Αποστολέας Θέμα: Ολα αυτα που μας εκαναν εντυπωση..  (Αναγνώστηκε 61990 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pipinomaniac

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.7 Firefox 3.0.7
Απ: Τα Starbucks στην χωρα των πλουσιων
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 14, 2009, 00:07:08 πμ »
Δεν ειπα οτι ο καφες ειναι φτηνος.
Απλα προσπαθησα να αποδειξω με πραγματικα στοιχεια,οτι ο λογος που τον πληρωνουμε χρυσαφι,δεν ειναι οι αισχροκερδεις,αδηφαγοι  ιδιοκτητες καφετεριων.
Οχι πως δεν φταινε και αυτοι...αλλα το μεριδιο ευθυνης τους ειναι απειροελαχιστο...Κυριος φταιχτης ειναι η τεραστια και δυσβασταχτη φορολογηση των επιχειρησεων καφεστιασης και τα υπερογκα ποσα που πληρωνουν για ενοικια...Με αποτελεσμα οι επιχειρηματιες να μετακυλουν το κοστος στους καταναλωτες...
Δεν εχω καμμια διαθεση να ερχομαι σε αντιπαραθεσεις,απλα θελω να ενημερωσω τους μη ειδημονες του θεματος και να διατυπωσω και την αλλη αποψη...
Τωρα αν αυτη η αποψη,επειδη ειναι διαφορετικη απο αυτο που σερβιρουν οι δημοσιογραφοι και τα φερεφωνα της Αριστερας,σου "χαλαει το γλυκο",συγγνωμη φιλε teosep...

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 14, 2009, 11:45:30 πμ »
Εγω δεν τα βαζω με κανεναν απο εσας, λες και εσεις κανονισατε τους φορους και το κυκλωμα ολο αυτο...
Απλα δε μπορω να δεχτω οτι ολα αυτα συμβαινουν στην Ελλαδα και στο εξωτερικο δεν εχουν ολα αυτα τα θεματα με ΔΕΗ,ΟΤΕ , αερα, ενοικιο κτλ, κτλ...
Απλα επειδη ειμαστε μια χωρα που θα εκμεταλλευτουμε τον "συνανθρωπο '' μας στο επακρο, ζητανε ολοι υπερογκα ποσα.Καποιος θα φερει αντιρρηση να πληρωσει τοτε ενα πιο μεγαλο ψαρι θα ερθει και θα δωσει τα πολλα λεφτα και θα παρει το μαγαζι.Ετσι ο ενοικιαστης βλεπει οτι παροτι ζηταει πολλα , τα παιρνει ,αρα γιατι να μην τα ζητησει ?Αφου ξερει οτι καποιος θα τα δωσει.
Ειναι κριμα ολο αυτο, ουτε πιστευω πως ολοι κυκλοφορουν με Πορσε η αναλογες χλιδες.
Αν το λαδωμα δεν το ξερουν στο εξωτερικο ΜΠΡΑΒΟ τους, ενω εδω που το ξερουμε απο πρωτο χερι, λες και ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια , τελικα ολοι τα παιρνουν , και ακριβεια υπαρχει και τιποτα δεν δουλευει σωστα...αρα...μηπως πρεπει καποια στιγμη να υπολογιζουν τις δουλειες τους χωρις λαδωμα??Για το καλο ολων μας δηλαδη.
Καλημερα σε ολους και την επομενη φορα να πιουμε ολοι μαζι καφεδακι!

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 15, 2009, 11:14:02 πμ »
παιδια καλημερα .εκθετω κι εγω την αποψη μου 1ον γιατι τρωω πολυ και πινω και πολλους καφεδες... και 2ον γιατι ειμαι μεσα σε τετοιου τυπου μαγαζια σχεδον απο τοτε που γεννηθηκα σε διαφορες θεσεις ...σερβιτορος, μαγειρας, υπευθυνος.
ως συνηθως η αληθεια ειναι καπου στη μεση στην αντιπαραθεση σας ενα βασικο "λαθος" pipinomaniac ειναι οτι μιλας για επιχειρησεις καφεστιασης, σχεδον ολα οσα λες ειναι απολυτα σωστα σε μια επιχειρηση εστιασης που δουλευει με πολυ μικροτερο ποσοστο κερδους επι του κοστολογιου και με πολλαπλασιο προσωπικο, αντιθετα σε οτι αφορα την επιχειρηση του καφε θα συμφωνησω σε μεγαλο βαθμο με τον teosep. με καποιους υπολογισμους που ειχαμε κανει σε μια συναντηση συλογου εστιατορων και συναφων, ειχαμε βγαλει μια μεση τιμη πωλησης του καφε αν λειτουργουσαν με τους κανονες-συνθηκες εστιατοριου( ποσοστο κερδους αναλογο με τα υπολοιπα προιοντα εστιατοριου) σερβιρισμενος και αναλογα τη χλιδη του μαγαζιου(συνθηκες χωρου-θεας-σερβις) απο 1,5 ευρω εως 2,5.
εχετε και οι 2 τα δικια σας λοιπον .ελπιζω να μη σας κουρασα.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 15, 2009, 11:58:33 πμ »
τα στοιχεια που παρουσιαζεις ειναι εντελως οπως εσενα σου αρεσει και αυτο ειναι ενα θεμα.καταρχην
1.η φορολογια που αποδιδεις στο παραδειγμα σου απλα δεν υπαρχει γιατι οι αποδειξεις που κοβει το καφε που αναφερεις ειναι περι του 30% του πραγματικου τζιρου. 
2.δεν χρειαζεται 2 σερβιτορους το βραδυ αλλα 1 (στα νουμερα και στοιχεια που εσυ δινεις)
3.μαγαζι που πουλαει 50 ποτα δεν πληρωνει dj αλλα εχει καμια 50αρια cdκαι κανει την δουλεια του.
αυτα ειναι μονο 3 πραγματακια που δειχνουν οτι για αγνωστο λογο θελεις να μας πεις οτι η ταυλανδη δεν ειναι στην ασια αλλα στον περσικο κολπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2009, 11:59:44 πμ από thailandgr »
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος frape79

