Αποστολέας Θέμα: Μονιμοι Έλληνες στην Ταυλάνδη  (Αναγνώστηκε 77536 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: Μονιμοι Έλληνες στην Ταυλάνδη
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 10:45:58 πμ »
Οταν παω εξωτερικο το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να αποφευγω τους Ελληνες ..... Λυπαμαι που το λεω αλλα εχω πολυ ασχημες εμπειριες .

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6 Firefox 3.6
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 11:12:14 πμ »
Οταν παω εξωτερικο το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να αποφευγω τους Ελληνες ..........

Ποσο μεγαλο δικιο εχεις .
Ετσι με εχει διδαξει η εμπειρια μου τοσα χρονια στα καραβια με τοσα λιμανια στο εξωτερικο που παντου βλεπεις πατριωτες ...
Αλλα παρολα τα παθηματα παντα ψαχνω να βρω Ελλαδα ....
Δεν γινετε να "πνιξεις" αυτο το πραγμα .
Αλλα προς θεου υπαρχουν παντου Ελληνες διαμαντια που αξιζει να τους βρεις και να τους γνωρισεις .
Μην βαζουμε λοιπον στον ιδιο κουβα ολους .
Οσον αφορα την Ταιλανδη πλεον η κοινοτητα μας εχει βιωματα και τα ανταλλασει ο ενας με τον αλλον οποτε εχουμε "χαρτογραφησει" τους σκοπελους ......
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
  • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 11:38:10 πμ »
Ευτυχώς η Ταϊλάνδη είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μπορείς να αποφύγεις, αν και εσύ το θες, συναντήσεις με άλλους Έλληνες απο κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του...
Και γω όταν είμαι κάτω αποφεύγω τέτοιου είδους συναντήσεις και αν τυχαία βρεθώ με άλλους Έλληνες μένουμε στα τυπικά... Το ξέρω πως δυσαρεστώ πολλούς αλλά πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι Έλληνες μόνοιμοι κάτοικοι Ταϊλάνδης από όσους γνωρίζουμε και για μένα ορθώς δεν επιθυμούν να εμφανίζονται δημόσια!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 12:11:23 μμ »
Οταν παω εξωτερικο το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να αποφευγω τους Ελληνες ..........

Ποσο μεγαλο δικιο εχεις .
Ετσι με εχει διδαξει η εμπειρια μου τοσα χρονια στα καραβια με τοσα λιμανια στο εξωτερικο που παντου βλεπεις πατριωτες ...
Αλλα παρολα τα παθηματα παντα ψαχνω να βρω Ελλαδα ....
Δεν γινετε να "πνιξεις" αυτο το πραγμα .
Αλλα προς θεου υπαρχουν παντου Ελληνες διαμαντια που αξιζει να τους βρεις και να τους γνωρισεις .
Μην βαζουμε λοιπον στον ιδιο κουβα ολους .
Οσον αφορα την Ταιλανδη πλεον η κοινοτητα μας εχει βιωματα και τα ανταλλασει ο ενας με τον αλλον οποτε εχουμε "χαρτογραφησει" τους σκοπελους ......

Συμφωνώ και ..επαυξάνω ...........Αλλα παρολα τα παθηματα παντα ψαχνω να βρω Ελλαδα ....
Δεν γινετε να "πνιξεις" αυτο το πραγμα .... :)
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Mac OS X 10.6.2 Mac OS X 10.6.2
  • Browser:
  • Safari 4.0.4 Safari 4.0.4
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 14:07:19 μμ »
Παρακολουθω τη συζητηση αυτη και θα ηθελα να πω και εγω τη γνωμη μου παροτι δεν εχω και μεγαλη εμπειρια...δεν εχω ερθει σε επαφη με πολλους Ελληνες.

Διαφωνω σε αυτα που λετε και θα σας πω και το λογο..

