0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
-καποτε καναμε ιστορια στο δημοτικο και μαθαμε για τον Μεγα Αλεξανδρο και τις κατακτησεις του και τις βιβλιοθηκες στην Αλεξανδρεια και το ποσο βαθια εισχωρησε ως τα βαθη της Ανατολης ενωνοντας ολον τον τοτε γνωστο κοσμο...το ποσους εσφαξε και το ποσα σπιτια καηκαν και το τι καταστοφες προξενησε σε ανθρωπους με αλλον διαφορετικο πολιτισμο και διαφορετικες ιδεες δεν μας το μαθανε ....αραγε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα?(τι να θελει να πει αραγε ο ποιητης?)
Ποιο ειναι το θεμα του τοπικ ειπαμε;
Είμαστε εκτός θέματος, συμφωνώ.Ελπίζω τουλάχιστον ότι κερδίσαμε κάτι από τη συζήτηση. Εμένα μου μένει η ιστορία μιας γυναίκας σκλάβας που ψάχνει το δρόμο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η βασική λέξη είναι ότι ψάχνει, αυτό είναι το σπουδαιότερο.
το μεγαλυτερο προβλημα, για οσους γνωρισαν εστω και λιγο, τη ψυχοσυνθεση αυτων των κοριτσιων, ειναι η αδυναμια να "επιστρεψουν" στην ελληνικη πραγματικοτητα, με τις ελληνιδες, και τις ψυχοβγαλτικες συμπεριφορες τους!
Φίλε teosep. Διάβασα αυτά που έγραψες και σου δηλώνω ότι τα διάβασα με μεγάλη προσοχή. Δεν θα σου έγραφα για ένα μόνο λόγο που έγραψες ότι σιχαθηκες τον ίδιο τον λαό σου. Αυτός ο λαός που εσύ σιχαθηκες εμείς που αγαπάμε λέμε με υπερηφάνεια ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ όταν βρισκόμαστε και ζούμε στο εξωτερικό. Έκανα 30 χρόνια ΑΜΕΡΙΚΗ και γνωρίζω πολύ καλά να λες ότι είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ . Μπορεί να είδες κάποιους που δεν σου άρεσε ο τρόπος τους σε καταλαβαίνω αν ρωτήσεις και εσύ αυτούς δεν τους αρέσει ο δικό σου τρόπος ποίος έχει δίκιο μου λες. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα έλεγα εγώ. Λες ότι αγαπάς την ταιλανδι μπράβο σου αλλά και εγώ την αγαπώ αυτό τη σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπω τα στραβά της. Λες ότι αγαπάς ένα λαό που απλοχηρα σε τιμά σε σέβεται σου αναγνωρίζει την αξία σου σαν άνθρωπος μοιράζετε το χαμόγελο του σπιτιού του κάτι που λείπει απο τον κατακαημένο νεοέλληνα. Σου απαντώ. Απλοχηρα σε τιμά σε σέβεται σου αναγνωρίζει την άξια σου σαν άνθρωπος μοιράζετε το χαμόγελο του σπιτιού του με πιο αντάλλαγμα γίνονται όλα αυτά δεν μας γράφεις ενώ αν πας εδώ στα χωριά η στην ΚΡΗΤΗ θα σε τιμή σουν χωρείς αντάλλαγμα φίλε μου. Και για όσο το κατακαημένο νεοέλληνα δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κανείς τον οίκτος σου. Και όσο για το "εγώ σε πληρώνω αρά..." εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ μην ξεχνάς ότι λέμε εγώ με τα λεφτά μου .... και την κυρα μου.