Αποστολέας Θέμα: You like me? My name is Lon  (Αναγνώστηκε 55353 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

kachakohchang

• Επισκέπτης
Απ: You like me? My name is Lon
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 07, 2009, 22:41:06 μμ »
-καποτε  καναμε ιστορια στο δημοτικο και μαθαμε για τον Μεγα Αλεξανδρο και τις κατακτησεις του και τις βιβλιοθηκες στην Αλεξανδρεια και το ποσο βαθια εισχωρησε ως τα βαθη της Ανατολης ενωνοντας ολον τον τοτε γνωστο κοσμο...το ποσους εσφαξε και το ποσα σπιτια καηκαν και το τι καταστοφες προξενησε σε ανθρωπους με αλλον διαφορετικο πολιτισμο και διαφορετικες ιδεες δεν μας το μαθανε ....αραγε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα?(τι να θελει να πει αραγε ο ποιητης?)

Πραγματικα δεν καταλαβαινω πως ανακατεψαμε τον Μεγα Αλεξανδρο με τις καταπληκτικες κοπελες τις Ταυλανδης..Την εχει ο νεοελληνας μεσα του αυτη
την ταση να απαξιωνει και να "κρινει" ευκολα και ανεξοδα οτι θετικο εχει βγαλει ανα τους αιωνες αυτη η φυλη..Να φανταστεις ουτε οι Τουρκοι δεν εχουν
διανοηθει να αμφισβητησουν τον Αλεξανδρο.. Οσο για τις σφαγες και τα υπολοιπα μια βολτα σε αυτες τις χωρες θα πεισει και τον πλεον απαιδευτο και αδαη
ποσο "σφαγεα" θεωρουν οι ντοπιοι τον μεγαλο Μακεδονα..Αρκει να πει τη λεξη ΙΣΚΑΝΤΑΡ..

Αποσυνδεδεμένος zeng26

• ฉันเห็นด้วย
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 07, 2009, 23:02:50 μμ »
Είναι θέμα προοπτικής. Αν αυτό που σου μένει από την ιστορία του Αλεξάνδρου,  που αναφέρεις, είναι ότι έσφαξε ανθρώπους, τότε δεν έχουμε λόγο να τον θυμόμαστε, διότι σφαγείς η ανθρωπότης παράγει πολύ συχνά και δεν είναι και ...εξαιρετικό!

Το διαφορετικό όμως είναι ότι όπου πήγε έκτισε πολεις, με βιβλιοθήκες, και έφερε στους λαούς αυτό για το οποίο μιλάω, το ελληνικό πνεύμα. Ο αρχαίος κόσμος, χάρις στην κατάκτηση του Αλεξάνδρου έγινε ελληνικός.

Αυτό δεν το λέω σαν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας που καμαρώνει για γκολ,(αυτή η μιζερη προοπτική είναι νεώτερη) αλλά με την έννοια της αναπτύξεως και της χειραφετήσεως των ανθρώπων. Ο πολιτισμός ωφελήθηκε ιλιγγιωδώς.Αν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφή που έφερε η βαρβαρότητα με την χριστιανική κατάκτηση, η  καταστροφή των βιβλιοθηκών, η κατάργηση των σχολών, η απαγόρευση των Ολυμπιακών αγώνων, η κατάργηση της ελεύθερης πολιτείας, η απαγόρευση της αρχαίας λατρείας και η αδιάκοπη σφαγή επί εκατονταετίες των ανθρώπων, αν δεν είχε επέλθει δηλαδή ο μεσαίωνας και η υποδούλωση των ανθρώπων στο φόβο και τη θρησκεία του φόβου, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, ασυγκρίτως μάλιστα!

Αυτό δεν είναι γνώμη αλλά δεδομένα.