εχετε σκεφτει ποτε για ποιο λογο αφηνει ενας Ελληνας τη μαμα πατριδα και μπαινει σε διαδικασια να ανοιξει μια επιχειρηση στην αλλη ακρη του κοσμου? Απο μικρο καφε μεχρι μεγαλο ξενοδοχειο...??
Μπορει να βαρεθηκε στην Ελλαδα και να κανει ενα βημα τοοοσα μα τοοοσα χιλιομετρα μακρυα...μπορει να χρεοκοπησε στην Ελλαδα και να αναζηταει καλυτερη τυχη τοοοοσα μα τοοοοσα χιλιομετρα μακρυα...μπορει να χωρισε στην Ελλαδα και η πρωην του γυναικα να μη θελει να τον πετυχει πουθενα...μπορει...μπορει...μπορει να λατρευει την Ταυλανδη ή την καθε Ταυλανδη ...μπορει να ειναι ερωτευμενος με μια κοπελα εκει και ετσι να σκεφτηκε το ενδεχομενο να δραστηριοποιηθει εκει...
1002 λογοι υπαρχουν....

Αυτοι οι ανθρωποι λοιπον πηραν μια σοβαρη αποφαση..ποιος αφηνει με ευκολια τη χωρα του ?? κανεις νομιζω, οσο τολμηρος και σιγουρος ειναι για τον εαυτο του!
Νεα ηθη, νεος κοσμος, αλλος καιρος, αλλο νομισμα, αλλη ιδεολογια...ολα αλλα..ολα διαφορετικα...και καλα...σε διασκεδαση καλα περναμε...βλεπουμε μια Α εικονα της χωρας αλλα πως ειναι καποιος να μενειε μονιμα εκει? Με τις οποιες δυσκολιες αντιμετωπιζει στα εργασιακα του εννοω..αλλα και σε αλλους τομεις..

Αυτοι οι ανθρωποι πηραν την αποφαση, κανουν ενα νεο ξεκινημα. Και μπραβο τους..
Εγω τους θαυμαζω..αληθεια..
Γιατι ομως θα πρεπει επειδη εχουμε μονο και μονο ενα κοινο σημειο...να λεγομαστε ΕΛΛΗΝΕΣ να γινουμε φιλοι , να μου φερθουν καλα, να με φιλοξενησουν, να με προσεξουν??
Μπορει να μη γουσταρουν Ελληνες , μπορει να μη γουσταρουν τον τυπο μου, μπορει να εχω “ κρυο ¨χιουμορ και με θεωρουν χαζη, ηλιθια, και δε ξερω εγω τι αλλο..
Γιατι πρεπει να κατηγορουμε καποια ατομα επειδη δε μας εκαναν παρεα οσο εμεις καναμε διακοπες και αλλοι δουλευαν?? Γιατι πρεπει οπωσδηποτε να ταιριαζουμε? Επειδη ειμαστε Ελληνες?
Δηλαδη ...αν ημασταν ολοι Ελλαδα θα ημασταν ολοι φιλοι?
Καταλαβαινω απολυτα οταν πας στην αλλη ακρη να θες να βρεις εναν ΕΛΛΗΝΑ, να πεις μια καλημερα, να ακουσεις ελληνικα..και ναι! Συμφωνω αν καποιος εκει δεν φερθηκε σωστα , π.χ σας εκλεψε? Σας πουλησε? Σας εκμεταλλευτηκε? Ναι! Να το πειτε να το ξερουμε...εγινε κατι τετοιο?
Προσωπικα θα ηθελα να μαθω τι εγινε και ξαφνικα αντιπαθουμε τους Ελληνες στην Ταλανδη...

