Λοιπόν σήμερα σας μεταφέρω στο Ουντόν , στο βόρειο Ισάν και πιο συγκεκριμένα κοντά στα σύνορα με την επαρχία Νονγκ Μπουαλαμπου , στην κωμόπολη του Νονγκ Βουασό
Ένα θεματάκι με 3 βιντεάκια και μερικές φωτογραφίες
Ένα πρωινό στην μη τουριστική Ταϊλάνδη λοιπόν , στον φτωχό βορρά.
Ο ιδιοκτήτης της τεχνητής λίμνης φωνάζει φίλους ,συγγενείς και γνωστούς για την αποστράγγιση της .
Αυτές οι λίμνες που γεμίζουν με το βρόχινο νερό χρησιμοποιούνται πολλές φορές για να μεγαλώσουν γόνοι ψαριών.Μετά από διάστημα 12 μηνών και παραπάνω (από την τοποθέτηση του γόνου) , γίνεται το τεχνητό άδειασμα της και κατόπιν το ψάρεμα.Σκοπός η πώληση των ψαριών.
Η πληρωμή των εργατών γίνεται είτε με χρήματα (μεροκάματο) , είτε αν δεν υπάρξει η επιθυμητή ποσότητα ψαριών με διάθεση ανάλογης ποσότητας ψαριών προς αυτούς.
Η όλη διαδικασία κράτησε 2 ημέρες. Το νερό διοχετεύτηκε με μηχανή που έπαιξε τον ρόλο αντλίας σε διπλανα χωράφια.
To επόμενο βίντεο αφορά το κυνήγι του ποντικιού. Τα ποντίκια τόσο στο Ουντόν , όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας αποτελούν έναν εκλεκτό και ακριβό μεζέ για τους ντόπιους. Φυσικά δεν τρώνε τα ποντίκια από τους υπονόμους ή από τις αποχετεύσεις των σπιτιών.Τρώνε μονάχα τα ποντίκια που κυνηγάνε στις φάρμες και στους ορυζώνες τους.
Εδώ βλέπουμε μια μη επιτυχημένη προσπάθεια.Ο ένας βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στην τρύπα που ανακαλύπτει στο έδαφος , στην συνέχεια φυσάει τον καπνό προς την μέσα μεριά του λαγουμιού.Ο συνεργάτης περιμένει από την άλλη έξοδο του λαγουμιού όπου το ποντίκι θα βγει ζαλισμένο και είναι έτοιμος να το σκοτώσει.
Τέλος ένα βιντεάκι με το ατύχημα που υπήρξε με τον μινώταυρο. Τέλος καλό , όλα καλά και το μηχάνημα χωρίς ζημιά
.