Αποστολέας Θέμα: Αγοράστε Σπίτι η γη στην Ταϊλάνδη  (Αναγνώστηκε 57872 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Pascal

• Επισκέπτης
Απ: Αγοράστε Σπίτι η γη στην Ταϊλάνδη
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 25, 2009, 23:45:09 μμ »
Το μοναδικό που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι το σάιτ....θα ρωτήσω το απόγευμα για λεπτομέριες & θα σας απαντήσω....προς το παρόν 04:00 η ώρα.....καλημέρα σας πάω για ύπνο!!!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
    • Thailand
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 26, 2009, 00:32:37 πμ »
Το μοναδικό που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι το σάιτ....θα ρωτήσω το απόγευμα για λεπτομέριες & θα σας απαντήσω....προς το παρόν 04:00 η ώρα.....καλημέρα σας πάω για ύπνο!!!

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά ;)

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 3.5.1 Firefox 3.5.1
    • Thailand
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 26, 2009, 16:10:14 μμ »
Είναι λίγο-πολύ γνωστό το πρόβλημα με την αγορά γής στην Ταϋλάνδη (51% πρέπει να κατέχει Ταϋλανδός υπήκοος - συνήθως δεν σου δίνουν πάνω από 30-40% - μετά την υπογραφή των συμβολαίων νέο συμφωνητικό με τον Ταϋλανδό ότι δεν θα ζητήσει ποτέ το σπίτι για ιδιοκατοίκηση....και πάει λέγοντας). Η λύση βρέθηκε κυρίες και κύριοι και πάνω απ' όλα είναι ΝΟΜΙΜΗ (επαναλαμβάνω ΝΟΜΙΜΗ) αλλά...........κοστίζει "κάτι παραπάνω"!!! Σήμερα ενημερώθηκα στην Pattaya για την "Thailand Elite" Membership Card. Το κόστος της ανέρχεται μεταξύ 1.000.000 και 2.000.000 baht εξαρτόμενο από το status του προτεινόμενου μέλους. Τα δύο τεράστια πλεονεκτήματά της είναι: 1) Πενταετής VISA & 2)Δικαίωμα 100% στην αγορά γής!!! (Άλλα προνόμια: Δωρεάν Νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν μεταφορές με λιμουζίνα από & πρός αεροδρόμια, προτεραιότητα σε κρατήσεις ξενοδοχείων-εστιατορίων,κ.α.). Περισσότερες πληροφορίες στο Thailandelite.com

Nα λοιπόν που ήρθε το σημερινό δημοσίευμα για να μας λύσει άλλη μια απορία.

Η elite card (μεγαλόπνοο σχέδιο του Ταξίν) φαίνεται να καταρέει...

http://www.bangkokpost.com/news/investigation/20978/thaksin-dream-of-luring-the-elite-lies-in-tatters

Αποσυνδεδεμένος iasonkla

• *
  • Lerngnoktha--Yasothon
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 26, 2009, 16:27:00 μμ »
Αν καποιος ξερει απο ποσο χρονων και πανω μπορει  καποιος ταυλανδος να αγοραση γη Ο γιος μου ειναι 14 περιπου και εχει και Ταυλανδεζικο διαβατηριο Μπορει?

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 26, 2009, 16:33:15 μμ »
Αν καποιος ξερει απο ποσο χρονων και πανω μπορει  καποιος ταυλανδος να αγοραση γη Ο γιος μου ειναι 14 περιπου και εχει και Ταυλανδεζικο διαβατηριο Μπορει?

Θα πω την γνώμη μου , χωρίς να είναι 100% επιβεβαιωμένη.

Νομίζω οτι το όριο είναι να γίνει 20 χρονών για αγορά.

Από κει και πέρα μπορεί να γίνει μεταβίβαση με συνιδιοκτησία των γονέων. (κάτι σαν την δική μας επικαρπία).

Θα το ψάξω παραπάνω, αν έχω κάτι νεότερο θα ενημερώσω.

