Αποστολέας Θέμα: Ολα αυτα που μας εκαναν εντυπωση..  (Αναγνώστηκε 60278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zeng26

• ฉันเห็นด้วย
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Ολα αυτα που μας εκαναν εντυπωση..
« στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 21:12:00 μμ »
Παρακολούθησα, όπως όλοι φαντάζομαι,την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου. Πολλά μου έκαναν εντύπωση, και με μερικά συγκινήθηκα.
Αλλά σήμερα που τον είδα να υπογράφει, με το αριστερό του χέρι κουλουριασμένο πάνω στο ντοσιέ, μου φάνηκε οικείος, δικός μου που λένε...

Οταν είμανε παιδί και πρωτομάθαινα να γράφω και να ζωγραφίζω, έγραφα και ζουγράφιζα και με τα δύο χέρια με την ίδια ευκολία ( ή δυσκολία), και αν σήμερα μόνο με το δεξί τα καταφέρνω κάπως, αυτό είναι από την επιμονή, από την επιβολή των "μεγάλων", που το θεωρούσαν (τι, αλήθεια; αντικανονικό;) κακό, μη έγκριτο, το ζερβά γράφειν...

Είναι και νεώτερός μου, ο μπαγάσας, και θέλω να τον προστατεύσω...

Καλή επιτυχία, πρόεδρε, στη μάχη σου με το θηρίο, μακάρι να νικήσεις νίκες για όλους μας!

Αλλά, μου ήρθαν δάκρυα χθες, πριν την επίσημη ορκωμοσία, όταν ανέβηκε το πόδιον η δημοφιλής καλλιτέχνις, η θεά για το παγκόσμιο κοινό, η Αρήθα Φράνκλιν ("αυτό το 'Αρήθα' ελληνικό θα είναι", σκέφθηκα εκείνη τη στιγμή), ντυμένη σαν για να πάει στην εκκλησία μια Κυριακή πρωϊ, με ένα μεγάλο, καλλιτεχνικό φιόγκο στο καπέλλο της, αλλά σοβαρή και επίσημη, με συνείδηση της ιστορίας που γραφόταν κι εκείνη τη στιγμή , όπως και κάθε στιγμή...

Ανέβηκε σοβαρή , με την ταπεινότητα και την περηφάνεια όλου του λαού της, του μαύρου αλλά και του άσπρου λαού, και άνοιξε τη φωνή στην ψυχή της, και άπλωσε σε όλη την υφήλιο τη φωνή (της, μου, σου, μας, τους), τον καημό και το μεγαλείο της ανθρωπότητος όλης...

και τραγούδησε η θεά

η μάνα η αδελφή

και βγήκε η φωνή από το τραγούδι και έγινε κραυγή και αναστεναγμός

κλάμα και ανάσα, λυγμός και δύναμη, υπόσχεση και ελπίδα

.

Θα το θυμάμαι, ψυχή μου!

Καλή επιτυχία να έχουμε!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2009, 21:15:52 μμ από zeng26 »

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 1.0.154.43 Chrome 1.0.154.43
Απ: Ζερβοκουτάλας ο πρόεδρος!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 21:26:20 μμ »
Πραγματικά εξαιρετικό ποστ με πολύ συναίσθημα.

Μπράβο zeng...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος zeng26

• ฉันเห็นด้วย
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 21:26:33 μμ »
Χαίρομαι που σου άρεσε!

kachakohchang

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 22:09:08 μμ »
Καλησπερα zeng...
Με μεγαλη μου χαρα θα συμφωνησω με τον Marko.
Πολυ καλο...

Αποσυνδεδεμένος zeng26

• ฉันเห็นด้วย
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 01:11:46 πμ »
Να στε καλά για τα καλά σας λόγια. Μας συγκινούν τα ίδια πράγματα φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 22:45:43 μμ »
Η μοιχεία μπορεί να αποδειχθεί ακριβό «σπορ». Αυτό είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει μια Ισπανίδα, η οποία καλείται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαλένθια να αποζημιώσει με 200.000 ευρώ τον απατημένο σύζυγό της για την «ηθική βλάβη» που του προκάλεσε.