• **
  • frape
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 15, 2009, 13:20:50 μμ »
τα πραγματα ειναι δραματικα στην Ελλαδα στην Ιταλια 50λεπτα ειχε ο καφες στον παγκο(ο εσπρεσο) και αν καθοσουν σε τραπεζι 80λεπτα maximum ( τουριστικες περιοχες) και γυρναω μετα απο 1 μιση χρονο Ελλαδα  και  στον Πειραια ειχε 2.50ευρω και κουφαθηκα ειτε καθοσουν ειτε τον επαιρνες στον χερι τι να πεις τωρα τιμες(2006-07) ο καθενας χρεωνει οτι να΄ναι και βεβαιως ολα αυτα ειναι γινομενο των υπερογκων αυξησεων σε ολα τα ειδη απο το ενοικιο-ρευμα αδεια του μαγαζιου κ.τ.λ  με αποτελεσμα να την πληρωνουμε ολοι μας την νυφη.....αλλα και παλι ειναι πολλα και το θεμα δεν ειναι να μην πιεις το καφεδακι σου αλλα αισθανομαι πολυ κοροιδο οταν πληρωνω κατι τοσο ακριβα μετα λεει γιατι κοψαμε και τα πουρμπουαρ...ελα μου ντε γιατι αραγε.....?

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 15, 2009, 14:01:47 μμ »
Eυχαριστω τα μελη του φορουμ που συμμετειχαν στη συζητηση και δικαιωσαν κατα ενα τροπο την αληθεια δηλαδη οτι ο καφες (οπως και αλλα ειδη) ειναι στην Ελλαδα απαραδεκτα και αδικαιολογητα  ακριβος. Οχι βεβαια οτι ανακαλυψαμε την Αμερικη , αλλα παντα η γνωμη αλλων ανθρωπων παιζει ρολο. Εξαλλου τα περισσοτερα μελη του φορουμ απ'οτι καταλαβα ειναι παιδια ξυπνια, περπατημενα και εμπειρα με ματι που κοβει.

Αν δεν κανουμε κριτικη στα κακως κειμενα της χωρας (που ειναι χιλιαδες) δεν θα παμε μπροστα και ενα απο τα ζητηματα της κοινωνιας ειναι σιγουρα Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