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Linux (Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron) Linux (Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron)
  • Browser:
  • Firefox 3.0.12 Firefox 3.0.12
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 26, 2009, 19:42:38 μμ »
Αντιθετως , γη συμφερει για αγορα και μαλιστα στην επαρχια.
Δηλαδή Τεοσέπ, συμβουλευεις αυτούς που μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ να πάνε να αγοράσουν οικόπεδο σε επαρχία στην Ταυλάνδη; Το λες αυτό σοβαρά ή θες να μας δείξεις σε όλους ότι εσύ προσωπικά μπορείς να το κάνεις για κάποιους λόγους; εγώ πάνω ήμουν , τώρα γύρισα και μίλησα με άτομα που μένουν 10 χρόνια μόνιμα απάνω και κάποιοι έχουν αγοράσει και σπίτι και έχουν κάνει εταιρία. Μου είπαν όλοι ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να αγοράσει κανείς σπίτι. Δηλαδή αν μένεις μόνιμα εκεί, και αγόρασες κάπου στο κέντρο, τότε εντάξει μείνε εκεί χωρίς σοβαρό κέρδος από αυτή την επένδυση. Αλλιώς:
1) Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που αγοράζει επιχείρηση στην Ταυλάνδη ή σπίτι, στο όνομα της γυναίκας του χάνουν τα λεφτά τους ( δεν μιλάω για άτομα που γράφουν εδώ, το λέω για άτομα που προετοιμάζονται να μετακομίσουν εκεί μόνιμα για κάποιους λόγους)
2)Οι νόμοι είναι ρευστοί, τα πράγματα είναι ρευστά ( μια ακόμα γρίπη να πιάσει τα ακίνητα θα μείνουν στάσιμα για πολλά χρόνια ακόμα)
3)ένα διαμέρισμα καινούριο στο κέντρο (μιλάω για παττάγια , αλλά μην μου πείτε ότι μόνο εκεί έχω πάει δεν είναι επίχειρημα αυτό) κάνει 45-50 χιλιάρικα μαζί με τα δικηγορικά. χωρίς να υπολογίζουμε έξοδα συντήρησης και διαχείρησης ( σεκιούριτι, καθαρίστριες κλπ). με αυτά τα λεφτά μπορείς να πας 50 φορές στην Παττάγια και να μείνεις 20 μέρες σε ξενοδοχείο των 50 ευρώ . Αυτοί που έχουν πάει εκεί φαντάζονται τη χλιδή του ξενοδοχείου που μπορούν να βρουν με αυτά τα λεφτά. αυτό σημαίνει ότι με 5 επισκέψεις το χρόνο !!!! δηλαδή 100 μέρες να περνάς κάθε χρόνο στην παττάγια , θα μπορείς να πηγαίνεις εκεί για 10 χρόνια συνεχόμενα!!!!!! και να σε καθαρίζουν κάθε μέρα και πρωινά και ούτε άγχος ούτε τίποτα.
4)Η πλειοψηφία που θέλει να αγοράσει ακίνητο στην Ταυλάνδη δεν ξέρει να ψάξει και πέφτουν θύματα των μεσιτών.

Το λογικό συμπέρασμα είναι:
αν θες να κάνεις μια επένδυση στη γη, κάνε στην ελλάδα και όχι στην Ταυλάνδη :D :D ;) ;) ;) ;)

kachakohchang

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 26, 2009, 20:05:22 μμ »
Ο teosep εκφραζει προσωπικη αποψη η οποια οπως και η δικη σου ειναι σεβαστη.

Ασχετα αν η αναγωγη και οι συγκρισεις στα νουμερα που κανεις ειναι σωστη (5 πανω, 5 κατω, το ιδιο ειναι..)

θα συμφωνησω μαζι σου οτι τετοιου ειδους επενδυσεις δεν χρειαζονται, ειδικα σε μια χωρα που ολα αλλαζουν ευκολα και οι κανονες ειναι ρευστοι.

Μην ξεχνας παντως τη διαστροφικη σχεση που εχει ο Ελληνας γενικα με την "Ιδιοκτησια" ειτε σε αψυχα ειτε σε εμψυχα..