Έπειτα από χρόνια υποψίας ότι η δεύτερη σύζυγός του ήταν άπιστη, ο άτυχος σύζυγος ανακάλυψε την αλήθεια το 2001: η σύζυγός του είχε εραστή τα έξι από τα δεκατέσσερα χρόνια του γάμου τους. Ακόμη χειρότερα, από εξετάσεις DΝΑ στις οποίες υποβλήθηκαν παιδιά και σύζυγος, αποδείχθηκε ότι πατέρας των τριών από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας ήταν ο εραστής. Έπειτα από αυτό, ο σύζυγος κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση από τη γυναίκα του για «φυσική και ψυχολογική βλάβη» που υπέστη. Το δικαστήριο της Βαλένθια έκρινε ότι η μοιχαλίδα πρέπει να πληρώσει 100.000 ευρώ για τον πόνο που προκάλεσε στον άνδρα της. Εκείνη αποφάσισε να εφεσιβάλει την απόφαση. Ωστόσο, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου όχι μόνο συμφώνησαν με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά επιπλέον έκριναν ότι η πρωτόδικη ποινή ήταν «ανεπαρκής και άδικη». Το πρόστιμο διπλασιάστηκε και η γυναίκα καλείται να πληρώσει 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για την παράνομη σχέση της.

Η απόκρυψη
Στο σκεπτικό της απόφασης το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει ότι η μοιχαλίδα «ενήργησε αμελώς κατά τη σύλληψη των παιδιών της» και πως η απόκρυψη της αλήθειας «προκάλεσε επιπλέον πόνο στον σύζυγό της». Στην απολογία της, η γυναίκα παραδέχθηκε στο Δικαστήριο ότι η εξωσυζυγική της δραστηριότητα ήταν «παράφορη και παράτυπη». Υποστήριξε όμως ότι είχε αποξενωθεί από τον σύζυγό της, τον οποίο περιέγραψε ως κρύο, άπιστο και αδιάφορο για την οικογένειά του. Οι δικαστές ωστόσο δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της. Εκτός από την επιδίκαση της αποζημίωσης αποφάσισαν ότι τα ονόματα των εμπλεκομένων σε αυτή την ιστορία δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν- όχι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της μοιχαλίδας και του απατημένου συζύγου, αλλά για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα των παιδιών

πηγη:tanea.gr

lekes

• Επισκέπτης
Απ: 200.000ευρω σε απατημενο συζυγο
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 14:14:55 μμ »
μαλλον πρεπει να παμε ΙΣΠΑΝΙΑ να παντρευτουμε... ;)-οπως και να χει-ολοι μελλοντικοι κεραταδες ειμαστε   ???-ας επωφεληθουμε τουλαχιστον!(οι παντρεμενοι μην παρεξηγηθουν...) ;D

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.6 Firefox 3.0.6
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 16:07:37 μμ »
μαλλον πρεπει να παμε ΙΣΠΑΝΙΑ να παντρευτουμε...
μπα καλυτερα Ταυλανδη  ;)
Παντως αν ειχε γινει παρομοιο περιστατικο στην Ταυλανδη να εισαι σιγουρος οτι θα ειχε δικαιωθει και παλι ο συζυγος ακομη και αν ηταν ξενος παντρεμενος με Ταυλανδεζα...υπο τον ορο φυσικα οτι θα ειχε προσλαβει εναν καλο δικηγορο και οτι η συζυγος δε θα ειχε "υψηλες" διασυνδεσεις...βεβαια δεν ξερω αν το δικαστηριο θα του εδινε και παλι αποζημιωση 200Κ ευρω.

