Αποστολέας Θέμα: video ημερας  (Αναγνώστηκε 618647 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Φύλο: Άντρας
  • iOS 7.1.2 iOS 7.1.2
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
Απ: video ημερας
« Απάντηση #990 στις: Δεκεμβρίου 13, 2014, 17:44:55 μμ »
Μια επισήμανση ฝรั่ง " φαρανκγ " το εχω δει αρκετές φορές λαθος στο φόρουμ ....
[off-topic]στα ταυλανδεζικα που αγαπάμε ειναι φαλανγκ,εκτός αν δεν έχεις παει ταυλανδη[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2014, 17:48:06 μμ από thanaposto »

olive

• Επισκέπτης
« Απάντηση #991 στις: Δεκεμβρίου 13, 2014, 17:52:40 μμ »
Στην Ταιλανδη φαρανκγ το λένε.. Εκτος απο κάποιους στα βόρεια της χώρας  ( συνήθως με χαμηλά επίπεδα μόρφωσης ) αλλα αν σας αρέσει έτσι εμένα δεν μου πέφτει λογος

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• iOS 7.1.2 iOS 7.1.2
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
« Απάντηση #992 στις: Δεκεμβρίου 13, 2014, 18:36:31 μμ »
Εγώ προσωπικά όπου και αν έχω παει και με οποίους έχω μιλήσει (ακόμα και με δασκαλους) φαλανγκ ακούω , μπορεί να έχεις και δίκιο ...

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 39.0.2171.71 Chrome 39.0.2171.71
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #993 στις: Δεκεμβρίου 13, 2014, 22:59:44 μμ »
Εγώ προσωπικά όπου και αν έχω παει και με οποίους έχω μιλήσει (ακόμα και με δασκαλους) φαλανγκ ακούω , μπορεί να έχεις και δίκιο ...

πολύ  Ισσάν   κάνεις  παρέα

π.χ.
"can we back to loom?"
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Chrome 39.0.2171.95 Chrome 39.0.2171.95
« Απάντηση #994 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 06:26:47 πμ »
Ειναι φαρανγκ και ειχε βγη παλια οταν ειχαν παει οι γαλοι απο το φρανσε το εμαθα απο μορφωμενο ταιλανδο γιατι οταν ακουγα το φαλανγκ ζοχαδιαζομουνα γιατι το θεωρουσα υποτιμιτικο,μου εξηγησε απο που προηλθε.Επισησ προσ επιβεβεωση αυτων,υπαρχη βιβλιοπωλιο στο πουκετ ταουν με πινακιδα μπουκσ φορ φαρανγκ.ΤΟ ΦΑΡΑΝΓΚ το λενε οι ταιλανδοι φαλανγκ γιατι δυσκολευονται με το  Ρ...

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #995 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 09:28:55 πμ »
Ειναι φαρανγκ και ειχε βγη παλια οταν ειχαν παει οι γαλοι απο το φρανσε το εμαθα απο μορφωμενο ταιλανδο γιατι οταν ακουγα το φαλανγκ ζοχαδιαζομουνα γιατι το θεωρουσα υποτιμιτικο,μου εξηγησε απο που προηλθε.Επισησ προσ επιβεβεωση αυτων,υπαρχη βιβλιοπωλιο στο πουκετ ταουν με πινακιδα μπουκσ φορ φαρανγκ.ΤΟ ΦΑΡΑΝΓΚ το λενε οι ταιλανδοι φαλανγκ γιατι δυσκολευονται με το  Ρ...
Δεν είναι υποτιμιτικό το φαράνγκ! Προσδιορίζει τον προερχόμενο από την Δύση!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος diamantis

• Android 4.4.2 Android 4.4.2
  • Browser:
  • Chrome 30.0.0.0 Chrome 30.0.0.0
« Απάντηση #996 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 10:22:52 πμ »
AYTO ME TH ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ Ρ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΠΟΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ  Greece  ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟ GLEECE  ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟΣΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΧΑΧΑΧΑ..

Αποσυνδεδεμένος paris1973

• **
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
« Απάντηση #997 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 11:17:11 πμ »

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #998 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 18:57:32 μμ »
Δεν είναι υποτιμιτικό το φαράνγκ! Προσδιορίζει τον προερχόμενο από την Δύση!