• **
  • Browser:
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 16, 2009, 14:11:56 μμ »
Το μονιμο προβλημα αυτης της χωρας και των κατοικων της ειναι οτι ΟΛΟΙ εχουν γνωμη και αποψη ΓΙΑ ΟΛΑ,ανεξαρτητως καταρτησης,εμπειριας και γνωσης του καθε αντικειμενου.
Προσπαθησα μεσα απο την 20ετη εμπειρια μου στο συγκεκριμενο χωρο,εχοντας δουλεψει σε ολα τα ποστα,εχοντας υπαρξει υπευθυνος σε μεγαλες καφετεριες με μεχρι και 45 ατομα προσωπικο,εχοντας φτιαξει μετα 2 δικα μου μαγαζια σαν επιχειρηματιας και στησει αλλα 3 απο την αρχη,εκ του μηδενος για αλλους επιχειρηματιες,να σας μεταδωσω και την αλλη αποψη.
Προσπαθησα να σας βαλω σε μια διαδικασια να προβληματιστειτε και να εμβαθυνετε στο προβλημα του "για πιο λογο πληρωνουμε το καφε με καπελο στην Ελλαδα".
Αλλα απο οτι βλεπω,εξακολουθειτε να αντιμετωπιζετε το συγκεκριμενο προβλημα (οπως και τα περισσοτερα αλλωστε που συμβαινουν στην Ελληνικη πραγματικοτητα),εντελως "επιδερμικα",χωρις καμμια διαθεση να εμβαθυνετε και να ψαξετε τα πραγματικα αιτια.
Αρκει ενας γενικος ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ,οτι σχεδον ολες οι "υπηρεσιες" στην Ελλαδα,ειναι υπερτιμημενες και για ολα φταινε ΜΟΝΟ τα γουρουνια οι επιχειρηματιες.
Δεν γνωριζετε ομως το κυνηγητο των επιχειρηματιων που ασχολουνται με επιχειρησεις της καφεστιασης και γενικοτερα τουριστικου ενδιαφεροντος.
Αληθεια...ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ 100 ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΣΕΖΟΝ??????
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗΣ ΑΛΗΤΕΣ??
Η αληθεια ειναι οτι ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ κανεναν σας,επειδη πριν μπω και ασχοληθω με αυτο το χωρο,ειχα ΤΗΝ ΙΔΙΑ αποψη με εσας...
Εδω ισχυει ομως και η παροιμια "Οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει...".Και οταν μπηκα στο "χορο",εζησα μεσα στο πετσι μου,το ποσο ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΕΣ ειναι οι διαταξεις των νομων ΕΝΑΝΤΙΑ στους μικρομεσαιους επιχειρηματιες και το ανελεητο κυνηγητο που δεχονται απο το κρατος.
Με αυτα και με αυτα,πηρα την αποφαση πριν μερικα χρονια,να ειμαι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ μεχρι να πεθανω.Γιατι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να εχεις επιχειρηση στην Ελλαδα.Ακομα και να μου ΧΑΡΙΖΑΝΕ μια καφετερια τωρα,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΑ.
Αλλωστε ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...ΔΕΝ ειναι ΤΥΧΑΙΟ,οτι ο διεθνης οργανισμος που μετραει μεσα απο διαφορες παραμετρους,ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ να εχεις επιχειρηση στην Ελλαδα,κατατασει τη χωρα μας στην 96η θεση.Χωρες οπως η Μποτσουανα,η Αντιγκουα,η Ναμιμπια,η Μονγκολια και η Αλβανια βρισκονται πιο πανω απο εμας.
Τωρα αν εσεις θεωρειτε πως ολοκληρος διεθνης οικονομικος οργανισμος λεει ψεμματα και η Ελλαδα ειναι παραδεισος και οι μικρομεσαιοι αισχροκερδουν και κονομανε τα κερατα τους...

Έγινε διαγραφή της τελευταίας πρότασης σου 

Απαγορεύεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο

http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,2.0.html

www.thai.gr Team
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 16, 2009, 16:49:43 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 16, 2009, 15:01:00 μμ »
Εξεθεσες τις αποψεις σου και εμεις καταθεσαμε τις δικες μας ! Μαλιστα οι labiko & jimi φανηκαν , οτι εχουν και εξτρα γνωσεις επι του θεματος. Η καταληξη ειναι γνωστη.... ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ειτε μας αρεσει ειτε οχι !
Δεν ειδα καμμια επιδερμικη προσεγγιση , αντιθετως διαβασα επιχειρηματα που ηταν σωστα δομημενα και συμπερασματα που εχουν νοημα. Το αν καποιες καφετεριες πεφτουν εξω , αυτο δεν με ενδιαφερει , μπορει να συμβει για οποιαδηποτε επιχειρηση , προφανως δεν ηταν καλοι επαγγελματιες. Τα δωματια που πουλιουνται στην υψηλη σεζον προς 100-150 ευρω στους Ελληνες ειναι ακριβα , διοτι σε μεγαλες μοναδες τα αντιστοιχα δωματια πουλιουνται στους ξενους 40% χαμηλοτερα. Δεν απαντησες , ομως στο γιατι ολοι θελουν να ανοιξουν καφετεριες για να κονομησουν , γιατι δεν αλλαζουν χερια οι μεγαλες καφετεριες στις κεντρικες πλατειες ;

Δεν καταλαβαινεις , οτι ο μεσος μισθος του Ελληνα ειναι χαμηλος (650 ευρω βασικος);Πως λοιπον εχουμε τιμες Ελβετιας σε μια χωρα με συνταξεις "Μπαγκλαντες" και μισθους "Βιρμανιας" ; Εσενα αυτη η ακριβεια δεν σε ενοχλει ;Δεν νιωθεις κοροιδο οταν στα παιρνουνε με το ετσι θελω;
Ο οργανισμος που επικαλεισαι μετρησε την "φιλικοτητα" των θεσμων για ανοιγμα επιχειρησης ως προς την γραφειοκρατια και εκει πραγματι ειμαστε χαμηλα , δεν μετρησε το περιθωριο κερδους μιας επιχειρησης και εδω θα Σου πω οτι ΣΕ δημοσιευμα της "Ναυτεμπορικης" ΠΡΟ 3ετιας οι Ελληνικες επιχειρησεις ειναι ΝΟ 2 ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ....ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ !!!!

