θεωρώντας ότι αγαπω την χωρα αυτή βλεπωντας την χαοτικη κατασταση που επικρατει στην χωρα δεν είμαι καθολου μα καθολου χαρουμενος.
Η τουριστικη ματια μου θα μπορουσε να πεταγε από την χαρα της γιατι οι διακοπες μου στην Ταυλανδη γινονται κατά πολύ φθηνότερες λογω της πτωσης του εθνικου νομισματος αλλα αυτό καθολου δεν με απασχολει και είναι αντιθετο με τον τροπο σκεψης μου.
Απορω όμως με τοσους φιλους που υποστηριζουν με τοσο παθος την πτωση με κάθε τροπο μιας εκλεγμενης από τον λαο με πολύ δυνατη εντολη κιολας κυβερνησης.Απορω γιατι δεν βλεπω να εχουν την ιδια σταση για την χωρα μας!!
Στην Ελλαδα δεχομαστε υποτακτικα να μας κυβερνάνε οι ιδιες κλικες που εχουν καταληστεψει την χωρα και την εχουν οδηγησει στην εξαθλιωση και εμεις συνεχιζουμε εδώ και δεκαετιες να τους προσκυνάμε και να τρεμουμε κιολας στο ενδεχομενο να φυγουν από την εξουσια μην τυχον και ερθει η συντελεια του κοσμου!
Απλες σκεψεις κανω.Στην Ταυλανδη δεν δεχομαστε ότι ο λαος μπορει να επιλεξει πιος θα κυβερνησει και υποστηριζουμε αυτους που νταβατζηλικη δεν επιτρεπουν τη προσφυγη στις καλπες ενώ στην Ελλαδα η σταση μας είναι τοσο διαφορετικη!!!
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 30, 2014, 15:49:57 μμ »
Αν θέλετε να μείνει το θρεντ ανοικτό , παρακαλώ να προσέχετε τι γράφετε.

¨Οπως λέει και ο Δημητρης για ευνόητους λόγους , δεν μπορούμε να γράψουμε αναλυτικά τις σκέψεις μας.

Πάντως θα έρθω να συμφωνησω με τον Τζίμι , είμαι υπερ της εκλογης των κυβερνήσεων από τον λαό , φυσικά μόνο όταν μιλάμε για εθνικές εκλογές χωρίς νοθεία.

Αποσυνδεδεμένος asoka

• *
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Chrome 32.0.1700.102 Chrome 32.0.1700.102
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 31, 2014, 01:25:56 πμ »
Θα πω το εξης αρχικα γιατι είμαι σιγουρος ότι είναι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτείτε σαν γνήσιοι Ελληνες.Η γυναικα μου η οικογενεια της και ολος ο περίγυρος είναι φανατικα υπερ της καινούριας κατάστασης που εχει δημιουργηθεί και θελει με κάθε τροπο να περιελθει η εξουσια στα κιτρινα πουκαμισα στον στρατο στους εξωγήινους η οπουδήποτε αλλου.
Εγω παλι θεωρώντας ότι αγαπω την χωρα αυτή βλεπωντας την χαοτικη κατασταση που επικρατει στην χωρα δεν είμαι καθολου μα καθολου χαρουμενος.
Η τουριστικη ματια μου θα μπορουσε να πεταγε από την χαρα της γιατι οι διακοπες μου στην Ταυλανδη γινονται κατά πολύ φθηνότερες λογω της πτωσης του εθνικου νομισματος αλλα αυτό καθολου δεν με απασχολει και είναι αντιθετο με τον τροπο σκεψης μου.
Απορω όμως με τοσους φιλους που υποστηριζουν με τοσο παθος την πτωση με κάθε τροπο μιας εκλεγμενης από τον λαο με πολύ δυνατη εντολη κιολας κυβερνησης.Απορω γιατι δεν βλεπω να εχουν την ιδια σταση για την χωρα μας!!
Στην Ελλαδα δεχομαστε υποτακτικα να μας κυβερνάνε οι ιδιες κλικες που εχουν καταληστεψει την χωρα και την εχουν οδηγησει στην εξαθλιωση και εμεις συνεχιζουμε εδώ και δεκαετιες να τους προσκυνάμε και να τρεμουμε κιολας στο ενδεχομενο να φυγουν από την εξουσια μην τυχον και ερθει η συντελεια του κοσμου!
Απλες σκεψεις κανω.Στην Ταυλανδη δεν δεχομαστε ότι ο λαος μπορει να επιλεξει πιος θα κυβερνησει και υποστηριζουμε αυτους που νταβατζηλικη δεν επιτρεπουν τη προσφυγη στις καλπες ενώ στην Ελλαδα η σταση μας είναι τοσο διαφορετικη!!!
  Και ο χιτλερ στη γερμανια το 1933 με εκλογες εκλεχτηκε, ο "σοφος" λαος  (ο καθε λαος) ενιοτε ψηφιζει και τη
καταστροφη του.  Το προβλημα στη ταυλανδη (κατα την αποψη μου) ειναι ο τακσιν και η αλαζονεια του για την εξουσια,  το να πληρωνεις φτωχους αγροτες απ το ισααν και το βορρα  με 500αρικα και 1000ρικα μπατ την μερα για να διαδηλωνουν στη  μπανγκοκ, φανερωνει και το ποιος εισαι,   ενας  πρωην αξιωματικος της αστυνομιας που εγινε ξαφνικα ζαμπλουτος, και μετα πρωθυπουργος  δειχνει και το μεγεθος της διαφθορας στη χωρα.  Η χωρα πρεπει να περασει στη μετα τακσιν εποχη αμεσα, και αυτο το πραξικοπημα (αηδιαζω και μονο με τη λεξη) ελπιζω τελικα να τα καταφερει