• @
  • *
  • Linux (Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron) Linux (Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron)
  • Browser:
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 26, 2009, 20:22:11 μμ »
Ο teosep εκφραζει προσωπικη αποψη η οποια οπως και η δικη σου ειναι σεβαστη.

Ασχετα αν η αναγωγη και οι συγκρισεις στα νουμερα που κανεις ειναι σωστη (5 πανω, 5 κατω, το ιδιο ειναι..)

θα συμφωνησω μαζι σου οτι τετοιου ειδους επενδυσεις δεν χρειαζονται, ειδικα σε μια χωρα που ολα αλλαζουν ευκολα και οι κανονες ειναι ρευστοι.

Μην ξεχνας παντως τη διαστροφικη σχεση που εχει ο Ελληνας γενικα με την "Ιδιοκτησια" ειτε σε αψυχα ειτε σε εμψυχα..
δεν είναι του έλληνα βασικό γνώρισμα αλλά όλου του δυτικού πολιτισμού το οποίο δεν είναι και ηθικό παράπτωμα , όσο σύμπτωμα της εποχής του γρήγορου κέρδους και της αχαλίνωτης παραγωγής και κατανάλωσης. Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα ούτε εδώ αλλά και ούτε και πουθενά θα έλεγα.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 26, 2009, 22:56:44 μμ »
@erasmohemin

Συγγνωμη , αλλα δεν καταλαβα το ολο στυλακι ! Δεν συμβουλευω(αληθεια που φαινεται αυτο;) κανεναν ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ και ουτε εχω ορεξη να κανω κατι τετοιο , γιατι δεν με ενδιαφερει ! Και ουτε ξυπναω και κοιμαμαι για να κανω φιγουρα σε αγνωστα προσωπα , απλα μεταφερω την εμπειρια μου με πολλη προσοχη (αγορασα γη και τωρα αν πουληθει θα εχω κερδος ενα 30% επιπλεον)

Επιπλεον δεν μπορω να καταλαβω την λογικη οτι ολα μετριουνται σε "μοναδα Παταγιας " (αν με πιανεις) , διοτι εχω πει την αποψη μου για ολο αυτο το πανηγυρι . Τωρα αν εσυ μετρας το ολο σκηνικο με το ποσες νυχτες θα μεινεις εκει , ειναι και αυτο ενας νεος παγκοσμιος τροπος μετρησης της επενδυσης !!!!

Και κατι τελευταιο φιλε μου, τι ειδους γυναικες ειναι αυτες που εχουν παντρευτει διαφορα "καψουρια" και τους τρωνε τα φραγκα και το οικοπεδο ; Για αναρωτησου λιγο , γιατι βλεπω οτι και δω μοναδικο σημειο αναφορας ειναι τα Παταγιανα προιοντα , αρα ......τι να πει κανεις για την αφελεια του καθενος.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 26, 2009, 23:08:02 μμ από teosep »

Αποσυνδεδεμένος manolis

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 27, 2009, 00:16:45 πμ »
δεν νομίζω να μπορεί ξένος να αγοράσει γη 100% στο όνομα του .άρα  θα πρέπει να την αγοράσει με συνεταίρους Ταϊλανδούς με κάποια
Εταιρία η στο όνομα της γυναικάς του,
Για μένα όλα αυτά είναι πολύ ριψοκίνδυνα  για επένδυση
Προτιμότερο να παίξεις τα χρήματα σου στο χρηματιστήριο Αθηνών
Λιγότερο ρίσκο έχεις εκεί.
Και μην ξεχνάμε το διεφθαρμένο κράτος που αλλάζει κανόνες και νομούς οπότε θέλει
Που αν θέλουν μπορούν να σε απελασουν από την χωρά τους δια πάντως
Σφραγίζοντας σου το διαβατήριο σου για παράβαση που  θέλουν να σου φορτώσουν
Για να μην μιλήσουμε για της μυστήριες αυτοκτονίες που γίνονται με μοναδικούς κληρονόμους τους συζυγούς  τους
Ταπεινή  μου γνώμη επενδύσεις  στην Ελλάδαρα μας  που μας ταΐζει χρονιά τώρα  και διακοπές  στην μεγάλη μας καψουρα
Και πιστέψτε  με δεν έχω παταγιανη εμπειρία  μονό

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 27, 2009, 10:46:06 πμ »
συμφωνώ με το μανώλη 100 %. και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις και άλλες ιστορίες . Και σε όλες τις περιπτώσεις αυτές οι επενδυτές φεύγουν νύχτα απο Ταυλάνδη .Αλλά το βασικό είναι ότι δεν είναι μια και δυο ιστορίες . είναι αμέτρητες.