Υπάρχει συνέχεια του ελληνικού πνεύματος στην ψυχή μας σήμερα άραγε;

Βέβαια υπάρχει, αλλά αυτό είναι σαν να έχεις κληρονομήσει μια περιουσία. Είναι και δική μας πρωτοβουλία να την απολαύσουμε ή να την αφήσουμε στην τράπεζα να αυγαταίνει για άλλους.

Ούτως ή άλλως, και μόνο από (και με) τη γλώσσα, κληρονομάμε μεγάλη περιουσία, και ας μην το συνειδητοποιούμε πάντα.

Αποσυνδεδεμένος frape79

• **
  • frape
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.8 Firefox 3.0.8
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 07, 2009, 23:05:17 μμ »
αγαπητη paraTHAIse δεν μπλεκω την ιστορια και τα θετικα εχουν και αρνητικα ισως δεν καταλαβες τον παραλληρισμο μου ,ισως το τοποθετησα λαθος,πεστο ατυχες παραδειγμα αλλωστε το τι θελει να πει ο ποιητης δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες να μειωσει την αξια στο προσωπο του Μ.Αλεξανδρου που οι φιλοι Τουρκοι η οι  Αιγυπτιοι αποκαλουν Ισκανταρ :)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 07, 2009, 23:14:28 μμ από frape79 »

Αποσυνδεδεμένος orbitech

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Browser:
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 08, 2009, 00:30:43 πμ »
Ποιο ειναι το θεμα του τοπικ ειπαμε; Νομιζω οτι ξεφυγαμε πολυ απο το ζητουμενο ολοι..

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 08, 2009, 00:39:17 πμ »
Ποιο ειναι το θεμα του τοπικ ειπαμε;

You like me? My name is Lon

Αποσυνδεδεμένος zeng26

• ฉันเห็นด้วย
  • Browser:
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 08, 2009, 00:57:57 πμ »
Είμαστε εκτός θέματος, συμφωνώ.
Ελπίζω τουλάχιστον ότι κερδίσαμε κάτι από τη συζήτηση. Εμένα μου μένει η ιστορία μιας γυναίκας σκλάβας που ψάχνει το δρόμο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η βασική λέξη είναι ότι ψάχνει, αυτό είναι το σπουδαιότερο.

Αποσυνδεδεμένος frape79

• **
  • frape
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 08, 2009, 01:23:34 πμ »
ευτυχως οντως κερδισαμε, ;)διοτι το να κρινουμε καποιες φωτο και να πουμε καποιο καλο ξενοδοχειο ειναι το ευκολο του πραγματος,το να καταλαβουμε τι θελει να πει ο αλλος ομως.....ειναι καπως δυσκολο ειδικα οταν δεν ρωταμε τι εννοει και αναλωνομαστε σε χαρακτηρισμους...οταν καποιος σου δινει την βασιλισσα απλοχερα προσεξτε διοτι αν την "φατε" ισως στην επομενη κινηση να ειστε ματ..αραγε μηπως η βασιλισσα ειναι ο Αλεξανδρος και το ματ ειναι αλλου?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 08, 2009, 01:39:33 πμ »
Είμαστε εκτός θέματος, συμφωνώ.
Ελπίζω τουλάχιστον ότι κερδίσαμε κάτι από τη συζήτηση. Εμένα μου μένει η ιστορία μιας γυναίκας σκλάβας που ψάχνει το δρόμο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η βασική λέξη είναι ότι ψάχνει, αυτό είναι το σπουδαιότερο.

Oι γυναίκες σκλάβες λοιπόν είναι πολλές στην Ταϊλάνδη.Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 2.000.000.Το σίγουρο είναι οτί πολύ περισσότερες κυνηγάνε τ'όνειρο.
Τ'όνειρο αυτό είναι ο γάμος με έναν ξένο.Ο ξένος σύζηγος σημαίνει κοινωνική καταξίωση,λεφτά και αποκατάσταση της οικογένειας τους.