Δυό μέρες πριν, ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι και ταραγμένη, μου είπε οτι στην Thepharak, τον κεντρικό δρόμο, από όπου ξεκινάει το soi που είναι το σπίτι μου, ήταν κάποιος που μοίραζε χρήματα και έστελνε κόσμο να διαδηλώσουν κατά της χούντας στο BangNa.

ακομα και το 1 δις $  που εχει ο τακσιν μπορει να το ξοδεψει μοιραζοντας χαρτζιλικι  στα "κοκκινα πουκαμισα"
ωστε να διαληλωνουν στη καλυτερη η να τρομοκρατουν στη χειροτερη,  ποιος αλλος στη θεση του με τοσα λεφτα δε θα ζουσε σα κροισος στο ντουμπαι η οπου αλλου?  Ποση αλαζονεια πια
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2014, 06:08:01 πμ από Oytopikos »
My country is the world, and my religion is to do good
"Thomas Paine"

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Browser:
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 31, 2014, 09:01:02 πμ »
Θα γράψω μόνο ελάχιστα απ τα γεγονότα, όσα μου επιτρέπεται χωρίς σχόλια. 1.Το 97 η χώρα συνετρίβει απ την ασιατική κρίση που ξεκίνησε απο δω και δημιουργησαν εκτος των άλλων χρόνια διαχείρησης των κίτρινων. Η ανεργία πήγε στα ύψη, κόσμος αυτοκτόνησε, το νόμισμα κουρελιάστηκε. Η ταιλάνδη μπήκε στο ΔΝΤ. Ο Τάξιν ανέλαβε το 2001 και την έβγαλε σε δυο χρόνια.2. Απο τότε που άρχισε μια σειρά φιλολαικών πολιτικών η ζωη των φτωχων βελτιώθηκε κατακόρυφα. Αυτη ηταν η εκλογική του βάση, και τους κέρδισε όχι με 500 αρικα, αλλα δινοντας τους πρόσβαση στη παιδεια, δανειοδοτηση και υγεία. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, κι αν αυτό συμβαίνει , γίνεται παραδοσιακά απ όλες τις παρατάξεις. Στο τέλος η ψηφοφορία είναι μυστική, και ο καθενας ψηφίζει οτι θέλει , κι ας τσεπωσε τα χρήματα. Στη δε εχθρική Μπανγκόκ η Γινγλάκ χτύπησε πάνω απο 40 τοις εκατο προφανως ανευ δωροδοκιων...απόδειξη του ρευματος που ειχε. Στις δε εκλογές συνολικά 48! 3. Αρχηγοι των κίτρινων δεν εχουν ακομα δικαστει για την καταληψη του αεροδρομιου, διοτι παει απο αναβολη σε αναβολη εδω κι 6 χρόνια , ουτε για το θανατο 90 διαδηλωτων εδω και τεσσερα . Η Γινγκλακ όμως καθαιρεθηκε σε χρόνο μηδεν διοτι μετέθεσε ενα δημόσιο υπάλληλο. Η τέταρτη πρωθυπουργος των κόκκινων που καθαιρεθηκε απ τα δικαστηρια .Ενας άλλος είχε καθαιρεθει γιατι ειχε λαβει μέρος σε μια εκπομπη μαγειρικής .4. Ολοι οι παμπλουτοι Ταιλανδοί, είναι με τους κίτρινους. Ο Τάξιν είναι δεκατος στη λίστα. Ο πρωτος εχει δεκαπλασια χρήματα απ αυτον, και η εταιρεια του η Τσαρεεν Ποκπανντ εχει ως γενικό διευθυντη τον πατερα του Αμπισιτ. 5. αν μιλατε μόνο με κιτρινους, συνηθως αυτοι ξερουν αγγλικά, η διαβαζετε σχόλια πανασχετων δυτικων σεξοτουριστων σε διαφορα φορουμς, θα καταληξετε πως ο Τάξιν κατεστρεψε τη χωρα, είναι διεφθαρμένος' (είναι όπως ολοι οι πολιτικοι σε τετοιες χωρες αλλα πολυ λιγοτερο απ τους αλλους), ανεβηκε στην εξουσια με τα χρηματα του κλπ. Ευτυχως εγω μιλαω ται καλα , μπορω ανετα να μιλησω περι πολιτικης, και δεν συζηταω μόνο με ατομα των μεσαιων ταξεων. Αναρωτιέμαι πως εχετε άποψη για τη χωρα , με μηδενικες γνωσεις περι της πολιτικης εδω, κάτι που φαινεται απ το πως γράφετε. Μακάρι να μπορουσα να γραψω και τα υπολοιπα........Y.Γ :ΕΓΩ  ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, σιωπώ! Υ.Γ.2: Μπράβο στον Jimi
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2014, 09:15:15 πμ από dimitrisdtc »