Τώρα τεοσέπ αν με προκαλείς να μιλήσουμε για ταυλανδές που έχουν παντρευτεί Έλληνες ή γενικότερα Ευρωπαίους ( εκατοντάδες χιλιάδες είναι αυτοί δεν είσαι μόνο εσύ ) μπορώ να επεκταθώ σε ένα νέο θεματάκι , το οποίο δεν θα είναι εκδικητικό αλλά διαφωτιστικό για όλους όσους έχουν έστω και λίγο μυαλό. Για τις άλλες  περιπτώσεις που μίλησε ο μανώλης που είναι και  πάρα πολλοί, αυτοί δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα.
Και επειδή ξέρω ότι το μυαλό όλων αυτών που δεν θέλουν να δουνε την πραγματικότητα θα πούνε" αυτός είναι ρατσιστής" το δηλώνω εξ αρχής ότι αν δεν θέλετε να γίνει αυτή η κουβέντα ας μη γίνει. αν θέλετε να γίνει ας γίνει ψηφοφορία ή απλά ας γίνει .

Αποσυνδεδεμένος antaios

• Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:04:34 πμ »
σε ολες τις χωρες λιγο πολυ το ιδιο γινετε.αλλοτε λιγο και αλλοτε πολυ.σημασια εχει να μπορεις να καταλαβεις το τι γινετε και το εαν σε παιρνει
Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:18:40 πμ »
Επειδη μιλας για αμετρητες υποθεσεις , εχεις καποια στοιχεια που μπορεις να παραθεσεις η μιλας στο στυλ "μου ειπε καποιος κατι ", γιατι αυτο δεν ειναι αρκετο , παραθεσε ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οχι υποκειμενισμους τυπου καφετεριας και προποτζιδικου. Εξαλλου στη ζωη μου ποτε δεν πιστεψα οποιονδηποτε ισχυριζεται κατι , αν δεν εχω πρωτα τσεκαρει την σοβαροτητα του και την ποιοτητα της σκεψης του, οποτε επετρεψε μου να ειμαι επιφυλακτικος σε αυτα που λες (χωρις παρεξηγηση).

Ο γαμος με μια Ταιλανδη δεν υποκειτε σε στερεοτυπα και νομους , απλα εχει να κανει με το περιφημο "ποιος παντρευεται ποια ", τοσο απλα . Δεν νομιζω , οτι εχεις να μου μαθεις κατι καινουργιο αγαπητε erasmoshemin , εχω ασχοληθει αρκετα με αυτο το ζητημα και οι αποψεις μου ειναι ξεκαθαρες.....Τις εχω γραψει εδω στο φορουμ , πηγαινε στο θεμα "Μy name is Lon...you like me ?" εκει θα βρεις τις απντησεις σου.....Ευχαριστω

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 27, 2009, 16:15:21 μμ »
συμφωνώ με το μανώλη 100 %. και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις και άλλες ιστορίες . Και σε όλες τις περιπτώσεις αυτές οι επενδυτές φεύγουν νύχτα απο Ταυλάνδη .Αλλά το βασικό είναι ότι δεν είναι μια και δυο ιστορίες . είναι αμέτρητες.