Το σημαντικό όμως είναι, και εκεί θα θελα να εστιάσω ,το πόσο δύσκολο είναι για αυτές τις γυναίκες να σπάσουν τα δεσμά της σκλαβιάς τους.Δεν ορίζω την σκλαβιά ως την πορνεία,αλλά την ορίζω ως την ομηρία που δέχονται απο το κοινωνικό κατεστημένο και την ίδια τους την οικογένεια.

Η Λον σε κάποια φάση της ζωής της είχε πάει στην Ελβετία και έστελνε πολλά χρήματα στην οικογένεια της.δυστυχώς όμως πριν φύγει είχε πάρει την μικρή της αδερφή στην Πατάγια,να μένει μαζί της και να σπουδάζει.Φεύγοντας την άφησε εκεί μόνη της να ολοκληρώσει τις σπουδές της.
Μετά από 6 μήνες μαθαίνει οτι συνελήφθη και  μπήκε φυλακή για χρήση μεταμφεταμίνης.Η μάνα της τότε ζήτησε 200.000 μπατ για το δικαστήριο,ώστε να μπορέσει να ελευθερωθεί η αδερφή της.Η Λον τα έστειλε αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη,

Γυρίζοντας μετά από κάποιους μήνες στην Ταϊλάνδη,διαπίστωσε οτι η μικρή της αδελφή ήταν ακόμη στην φυλακή.Τα λεφτά δεν τα έδωσε ποτέ η μάνα της στην αδελφή της......

Το τραγικό είναι οτι ακόμη και σήμερα στον επίλογο του βιβλίου και παρ'όλο που παραδέχεται και ονοματίζει την μάνα της ως τον δυνάστη της,η Λον συνεχίζει και της στέλνει λεφτά.....

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 08, 2009, 08:44:36 πμ »
Μεσα απο το θεμα αναδειχτηκαν προσωπικοτητες που κατι εχουν να πουν και αυτο μου εδωσε κουραγιο, να συνεχισω να αναζητω την ολιγολεπτη "οαση" μου στο φορουμ.

Δεν σας κρυβω , οτι ημουν ετοιμος να τα παρατησω και να μην εμφανιστω ξανα, διοτι εγω αγαπω την Ταιλανδη και το λαο της περα απο Παταγιες, ψευτογκομενηλικια και μπλε χαπια. Αγαπω εναν λαο που απλοχερα με τιμα , με σεβεται και αναγνωριζει την αξια μου ως ανθρωπος , μοιραζεται μαζι μου το χαμογελο του και το σπιτι του. Ενας λαος που εχει κοινωνικη αγωγη , κατι που λειπει απο τον κατακαημενο Νεοελληνα.

Συχαθηκα τον ιδιο τον λαο μου και εγινα σχεδον μισελληνας , οταν ειδα στην Ταιλανδη Νεοελληνες γεματους κομπλεξ και απωθημενα , να ξεσπουν , να χλευαζουν και να γελοιοποιουν αυτο τον υπεροχο λαο , ειδα στα ματια αυτων των υπανθρωπων ολα τα απωθημενα της ζωης τους .  Ανθρωπους "χαλασμενους" των 600 ευρω ,ανθρωπακια που πανε στη δουλεια τους καθε πρωι σκυφτοι απο φοβο , αλλα βρηκαν την Ταιλανδη το ιδανικο πεδιο να ξεσπασουν και να το παιξουν "λεφταδες". Ειδα ανθρωπους "πεινασμενους" να καταπιεσουν , να βρισουν και να ξεσπασουν εναντιον αυτων των γυναικων και να εφαρμοσουν αυτη την εμετικη λογικη του τυπου "εγω σε πληρωνω αρα..." , ολος αυτος το γελοιος οχλος , μου ειναι αδιαφορος και δεν θελω να εχω καμμια σχεση μαζι του. Ποτε δεν με πειραξε ενας ησυχος ανθρωπος που πηγε στη Παταγια να ζησει την εμπειρια του , αρκει να ηταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Χαιρομαι που υπαρχουν μελη οπως οι Oytopikos ,  Parathaise, zeng, frape , dimis, orbitech,lostromos , thailander και αλλοι ισως που τους ξεχασα και τους καλω να γραψουν , ακομα και ας εχουν αντιθετη αποψη. Με πολλους απο τους προαναφερομενους σιγουρα θα βρεθουμε και θα μοιραστουμε την αγαπη για την Ταιλανδη μας , ετσι οπως την καταλαβαινουμε.
Ευχαριστω που με διαβασατε