Αποσυνδεδεμένος zhshs-nim

• *
  • Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 31, 2014, 11:17:52 πμ »

εύγε φιλε μου dimitrisdtc
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2014, 17:24:25 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 31, 2014, 12:02:54 μμ »
Δεν ηθελα να ανακατευτο για πολουσ λογουσ σε αυτο το θεμα,ματο κυριοτερο ητανε πωσ ειμαι πολυ τσαντισμενοσ με τα δικα μασ οπου μια μιοψυφια μασ διελυσε.ΣΥΜΦΩΝΟ απολυτα κατα 1000% με το δημητρι και τον ζιμμι,δεν μπορη μια μιοψυφια 40%να ριχνη εκλεγμενη κυβερνηση του 60%. κοκκινοι ολο το ισαν ο βορασ καιτο 1/3 τησ βκκ,δηλ.ολη η φτωχια οι ταλεποροι και καταπιεσμενοι, κιτρινοι 2/3 βκκ και η μεγαλη πλιοψηφια του νοτου (ολοι οι εχοντεσ και κατεχοντεσ)τουρισμοσ-εργοστασια-μπιζνεσ ολο το χρημα.Ο τακσιν και οι αλλοι κοκκινοι,οπωσ σωστοτατα ανεφερε ο δρημητησ,εφτιαξε την ΥΓΕΙΑ καθε ταιλαν.εχει πλεον καρτα υγειασ και επισκεπτετε οποτε χριαστη νοσοκομιο με εισητιριο 5-30 μπατ(δηλ.11-68 λεπτα)με παμφθηνα φαρμακα μεσα στο νοσοκομιο.παιδια, σε καθε 1-2 χωρια σχολειο για ολα τα παιδακια σε ολη την χωρα.Δανεια ακομα και για τουσ πιο μικρουσ παραγωγουσ,και οχι μονο,που πριν περνανε δανειο απο τουσ προυχοντεσ με εγγιηση το οικοπεδακι τουσ η το καλιβακι τουσ και τουσ το τρωγανε οι τοκογληφοι,(στην ταιλ.ο δανεισμοσ (ιδιωτικοσ)δεν ειναι παρανομοσ και φτανη μεχρι στιγνη τοκογλυφια. βγηκαν απο το μνημονιο οπωσ ειπε και πριν ο δημητρησ σε 2 χρονια,εμεισ ταλεπορε και πονιρε ελληνα αν θα καθαρησουμε σε 100 τουρκικα θανε θαυμα.Και παμε τωρα στο ζουμι,Για το κεφαλαιο μικροτατοσ εωσ μηδενικοσ πονοσ για την υγεια-παιδεια για τα δανεια η καλυτερη τουσ (δικεσ τουσ οι τραπεζεσ και τα κερδη και οι κατασχεσεισ),τουσ πονεσε που βγηκαν γρηγορα απο το δ.ν.τ.και δεν προλαβαν να τα αρπαξουν ολα,αλλα ουτε αφτο ηταν ο λογοσ.Ο ΛΟΓΟΣ ηταν και κανεισ δεν το παρατηρησε το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ που στα πολυ μεγαλα εισοδηματα αφτασε και το 45%και που φορολογουσε απο 200000χιλ.μπατ +-και πανω ολα τα εισοδηματα με αυξανομενα κλιμακοτουσ συντελεστεσ,(υπηρχε και πριν φορολογικο που ποτε δεν τηριτω και καταπατητω κατα βουληση)στο κενουργιο συστημα υπηρχαν αυστηρεσ ποινεσ.Αυτοσ ηταν ο βασικα μεγαλοσ λογοσ, που κτυπησε το κεφαλαιο και επρεπε να τιμοριθη,+καποια φιλολαικη πολιτικη με αυξηση του βασικου μισθου +επιδοτισεισ,+καποιεσ διευκοληνσεισ στα πολυ χαμηλα στρωματα,ΤΗΝ εφαγε το συστιμικο καφαλαιο.Υ.Γ μιλοντασ σε ανυποπτο χρονο με την γυναικα μου χωρισ να γνωριζο τιποτα για κοκκινουσ-κιτρινουσ(ποσωσ με νοιαζη εδω εχω τα δικα μου προβληματα)την ρωτησα γιατι ειναι με τουσ κοκκινουσ (ειναι απο το ισαν)Απαντηση τωρα εγω και ολη η οικογενοια δωρεαν νοσοκομιο και φιμ (παιδι)σχολειο..ΑΥΤΟΙ θα τον βρουν το δρομο τουσ,ΕΜΕΙΣ οι δημοκρατεσ στα Σκ@τΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 31, 2014, 12:32:37 μμ »
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι από αυτήν την αντιπαράθεση. Ο τίτλος λέει τι γνώμη έχουν οι Ταϊλανδοί για το πραξικόπημα, όχι τι γνώμη έχουν οι Έλληνες για την Ελλάδα ή την Ταϊλάνδη ούτε τι γνώμη έχουν οι Έλληνες για τους Ταϊλανδούς που έχουν γνώμη για το πραξικόπημα.
Κάποιοι προφανώς είναι με τους μεν κάποιοι με τους δε. Νομίζω πως αυτό το νήμα είναι για να παραθέσει όποιος έχει επαφές με Ταϊλανδούς το τι του λένε εκείνοι, δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί και αντιπαραθέσεις.