• **
  • Browser:
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 16, 2009, 18:27:22 μμ »
Ολοι εχουμε την αποψη μας και ειναι ακρως δημοκρατικο να τη καταθετουμε.
Απλα νομιζω οτι μετα απο 20 χρονια στο χωρο και με τα πτυχια Διοικησης Τουριστικων Επιχειρησεων με Μαστερ στην Ελβετια στο Τουριστικο Μανατζμεντ και τη Διοικηση Ξενοδοχειων και Εστιατοριων,ΙΣΩΣ..λεω ΙΣΩΣ,οι δικες μου γνωμες να εχουν μια διαφορετικη βαρυτητα.
Θα σου απαντησω σε ενα-ενα απο οσα υποστηριζεις.
α)Οι φιλοι labiko και jimi,δεν ειδα πουθενα να αναφερουν οτι υπηρξαν επιχειρηματιες και ειχαν απο 2-3 μαγαζια ο καθενας.Τωρα και υπευθυνοι καταστηματος να υπηρξαν,παλι "ουτε μυρωδια" δεν εχουν παρει απο το τι σημαινει να εισαι ο ιδιοκτητης.
β)Οσον αφορα τις καφετεριες που "πεφτουν εξω" και τους κακους επιχειρηματιες,στη σημερινη εποχη,συμφωνα με επισημα στοιχεια του ΕΒΕΑ,το 82% των επιχειρηματιων καφετεριας,ειτε βγαζουν ενα πενιχρο εισοδημα σε σχεση με το υψος της επενδυσης,ειτε τα φερνουν μια η αλλη,ειτε βρισκονται στη φαση της χρεωκοπιας.Και οταν λεω "πενιχρο εισοδημα",εννοω να εχεις ενα μαγαζι,να τραβας τα αγχη της αρκουδας,να εισαι ολη μερα εκει,να εχεις κανει μια επενδυση της ταξης των 300.000 ευρω και στο τελος να βαζεις καθαρα στη τσεπη 3-4.000 ευρω το μηνα.Υπαλληλος να δουλευες διπλοβαρδια με τις γνωσεις διαχειρισης (σαν υπευθυνος ας πουμε),θα επαιρνες πανω απο τα μισα.Γιατι να επενδυσεις και 300.000 ευρω?
γ)Τα δωματια στους ξενους ενοικιαζονται οχι μονο 40% φτηνοτερα,αλλα και 50 και 60%.Αυτο γινεται γιατι μεγαλα τουριστικα γραφεια του εξωτερικου και οι ονομαζομενοι "tour operators",ενοικιαζουν πακετο,ενα μεγαλο αριθμο δωματιων ενος ξενοδοχειου για ολη τη σεζον.Λογικο ειναι λοιπον να πετυχαινουν καλυτερη τιμη και να τα προσφερουν στους πελατες τους σε φτηνοτερες τιμες απο οτι θα τα νοικιασει ο Ελληνας.Κι εκει βρισκεται το δραμα του Ελληνα ιδιοκτητη Τουριστικων καταλυματων.
Ερχεται ο Χ tour operator και του λεει εκβιαστικα,σου νοικιαζω ολα τα δωματια για 3 μηνες με 15-20 ευρω την ημερα.Αν εσυ πεις οχι,
α)ξερεις οτι θα παει στον διπλα ξενοδοχο και μετα στον παραδιπλα.
β)πρεπει να βρεις απο μονο σου εναν τροπο να τα γεμισεις (πραγμα εξαιρετικα δυσκολο) και ξερεις επισης πως ο συγκριμενος "υπεργολαβος"-tour operator,δε προκειται να σου στειλει πελατη,ουτε κατσαριδα.
Με τα λειτουργικα εξοδα να τρεχουν και για να μην μπεις στη φυλακη λογω χρεων,αναγκαζεσαι αν υποκυψεις στον εκβιασμο για να βγαλεις τουλαχιστον τα εξοδα της σεζον και κρατας μερικα δωματια για να βρεις κανενα κακομοιρο Ελληνα η ξενο,να του τα χρεωσεις 100-150 ευρω μηπως και ρεφαρεις τη χασουρα.
γ)Οσον αφορα το θεμα οτι ολοι οι Ελληνες θελουν να ανοιξουν καφετερια,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...Οι περισσοτεροι Ελληνες ομως εχουν τη δικη σου αγνοια επι του θεματος.Νομιζουν οτι θα ανοιξουν καφετερια και θα τα οικονομησουν..ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.Το οποιο καταλαβαινουν ΑΦΟΥ κανουν τη πατατα.
Και για του λογου το αληθες,παρε μια Χρυση Ευκαιρια και κοιτα ποσες καφετεριες πουλιουνται και κανε καμμια βολτα απο την Ευελπιδων να δεις ποσες εκατονταδες αιτησεις πτωχευσης συζητιουνται καθε μερα και ποσες οικονομικες δικες γινονται.
ΔΕΝ ΛΕΩ πως ΟΛΕΣ οι καφετεριες πανε κατα διαολου.Αυτες που εχουν πιασει τα μεγαλα ποστα στις μεγαλες πλατειες πανε σχετικα καλα.Να ξερεις ομως πως πολλες απο αυτες ειναι ιδιοκτητες (αρα δεν πληρωνουν ενοικιο),η εχουν παλια συμβολαια με χαμηλο ενοικιο,η απλα εχουν καλυτερο μαρκετινγκ απο τις αλλες.
Και ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι καφετριες που πανε καλα και επιζουν και ο ιδιοκτητης αλλαζει αμαξι καθε χρονο,ΔΕΝ χτυπανε ολες τις αποδειξεις,ΔΕΝ εχουν ολο το προσωπικο ασφαλισμενο και κανουν πολλες ακομα λαμογιες που δεν ειναι επι του παροντος να σας εξηγησω.
δ)Ο οικονομικος οργανισμος που ανεφερα δεν εξεταζει μονο τα θεματα της γραφειοκρατιας αλλα και το υψος της φορολογιας οπως και το πολυ σημαντικο κεφαλαιο της "προστασιας της επενδυσης"-Protecting Investors.
Αυτο σε απλα ελληνικα σημαινει πως αν εγω ανοιξω μια επιχειρηση,σε περιπτωση που ΔΕΝ εχω κερδοφορια,ενεργοποιουνται καποιοι μηχανισμοι του κρατους ωστε να βοηθησουν την επενδυση μου.Σε αλλες χωρες ΑΠΑΛΛΑΣΕΣΕ απο τη φορολογια,σου δινουν ατοκο δανειο,επιδοτουν τις θεσεις εργασιας κλπ κλπ.
Αληθεια τι απο ολα αυτα γινεται στην Ελλαδα??
Τελος για το θεμα του δημοσιευματος της Ναυτεμπορικης δε μπορω να το σχολιασω,γιατι δεν το εχω διαβασει και δευτερον γιατι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ.