Αποσυνδεδεμένος ant

• *
  • Browser:
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 08, 2009, 10:49:00 πμ »
εχουν δει πολλα τα ματια μας σ αυτη την χωρα καλα κ κακα. εγω κραταω καλους φιλους τουρκους ελληνες που γνωρισα εκει. φιλες ταιλανδες με ιδιους προβληματισμους τους ανθρωπους τ ται εμπαση στην αθηνα τη γυναικα μου τις φιλες τις και τους αντρες τους εδω μια μικρη αλλα ζωντανη κοινοτητα.το thai gr . τους ευχαριστω ολους

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 08, 2009, 11:40:53 πμ »
το μεγαλυτερο προβλημα, για οσους γνωρισαν εστω και λιγο, τη ψυχοσυνθεση αυτων των κοριτσιων, ειναι η αδυναμια να "επιστρεψουν" στην ελληνικη πραγματικοτητα, με τις ελληνιδες, και τις ψυχοβγαλτικες συμπεριφορες τους!
μπράβο πές τα με τις ηλίθιες που νομίζουν ότι είναι κάποιες. και αν τις αφήσεις τρελαίνονται. μακριά από εμάς.

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 08, 2009, 13:59:57 μμ »
teosep .... τα σεβη μου. αν και λογικα καθημενος εγραψες το μηνυμα , μιλησες ορθως.

Doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 08, 2009, 17:10:54 μμ »
Φίλε teosep. Διάβασα αυτά που έγραψες και σου δηλώνω ότι τα διάβασα με μεγάλη προσοχή. Δεν θα σου έγραφα για ένα μόνο  λόγο που έγραψες ότι σιχαθηκες τον ίδιο τον λαό σου. Αυτός ο λαός που εσύ σιχαθηκες εμείς που αγαπάμε λέμε με υπερηφάνεια ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ όταν βρισκόμαστε και ζούμε στο εξωτερικό. Έκανα 30 χρόνια ΑΜΕΡΙΚΗ και γνωρίζω πολύ καλά να λες ότι είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Μπορεί να είδες κάποιους που δεν σου άρεσε ο τρόπος τους σε καταλαβαίνω αν ρωτήσεις και εσύ αυτούς δεν τους αρέσει ο δικό σου τρόπος ποίος έχει δίκιο μου λες. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα έλεγα εγώ. Λες ότι αγαπάς την ταιλανδι μπράβο σου αλλά και εγώ την αγαπώ αυτό τη σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπω τα στραβά της. Λες ότι αγαπάς ένα λαό που απλοχηρα σε τιμά σε σέβεται σου αναγνωρίζει την αξία σου σαν άνθρωπος μοιράζετε το χαμόγελο του σπιτιού του κάτι που λείπει απο τον κατακαημένο νεοέλληνα. Σου απαντώ. Απλοχηρα σε τιμά σε σέβεται σου αναγνωρίζει την άξια σου σαν άνθρωπος μοιράζετε το χαμόγελο του σπιτιού του με πιο αντάλλαγμα γίνονται όλα αυτά δεν μας γράφεις ενώ αν πας εδώ στα χωριά η στην ΚΡΗΤΗ θα σε τιμή σουν χωρείς αντάλλαγμα φίλε μου. Και για όσο το κατακαημένο νεοέλληνα δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κανείς  τον οίκτος  σου. Και όσο για το "εγώ σε πληρώνω αρά..." εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ μην ξεχνάς ότι λέμε εγώ με τα λεφτά μου .... και την κυρα μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2009, 00:09:24 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος ant