Απ την αλλη ...γιατι καποιος με επιχειρηση θα πρεπει να γινει μελος στο forum? Επειδη ειναι μεσα το ελληνικο στοιχειο? Μπορει να μη θελει παρτιδες για τον Α ή Β λογο...αυτη την επιθυμια γιατι δε μπορουμε να τη σεβαστουμε και γυριζουμε και λεμε πως...του καναμε διαφημιση και αυτος δεν ειπε λεξη?! Γιατι να πει? Οικοιοθελως το αναφερατε, εκτος αν περιμενατε να σας κανει ΘΕΟ επειδη σε ενα φορουμ υποστηριξατε την επιχειρηση και τη δουλεια του...
Τη μια αναφερουμε κατι και αν ο ιδιοκτητης δεν μας ευχαριστησει τοτε ...διαγραφουμε το ποσταρισμα?? Περιμενατε χρηματα απο αυτον? Δεν καταλαβαινω...Θα επρεπε λοιπον και ολα τα ξενοδοχεια που εμμεσως προωθουμε στο τοπικ Καταλυμματα που μας αρεσαν να μας δινουν ποσοστα...Ετσι σκεφτομαστε??
Λυπαμαι ..

Εχετε προβλημα με τους Ελληνες στην Ταυλανδη??
Τοτε μην τους αναζητατε και αφηστε τους να κανουν τη δουλεια τους..και εσεις τις ξεγνοιαστες διακοπες σας...

Τελος δε μπορει να κανουμε λιστα με τους Ελληνες επιχειρηματιες στην Ταυλανδη και αφου ερθουμε σε επαφη μαζι τους να τους διαγραφουμε ...
Στην τελικη ας μαθουμε ολοι τι εγινε...ειναι κατι προσωπικο stelkon ή το ατομο στο Κο Πανγκαν φερθηκε ασχημα?
Αφου μιλαμε ανοιχτα να ξερουμε τι γινεται...να εχει και ο καθενας την κριση του και να μιλαμε με ονοματα.

Οπως για παραδειγμα γινονται συζητησεις για τον Χρηστο και τους συνεργατες του στο Σαμουι, που ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ μενουν υπερ-ευχαριστημενοι..θα επιστρεψω με τη γνωμη μου στο αναλογο τοπικ.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 14:24:01 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ladybird:) Όπως είδες παραπάνω έγραψα αυτό που ανέλυσες, σε 1-2 σειρές, γιατί και εγώ έχω την ίδια άποψη...

Ετοιμάσου να δεχτούμε τα πυρά των διαφωνούντων τώρα!!!! :D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 14:29:38 μμ από bestathens1972 »
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 14:44:03 μμ »
σωστα τα λεει η lady γιατι μια αποψη να τυχει πυρα αλλων.ο καθενας εχει την αποψη του εδω.απο την δικια του μερια τα βλεπει σωστα και μπορει να εχει επιχειρηματα γιατι ομως θα πρεπει καποιοι να θελουν να μπουν στο φορουμ η να μας ευχαριστησουν επειδη αναφεραμε την επειχηρηση τους.κανουμε κατι επειδη το θελουμε χωρις να περιμενουμε τιποτα.αναφεραμε επειχηρησεις απλα και μονο για ολους αυτους που κατεβαινοντας κατω θελουν να βρουν εναν ελληνα,να τον βοηθησουν ισως πιστευωντας οτι ειμαι ελληνας γιατι να μην παω σε αυτον να παρει εκεινος τα χρηματα,γιατι θελει να ακουσει μια καλημερα.δεν περιμενουμε το ιδιο απο αυτον.αν κατι δεν μας αρεσε οπως να κανει κατι κακο απλα αναφερετε το να μην την πατησουν και οι αλλοι.καποια μελη του φορουμ εχουν ασχημες εμπειριες και καποιοι καλες.για αυτο υπαρχει το φορουμ να λεμε τις δικες μας εντυπωσεις και ο καθενας να βγαζει τα συμπερασματα του.

