0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν εχω καταλαβει στο αρχικο σου ποστ τι ζητας γιατι αντιφασκει νομιζω. Μιλας για γυναικες υπηκοες αλλων χωρών ή Φιλιππινεζες που δουλευουν σε αλλες χωρες?
kosa ευχαριστω για το πολυ χρησιμο post σου, που συνοπτικα αναφερει ολα οσα πρεπει να ξερει κανεις, τουλαχιστον επισημως, για την τουριστικη βιζα.Ομως, καπου μπερδευομαι, γιατι βλεπω οτι υπαρχει διαφοροποιηση.Πχ μαθαινω οτι θελουν 6χιλιαρο σε λογαριασμο της κοπελας απο πρεσβεια μας στην Μανιλα,ενω η Ινδονησια ειναι οπως λες και εσυ με ενα 50ευρω το μερα, ή εστω ανεπισημα ενα 50ευρω 'λαδωμα' να προχωρησει η διαδικασια.Που οφειλονται αυτες οι διαφορες;Αυτες -οχι μονο αυτη η συγκεκριμενη περι χρηματων αλλα γενικοτερα - οι διαφορες στην αντιμετωπιση, με εκαναν να ανοιξω αυτο το θεμα.Γιατι αλλου ειναι τραγικα δυσκολα, κι αλλου κατα πολυ ευκολοτερα, που ειναι και το ζητουμενο.
Φίλε kosa, μήπως να τον σκοτώσουν κιόλας, που θέλει ο άνθρωπος να φέρει νόμιμα (κι αυτό ρωτάει και προσπαθεί να καταλάβει) την κοπέλα του στην Ελλάδα, την ίδια ακριβώς στιγμή που έχει γίνει όλη η χώρα ένα ξέφραγο hot-spot με τόσους παράτυπους Αλγερινούς/Μαροκινούς/Τυνήσιους και δεν συμμαζευέται; Άλλο πράγμα η προστασία των προσφύγων, άλλο πράγμα η επικρότηση της λαθρομετανάστευσης (επί σειρά μηνών από επίσημα λόγια μελών της ελληνικής κυβέρνησης) κι άλλο πράγμα η κάλυψη των όρων της περιβόητης Σενγκεν, που προσπαθεί να καταλάβει ο άνθρωπος, εδώ.
διαβασα τα προηγουμενα ποστ.μου γεννηθηκε η απορια σε αυτο που τελικα θελει ο φιλος cool11.Απο οτι καταλαβα θελει να φερει μια κοπελα για σοβαρο λογο εδω.Θα ρωτησω λοιπον αν οντως ειναι βεβαιως για αυτο που θελει να κανει.Αν ναι τοτε δεν εχει παρα να παει κατω να παντρευτει να μαζεψει τις χαρτουρες και τις υπογραφες που θα του ζητηθουν και να φερει την κοπελα,νομιμα και ωραια.Ο αλλος παλι τροπος ειναι αυτος που λεει ο κοσα.Νομιμα και ωραια εφοσον πληρει τις προυποθεσεις σενγκεν να παρει την τουριστικη της βιζα και να ερθει.Αν δεν την παρει εχωντας οτι χρειαζεται ζητας εγγραφως τον λογο και πας στο αρμοδιο τμημα του υπ.εξωτερικων στην αθηνα.
Ακριβως αυτο. Ψαχνω τους εναλλακτικους τροπους, να ερθει η κοπελα μονιμα εδω, με σοβαρο σκοπο φυσικα, αλλιως δεν θα το εψαχνα τοσο πολυ.Βασικα οπως καταλαβα οι επιλογες ειναι 2: 1) ή πας εκει, παντρευεσαι, και με ολες τις προβλεπομενες διαδικασιες καποια στιγμη ερχεται μονιμα,2) ή καταφερνεις να ερθει η κοπελα με τουριστικη βιζα στην Ελλαδα, κανεις γαμο εδω, και δεν φευγει ποτε (καλως εχοντων των πραγματων).Το νο1 το εχουμε καλυψει επαρκως πιστευω, σε αλλο νημα. Ειναι κλασικη, η συνήθης, διαδικασια, που ακολουθει το 95% των περιπτωσεων που θελει μια νομιμη γυναικα απο αυτες τις χωρες.Το νο2 ομως, το οποιο και ψαχνω και χρηζει εξερευνησης, ειναι αυτο στο οποιο ειναι αφιερωμενο αυτο το νημα.Σημειο κλειδι: δεν παω εγω εκει για γαμο, ερχεται η κοπελα εδω. Προς διερευνηση ειναι αν με τουριστικη βιζα μπορει να γινει γαμος στην Ελλαδα, περαν απο τις περιπτωσεις υπηκοων Ταυλανδης που εχει ειπωθει οτι μπορει να γινει γαμος στην πρεσβεια, κι η κοπελα δεν φευγει, δεν παει πουθενα, μενει μαζι σου, με τα χαρτια του γαμου πας στην Αποκεντρωμενη Διοικηση και καταθετεις αιτηση για αδεια παραμονης.Εγω λοιπον αυτο το θεμα, το ανοιξα για να βρεθουν περιπτωσεις εθνικοτητων χριστιανικων(καθως με ενδιαφερει η χριστιανικη ιδιοτητα), που μπορουν ευκολα να παρουν τουριστικη βιζα στην Ελλαδα.Θελετε να δεχτω οτι απαξ και μιλαμε εξαρχης για χωρες εκτος σενγκεν, η τουριστικη βιζα ειναι εξισου δυσκολη προς την Ελλαδα;Μπορει οι νομοι και τα χαρτια οντως να προβλεπουν κατι τετοιο, εγω ομως απο ολες τις συζητησεις που εχω διαβασει, καταληγω σε ενα συμπερασμα οτι δεν υπαρχει ομοιογενεια σε αυτο το θεμα, και οτι μαλλον υπαρχει μεγαλη διαφοροποιηση.Πολυ σωστα διευκρινησε ο kosa, οτι η κατοχη τουριστικης βιζας δεν σημαινει αυτοματα οχι εχει καποιος και δικαιωμα εισοδου σε χωρα της Σενγκεν. Κι η διευκρινηση ειναι καλη, γιατι ακριβως μεγενθυνει ενα σημειο που μπορει καποιος να την πατησει και να το θεωρει αυτονοητο.Ομως πιστευω, οτι το 'μεγαλο βημα' ειναι να παρει η κοπελα που θες, την τουριστικη βιζα, και οτι μετα στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων, δεν συναντα προβλημα να εισελθει στην Σενγκεν.Οπως ξαναειπα λοιπον, αυτο το πρακτικο 'workaround' προσπαθω να αποτυπωσω μαζι σας εδω,αυτα που ισχυουν στην πραξη, αλλα δεν μπορεις ποτε να καταλαβεις διαβαζοντας απλως χαρτια/διατυπωσεις/ιστοσελιδες με προυποθεσεις κλπ.Πιστευω οτι η θεωρια με την πραξη, εχουν κι εδω την αποκλιση τους, και αυτο ειναι το ζητουμενο.Αναζητω λοιπον, για χριστιανικες εθνικοτητες των Ασιατικων χωρων που αναφερα, απο ποια χωρα ειναι ευκολοτερο να παρουν τουριστικη βιζα, ωστε επειτα ευκολα να μπουν στην σενγκεν-χωρα μας.