Διαφωνώ κάθετα  αγαπητέ Κώστα.
Υποτιμητικό  έως εχθρικό,  μιας και επί πολλά  χρόνια  οι Γάλλοι ήρθαν  ως   κατακτητές στην περιοχή, δημιουργώντας  την  γαλλική Ινδοκίνα,  προσαρτώντας μέσω  πολέμων  σε αυτήν, μεγάλες περιοχές του Σιάμ τότε.
 Περιφρονητικό   και υβριστικό  άσχετα πως  εκφέρεται σήμερα.
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
« Απάντηση #999 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 01:57:51 πμ »
Συμφωνο απολυτωσ ετσι οπωσ το λεη ο κοσα ειναι,το βλεπεισ ανα πασα στιγμη οταν μιλανε ητε για σενα ητε για αλλον ξενο,εχουν ενα υφοσ οχι τοσο εχθρικο αλλα σαφωσ υποτιμητικο,(αποθημενα που δισκολα θα τα ξεπερασουν),παροτι ξερουν οτι στον τουρισμο οφοιλουν μεροσ τησ οικονομοιασ τουσ.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #1000 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 04:33:55 πμ »
Διαφωνώ κάθετα  αγαπητέ Κώστα.
Υποτιμητικό  έως εχθρικό,  μιας και επί πολλά  χρόνια  οι Γάλλοι ήρθαν  ως   κατακτητές στην περιοχή, δημιουργώντας  την  γαλλική Ινδοκίνα,  προσαρτώντας μέσω  πολέμων  σε αυτήν, μεγάλες περιοχές του Σιάμ τότε.
 Περιφρονητικό   και υβριστικό  άσχετα πως  εκφέρεται σήμερα.
Για σήμερα μιλάω! Όμως πρόσφατα, ο γιος ενός φίλου, Έλληνα, με ρώτησε αν η κόρη μου έχει πρόβλημα στο σχολείο της όσον αφορά την Ελληνική καταγωγή της. Διότι αυτός, όταν ήταν μικρός , στο σχολείο, τα παιδιά τον φώναζαν "Φαράνγκ", έτσι, αυτό τον απώθησε στο να μάθει την Ελληνική γλώσσα για να μη ξεχωρίζει από τα άλλα παιδιά! Η κόρη μου, την ρώτησα, δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, βλέπεις τα κορίτσια είναι τόσο διαφορετικά από τα αγόρια! Πάντως, αν και εγώ γνώριζα οτι το Φαρανγκ είναι παράφραση του Farangais (Francais), όταν το είχα ρωτήσει στο σχολείο μου είχαν πει τότε ότι δεν είχε σχέση με τους Γάλλους. Οι Γάλλοι πρόσφατα ήλθαν στην Ινδοκίνα σαν κατακτητές. Παλαιότερα, το Σιάμ, το Βασίλειο της Αγιουτάγια είχε πολύ καλές σχέσεις με την Γαλλία πριν από την Γαλλική επανάσταση. Η Αγιουτάγια ονομαζόταν το "Παρίσι της Ανατολής"
Συμφωνο απολυτωσ ετσι οπωσ το λεη ο κοσα ειναι,το βλεπεισ ανα πασα στιγμη οταν μιλανε ητε για σενα ητε για αλλον ξενο,εχουν ενα υφοσ οχι τοσο εχθρικο αλλα σαφωσ υποτιμητικο,(αποθημενα που δισκολα θα τα ξεπερασουν),παροτι ξερουν οτι στον τουρισμο οφοιλουν μεροσ τησ οικονομοιασ τουσ.
Νομίζω οτι κάποιοι το λένε υποτιμιτικά, όμως αυτό δεν είναι κανόνας!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

• **
  • Browser:
« Απάντηση #1001 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 08:38:22 πμ »
 φαρανγκ ορισμενες φορες περιεχει και ζηλια
αλλα ακριβως δεν μπορεις να το προσδιορησεις!!!!
Εχω ακουσει πεθερες να λενε ο φαρανγκ της κορης μου το καλυτερο παιδι !!!!!!!!! 

• **
  • Browser:
« Απάντηση #1002 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 12:21:05 μμ »

Farang (Thai: ฝรั่ง  [faràŋ]) is a generic Thai word for someone of European ancestry, no matter where they may come from. The Royal Institute Dictionary 1999, the official dictionary of Thai words, defines the word as "a person of white race".[1]

Edmund Roberts, US envoy in 1833, defined the term as "Frank (or European)."[2] People of mixed African-European descent were called farang dam (Thai: ฝรั่งดำ; 'black farang') to distinguish them from white people. This began during the Vietnam War, when the United States military maintained bases in Thailand.