Αποσυνδεδεμένος Bkkdreamer

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 15:39:46 μμ »
Το post της lady θεωρω οτι ειναι μια καλη ευκαιρια να μπουμε επιτελους σε μια συζητηση που καποτε επρεπε να ανοιξει
καλως η κακως.
Για να μην σας κουραζω θα καταθεσω την δικη μου αποψη εκμεταλευομενος τα γραφομενα της lady και στο τελος σε 2 γραμμες θα κλεισω με εναν μικρο επιλογο.

1) Εχετε σκεφτει ποτε για ποιο λογο αφηνει ενας Ελληνας τη μαμα πατριδα και μπαινει σε διαδικασια να ανοιξει μια επιχειρηση στην αλλη ακρη του κοσμου? Απο μικρο καφε μεχρι μεγαλο ξενοδοχειο...??

Ναι το εχω σκεφτει και οσα περιγραφεις ειναι οι περισσοτερες λογικες αιτιες. Απλα να προσθεσουμε και την κατηγορια αυτων που η δουλεια τους τους υποχρεωσε να βρισκονται στη χωρα και δεν ηταν κατ αναγκην δικη τους επιλογη.

2) Αυτοι οι ανθρωποι λοιπον πηραν μια σοβαρη αποφαση..ποιος αφηνει με ευκολια τη χωρα του ?? κανεις νομιζω, οσο τολμηρος και σιγουρος ειναι για τον εαυτο του!
Νεα ηθη, νεος κοσμος, αλλος καιρος, αλλο νομισμα, αλλη ιδεολογια...ολα αλλα..ολα διαφορετικα...και καλα...σε διασκεδαση καλα περναμε...βλεπουμε μια Α εικονα της χωρας αλλα πως ειναι καποιος να μενειε μονιμα εκει? Με τις οποιες δυσκολιες αντιμετωπιζει στα εργασιακα του εννοω..αλλα και σε αλλους τομεις..

Συμφωνω απολυτα.

3) Γιατι ομως θα πρεπει επειδη εχουμε μονο και μονο ενα κοινο σημειο...να λεγομαστε ΕΛΛΗΝΕΣ να γινουμε φιλοι , να μου φερθουν καλα, να με φιλοξενησουν, να με προσεξουν??
Μπορει να μη γουσταρουν Ελληνες , μπορει να μη γουσταρουν τον τυπο μου, μπορει να εχω “ κρυο ¨χιουμορ και με θεωρουν χαζη, ηλιθια, και δε ξερω εγω τι αλλο..
Γιατι πρεπει να κατηγορουμε καποια ατομα επειδη δε μας εκαναν παρεα οσο εμεις καναμε διακοπες και αλλοι δουλευαν?? Γιατι πρεπει οπωσδηποτε να ταιριαζουμε? Επειδη ειμαστε Ελληνες?

Αν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι υποχρεωμενοι να με προσεξουν εαν ειναι ιδιωτες εργαζομενοι η επιχειρηματιες που προσφερουν υπηρεσιες η επαγγελαμτικη τους λογικη θα επρεπε να λεει οτι πρεπει να με προσεξουν και να μου φερθουν καλα. Το να γινουμε φιλοι ειναι θεμα του καθενος ξεχωριστα εαν θα το αποκρουσει η οχι αλλα εμενα η λογικη του ο πελατης μου να θελει να γινει φιλος μου με κανει να αισθανομαι ομορφα περαν του εαν θελω να αποκτησω φιλια η οχι.
Τι κανει ξεχωριστο στην αντιμετωπιση των πελατων τον Ελληνα επιχειρηματια στην Ταιλανδη απο τον επιχειρηματια στην Ελλαδα? Τα βιωματα του στην Ελλαδα η οι δυσκολιες που βρηκε στην καινουργια χωρα?
Καμια δικαιολογια δεν εχει. Θα το πω ανοικτα. Εαν σκοπευε να ανοιξει επιχειρηση που να μην ελκυει Ελληνες που να κουβαλουν την Ελληινκη νοοτροποια ας ανοιγε αλλου ιδους επιχειρηση η ας πηγαινε σε αλλη χωρα οπου δεν συχναζουν.
Τωρα οσον αφορα το να μας κανουν παρεα (εκτος εργασιας) η να ταιριαζουμε συμφωνουμε απολυτα.

