Μετά από 6 χρόνια σερί χρήσης των υπηρεσιών της Qatarαμένης , αποφάσησα πέρυσι να την <<κερατώσω>> με την Egypt.
Κίνητρο όχι η ομορφιά της,
αλλά η τιμή και τα κιλά της...
Είχα χρησιμοποιήσει το 2000 ξανα την εταιρία σε δρομολόγια Αθήνα-Καϊρο και 4 εσωτερικά στην Αφρική.Τότε δεν είχα κάποια άσχημη εντύπωση,όλα ήταν ΟΚ.
Έτσι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το Αθήνα-Καϊρο-Μπανγκόκα και αντίστροφα.
Το αεροπλάνο Κάϊρο-ΒΚΚ ήταν το γνωστό μεγάλο Boeing 777, και στα 2 σκέλη της διαδρομής δεν ήταν γεμάτο , με αποτέλεσμα να έχω κενές θέσεις δίπλα μου (η χαρά του ταξιδιώτη).Χωρίς να είμαι ειδικός μου φαινότανε σαν καινούργια ... ενώ ήταν ολοκάθαρα.
Καμιά καθυστέρηση και στα 4 σκέλη του ταξιδιού.
Το φαγητό μετριότατο , σαν το επίπεδο της Qatarαμένης.
Οι αεροσυνοδοί (πλεψηφία αρσενικοί) , όχι και οι πιο ευγενικοί του κόσμου , οι πιο συχνές περασάδες που κάνανε ήταν για την ερώτηση ... "κόφι - τιι" "κόφι - τιι" "κόφι - τιι" "κόφι - τιι" "κόφι - τιι" ......
Το συστημα ψυχαγωγίας στο 777 δούλευε κανονικά.
Το αεροδρόμιο στο Κάϊρο , είναι λίγο δύσκολο και ακριβό ....ενώ είναι πιο εύκολο να πιάσεις το τζόκερ παρά να πάρεις ip από το wi-fi.
Στο τσεκ-ιν της επιστροφής στο Σουβαρναμπουμ , έκανα μισή ώρα χωρίς υπερβολή , διότι λόγω κάποιου λάθους στο ηλεκτρονικό εισιτηριο μου , δεν μπορούσαν να εκδώσουν κάρτα επιβίβασης.
Το πιο άσχημο που συνέβη ηταν στην επιστροφή Καϊρο-Αθήνα και στην αναμονη για επιβιβαση αλλάξανε 3 φορές πύλη εξόδου , ενώ μας είχανε και περιμέναμε 20 λεπτα στον ήλιο μέχρι να έρθει το λεωφορείο , και να μας πάει στο αεροπλάνο.