0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελειώνοντας να πω ότι κατα την γνώμη μου η πλειοψηφία <<γουστάρει>> το πραξικόπημα διότι θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξουν άλλες συγκρούσεις , νεκροί , τραυματίες και θα επικρατήσει ηρεμία.
Είναι δύσκολο να αναπτύξεις ένα τόσο λεπτό θέμα μέσα σε λίγες γραμμές.Ας ξεκινήσω εκφράζοντας αυτό που αισθάνομαι. Κατ'αρχάς θέλω να πω οτι τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα μέσα στη δικτατορία, και αυτό έχει σημαδέψει τη ζωή μου και απεχθάνομαι οτιδήποτε έχει να κάνει με στρατό. Η Ελλάδα τότε ήταν ένα απέραντο στρατόπεδο, παντού έβλεπες συνθήματα υπέρ του στρατού, εναντίον του κομμουνισμού και παντού, μα παντού το πουλί.Λοιπόν, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν αισθάνομαι το ίδιο τώρα με την παρούσα κατάσταση. Υπάρχει τόση διαφθορά στην Ταϋλάνδη, που ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να καθαρίσει η σαπίλα. Διότι κανένα , μα κανένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι για τον λαό που τους ψηφίζει, παρα μόνο να προωθήσει τα συμφέροντα , που αυτό εκπροσωπεί. Το ότι ο Σουτέπ σήκωσε τη σημαία της κάθαρσης, το έκανε γιατί ο κόσμος διψάει για καλίτερες συνθήκες μέσα στην κοινωνία, έτσι πήρε μαζί του όλους αυτούς που θέλαν την αλλαγή! Αν και οταν θα γινόταν εξουσία θα τα ξέχναγε όλα αυτά.Πιστεύω οτι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τη μισαλοδοξία του(του Σουτέπ) και κουράστηκε να ζεί μέσα στην αβεβαιότητα. Πόσο μάλλον που τα πράγματα όδευαν προς εμφύλια σύρραξη.Ετσι δέχτηκε θετικά το πραξικόπημα! Όλοι ελπίζουμε στο στρατό να κάνει αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι πολιτικοί. Βέβαια το πραξικόπημα εκτός των άλλων σημαίνει οτι καταπατιέται η θέληση της πλειοψηφίας που ψήφισε μία κυβέρνηση για να τον κυβερνήσει. Ο διαφωτισμός και η Γαλλική επανάσταση δεν πέρασαν από την Ασία!Όλα καλά λοιπόν. Όμως δεν υπάρχουν αθώοι εδώ. Ο στρατός δεν αποτελεί εξαίρεση! Μακάρι να κάνει αυτά που λέει οτι θα κάνει. Θα τον ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές.. Συμφωνώ με τον Ουτοπικό! Οι Ταϋλανδοί είναι απολιτίκ και ευκολοκατευθυνόμενοι!Ελέγχονται εύκολα και φανατίζονται πολύ εύκολα επίσης.. Αυτό που κάνει τώρα είναι μία αναδιάρθρωση της αστυνομίας. Διώχνει από τον κρατικό μηχανισμό οτιδήποτε έχει σχέση με τους Sinawatra, η τους βάζει σε ουδέτερες θέσεις. Οχι οτι το μόνο πρόβλημα είναι οι Sinawatra. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε που το πάει!Κάτι που περιήλθε στην αντίληψή μου. Δυό μέρες πριν, ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι και ταραγμένη, μου είπε οτι στην Thepharak, τον κεντρικό δρόμο, από όπου ξεκινάει το soi που είναι το σπίτι μου, ήταν κάποιος που μοίραζε χρήματα και έστελνε κόσμο να διαδηλώσουν κατά της χούντας στο BangNa.
