Αποστολέας Θέμα: tuk tuk Bangkok  (Αναγνώστηκε 1918 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 80.0.3987.122 Chrome 80.0.3987.122
tuk tuk Bangkok
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 19:30:04 μμ »
ειμαι με την συζυγο μου στην Μπανγκοκ ατο Big C Super Market στο Rachadarmi(υπαρχει BTS σταση εκει)το βραδυ στις 26/2 .....Εν τω μεταξυ,το πρωι ειχε ηδη παει εκει να τσεκαρει καποια πραγματα...πηρε τουκ τουκ και της πηρε 100 μπατ....οπως ας ειπα ειμαστε εκει ΜΑΖΙ το βραδυ για ψωνια....ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το συγκεκριμενο Big C 'κλεινει' στις 2 το βραδυ.....ενω εχουν κλεισει ολα τα μαγαζια το Big C Super Market ειναι ανοιχτο μεχρι τις 2 το βραδυ....αφου τελειωσαμε τα ψωνια(γυρω στις 12.30 το βραδυ) πηγαμε να φυγουμε....λεω στην συζυγο ΄Παω λιγο τουαλετα...εσυ βγες εξω βρες ενα τουκ τουκ...και ερχομαι σε 2 λεπτα"....οταν τελειωσα βγηκα εξω για να την συναντησω....ηδη ηταν με τουκτουκατζη και ειμαστε ετοιμοι να επιβιβαστουμε...ξαφνικα κατι λενε στα Ταυλανδεζικα και μου λεει παμε να φυγουμε...τι ειχε γινει???
πριν δει εμενα ο τουκτουκατζης ειχαν συμφωνησει 100 μπατ....μολις με ειδε η τιμη αλλαξε αυτοματα στα 150 μπατ!!!και φυγαμε!!εντω μεταξυ ηρθε απο πισω μας και απο οτι καταλαβα δεχτηκε να μας παει με 100 μπατ αλλα τοτε ηταν αργα!!!
Συνεχισαμε το δρομο μας και αποφασισαμε να σταματησουμε ενα ταξι με ταξιμετρο....μετα απο 2 λεπτα οντως σταματησαμε ενα ταξι.....του ειπαμε που παμε και μπηκαμε μεσα....με το που μπηκαμε μεσα βλεπουμε δεν εβαλε το ταξιμετρο.....οταν του ειπαμε να το βαλε αρχισε κατι δικαιολογιες και ζητησε 120 μπατ για να μας παει εκει που θελαμε.....του λεμε σταματα οπως εισαι και φυγαμε!!!!
Τελικα στην 3η προσπαθεια μας βρηκαμε ταξι με ταξιμετρο ΚΑΝΟΝΙΚΑ(με το που μπηκαμε εβαλε το ταξιμετρο........ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Με το που μπαινεις το ταξιμετρο αρχιζει στα 35 Μπατ...δεν εχω καταλαβει γιατι....σ'ολα τα ταξι που πηραμε εγινε αυτο....οχι μονο στο συκρεκριμενο...)
Τελικα πηγαμε στο Προορισμο με 75 Μπατ(με το ταξιμετρο)

Γι αυτο λοιπον ΠΡΟΣΟΧΗ στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ....ειδικα στην Μπανγκοκ το καλυτερο μεσο μετακινησης(για μενα) ειναι ταξι με ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ(Βεβαια στην Μπανγκοκ εχει τεραστιο κυκλοφοριακο θεμα)....οταν εχει πεσει η κινηση το ταξι ειναι το καλυτερο

Αποσυνδεδεμένος android

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 79.0.3945.130 Chrome 79.0.3945.130
Απ: tuk tuk Bangkok
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 23:52:28 μμ »
Επειδή στην πρωτεύουσα συνήθως μετακινούμαι με ταξί, ειλικρινά δεν έχω συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές (πλην του να μην θέλουν να ενεργοποιήσουν το ταξίμετρο σε μεταφορά από αεροδρόμιο 1-2 φορές ή ας πούμε να μην θέλουν να σε πάνε κάπου λόγω αυξημένης κίνησης).

Τα tuk tuk συνήθως ζητάνε όσα θέλουν, αναλόγως τη στιγμή, αλλά και πάλι (απ'όσο έχω καταλάβει και από την Bangkok αλλά και από άλλες περιοχές) πάντα σε λογικά πλαίσια.

Τώρα στη συγκεκριμένη δική σου περίπτωση, μέτρησε και η αρκετά προχωρημένη ώρα, πιστεύω.

Το ταξίμετρο, αν δεν κάνω λάθος, πάντα ξεκινά από τα 35 baht. Εφόσον είναι ένα φθηνό μέσο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, το θεωρώ τίμιο, προσωπικά. Είχα διαβάσει κάποτε ότι πραγματικά οι ταξιτζήδες δουλεύουν πολλές ώρες και κερδίζουν αρκετά δυσανάλογα χρήματα στην Ταϋλάνδη, σε σχέση πάντα με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο.

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

• **
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 80.0.3987.122 Chrome 80.0.3987.122
Απ: tuk tuk Bangkok
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 01, 2020, 05:50:51 πμ »
λουλουδια οι ταξιτζηδες ανα την υφηλιο !
εδω στις Φιλιππινες ,βλεπεις το ταξιμετρο να δειχνει πχ. 50 πεσο και σε κλασματα δευτερολεπτου αλλαζει σε 60  8)
και συμβαινει οχι σε ολα ,αλλα σε αρκετα,
...φαλες μεγαλες ,αλλα για μας τα 10 πεσο ειναι 20 λεπτα  ,
η σημαια πεφτει με 80 λεπτα,ειμαστε λιγο απλες και πλερωνουμε αδιαμαρτυρητα ,
ταξιτζηδες....αυτο που μετραει ειναι να σε παει σπιτι σου ασφαλη
και χωρις να εχει κανει 40 βολτες οπως κανανε πολλοι δικοι μας καποτε  με τους τουριστες...
...ακου 800 ευρω τα καλαμαρακια το κιλο στη Μυκονο !!!!