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 17:05:42 μμ »
επιτελους μια φορα που ακουω να παιρνει λεφτα ο συζυγος... ζητω....
απο την αλλη με ολες αυτες τις αποζημιωσεις, διατροφες κλπ. που στην ελλαδα τουλαχιστον παντα πληρωνει ο συζυγος και δεδομενου οτι στους 2 γαμους 1 καταληγει στο διαζυγιο... μηπως πρεπει να δουμε το γαμο απο μια πιο μακρινη ματια?

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 18:27:34 μμ »
που στην ελλαδα τουλαχιστον παντα πληρωνει ο συζυγος
γιαυτο ειπα καλυτερα Ταυλανδη!

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 13:00:42 μμ »
Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του "Πελίτι"

Από Χέρι σε Χέρι  και από Καρδιά σε Καρδιά

Θα ήμουνα 10 - 12 χρονών στο Κλειδί της Ημαθίας όταν η μάνα μου με έστειλε στη θεία Τασιώ για να τους βοηθήσω στο καθάρισμα των κολοκυθόσπορων. Θα έπρεπε να δουλεύω μαζί τους όλη μέρα "ξεπληρώνοντας" τη μέρα που η θεία Τασιώ είχε έρθει στο δικό μας χωράφι για τσάπισμα.

Στην αρχή ομολογώ πως δε μου άρεσε καθόλου σαν ιδέα. 'Ομως η μέρα πέρασε ευχάριστα αφού δουλεύαμε όλοι παρέα με κουβέντα αστειάκια και πειράγματα.

'Αλλωστε ήμουνα συνηθισμένη σε τέτοιου είδους ομαδικές εργασίες. Πολλές φορές στη διάρκεια του χρόνου μαζευόμασταν είτε σαν οικογένεια στο σπίτι είτε σαν μεγαλύτερη ομάδα για να καθαρίσουμε τα φασόλια, η να ξεφλουδίσουμε το βαμβάκι που μες στο καταχείμωνο το είχαμε μαζέψει με το κουκούτσι από το χωράφι, η να περάσουμε τον τραχανά….

'Ολες αυτές οι συναντήσεις έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου όχι τόσο για την ταλαιπωρία που είχαν όσο για την ανθρώπινη επαφή που ήταν απλόχερη και ουσιαστική. Μέσα σε τόσες ώρες συνεύρεσης άκουγες ιστορίες και  παραμύθια, αναλύσεις του οποιουδήποτε θέματος οικογενειακού, κοινωνικού ή πολιτικού και αν ήσουν τυχερός, άκουγες και όμορφα τραγούδια.

Ειδικά στους γάμους! Οι γάμοι στη γειτονιά ήταν σκέτο πανηγύρι. Με τις μεγάλες γυναίκες να μαγειρεύουν όλες μαζί λέγοντας διάφορα αστεία και τραγούδια, τις νέες κοπέλες να ετοιμάζουν τις προίκες κι εμάς τους μικρότερους να τρέχουμε ακούραστα για τα διάφορα θελήματα.

'Ολο αυτό το αλισβερίσι, αυτή η αλληλοβοήθεια και αλληλεπίδραση καθιστούσε τον καθένα από μας ενεργό μέλος μιας ζωντανής κοινωνίας που στήριζε τα μέλη της στις ανάγκες τους και στηριζόταν απ’ αυτά.

Και αναρωτιέμαι πώς οι σύγχρονοι άνθρωποι οι αυστηρά κλεισμένοι στο σπίτι τους ακόμα και στα μικρά χωριά καταφέρνουν να κάνουν μόνοι τους όλες αυτές τις δουλειές και τις προετοιμασίες;

'Η μήπως σταμάτησαν να κάνουν στο σπίτι όλα όσα έκαναν παλιότερα τραχανάδες, σάλτσες, γάμους;

'Ισως ακόμα και να τρέχουν σε διάφορες δουλειές για να μπορέσουν να κερδίσουν τα χρήματα και να αγοράσουν όσα πλέον δε φτιάχνουν.