• *
  • Browser:
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 08, 2009, 17:48:27 μμ »
πρωτα με τα λεφτα μας δε.....κανενα.οσο για τους ελληνες του εξωτερικου δεν ειναι και οι καλυτεροι εχουμε πολλα παραδειγματα εκμεταλλευσης απο τα πατριωτακια  μας.οσο για τον περηφανο ελληνα ας ειναι καλα οι προγονοι μας.  καλοι κ κακοι υπαρχουν παντου κ εδω κ στη ταιλανδη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2009, 17:51:44 μμ από Jello Biafra »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 08, 2009, 18:01:29 μμ »
Φίλε teosep. Διάβασα αυτά που έγραψες και σου δηλώνω ότι τα διάβασα με μεγάλη προσοχή. Δεν θα σου έγραφα για ένα μόνο  λόγο που έγραψες ότι σιχαθηκες τον ίδιο τον λαό σου. Αυτός ο λαός που εσύ σιχαθηκες εμείς που αγαπάμε λέμε με υπερηφάνεια ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ όταν βρισκόμαστε και ζούμε στο εξωτερικό. Έκανα 30 χρόνια ΑΜΕΡΙΚΗ και γνωρίζω πολύ καλά να λες ότι είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ . Μπορεί να είδες κάποιους που δεν σου άρεσε ο τρόπος τους σε καταλαβαίνω αν ρωτήσεις και εσύ αυτούς δεν τους αρέσει ο δικό σου τρόπος ποίος έχει δίκιο μου λες. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα έλεγα εγώ. Λες ότι αγαπάς την ταιλανδι μπράβο σου αλλά και εγώ την αγαπώ αυτό τη σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπω τα στραβά της. Λες ότι αγαπάς ένα λαό που απλοχηρα σε τιμά σε σέβεται σου αναγνωρίζει την αξία σου σαν άνθρωπος μοιράζετε το χαμόγελο του σπιτιού του κάτι που λείπει απο τον κατακαημένο νεοέλληνα. Σου απαντώ. Απλοχηρα σε τιμά σε σέβεται σου αναγνωρίζει την άξια σου σαν άνθρωπος μοιράζετε το χαμόγελο του σπιτιού του με πιο αντάλλαγμα γίνονται όλα αυτά δεν μας γράφεις ενώ αν πας εδώ στα χωριά η στην ΚΡΗΤΗ θα σε τιμή σουν χωρείς αντάλλαγμα φίλε μου. Και για όσο το κατακαημένο νεοέλληνα δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κανείς  τον οίκτος  σου. Και όσο για το "εγώ σε πληρώνω αρά..." εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ μην ξεχνάς ότι λέμε εγώ με τα λεφτά μου .... και την κυρα μου.

Με διαβασες , αλλα δεν με καταλαβες ! Δεν περιμενα και τιποτα αλλο να σου πω την αληθεια . .Συχαθηκα το ειδος του συγκεκριμενου Νεοελληνα αν καταλαβες! Εχω κανει πολλα χρονια στη Γερμανια και οπου ακουω πολυ πατριωτισμο τρεχω να κρυφτω,διοτι ξερω τι σημαινει αυτο .
Τωρα αν θιχτηκες απο αυτα που εγραψα , μαλλον θα καταλαβες κατι που σε αφορα. Την Ταιλανδη που εχω γνωρισει εγω , δεν την εχεις δει ουτε στα ονειρα σου,διοτι δεν πηγα με προσον μου τα φραγκα μου.  Και ειλικρινα δεν εχω τιποτα να μοιρασω μαζι σου , μου εισαι αδιαφορος και ολοι οι τυποι του στυλ σου . Nothing personal budy !
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2009, 00:10:39 πμ από Oytopikos »