kachakohchang

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 16, 2009, 18:32:18 μμ »
Φιλε pipinomaniac, 2 παρατηρησεις η πρωτη εχει να κανει με τον Τουρισμο, με τον οποιο εχω ασχοληθει για πανω απο 25 χρονια.
Αν ολα αυτα που συμβαινουν στον συγκεκριμενο χωρο, συνεβαιναν σε ενα σοβαρο, οργανωμενο και συντεταγμενο κρατος,π.χ. οπως η Γερμανια, ενα 70%
των επιχειρηματιων θα ειχε κλεισει η θα ειχε οδηγηθει στη φυλακη. Την κυρια ευθυνη φερουν οι πρωην κατσαπλιαδες και νυν Ξενοδοχοι της επαρχιας
που χρεωνουν ενα δωματιο με "παραδοσιακο" πρωινο σε "παραδοσιακους" ξενωνες πιο ακριβα απο δωματιο σε μεσαιωνικο πυργο στις Βαυαρικες Αλπεις.
Κι οσο για το τι φορολογια επιβαλλει το Γερμανικο Δημοσιο? Με καμαριερα που παιρνει τα διπλασια, δεν ειναι Αλβανιδα και δεν ειναι αδηλωτη?
Ας ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι σε αυτα που λεμε..
Η δευτερη παρατηρηση αφορα και τον φιλο teosep..Aς ειστε λιγο πιο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ με τα στοιχεια που δημοσιευουν οι περιφημοι..Διεθνεις Οργανισμοι.
Να ειστε βεβαιοι οτι οι τυποι που δημοσιευουν αυτες τις αστηριχτες επιστημονικα μελετες απλα επιβεβαι ωνουν το γνωστο ρητο που λεει..
"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ"..
Χωρια που δεν θα μπορεσουν να εντοπισουν την Μογγολια και την Ναμιμπια ουτε στον Google earth.
Eνα μικρο παραδειγμα..Μεχρι προσφατα αυτοι οι οι "εγκυροι" Οργανισμοι ειχαν στην πρωτες θεσεις οσον αφορα την ιδανικη χωρα να επενδυσεις την Ιρλανδια εξου και το "Ιρλανδικο Θαυμα"..Για οσους ασχολουνται ξερουν ποσο κρατησε το Θαυμα, οι Ιρλανδοι περιφερονται απο δω κι απο κει με το χερι ανοιχτο..Πολυ απλα δεν ειχε υποδομη. Ενα αντιστοιχο παραδειγμα ειναι και η Ισλανδια, χωρα ιδανικη κατα τους "ειδικους"να ζεις, να επενδυεις κ.τ.λ.
Μεχρι που ενα πρωι οι Ισλανδοι ξυπνησαν και η Πρωθυπουργος τους ενημερωσε οτι η χωρα ειχε χρεωκοπησει γιατι ουτε εκει ειχαν υποδομη και γιατι
χρωστουσαν ακομα και τα παπουτσια τους στις Τραπεζες.
Υ.Γ. Στην εδρα του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου υπαρχει ψηλα στην προσοψη η πιο γνωστη ισως ρηση του Πυθαγορα..
"ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ.."