Δεν πάτε καλα!!! Μόνο αυτό! Αντιπροσωπευτικότα το δείγμα, οι φίλοι της γυναίκας του ενός ή του αλλου, αυτοί με τους οποιους μιλάτε και ξερουν αγγλικά, η δημοσκόπηση 1200 ατόμων μόνο μέσα στη Μπανγκόκ, ’ο κόσμος ακολουθησε το Σουτεπ γιατι διψούσε για καλύτερες συνθήκες μέσα στην κοινωνία,’ ’ελπίζουμε στο στρατό’, ’αναδιάρθρωση της αστυνομίας’ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ..αμφιβάλλω αν έχετε ιδεα ποιος είναι ο Σουτέπ, ποιοί τον υποστήριξαν, τι στοχους είχε, ποιοί βρίσκονταν απο πίσω του, τι αντιπροσωπευει στην ταιλανδη αυτο που λέγεται στρατός και τί πολιτικη ατζέντα εχει, τι αντιπροσωπευουν αντιθέτως οι κόκκινοι και τι πολιτική ατζέντα εχουν , πως σκέφτεται η μεγάλη μάζα του κόσμου που δεν είναι μεσαία τάξη κλπ. ΛΊΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Μόνο Ο ουτοπικός εγραψε κάτι σωστό: 'Θεωρώ την μεγάλη μάζα των Ταϊλανδών απολιτικ.Το έζησα από κοντά στις τελευταίες εκλογες και τα γεγονότα που γινοντουσαν στην ΒΚΚ με συγκρούσεις και θανάτους.Δεν έτρεχε τίποτα για πάρα πολλούς , άντε να δουν λίγο ειδήσεις και αυτό πριν αρχίσει ή μετά που θα τελειώσουν οι σαπουνόπερες.' Δεν προκειται να κάνω διάλογο για ευνόητους λόγους, απλά η ενημέρωση που έχετε είναι μηδενική !
Θα πω το εξης αρχικα γιατι είμαι σιγουρος ότι είναι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτείτε σαν γνήσιοι Ελληνες.Η γυναικα μου η οικογενεια της και ολος ο περίγυρος είναι φανατικα υπερ της καινούριας κατάστασης που εχει δημιουργηθεί και θελει με κάθε τροπο να περιελθει η εξουσια στα κιτρινα πουκαμισα στον στρατο στους εξωγήινους η οπουδήποτε αλλου.Εγω παλι θεωρώντας ότι αγαπω την χωρα αυτή βλεπωντας την χαοτικη κατασταση που επικρατει στην χωρα δεν είμαι καθολου μα καθολου χαρουμενος.Η τουριστικη ματια μου θα μπορουσε να πεταγε από την χαρα της γιατι οι διακοπες μου στην Ταυλανδη γινονται κατά πολύ φθηνότερες λογω της πτωσης του εθνικου νομισματος αλλα αυτό καθολου δεν με απασχολει και είναι αντιθετο με τον τροπο σκεψης μου.Απορω όμως με τοσους φιλους που υποστηριζουν με τοσο παθος την πτωση με κάθε τροπο μιας εκλεγμενης από τον λαο με πολύ δυνατη εντολη κιολας κυβερνησης.Απορω γιατι δεν βλεπω να εχουν την ιδια σταση για την χωρα μας!!Στην Ελλαδα δεχομαστε υποτακτικα να μας κυβερνάνε οι ιδιες κλικες που εχουν καταληστεψει την χωρα και την εχουν οδηγησει στην εξαθλιωση και εμεις συνεχιζουμε εδώ και δεκαετιες να τους προσκυνάμε και να τρεμουμε κιολας στο ενδεχομενο να φυγουν από την εξουσια μην τυχον και ερθει η συντελεια του κοσμου!Απλες σκεψεις κανω.Στην Ταυλανδη δεν δεχομαστε ότι ο λαος μπορει να επιλεξει πιος θα κυβερνησει και υποστηριζουμε αυτους που νταβατζηλικη δεν επιτρεπουν τη προσφυγη στις καλπες ενώ στην Ελλαδα η σταση μας είναι τοσο διαφορετικη!!!
Δυό μέρες πριν, ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι και ταραγμένη, μου είπε οτι στην Thepharak, τον κεντρικό δρόμο, από όπου ξεκινάει το soi που είναι το σπίτι μου, ήταν κάποιος που μοίραζε χρήματα και έστελνε κόσμο να διαδηλώσουν κατά της χούντας στο BangNa.