Τώρα τεοσέπ αν με προκαλείς να μιλήσουμε για ταυλανδές που έχουν παντρευτεί Έλληνες ή γενικότερα Ευρωπαίους ( εκατοντάδες χιλιάδες είναι αυτοί δεν είσαι μόνο εσύ ) μπορώ να επεκταθώ σε ένα νέο θεματάκι , το οποίο δεν θα είναι εκδικητικό αλλά διαφωτιστικό για όλους όσους έχουν έστω και λίγο μυαλό. Για τις άλλες  περιπτώσεις που μίλησε ο μανώλης που είναι και  πάρα πολλοί, αυτοί δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα.
Και επειδή ξέρω ότι το μυαλό όλων αυτών που δεν θέλουν να δουνε την πραγματικότητα θα πούνε" αυτός είναι ρατσιστής" το δηλώνω εξ αρχής ότι αν δεν θέλετε να γίνει αυτή η κουβέντα ας μη γίνει. αν θέλετε να γίνει ας γίνει ψηφοφορία ή απλά ας γίνει .

Να κάνω μια διευκρίνηση εδώ.

Ο Τeosep δεν έχει ούτε μεσιτικό γραφείο ούτε προσπαθεί να πουλήσει κανένα οικόπεδο.

¨Αρα τα όσα ανέφερες οτι παρακινεί τον κόσμο να πάει να αγοράσει γη στην Ταϊλάνδη , δεν νομίζω οτι στέκει.

Έγραψε απλά μια αλήθεια , οτι συμφέρει καλύτερα η αγορά γης στην επαρχία της Ταϊλάνδης.

Ο λόγος απλός καθώς υπάρχουν τρομερές ευκαιρίες (χαμηλές τιμές).

[off-topic]

Προχωράω στο θεματάκι με τις Ταϊλανδέζες.

Εχω διαβάσει όλα σου τα μηνύματα στο φόρουμ μέχρι σήμερα.

1.Υπάρχουν αρκετά τόπικ στο φόρουμ όπου έχεις εκφράσει άποψη για τις γυναίκες της Ταϊλάνδης και φυσικά δεν χρειάζεται καμια ψηφοφορία για να το ξανακάνεις.

2.Θυμαμαι χαρακτηριστικά οτι έχεις γράψει για τις Ελληνίδες οτι είναι πολύ πιο όμορφες αλλά οι Ταιλανδέζες έχουν καλύτερο χαρακτήρα.

3.Έχεις υμνήσει την Πατάγια αλλά έχεις πει οτι δεν προκειται να ξαναπάς και ποτέ.

Ξέρεις το φόρουμ αυτό είναι ένας τόπος όπου μέσα από τις αντιπαραθέσεις βγαίνει καμια φορά καλό αποτέλεσμα.

Απλά είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί , να μην παρεξηγούμε τον γραπτό λόγο και να μην στερούμαστε επιχειρημάτων.
[/off-topic]

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 16:17:17 μμ από Oytopikos »

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 27, 2009, 16:50:48 μμ »
Αντιθετως , γη συμφερει για αγορα και μαλιστα στην επαρχια.

αυτό το θεωρείς ότι δεν είναι παρακίνηση ουτοπικέ;
είναι ευκαιρία να πάει να αγοράσει κάποιος φτηνά σε μια χώρα με ρευστούς νόμους για τους φαράνγκ , που θα πρέπει να έχουν φτιάξει εταιρία στην ταυλάνδη και να συμπληρώνουν φορολογική δήλωση για να μπορέσουν να κατέχουν ένα κομμάτι γης στην επαρχία της Ταυλάνδης; αυτό είναι αλήθεια ότι είναι ευκαιρία ;;;; εμένα μου φαίνεται ότι δεν είναι ευκαιρία παρά ευκαιρία να χάσεις τα χρήματά σου

και εμπάσην περιπτώση το ευρώ δεν είναι 48,31 μπατ. πάνω από 48 δεν το βρήκα πουθενά στην παττάγια.

όσον αφορά τις γυναίκες είναι γεγονός ότι ευρωπαίες έχουν πρόβλημα χαρακτήρος όσον αφορά τη σχέση τους. δεν φέρνονται σωστά και συχνά είναι σκληρές και προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους. Οι ταυλανδές έχουν πολύ καλό χαρακτήρα. αλλά κοιτάν συνήθως ένα πράγμα στον άντρα. ουτοπικέ μπορείς να το μαντέψεις ποιο είναι αυτό;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2009, 17:02:17 μμ από erasmoshemin »