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 16, 2009, 19:38:13 μμ »
Ειμαι κατοικος της Ελλαδας και μπορει να μην εχω καφετερια , εστιατοριο ,ξενοδοχειο ,καποια επιχειρηση αλλα θεωρω πως μπορω να παρω μερος σε μια συζητηση που με αφορα, να εχω αποψη για ολα , εστω με τον δικο μου τροπο, με οσα ξερω και καταλαβαινω.Δεν κοιμαμαι τον υπνο του δικαιου, ουτε ζω στον δικο μου κοσμο...Καποιοι εχουν επιχειρησεις και μπορουν να δωσουν περισσοτερα στοιχεια με βαση το θεμα που συζηταμε αλλα δε σημαινει πως ο καθενας δεν μπορει να πει την αποψη του.
Εγω ρωταω κατι απλο...αυτα τα εξοδα που εχει ενας ιδιοκτητης καφετεριας εδω ,δεν τα εχει ενας συναδελφος του στο εξωτερικο? Στη Ρωμη δηλαδη εχει πιο φτηνο" αερα"? Φτασαμε στο σημειο σε μια πλατεια της Αττικης να ειναι ο καφες πιο ακριβος απο πολυσυχναστο δρομο του Παρισιου??Ποιος φταιει? Ο δημαρχος Παρισιου που δεν κανει αυξηση στον "αερα"?!
Οταν ο Ελληνας παει για καφε δε νομιζω οτι τον νοιαζει ολο αυτο το παρασκηνιο... οταν ειμαστε παρεα και μιλαμε για την ακριβεια δεν θα κατσω να αναλυσω σε επιστημονικο επιπεδο πως διαμορφωνεται η τιμη του καφε και με ποιες συνθηκες.Αυτα ειναι δουλειες αλλων.Βλεπω τα πραγματα πιο απλα...χωρις πτυχιο στον κλαδο,ουτε προυπηρεσια κτλ.
Ο καφες ειναι ακριβος.-Γιατι?....Γυρω μου τι γινεται??Παντου ετσι ειναι??Γιατι βλεπουμε τετοιες διαφορες στην τιμη?Και δεν συγκρινω την Ελλαδα με τριτοκοσμικες χωρες αλλα με χωρες της Ευρωζωνης και με βαση βεβαια τους μισθους.Λυπαμαι πολυ για ολη αυτη την εκμεταλλευση που υπαρχει , κατι που συμβαινει σε πολλους τομεις βεβαια.Αλλα δε μπορω με τιποτα να δικαιολογησω αυτες τις τιμες στον καφε, οτι αναλυση κι αν μου κανετε με νουμερα,στοιχεια,ποσοστα κτλ...
Στην τελικη γιατι ανα 500 μετρα βλεπεις και μια καφετερια?δεν ηξεραν ολοι αυτοι τις δυσκολιες μιας τετοιας επιχειρησης?
επειδη τον τελευταιο μηνα δεν εχω δουλεια( λογω οικονομικης κρισης) και επειδη κυκλοφορω αρκετα...οι καφετεριες ειναι γεματες.

Σχετικα με τα δωματια και τον τουρισμο...αλλο θεμα για συζητηση...εχω σταματησει τα ταξιδια στην πανεμορφη Ελλαδα γιατι ειναι απλησιαστα.Επισης λυπαμαι πολυ.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 16, 2009, 20:23:06 μμ »
EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ladybirdsstar&Parathaise

Κοιτα καλε μου φιλε δεν χρειαζεται να επικαλεστεις τα πτυχια σου για να δωσεις μια τεκμηριωμενη απαντηση , εξαλλου δεν γνωριζεις ο καθενας εδω μεσα τι κουβαλει πισω απο το ψευδωνυμο του . Για κακη σου τυχη ομως εχω σπουδασει Διοικηση Τουρ. Επιχ. τοσο στην Ελλαδα οσο και στο εξωτερικο με προυπηρεσια στο RODOS PALACE και μαλιστα στο τμημα που χειριζονταν τα allotments του Neckerman , Jahnsen, Thomas Cook κλπ. , αρα ασε κατα μερος την δικηγορια των πτωχων πλην τιμιων ξενοδοχων .

Επειδη φοβαμαι οτι η ολη σου σταση πλησιαζει προς το γραφικο , θα ελεγα να κοψω εδω την κουβεντα . Εξαλλου αυτο που ηθελα να αναδειξω , οτι δηλαδη η εκμεταλευση του καθε υπαλληλου εκτοξευει τα κερδη , το ομολογησες ο ιδιος.

