Αποστολέας Θέμα: Air asia Eμπειρίες  (Αναγνώστηκε 51744 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
Απ: Air asia Eμπειρίες
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 15:24:26 μμ »
Οντως ολες οι χαμηλου κοστους εχουν δικους τους κανονες.Προσωπικη εμπειρια μια παρεα με Easy για Βερολινο.Ειχαν την κλασσικη χειραποσκευη και μια σακουλα απο duty free.Eπειδη η χειραποσκευη ηταν 11,2κ δεν τους αφηναν και τους ελεγαν να πληρωσουν εξτρα/Ανοιξαν και αυτοι τη βαλιτσα και εβαλαν κανα 2 βιβλια στη σακουλα.Τελικα περασαν.Δεν εχω τσεκαρει τπτ ουτε θεση.Απλα μη βρισκομουν προ εκπληξεως ;)Ευχαριστω
Το  "παράθυρο"  για να μην πληρώσεις στην χειραποσκευή είναι όπως τα λές, δηλαδή προτού τσεκάρεις πάς σε ένα ελεύθερο κάουντερ και ζυγίζεις αποσκευή και μετα την χειραποσκευή και βλέπεις πιά αποσκευή  "σηκώνει" να μεταφέρεις απο την άλλη...
Όταν πάς να τσεκάρεις (πάντα να πηγαίνεις σε μεγάλη/ο σε ηλικία διότι δεν φοβάται να τα περάσει) και σου βρεί ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω βάρους και πρέπει να πληρώσεις τότε της/ου σπάς ένα χαμόγελο και του λές:  Πώς μπορείς να με βοηθήσεις; να μεταφέρω απο την μιά στην άλλη;; (ασχέτος εάν το έχεις κάνει προηγουμένος απο μόνος σου) Πάντα με ευγένεια και ίσως την γλυτώσεις.
Ένας άλλος τρόπος είναι εάν έχεις χειραποσκευή κανονική στο μέγεθος αλλά παραπάνω κιλά και δεν μπορείς να τα βάλεις στην κανονική βαλίτσα, αφήνεις ένα δύο πράγματα απο την χειραποσκευή σε ένα φίλο σου ή κάπου προτού τσεκάρεις και αφού τσεκάρεις και την βρούν (την χειραποσκευή) εντάξει στα κιλά τότε αφού απομακρυνθείς απο το  c/in βάζεις μέσα και τα υπόλοιπα πράγματα  διότι θα την έχεις μαζί σου και στο  gate δεν την ζυγίζουν, απλός σταματάνε αυτούς που είναι μεγαλύτερη απο το κανονικό  και όχι λόγω βάρους διότι εννοείται το έχουν ζυγίσει στο τσεκίν, και έτσι περνάτε.
Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 15:34:31 μμ »

Ένας άλλος τρόπος είναι εάν έχεις χειραποσκευή κανονική στο μέγεθος αλλά παραπάνω κιλά και δεν μπορείς να τα βάλεις στην κανονική βαλίτσα, αφήνεις ένα δύο πράγματα απο την χειραποσκευή σε ένα φίλο σου ή κάπου προτού τσεκάρεις και αφού τσεκάρεις και την βρούν (την χειραποσκευή) εντάξει στα κιλά τότε αφού απομακρυνθείς απο το  c/in βάζεις μέσα και τα υπόλοιπα πράγματα  διότι θα την έχεις μαζί σου και στο  gate δεν την ζυγίζουν, απλός σταματάνε αυτούς που είναι μεγαλύτερη απο το κανονικό  και όχι λόγω βάρους διότι εννοείται το έχουν ζυγίσει στο τσεκίν, και έτσι περνάτε.

στο αεροδρομιο της bangkok μου ετυχε ενω ειχα μικρη χειραποσκευη και ενω ειχα κανει τσεκιν να ερθει ενας τυπακος με χειροκινητο κανταρακι και μου ζυγησε την αποσκευη λιγο πριν μπω στο  αεροπλανο,ειχα 12 κιλα και μου ειπε να αφαιρεσω γιατι δεν γινεται να πεταξω ετσι εβγαλα απο μεσα μερικα τα εβαλε σε σακουλα και τα εστειλε στις αποσκευες με τις βαλιτσες.Καμια φορα λοιπον ζυγιζουν και στο gate