Παράλληλα όμως έχασαν και το χρόνο που είχαν για να συνεργαστούν και να συνομιλήσουν, να γελάσουν και να πουν τα παράπονά τους και τον πόνο τους, να έρθουν κοντά και να ψυχαναλυθούν μπροστά και ανάμεσα στους "δικούς" τους ανθρώπους. Να συναγροικηθούν.

'Οταν ο Παναγιώτης μου μίλησε για πρώτη φορά για τη σκέψη του δικτύου ανταλλαγής ξεπήδησαν στη μνήμη μου χίλιες δυο εικόνες απ’ όσα σας ανέφερα παραπάνω με κυρίαρχη μία.

Εκείνη του πιάτου στο οποίο η θεία ή η γειτόνισσα έφερνε στο σπίτι μας ένα κομμάτι πίττα, λίγο γιαούρτι κάτι απ' αυτό που είχε φτιάξει.

Το πιάτο αυτό δε γύριζε ποτέ άδειο πίσω. Θα βαζε κάτι η μάνα μου απ’ αυτά που είχαμε στο σπίτι.

Με την εικόνα αυτής της ανταλλαγής στο μυαλό αποφάσισα να συμμετέχω κι εγώ με ό,τι μπορούσα. Για να μη γυρίσει πίσω το πιάτο άδειο.

Μέσα από το δίκτυο ανταλλαγής δεν επιδιώκουμε να μετατοπίσουμε το σημείο αναφοράς από τα χρήματα σε κάποια άλλη μονάδα ανταλλαγής προϊόντων.

Επιδιώκουμε να δώσουμε την αφορμή μέσα από την παρεχόμενη υπηρεσία ή αγαθό να έρθουν σε επαφή άνθρωποι που αναζητούν διαφορετική και ουσιαστική προσέγγιση με τον συνάνθρωπό τους.

Αν και το δίκτυο ανταλλαγής δε λειτουργεί με τον πιο επιθυμητό τρόπο –κι αυτό κυρίως λόγω μεγάλης απόστασης μεταξύ των συμμετεχόντων– ωστόσο δεν παύουν οι άνθρωποι αυτοί να κρατούν ένα λυχνάρι αναμμένο.

Δείγμα διάθεσης και αντίστασης στην αποξένωση, τη μοναξιά και την απόλυτη εξάρτηση από το χρήμα.

Για το Πελίτι

Σοφία Γίδα

www.peliti.gr/diktio_antallagis.htm
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.7 Firefox 3.0.7
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Τα Starbucks στην χωρα των πλουσιων
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 11, 2009, 14:00:55 μμ »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.7 Firefox 3.0.7
Απ: Τα Starbucks στην χωρα των πλουσιων
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 11, 2009, 14:09:45 μμ »
Πρίν από μια διετία η διαφορά στο latte grande ήταν της τάξεω του 1€ επίσης σε όλα μου τα ταξίδια επίτηδες επισκέπτομαι τουλάχιστον μια φορά (όπου υπάρχει) την εν λόγω αλυσίδα καφέ... Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια χώρα στην οποία να πληρώνουμε το καφεδάκι ακριβότερα από ό,τι στην Ελλάδίτσα μας... Αλλά εμείς εκεί... Αγοράζουμε το Starbucks καφέ μας πληρώνουμε ένα λίτρο γάλα 1.5€ αντί για 1€ που μπορούμε να το βρούμε και άλλες τέτοιες ομορφιές!!!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 1.0.154.48 Chrome 1.0.154.48
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 11, 2009, 15:23:48 μμ »
Δεν έχετε άδικο... είμαστε ανεγκέφαλοι...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 11, 2009, 19:56:20 μμ »
εχεις δικιο δεν το συζηταμε καν αυτο αλλα μην στοχοποιουμε την συγκεκριμενη αλυσιδα γιατι οι τιμες σε ολες σχεδον τις καφετεριες ειναι απαραδεκτα υψηλες και καλα μας κανουν!!
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