Έγινε διαγραφή της τελευταίας πρότασης σου 

Απαγορεύεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο

http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,2.0.html

www.thai.gr Team
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 16, 2009, 20:31:08 μμ από Oytopikos »

• **
  • Browser:
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 16, 2009, 20:40:38 μμ »
 Φιλε teosep κοιτα που θα βγουμε και γνωστοι.. ;D
Παντως σε καλω να επανερθεις στην ταξη και να μην μιλας με τοσο απαξιωτικα σχολια προς εναν συναδερφο.Αλλωστε δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε.
Προς
@ ladybirdstar
Πρωτον δεν ειναι ολες οι καφετεριες γεματες.Μην εισαι υπερβολικη.
Δευτερον,στην ελλαδα συμβαινει το εξης με τις καφετεριες αλλα και με ολες τις μορφες επιχειρησης που ειναι "της μοδας"...Οπως παραδειγματος χαριν τα βιντεοκλαμπ τη δεκαετια του 80...Δε ξερω ποσο χρονων εισαι,αλλα εμεις οι λιγο μεγαλυτεροι,ζησαμε αυτη τη παρανοια να εχει ανοιξει σε καθε γωνια και ενα βιντεοκλαμπ.
Ειναι η γνωστη βλακεια του Ελληνα,οταν βλεπει καποιον να κανει μια επιχειρηση και να τα κονομαει,πηγαινει και ανοιγει ιδια επιχειρηση λιγο πιο περα.
Και μετα ανοιγει κι αλλος...κι αλλος..κι αλλος..και στο τελος επειδη η προσφορα γινεται μεγαλυτερη απο τη ζητηση,το ενα μετα το αλλο αυτα τα μαγαζια αρχιζουν να ψωμοζουν και στο τελος κλεινουν και στο ξεσκαρταρισμα ειναι γνωστο οτι επιζουν "οι μεγαλοι".Ετσι καποια στιγμη επεζησαν μονο οι αλυσιδες Video Blue και Seven.Και υπαρχει πλεον ΕΝΑ βιντεοκλαμπ σε καθε γειτονια και οχι 10.
Την ιδιο ακριβως συμβαινει και με τις καφετεριες.Απο τα τελη της δεκαετιας του 80 και μεχρι τα τελη της δεκαετιας του 90,ο κλαδος επεδειξε μια απιστευτη ανθηση.Παντου φτιαχνονταν καινουρια μαγαζια με αποτελεσμα να δημιουργηθουν οι διαφορες πιατσες.
Τρανταχτο παραδειγμα αποτελει το Μπουρναζι.Μεχρι το 1993,υπηρχαν 3-4 καφετριες ΣΕ ΟΛΗ τη πλατεια...Μετα φτιαχτηκε η καφετερια TRE που τα 2 αφεντικα της "μυριστηκαν" οτι εκει μπορει να δημιουργηθει μια καλη πιατσα και να γινει η περιοχη "της μοδας" και μεχρι το 2000,ειχαν φτιαχτει πανω απο 50 μαγαζια στη πλατεια και στους γυρω δρομους.
Καποια στιγμη αρχισε το ξεσκαρταρισμα με αποτελεσμα να κλεισουν τα μισα μαγαζια.Περιουσιες χαθηκαν...και η αληθεια ειναι οτι ακομα και τωρα,περαν των μεγαλων καφετεριων στο πεζοδρομο,υπαρχουν και αρκετα μαγαζια γυρω-γυρω που ψωμοζουν.
Το ιδιο συμβαινει και στη Φωκιωνος...Εκει που στη δεκαετια του 80 υπηρχαν 10 καφετεριες που γινοταν χαμος και πολλα εμπορικα μαγαζια (ρουχα,παπουτσια κλπ),αρχισαν να κλεινουν ενα ενα και να μετατρεπονται σε καφετεριες.Καποια στιγμη αν θυμαμαι καλα υπηρχαν 34 καφετεριες...
Το ξεσκαρταρισμα εχει αρχισει εδω και 3-4 χρονια και στη Φωκιωνος...Τα μαγαζια κλεινουν το ενα μετα το αλλο,με αποκορυφωμα το κλεισιμο πριν 2 χρονια της ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ...Ηδη το τελευταιο χρονο εχουν κλεισει 4 καφετεριες στη Φωκιωνος...Και επεται συνεχεια...
Γιατι τα λεω ομως ολα αυτα?
Για να καταδειξω οτι αυτη η βλακεια υπαρχει μονο στον Ελληνα...Ακομα και αν βλεπουν οτι σε ενα επαγγελμα επερχεται κορεσμος,ΕΚΕΙ επιμενουν,λεγοντας πως οταν ανοιξω εγω μαγαζι,ολος ο κοσμος θα ερχεται σε μενα..Και θα τα οικονομησω..
Και δινουν τα μαλλια της κεφαλης τους για ενοικια,χωρις να υπολογιζουν (βουτυρο στο ψωμι των ιδιοκτητων των ακινητων) και καποια στιγμη ανακαλυπτουν πως ακομα και με 4 ευρω τον καφε ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ...
Και εκει που σε μια περιοχη αν υπηρχαν μονο 10 καφετεριες,θα δουλευαν ολες πολυ καλα,πανε και φτιαχνονται 30...Και μετα αρχιζουν τα "μαχαιροματα"...Στελνει ο ενας στον αλλον,ποτε το υγειονομικο,ποτε το ΙΚΑ,ποτε την Αστυνομια και τρωνε τα μουστακια τους...Ειναι που ειναι στραβο το κλιμα,το τρωει και ο Γαιδαρος.
Στη Ρωμη και στο Παρισι και στο Βερολινο δεν υπαρχει αυτη η "εμμονη"...Πριν ανοιξει καποιος ενα μαγαζι κανει ενα σοβαρο business plan και βλεπει τη δυναμικη της περιοχης..Εννοιες αγνωστες για την Ελλαδιτσα μας...Αυτο βεβαια σε συναρτιση με το οτι πληρωνουν λιγοτερα σε κρατος και εφορια δημιουργουν υγιεις κερδοφορες επιχειρησεις ΧΩΡΙΣ να χρειαζεται να πουλανε το καφε με καπελο...