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 19:23:42 μμ »
στο αεροδρομιο της bangkok μου ετυχε ενω ειχα μικρη χειραποσκευη και ενω ειχα κανει τσεκιν να ερθει ενας τυπακος με χειροκινητο κανταρακι και μου ζυγησε την αποσκευη λιγο πριν μπω στο  αεροπλανο,ειχα 12 κιλα και μου ειπε να αφαιρεσω γιατι δεν γινεται να πεταξω ετσι εβγαλα απο μεσα μερικα τα εβαλε σε σακουλα και τα εστειλε στις αποσκευες με τις βαλιτσες.Καμια φορα λοιπον ζυγιζουν και στο gate
Προηγουμένος στο  c/in  την ζυγίσανε;;

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 19:51:23 μμ »

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 5.1 Safari 5.1
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 20:51:20 μμ »
Προηγουμένος στο  c/in  την ζυγίσανε;;
ναι την ζυγισανε και μαλιστα ειχε και την ταινια στο χερουλι απο την qatar,το εκανε και με αλλους επιβατες αλλα εγω ειχα κανει το "κολπο" και ειχα εκτος 2 βαρια πραγματα,μετα τα εβαλα μεσα ξανα και πιστευα οτι οκ τους την εφερα...αλλα η λαμογια αποκαλυφθηκε!

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 21:00:55 μμ »
ναι την ζυγισανε και μαλιστα ειχε και την ταινια στο χερουλι απο την qatar,το εκανε και με αλλους επιβατες αλλα εγω ειχα κανει το "κολπο" και ειχα εκτος 2 βαρια πραγματα,μετα τα εβαλα μεσα ξανα και πιστευα οτι οκ τους την εφερα...αλλα η λαμογια αποκαλυφθηκε!
Όπως τα λές είναι...Ξυπνήσανε, τώρα να έτυχε και σε κανέναν άλλο σε άλλη πτήση;; Τι να πώ!

Αποσυνδεδεμένος bekos

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.27 Firefox 3.6.27
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 17, 2012, 20:48:35 μμ »
Mιας και γυρισα και ακομα το  :) ειναι ζωγραφισμενο στο προσωπο μου,με την εταιρια δεν ειχα κανενα θεμα.Στο πηγαινε ειχα κανονισει τα κιλα στα 7 στο ελα ημουν στα 10 αλλα και στις 2 περιπτωσεις ουτε μου ζυγησαν τπτ ουτε μου ειπαν κατι.Στο πουκετ δεξια στο τσεκ εχουν κατι σαν καλαθι ζυγαρια.Ενας εκανε το λαθος να πειραματιστει και μετα τον παιδεψαν αρκετα γιατι ηταν στα 12 κιλα.Οποτε μη μασατε οσο   πιο 8).

Αποσυνδεδεμένος jame1926

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 20, 2012, 13:05:49 μμ »
Ξερει κανενας πως κανεις check in στην Airasia;
Εχω κλισει εισητηρια και μου εχουν στειλει email ενα εγραφο που διαβαζεται με adobe reader και λεει Travel Itinerary και ειναι κατι σαν αποδειξη πληρωμης.
Λεει ημερομινια αριθμο κρατησης λεφτα που εδωσα και αλλα...
Με αυτο παω αεροδρομιο και κανω check in;;;;
'Η πρεπει να κανω check in απο το σπιτι και να εχω το χαρτι εκτυπομενο;;;;
(οπως στη ryan air)
Αν ξερει καποιος ας βοηθησει.

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 20, 2012, 13:25:42 μμ »
Ξερει κανενας πως κανεις check in στην Airasia;
Εχω κλισει εισητηρια και μου εχουν στειλει email ενα εγραφο που διαβαζεται με adobe reader και λεει Travel Itinerary και ειναι κατι σαν αποδειξη πληρωμης.
Λεει ημερομινια αριθμο κρατησης λεφτα που εδωσα και αλλα...
Με αυτο παω αεροδρομιο και κανω check in;;;;
'Η πρεπει να κανω check in απο το σπιτι και να εχω το χαρτι εκτυπομενο;;;;
(οπως στη ryan air)
Αν ξερει καποιος ας βοηθησει.
Μπορεις να κανεις απο το σπιτι η το αεροδρομιο.Σε πτηση με δυο σκελη που ειχα μαζι τους προσφατα εκανα το πρωτο σκελος απο το σπιτι,στο δευτερο κολλησε το συστημα και το εκανα στο αεροδρομιο.Οσον αφορα το βαρος εξαρταται το αεροδρομιο.Στην Κινα πληρωσα για 2 κιλα,στην Ταυλανδη με τις ιδιες αποσκευες,τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος jame1926

