0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξέρει κανείς πως γίνεται το ρύζι ατμού?
Παράθεση από: Agnostos66 στις Ιουλίου 23, 2009, 13:55:49 μμΞέρει κανείς πως γίνεται το ρύζι ατμού?Λοιπόν απάντηση στην απορία σου...Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι ρυζιού στην ΤαϊλάνδηΤο κανονικό αρωματικό ρύζι ( κάο σουάι)Το κολλώδες ρύζι (κάο νιάο(υ))1ος τρόπος μαγειρέματος ο ειδικός βραστήρας ρυζιού , και για τα 2 είδη , απλά στο sticky rice πρέπει να το αφήσουμε για μερικές ώρες (αναλόγως πόσο φρέσκο είναι) μουλιασμένο σε νερό. 2ος τρόπος μαγειρέματος (δυστυχώς μόνο για τον 1ο τύπο ρυζιού) Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό (2 δαχτυλα παραπάνω από την επιφάνεια του ρυζιού) Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά.Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά μας και σκεπάζουμε με καπάκι. Παρακολουθούμε το ρύζι , ανακατεύοντας το τακτικά , να μην μας κολλήσει. Σε 12 λεπτά περίπου είναι έτοιμο και έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο ρύζι ατμού , χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει steamer.
Που μπορώ να βρω στην Ελλάδα αυτό τον βραστήρα?Θεωρώ ότι τα ρύζια θα μπορέσω να τα βρωΕυχαριστώ
και μια ακόμα ερώτηση για τον Ουτοπικό:για το sicky rice είπες ότι το αφήνουμε κάποιες ώρες στο νερό. Πριν το βράσουμε ή μετά?
Από αυτό θάθελα να είχα γιατί μαρέσει πολύ φίλε μου.