0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα ...Ζητώ τη βοήθεια σας για ένα θέμα στο οποίο δεν μπορώ να βγάλω άκρη τους τελευταίους μήνες. Να πω εκ των προτέρων ότι η κοπέλα μου είναι διεμφυλική εγχειρισμένη (κοινώς τρανσέξουαλ) 28 χρονών και αυτόν τον καιρό άνεργη στις Φιλιππίνες. Την είχα γνωρίσει σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ταϊλάνδη όπου έχω φίλους από το πανεπιστήμιο και ψάχνω να επεκτίνω την δουλειά μου. Τέλος πάντων είμαστε μαζί λίγο πάνω από χρόνο. Έχω πάει πολλές φορές να την δω. Στην Ταϊλάνδη όσο ήταν έκανε modeling (όχι περίεργα πράγματα) και έπαιρνε μαύρα τα χρήματα πάντα οπότε δεν έχει κάποιο αποδεικτικό ότι δούλευε πέρα από μεταφορές στον λογαριασμό της. Τέλος πάντων ήρθε η στιγμή που θελήσαμε και οι δύο να κανονιστεί να δει την Ελλάδα. Προσπάθησε να πάρει visa από την ελληνική πρεσβεία στην Ταϊλάνδη όπου απορρίφθηκε απίστευτα γρήγορα χωρίς να δοθεί αιτία. Μετά είπαμε ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσει από την χώρα της παρ' όλο που δεν ήθελε να πάει πίσω - για όσους δεν ξέρουν, οι Φιλιππίνες ανέχονται τα διεμφυλικά άτομα αλλά δεν τα αποδέχονται και δεν τους δίνονται ευκαιρίες. Τέλος πάντων στο επόμενο μου ταξίδι στις Φιλιππίνες αυτήν την φορά πήγα να μιλήσω με τον πρόξενο. Με έγραψε πατόκορφα μου είπε δεν παίζει ρόλο ούτε ποιός έισαι και αν μπορείς να εγγυηθείς ότι θα γυρίσει πίσω. Γενικά δεν μου έδωσε καμία ελπίδα. Μου είπε μόνο άμα την παντρευτώ - έλα όμως που δεν αναγνωρίζουν αλλαγή φύλλου οπότε θεωρούμαστε ομόφυλο ζευγάρι οπότε και να θέλαμε αυτό δεν γίνεται. Ύστερα δοκιμάσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην Γαλλία και όχι Ελλάδα αφού ήταν δύσκολο. Έδωσα όλες μου τις πληροφορίες - λογαριασμούς τραπεζικούς, βεβαιώσεις από τράπεζες, τα χαρτιά της εταιρίας μου μέχρι και τις φορολογικές δηλώσεις, έκλεισα εισιτήρια, ξενοδοχεία τα πάντα. Πάλι άκυρο με αιτιολόγηση ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν δεν ήταν αξιόπιστες ...Σε αυτό το σημείο δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν θέλω να καταθέσω τα όπλα γιατί είναι η πρώτη φορά που δίνω τόση αξία σε έναν άνθρωπο και μου το ανταποδίδει. Δεν σκοπεύω να την κρατήσω παράνομα εδώ αλλά δεν μπορώ να πείσω την πρεσβεία ότι όντως πρόκειται για απλή επίσκεψη ... Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα ξαναπάω στις Φιλιππίνες και θα ξαναπροσπαθήσω αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω πια και πού να καταλήξω. Σκέφτομαι να της πω να πάρει νέο διαβατήριο και εγώ να πάω να κάνω μέχρι και υπεύθυνη δήλωση στο υπουργείο εξωτερικών. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο.Θα ήθελα άμα κάποιος έχει κάποιες πληροφορίες να μου δώσει ή ξέρει κάποιον που μπορεί να βοηθήσει να με ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ.Edit: Η κοπέλα λόγω του φύλλου έχει αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες. Η εύρεση μίας σοβαρής εργασίας είναι πρακτικά αδύνατη στις Φιλιππίνες αυτή τη στιγμή ...
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!@Akis, την Ασία την λατρεύω αλλά δυστυχώς η δουλειά μου στην Ελλάδα δεν μου επιτρέπει να φύγω μόνιμα. Πρόκειται για δικιά μου επιχείρηση που μου παρέχει την δυνατότητα να μπορώ να κάνω τα ταξίδια μου και να ζω αρκετά εύκολα. Αν μπορούσα να κρατήσω το εισόδημά μου και να φύγω έξω?? ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ!!! Θα βρίσκομαι στην Μανίλα ξανά σε λιγότερο από 2 εβδομάδες αν έχεις να μου προτείνεις κάτι είμαι όλος αυτιά για οτιδήποτε @Zebekias και στην BKK τα ίδια χάλια ... ο πρόξενος αγενέστατος. Αυτός στην Μανίλα δεν ήταν αγενής αλλά ... κάθετος. Ήλπιζα ότι μιλώντας του face to face κάτι θα καταλάβαινε αλλά το μόνο που ήξερε ήταν τελικά να με ρωτήσει για κάτι δικά του όταν του είπα με τι ασχολούμαι επαγγελματικά.Γενικά προσπαθώ να βρω άκρη μέσω υπουργείου αλλά ποτέ δεν μπλέχτηκα με πολιτικούς παράγοντες και έτσι μου λείπει το ... βύσμα. Για αυτό και τραβάω ζόρια όχι μόνο σε αυτό αλλά και με πολλούς που προσπαθούν να μου κλείσουν και τις δουλειές μου αν δεν λαδώσω για λύση προβλημάτων που δεν υπάρχουν!Αγανάκτηση.
Γειά σου Τζετ.. Πολύ ενδιαφέρον θέμα ! Λοιπόν, πάμε ανάποδα.. ΞΕΧΝΑ τα Ελληνικά Προξενεία, καθότι εκ ..κατασκευής είναι φτιαγμένα για την ταλαιπωρία των πολιτών αντί να μάς υπηρετούν ! ΤΕΛΟΣ ! ΞΕΧΝΑ, Ελλάδα και να περάσεις μέσω Ευρώπης . Ακόμα κι αν πάς στην Αγγλική Πρεσβεία Μανίλας, κάποτε την πλέον φιλελεύθερη, ΤΩΡΑ, θα απορρίψουν αμέσως ! ΕΡΩΤΗΣΗ: Με την πρόσφατη ψήφιση τού σύμφωνου στην Ελλάδα έχεις δυνατότητα γάμου και δήλωσης του σε Δήμο (ανοιγμα οικογενειακής μερίδας) ; Η οικογ. μερίδα είναι το ΚΛΕΙΔΙ για βίζες ! Πρέπει λοιπόν να μάθεις αν έχουν εκδοθεί σχετικές εγκύκλιοιπρος τις Υπηρεσίες αλλιώς οι γραφειοκράτες θα σε τρέχουν και "δουλεύουν" !ΓΝΩΜΗ (Προσωπική) : Τι κάθεσαι και μπλέκεις και ταλαιπωρείσθε με παντρειές ; ΧΑΡΕΙΤΕ την ωραία σας σχέση σε ένα από τα καλύτερα οικόπεδα, πού λέγεται Ν. Α. Ασία !ASIA, ASEANBrunei Darussalam Visa not required 14 daysCambodia Visa not required 15 daysIndonesia Visa not required 30 daysLaos Visa not required 30 daysMalaysia Visa not required 14 days