0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις αναλυτικότατες πληροφορίες και συμβουλές.Δεν σου κρύβω ότι αγχώθηκα παρα πολύ διαβάζοντας την ανάρτησή σου. Ο λόγος είναι ότι παντρεύτηκα πριν 2 εβδομάδες στις 29/12/2023. Όμως μας πάντρεψε πάστορας σε venue. Καταθέσαμε αυθημερόν τα χαρτιά στο δήμο για το psa. ( Ο παστορας ήταν ήδη καταχωρημένος στα αρχεία του δήμου) Δηλαδή τώρα όπως γραφεις είναι πιθανό η πρεσβεία να μην αναγνωρίσει το γάμο και χορηγήσει βίζα στη γυναίκα μου; Και αν συμβεί αυτό, τι θα πρέπει να κάνω άλλο γάμο; Και είναι αυτό δυνατό; Και γιατί δεν μας προειδοποίησαν από την πρεσβεία όταν πήγαμε γιά τα χαρτιά; Σε παρακαλώ πολύ μπορείς να με ενημερώσεις αν ξέρεις κάτι περισσότερο;
Επίσης κάτι ακόμα θέλω να ρωτήσω, όχι τόσο σημαντικό, όπως το προηγούμενο που με καίει. Από το ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών που τηλεφώνησα μου είπαν ότι εγώ πρέπει να δηλώσω το γάμο και δεν δηλώνεται από την πρεσβεία (για το λόγο όμως ότι επέστρεψα και μένω μόνιμα στην Ελλάδα και όχι επειδή ο γάμος τελέστηκε από πάστορα και όχι δήμαρχο ή δικαστή).Συμπληρωματικά τώρα στο ερώτημα της προηγούμενης ανάρτησης μου να αναφέρω ότι ο παστορας ανήκει στη southern baptist church, μου ακούγεται έγκυρη εκκλησία αλλά δεν ξέρω κιόλας, και αναρωτιέμαι πως μπορεί να αποδείξει ότι η γυναίκα μου ότι είναι μέλος της συγκεκριμένης εκκλησίας, δηλαδή αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα δεν μπορεί να κάνει μία υπεύθυνη δήλωση και να δηλώσει ότι είναι μέλος της εκκλησίας αυτής;
Όλα καλά σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσα πριν. Μίλησα με πρεσβεία και μου είπαν ότι είναι εντάξει εφόσον η νύφη στα στοιχεία της δηλώνει την ίδια θρησκεία με τον πάστορα. (Θα πρέπει τουλάχιστον ο ένας από τους δύο να ανήκει στο ίδιο θρήσκευμα με τον θρησκευτικό εκπρόσωπο που τελεί το γάμο,, αν ο γάμος τελεστεί από τέτοιον) Επίσης και στην περίπτωση μου ότι ο γάμος θα δηλωθεί από την πρεσβεία!
Εξαιρετικά! Είδες που αγχώθηκες τσάμπα?
Διόρθωση:"Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως από 1-1-2023, όλοι οι αλλοδαποί γάμοι καταχωρούνται από τις αντίστοιχες πρεσβείες της Ελλάδας.". Η σωστή ημερομηνία εφαρμογής του νόμου είναι από 1-1-2022.