0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδη μου αρεσει να ξερω ολες τις εναλλακτικες επιλογες που εχω οταν ασχολουμαι ενδελεχως και σοβαρα με ενα θεμα,ανοιγω αυτο το θεμα που δεν αφορα μεν αποκλειστικα τις Φιλιππίνες (δηλαδη θα μπορουσε να ανοιχτει και για το Βιετναμ/Ινδονησια κλπ), αλλα ολες τις γνωστες ασιατικες χωρες με προσιτες/απλες/αξιολογες γυναικες, σαν κι αυτες που δεν εχουμε στην Ελλαδα.Το ζητούμενο: η ευκολη, γρηγορη, διχως ταλαιπωριες εκδοση τουριστικης βιζας προς την Ελλαδα.Με στόχευση σε υπήκοους απο χώρες:Φιλιππινες, Βιετναμ, Κινα, Χονγκ Κονγκ, Ταιβαν, Ινδονησία,θα ηθελα να ξερω, οι υπηκοοι των ανωτερω χωρων, ευρισκομενοι για εργασία ή άλλους λόγους σε χώρες οπως:1) Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταιβαν, καθως και 2) Ενωμενα Αραβικα Εμιρατα, Κουβειτ, Ντουμπάι, αλλα και 3) χωρες Μεσης Ανατολης (Ιορδανια-Ισραηλ-Λιβανος)σε ποιες χωρες - απο οσα γνωριζετε, μπορουν ευκολα να πεταξουν προς Ελλαδα χωρις πολλα-πολλα.Γιατι οπως καταλαβα, η ανυπερβλητη δυσκολια στα ορια του σαδισμου εναντιον των Ελληνων/Ευρωπαιων Πολιτων για αρνηση εκδοσης τουριστικης visa για κοπελες που μας ενδιαφερουν σοβαρα, εχει να κανει οχι με την εθνικοτητα της κοπελας αυτη καθεαυτη, αλλα το που μενει η κοπελα (συνηθως βεβαια οι πιο πολλες μενουν στην χωρα τους).Για να γινει περισσοτερο κατανοητο το σκεπτικο μου, και να μπορεσετε και να συνδραμετε πιθανως και εσεις πιο αποτελεσματικα με τις γνωσεις σας,πχ μπορει για μια Φιλιππινεζα να ειναι σχεδον αδυνατον να παρει τουριστικη βιζα προς Ελλαδα αν μενει στις Φιλιππινες,αλλα πιθανως αν δουλευει σε Κινα/Χονγκ Κονγκ/Ταιβαν ή κάποιο απο τα ανωτερω αραβικα κρατη, η ιδια Φιλιππινεζα να μπορει ευκολα/απλα/γρηγορα να παρει τουριστικη βιζα στην Ελλαδα, απευθυνομενη προφανως οχι στην ανεκδιηγητη πρεσβεια στη Μανιλα,αλλα στις αντιστοιχες ελληνικες πρεσβειες/προξενεια σε Κινα/Χονγκ Κονγκ/Ταιβαν/Ντουμπαι/Κουβειτ/Εμιρατα ή του Ισραηλ/Ιορδανιας/Λιβανου κλπ.
Φίλε kosa, διαβάζοντας και κατά το παρελθόν διάφορες προσωπικές εμπειρίες στο ζήτημα 'έκδοση visa' θυμάμαι πρόχειρα μια περίπτωση κοπέλας από την Ταϋλάνδη, που ασκούσε το επάγγελμα της γιατρού, τηρούσε όλες τις "προϋποθέσεις" που θέτει η συνθήκη Σένγκεν και παρόλα αυτά δεν έγινε δεκτή η αίτησή της, για άγνωστο λόγο.
