0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι λίγο-πολύ γνωστό το πρόβλημα με την αγορά γής στην Ταϋλάνδη (51% πρέπει να κατέχει Ταϋλανδός υπήκοος - συνήθως δεν σου δίνουν πάνω από 30-40% - μετά την υπογραφή των συμβολαίων νέο συμφωνητικό με τον Ταϋλανδό ότι δεν θα ζητήσει ποτέ το σπίτι για ιδιοκατοίκηση....και πάει λέγοντας). Η λύση βρέθηκε κυρίες και κύριοι και πάνω απ' όλα είναι ΝΟΜΙΜΗ (επαναλαμβάνω ΝΟΜΙΜΗ) αλλά...........κοστίζει "κάτι παραπάνω"!!! Σήμερα ενημερώθηκα στην Pattaya για την "Thailand Elite" Membership Card. Το κόστος της ανέρχεται μεταξύ 1.000.000 και 2.000.000 baht εξαρτόμενο από το status του προτεινόμενου μέλους. Τα δύο τεράστια πλεονεκτήματά της είναι: 1) Πενταετής VISA & 2)Δικαίωμα 100% στην αγορά γής!!! (Άλλα προνόμια: Δωρεάν Νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν μεταφορές με λιμουζίνα από & πρός αεροδρόμια, προτεραιότητα σε κρατήσεις ξενοδοχείων-εστιατορίων,κ.α.). Περισσότερες πληροφορίες στο Thailandelite.com
Όλα είναι σχετικά...Με τους υπάρχοντες νόμους δεν νομίζω ότι θα βγάλετε άκρη στην αγορά γης.Στα τουριστκά μέρη οι τιμές είναι πλέον πολύ ακριβές και με αμφίβολο μέλλον για την απόσβεση του ακινήτου.Στην επαρχεία οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές αλλά και εκεί εάν ο σκοπός είναι η επένδυση, δύσκολα θα σας αποφέρει κέρδος.Σε κάθε περίπτωση η επένδυση στην Ταϊλάνδη θέλει πολύ ψάξιμο και δεν μπορεί να γίνει από το ίντερνετ ή κουβεντιαστά με ντόπιους. Πρέπει να έχετε καλή γνώση της αγοράς και να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω ώτσε να δείτε πως λειτουργεί η κάθε χώρα.
Παράθεση από: Markos στις Ιουνίου 25, 2009, 10:31:05 πμΌλα είναι σχετικά...Με τους υπάρχοντες νόμους δεν νομίζω ότι θα βγάλετε άκρη στην αγορά γης.Στα τουριστκά μέρη οι τιμές είναι πλέον πολύ ακριβές και με αμφίβολο μέλλον για την απόσβεση του ακινήτου.Στην επαρχεία οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές αλλά και εκεί εάν ο σκοπός είναι η επένδυση, δύσκολα θα σας αποφέρει κέρδος.Σε κάθε περίπτωση η επένδυση στην Ταϊλάνδη θέλει πολύ ψάξιμο και δεν μπορεί να γίνει από το ίντερνετ ή κουβεντιαστά με ντόπιους. Πρέπει να έχετε καλή γνώση της αγοράς και να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω ώτσε να δείτε πως λειτουργεί η κάθε χώρα.H αληθεια ειναι , οτι μιλαω εκ του ασφαλους μιας και η συζηγος μου ειναι απο Ταιλανδη συν το γεγονος , οτι εχει πειρα στο real estate.Παντως η δικη μου επενδυση(οικοπεδα) εχει βγει θετικη μεχρι τωρα.
Για την 5ετή Visa έμαθα από τον άνθρωπο που μου το πρότεινε (κάτοχος ο ίδιος εδώ & 7 μήνες)
Δέν ξέρω αν επιτρέπεται να γράφουμε ονόματα "τρίτων" στο forum αλλά αφού το ζητάτε......αναφέρομαι στον Κο NICK IVANINA και την κόρη του SAMANTHA ιδιοκτήτες του INSOMNIA.