Contents  [hide]
1 Etymology and related words

Etymology and related words[edit]
It is generally believed[by whom?] that the word farang originated with the Persian word farang (فرنگ) or farangī (فرنگی), meaning "Frank, European". This in turn comes from the Old French word franc, meaning "Frank", a West Germanic tribe that became a political power in Western Europe during the early Middle Ages, and from which France derives its name. Because the Frankish Empire ruled Western Europe for centuries, Eastern Europeans and Middle Easterners associated the word "Frank" with Latins who professed the Roman Catholic faith. Frangistan (Persian: فرنگستان‎) was a term used by Muslims and Persians in particular, during the Middle Ages and later periods, to refer to Western or Latin Europe.

According to Rashid al-din Fazl Allâh, farang comes from the Arabic word afranj.[3] In Ethiopia faranji means white/European people. In either case, the original word was pronounced paranki (പറങ്കി) in Malayalam, parangiar in Tamil, entered Khmer as barang, and Malay as ferenggi. From there the term spread into China as folangji (佛郎機), which was used to refer to the Portuguese and their breech-loading swivel guns when they first arrived in China.

Varangians[edit]
Another possibility is that "farang" derives from the phonetically closer word, Varangian. Around the same time as Frankish hegemony over most of Western Europe, the Varangians (Old Norse: Væringjar; Greek Βάραγγοι, Βαριάγοι, Varangoi, Variagoi), were Viking warriors who established the Kingdom of Rus, as well as forming an elite unit of the Byzantine Army, roamed down and throughout the Near East, interacting and trading with the Islamic world.[4]

Other uses[edit]
Farang is also the Thai word for the guava fruit, introduced by Portuguese traders over 400 years ago, which of course can lead to jokes when foreigners are seen eating a guava in Thailand. Farang khi nok (Thai: ฝรั่งขี้นก) is a particular variety of guava, feijoa. Scruffy Westerners, especially backpackers, may also be called farang khi nok. This means "bird-shit farang", as khi means waste and nok means (wild) bird; but, while khi nok may mean guano, it is also a species of fish, Diagramma pictum, a species of grunts Haemulidae.[5]

Varieties of food/produce which were introduced by Europeans are often called farang varieties. Hence, potatoes are man farang (Thai: มันฝรั่ง), whereas man (Thai: มัน) alone can be any tuber; culantro is called phak chi farang (Thai: ผักชีฝรั่ง, literally farang cilantro/coriander); and chewing gum is mak farang (Thai: หมากฝรั่ง). Mak (Thai: หมาก) is Thai for betel, which many rural Thais chew for the euphoria it gives.

In the Isan Lao dialect, the guava is called mak sida (Thai: หมากสีดา), mak being a prefix for fruit names. Thus bak sida (Thai: บักสีดา), bak being a prefix when calling males, refers jokingly to a Westerner, by analogy to the Thai language where farang can mean both guava and Westerner.[6]

Αποσυνδεδεμένος deepblue

• Συντονιστής
  • Amazing Thailand
  • Browser:
« Απάντηση #1003 στις: Ιανουαρίου 05, 2015, 14:33:17 μμ »
Καταπληκτικό

Time for dinner www.bangkokeat.com

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 34.0 Firefox 34.0
    • Thailand
« Απάντηση #1004 στις: Ιανουαρίου 06, 2015, 07:18:13 πμ »
Τα πάντα κάνει η Σιράι Κονγκ και όπως είναι φυσικό κεντρίζει τα βλέμματα των ανδρών με το καυτό κορμί της.

Τα καυτά κορίτσια στην Ταϊλάνδη είναι αρκετά και αρέσουν πολύ στους άνδρες. Από τις πιο καυτές παρουσίες είναι αυτή της Σιράι Κονγκ. Η 22χρονη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του μόντελινγκ και έχει καταφέρει να εισχωρήσει και σε άλλες κατηγορίες.

Όπως για παράδειγμα η υποκριτική, αλλά και το τραγούδι. Το καυτό της κορμί τη βοηθάει σε όλα αυτά και έχει λάβει μέρος σε αρκετα video clip σπουδαίων τραγουδιστρών ως χορεύτρια.