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 20, 2012, 13:31:06 μμ »
Μπορεις να κανεις απο το σπιτι η το αεροδρομιο.Σε πτηση με δυο σκελη που ειχα μαζι τους προσφατα εκανα το πρωτο σκελος απο το σπιτι,στο δευτερο κολλησε το συστημα και το εκανα στο αεροδρομιο
Στο αεροδρομειο πας σε υπαλυλο και δεινεις την αποδηξη πληρωμης οπως στην ολυμπιακη;;;;
Ή πρεπει να εχεις απο σπιτι boarding pas οπως ryan air;;;

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 20, 2012, 14:42:28 μμ »
Στο αεροδρομειο πας σε υπαλυλο και δεινεις την αποδηξη πληρωμης οπως στην ολυμπιακη;;;;
Ή πρεπει να εχεις απο σπιτι boarding pas οπως ryan air;;;
Στο τελευταίο εικοσιτετράωρο μπορείς να κάνεις c/in απο το σπίτι σου και εκτός ότι παίρνεις σχεδόν όποια θέσει θέλεις, δεν περιμένεις ουρά στο c/in, και την βαλίτσα την δίνεις στο αεροδρόμιο που θα έχει ειδικό κάουντερ γιά όσους έχουν τσεκάρει απο το σπίτι τους που αυτά τα κάουντερς δεν έχουν ουρά συνήθως.
Εάν δεν το κάνεις απο το σπίτι σου το τελευταίο εικοσιτετράωρο και πας στο αεροδρόμιο τότε τα κάνεις όλα εκεί αλλά όπως είπα προηγουμένως μάλλον δεν θα πάρεις καλή θέση και θα έχεις μπόλικη ουρά.
Πρίν απο όλα αυτά σιγουρεύτου ότι είναι σωστές οι διαδρομές και οι ημερομηνίες και ότι το όνομά σου το γράφει όπως το διαβατήριο, και ότι γράφει τον αριθμό του εισιτηρίου.
Εάν δεν το γράφει τον αριθμό εισιτηρίου να πάρεις οποσδήποτε την αεροπορική που ταξιδεύεις για να σου δώσει τον αριθμό εισιτηρίου και όχι μόνο της κράτησης.

Αποσυνδεδεμένος ELGEO2

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.162 Chrome 18.0.1025.162
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 20, 2012, 17:06:24 μμ »
 στην μπανγκοκ  εχει  μηχανηματα   στον χωρο του chek-in... απο  τα  μηχανηματα κανεις μονος σου την εκδοση της καρτας επιβιβασης .μετα πηγαινεις διπλα και παραδιδεις  την βαλιτσα σου ..ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια .υπαρχουν εκει υπαλληλοι της air asia  που με διαθεση σε βοηθουν ...ειδικα τα αγγελουδια με τα κοκινα φουστανακια ...
θα θελεις ολο chek-in  να κανεις  στην air asia ..
οσο αφορα αεροδρομια σε αλλα μερη , γινεται κανονικα οπως ξερουμε ...πχ αεροδρομιο σαιγκον στο βιετναμ

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.64 Chrome 23.0.1271.64
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:12:38 πμ »
Ας πιασω και την Airasia.... Τελειωσα με την Egypt(σε αλλο μου Ποστ)..

Ταξιδεψα για 1η φορα στην ζωη μου με Airasia..Πηγα απο Bangkok-Hat Yai και απο Phuket-Kuala Lumpur(Malaysia)

Εχω να πω καποια πραγματα για την Airasia...

Πρεπει να ομολογησω οτι στην Air-Asia ειδα τις ομορφοτερες Αεροσυνοδους που ειδα ποτε....Κουκλες!!!! :-*

Οι τιμες της Airasia ειναι οντως πολυ καλες και ειδικα αν "κλεισεις" πιο μπροστα ειναι ακομα καλυτερες!!!

Μ'αρεσε το συστημα που εχουν στο site τους με την "Ζωντανη Βοηθεια"(Live Help)....ειναι σαν το messenger...περιμενεις την σειρα σου και αν εχεις καποια ερωτηση η καποι προβλημα,μιλας(μαλλον "γραφεις")σε real time(εκεινη την στιγμη)με υπαλληλο της εταιρειας..
.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ.......

Παμε σ'αυτα που με "χαλασαν"!!!

με "χαλασε" οτι πρεπει να προ-πληρωσω το βαρος της Αποσκευης μου(αναλογα με τα κιλα που ειναι,υπαρχει και το αναλογο ποσο.....και οταν ρωτησα στο check in ποσο κοστιζει καθε κιλο παραπανω,που ειπανε 400 Baht!!!)

