0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια επισήμανση ฝรั่ง " φαρανκγ " το εχω δει αρκετές φορές λαθος στο φόρουμ ....
Εγώ προσωπικά όπου και αν έχω παει και με οποίους έχω μιλήσει (ακόμα και με δασκαλους) φαλανγκ ακούω , μπορεί να έχεις και δίκιο ...
Ειναι φαρανγκ και ειχε βγη παλια οταν ειχαν παει οι γαλοι απο το φρανσε το εμαθα απο μορφωμενο ταιλανδο γιατι οταν ακουγα το φαλανγκ ζοχαδιαζομουνα γιατι το θεωρουσα υποτιμιτικο,μου εξηγησε απο που προηλθε.Επισησ προσ επιβεβεωση αυτων,υπαρχη βιβλιοπωλιο στο πουκετ ταουν με πινακιδα μπουκσ φορ φαρανγκ.ΤΟ ΦΑΡΑΝΓΚ το λενε οι ταιλανδοι φαλανγκ γιατι δυσκολευονται με το Ρ...
Δεν είναι υποτιμιτικό το φαράνγκ! Προσδιορίζει τον προερχόμενο από την Δύση!
Διαφωνώ κάθετα αγαπητέ Κώστα.Υποτιμητικό έως εχθρικό, μιας και επί πολλά χρόνια οι Γάλλοι ήρθαν ως κατακτητές στην περιοχή, δημιουργώντας την γαλλική Ινδοκίνα, προσαρτώντας μέσω πολέμων σε αυτήν, μεγάλες περιοχές του Σιάμ τότε. Περιφρονητικό και υβριστικό άσχετα πως εκφέρεται σήμερα.
Συμφωνο απολυτωσ ετσι οπωσ το λεη ο κοσα ειναι,το βλεπεισ ανα πασα στιγμη οταν μιλανε ητε για σενα ητε για αλλον ξενο,εχουν ενα υφοσ οχι τοσο εχθρικο αλλα σαφωσ υποτιμητικο,(αποθημενα που δισκολα θα τα ξεπερασουν),παροτι ξερουν οτι στον τουρισμο οφοιλουν μεροσ τησ οικονομοιασ τουσ.