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 16, 2009, 21:22:38 μμ »
Παράθεση
Πριν ανοιξει καποιος ενα μαγαζι κανει ενα σοβαρο business plan και βλεπει τη δυναμικη της περιοχης..  Εννοιες αγνωστες για την Ελλαδιτσα μας...

Φίλε pipino - επιτέλους - με το τελευταίο σου post έδωσες την πραγματική είκόνα περί επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.  ..over and out.

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 1.0.154.48 Chrome 1.0.154.48
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 17, 2009, 10:00:03 πμ »
Έχετε ανοίξει ένα θέμα που δεν βγάζει πουθενά...

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση, αλλά ο καθένας την βλέπει από την δική του οπτική γωνία.

Προσωπικά μου αρέσει αυτή η αντιπαράθεση, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και ασχολούνται πλέον με το τι συμβαίνει γύρω τους.

Το σίγουρο είναι ότι η κρίση θα αλλάξει αρκετά πράγματα, στην ήδη υπερκορεσμένη ελληνική αγορά και πιθανό να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα που οι περισσότεροι επιχειρηματίες περιμένουμε εδώ και χρόνια.

Ελπίζω κάποιος να πάρει κάποτε την πολύ δύσκολη απόφαση ώστε να σταματήσει η παγκόσμια πρωτοτυπία, που υφίσταται μόνο στην Ελληνική αγορά, και είναι οι μεταχρονολογημένες επιταγές που επιτρέπουν εδώ και χρόνια να γίνονται συναλλαγές στηριζόμενοι σε ένα check όπου κανείς δεν σε υποχρεώνει να έχει αντίκρισμα ή δέσμευση την στιγμή της έκδοσής του. 

Η Ελλάδα λοιπόν είναι σε χειρότερη μοίρα από άλλα κράτη γιατί υπάρχουν απίστευτα ποσά σε επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες (ακόμη μία παγκόσμια πρωτοτυπία) μπορούν να μεταβιβαστούν με οπισθογράφηση και να διογκώνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Έτσι τώρα που οι ακάλυπτες επιταγές αυξάνονται με ρυθμό 230% το μήνα, δημιουργούν διπλό πρόβλημα στους επιχειρηματίες αφού εάν έχουν πάρει ακάλυπτη επιταγή και την έχουν μεταβιβάσει,εκτός του ότι χάνουν τα χρήματα που έπρεπε να  εισπράξουν καλούνται να καλύψουν και το ποσό που οφείλουν στους πελάτες τους...

Φυσικά το όλο αυτό σύστημα επέτρεπε στους απατεώνες να ανταλλάσσουν επιταγές, να δηλώνουν απώλειες (κλοπές) των καρνέ επιταγών και να την γλυτώνουν κατά ένα μέρος. Και το νομικό πλαίσιο φυσικά, τους δικαιώνει αφού έχοντας εταιρεία ΕΠΕ ή ΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει στη προσωπική σου περιουσία σε περίπτωση ακάλυπτης επιταγής... (άσε που πολλά λαμόγια που ξέρουν πως λειτουργεί η αγορά έχουν φροντίσει να καλύψουν με πολλούς τρόπους τα νώτα τους)

Να είστε σίγουροι ότι από όλη αυτή την κρίση, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι δικηγόροι (δεν το αναφέρω αρνητικά για τους δικηγόρους).

Το σύστημα βρωμάει από το κεφάλι, λοιπόν... 

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με τον καφέ?

Άσχετο αλλά έπρεπε να το πω για να βγάλω το "άχτι" μου... ;) ;) ;)

Και η άποψή μου στο θέμα μας:

Ναι μεν οι καφετέριες που λειτουργούν με το "σταυρό στο χέρι" δύσκολα μπορούν να βγάλουν μία περιουσία αλλά από την άλλη δε, στην δύσκολη περίοδο που είμαστε τώρα ίσως η προσπάθεια μείωσης της τιμής του καφέ με ταυτόχρονης μείωσης και των άλλων εξόδων (πχ διαφορετική τιμή εάν πάρεις τον καφέ μόνος σου από την μπάρα και διαφορετική εάν στο σερβίρουν) να φέρει περισσότερη πελατεία ...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2009, 10:05:57 πμ από Markos »
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!