Με "χαλασε" οτι απο 1η Οκτωμβριου η Airasia,"εφυγε" απ'το Suvarnabhumi Airport και πηγε στο Don Muang Airport(γιατι επρεπε να "κλεισω" με αλλη εταιρεια την επιστροφη μου στην Μπανγκοκ απο Κουαλα Λουμπουρ)

Λιγο πριν ξεκινησω για το ταξιδι(λιγες μερες πριν)Λαμβανω email απ'την εταιρεια οτι η πτηση μου απο Bangkok->ΗatYai ακυρωνεται και οτι θα πεταξω στην 1η availbale πτηση(την οποια δεν την κατανομαζαν!!)...Η πτηση μου ηταν για 20-09-12 και ωρα 17.30 και τελικα εφυγα την ιδια μερα(ευτυχως!!)20.40....ημουν βεβαια στο Suvarnabhumi απ'τις 13.30....απλα για 4 ωρες που θα περιμενα,περιμενα 7!!!!

Το εισητηριο που ειχα ηταν Bangkok->Hat yai KAI Hat yai->Kuala Lumpur(Malaysia)
Το πρωτο Μερος της πτησης σας το περιεγραψα...παμε στο 2ο μερος τωρα

Επειδη μου ετυχε καποιο προβλημα.δεν μπορουσα να φυγω απο Hat Yai-> Kuala Lumpur και επρεπε να φυγω απο Phuket->Kuala Lumpur............Πηγα λοιπον στα γραφεια της Airasia στο Phuket για να αλλαξω το εισητηριο....Αμ δε!!!!!
μου ειπαν επρεπε να βγαλω καινουργιο!!!!!4500 Baht!!!Προσπαθησα να τους εξηγησω οτι θελω να φυγω την ιδια μερα απλα οχι απ'το Hat Yai αλλα απ'το Phuket και να πληρωσω το fine γι'αυτη την αλλαγη αλλα οχι να βγαλω καινουργιο!!!!!Ηταν ανενδοτη!!!επρεπε  να βγαλω καινουργιο που ειπαν.....οταν τους ειπα οτι θελω να ακυρωσω το εισητηριο και να μου επιστραφουν τα χρηματα,μου ειπανε οτι ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ  και αυτο το ποσο δεν "μπαινει" στην καρτα σου αλλα "δεσμευονται" για μελλοντικη χρηση για την Air Asia!!!!!αυτο καταλαβα(μπορει και να μην το καταλαβα και καλα!!!

Οταν τους ειπα¨"Πειτε οτι βγαζω καινουργιο εισητηριο...Τουλαχιστον,καντε μου "δωρο" extra Κιλα στην βαλιτσα...δηλαδη απο 20 κιλα να τα πατε στα 30 κιλα με την τιμη των 20 κιλων!!!"ΤΙΠΟΤΑ!!!ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ!!!!!!

Τελικα εβγαλα καινουργιο εισητηριο(4500 baht).............με τα 20 κιλα βαλιτσας.....

Οταν εφτασα Κουαλα Λουμπουρ ειπα να κανω την "Επιστροφη φορου" οταν εφευγα απο εκει......Εφευγα απο International Airport KL αλλα κανενας δεν μου ειπε οτι εκει δεν υπαρχουν Γραφεια της Air Asia για τετοιες υποθεσεις(εννοω επιστροφη χρηματων!!!).........Επρεπε να το κανω στο αεροδρομιο που προσγιεωθηκα!!!που δεν ηταν το International Airport αλλα ενα μικροτερο!!!!!!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ AIRASIA ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ!!!!
ΚΑΛΗ ,ΧΡΥΣΗ,ΦΤΗΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΑΝΑΠΟΔΙΑ" ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΑΛΛΑΓΗ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ!!!ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ....ΓΙ'ΑΥΤΟ,ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙRASIA ΓΙΑΤΙ "ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ"!!!!

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 16.0 Firefox 16.0
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:19:48 πμ »
Καλυτερα να εβγαζες εισητηριο one way για Hat Yai και μετα οταν ηθελες να φυγεις παλι one way, ετσι δεν μπλεκεις σε τυχον ατυχιες που δεν σου επιτρεπουν να ταξιδεψεις την προκαθορισμενη ημερομηνια.
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.64 Chrome 23.0.1271.64
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:21:26 πμ »
Οντως θα ηταν καλυτερα αλλα νομιζα οτι τα ειχα ολα υπο ελεγχο αλλα δεν τα ειχα.τα λαθη Πληρωνονται!!! :(