Φίλε kosa, διαβάζοντας και κατά το παρελθόν διάφορες προσωπικές εμπειρίες στο ζήτημα 'έκδοση visa' θυμάμαι πρόχειρα μια περίπτωση κοπέλας από την Ταϋλάνδη, που ασκούσε το επάγγελμα της γιατρού, τηρούσε όλες τις "προϋποθέσεις" που θέτει η συνθήκη Σένγκεν και παρόλα αυτά δεν έγινε δεκτή η αίτησή της, για άγνωστο λόγο. Φαίνεται λοιπόν πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν ισχύει η λύση του 'by-the-book' κι αυτό είναι το περίεργο. Συν του ότι εδώ μέσα αλλά και σε άλλους ιστότοπους διαβάζουμε κάθε τόσο για την έλλειψη επαγγελματισμου (το γράφω όσο πιο κομψά γίνεται) που παρατηρείται στην ελληνική πρεσβεία της Bangkok, για παράδειγμα. Μέχρι και για "διευκόλυνση" μέσω τηλεφωνικών επαφών πολιτικών γραφείων μεταξύ Αθήνας και Bangkok έχουμε διαβάσει, κατά καιρούς, ώστε να βγει μια τουριστική Visa!! Από την άλλη, εάν στο παρόν νήμα ο φίλος που θέτει ερωτήσεις σκοπεύει να ψάξει για περιπτώσεις "νύφης-delivery εξ Ασίας", προφανώς και κάτι σκέφτεται λανθασμένα, το έχει δει λάθος το πράγμα από την αρχή του, αν προσμένει κάτι τέτοιο, εννοείται... Αλλά όχι και να θεωρηθεί ο άνθρωπος μαστρωπός ή τέλος πάντων κακόβουλος που ψάχνει κοπέλες για εκμετάλλευση. Μια σύζυγο λογικά ψάχνει και πάνω σε αυτό προσπαθεί να βρει λύσεις και απαντήσεις.
Εκτος αν η καταγωγη της καθεμιας, την 'καταδιωκει' σε ολο τον κοσμο, και δεν εχει να κανει + με την εκαστοτε ελληνικη πρεσβεια σε καθε χωρα, αλλα επιτρεψτε μου να μην το πιστευω αυτο...
εγω παντως ειμαι υπερ της συνθηκης. Σαφως ειναι ενα τοιχος προστασιας το οποιο απολαμβανει η χωρα μας λογω της Ευρωπαϊκης Ενωσης οπως και το ισχυρο διαβατηριο , νομισμα κλπ. Αλλα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στο δημοσιο που το ξερω και απο μεσα. Προσωπικα δε θα εκανα κατι σοβαρο με γυναικα η οποια θα ειχε προβλημα να βγαλει βιζα. Αλλα αν καποιος το θελει, το θεωρω πολυ λογικο και αναγκαιο να το παλεψει μεχρι τελους. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη το καταφερει
Καμμια μανα δεν στελνει την κορη της να παντρευτει στο εξωτερικο ,εναν αγνωστο !εκτος αν ειναι πο@ταναεχουμε και λεμε1 ταξιδι φτανει και περισσευει και ας ειναι αλλης κουλτουρας ανθρωποι ,με διαφορετικες ηθικες αξιες και συμπεριφορες ,η πεπατημενη λοιπον μετα απο πολυ διαβασμα σε φορουμ και απο την προσωπικη μου εμπειριαεχει ως εξης και ας το εμπεδωσει ο παρων και ο καθε μελλοντικος γαμπρος :Φιλιππινεζα που ψαχνει συζυγο στην αλλοδαπη ερχεται στην Ελλαδα μονο ως συζυγος,επειδη δεν πληρει τις προυποθεσεις για την χορηγηση βιζας,αυτες που τις πληρουν απλα δεν ψαχνουν.Φιλιππινεζα συζυγος μονο με γαμο στις Φιλιππινες ,περαιτερω αναλυση δεν εχει νοημα,γενικα η επιλογη αυτη εν ολιγοις απαιτει :χρονο : 6 - 8 μηνες long distance love , 21 ημερες στις Φιλιππινες > 2 εβδομαδες ο γαμος + 1 εβδομαδα μελιαχρημα : 4-6.000 ευρω το κατωφλι αντοχη : στα ταξιδια και στην ζεστη υπομονη : ατελειωτη χαρτουρατυχη βουνο : αυτη και αν δεν χρειαζεται