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 31, 2014, 14:04:32 μμ »
Αν ενοεισ εμενα που ειναι η αντιπαραθεση,συμφωνησα μαζι σου,και μαλιστ τονισα τα καλα αποτελεσματα για την υγεια - παιδια-δανειοδοτηση-εξοδο απο το δ.ν.τ.,και εβαλα και την παραμετρο του φορολογικου.Αν δε μπορω να εκφρασω γνωμη εγω που ειμαι παντρεμενοσ με ταιλ.και τα συζηταμε,και με την οικογ.και μενω 7μηνεσ εκει και(5ελλαδα)και μπορω στο φιναλε-φιναλε να κανω και καπια συγγριση,και να πω και την γνωμη τουσ (γυν-οικογ.)πρωφανοσ δεν εχεισ ουτε εσυ (ελληνασ)και αν δεν κανω λαθοσ ουτε παντρεμενοσ με ταιλ.Αναφερεσαι απο συζητησεισ με ταιλ.ακριβωσ οπωσ και εγω.ΟΣΩ δε για την αναφωρα στην ελλαδα ηταν μια συκριση διοτι εγω επιχηρω και στην ταιλ.και στην ελλαδα,και εζησα και το πραξηκοπιμα στην ελλαδα(που ολοι γνωριζεται διωγμοι-κ.τ.λ.π)μα λιγοι τα ζησατε λογω ηλικιασ,Και τα γιαλαντζοι τησ ταιλ.,καθε λιγο και λιγακι πραξικ.Αν δε ανεφερα και την ελλαδα ειναι διοτι δημοκρατια ειναι μονο στα λογια ,αποδιξη τρανη καθε κοματαρχησ τραβα την κοματικη του γραμη, και οποιοσ διαφωνη ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.Επισησ δεν εκανα κανενα μα κανενα χαρακτηρισμο για το πραξικ.τουσ ταιλ.Απλα και ξερα ανεφερα τα γεγονοτα και τι συμβενη απο συζητησεισ και αναφωρεσ ταιλ..Αν επαναλαμβανω αν απευθηνεσαι στα δικα μου γραφωμενα διακρινω μια εμπαθεια και λαθοσ εκτιμηση.Υ.Γ εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι η πρωτι φορα ευχωμαι να κανω λαθοσ.