4) Απ την αλλη ...γιατι καποιος με επιχειρηση θα πρεπει να γινει μελος στο forum? Επειδη ειναι μεσα το ελληνικο στοιχειο? Μπορει να μη θελει παρτιδες για τον Α ή Β λογο...αυτη την επιθυμια γιατι δε μπορουμε να τη σεβαστουμε και γυριζουμε και λεμε πως...του καναμε διαφημιση και αυτος δεν ειπε λεξη?! Γιατι να πει? Οικοιοθελως το αναφερατε, εκτος αν περιμενατε να σας κανει ΘΕΟ επειδη σε ενα φορουμ υποστηριξατε την επιχειρηση και τη δουλεια του...
Τη μια αναφερουμε κατι και αν ο ιδιοκτητης δεν μας ευχαριστησει τοτε ...διαγραφουμε το ποσταρισμα?? Περιμενατε χρηματα απο αυτον? Δεν καταλαβαινω...Θα επρεπε λοιπον και ολα τα ξενοδοχεια που εμμεσως προωθουμε στο τοπικ Καταλυμματα που μας αρεσαν να μας δινουν ποσοστα...Ετσι σκεφτομαστε??
Λυπαμαι ..

Και εδω θα συμφωνησω μαζι σου εκτος απο το γεγονος οτι το θεωρω πολυ λογικο να διαγραφει καποιος το θετικο ποσταρισμα του εαν τελικα του φερθηκαν ασχημα σε μια δευτερη φαση.

5) Τελος δε μπορει να κανουμε λιστα με τους Ελληνες επιχειρηματιες στην Ταυλανδη και αφου ερθουμε σε επαφη μαζι τους να τους διαγραφουμε ...
Στην τελικη ας μαθουμε ολοι τι εγινε...ειναι κατι προσωπικο stelkon ή το ατομο στο Κο Πανγκαν φερθηκε ασχημα?
Αφου μιλαμε ανοιχτα να ξερουμε τι γινεται...να εχει και ο καθενας την κριση του και να μιλαμε με ονοματα.
Οπως για παραδειγμα γινονται συζητησεις για τον Χρηστο και τους συνεργατες του στο Σαμουι, που ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ μενουν υπερ-ευχαριστημενοι..θα επιστρεψω με τη γνωμη μου στο αναλογο τοπικ.

Διαφωνω στο να λεμε ονοματα η να κρινουμε αρνητικα δημοσια Ελληνικες επιχειρησεις.
Αν ξεκινησει κατι τετοιο θα γινει εμφυλιος πολεμος και θα δημιουργηθουν στρατοπεδα και στο φορουμ.
Συμφωνω απολυτα στο να αναφερουμε ονοματα στα θετικα.
Απο την μικρη μου εμπειρια στη χωρα διαπιστωσα οτι οποιος δεν φερθηκε καλα η λιγοτερο καλα εμεινε χωρις πελατες συντομα (και ξενους) συνεπως το στομα στομα στο φιλικο λειτουργει υποχρεωτικα και τιμωρει σε εισαγωγικα τον μη σωστο επαγγελματια.

Με 2 λογια lady συμφωνουμε σχεδον σε ολα.
Διαφωνω μονον στο οτι δεν εχουν υποχρεωσεις δεοντολογικα.
Λυπαμαι αλλα εχω ζησει το οτι το 80% αισθανεται οτι δεν εχει υποχρεωσεις και να το αισθανεται βγαζει ας μου επιτραπει ο ορος τα κομπλεξ του που κουβαλαει απο τα βιωματα του στον πελατη.
Ειναι δεδομενο οτι αυτη η χωρα ελκυει για εργασια πολυ κοσμο που θελει να βρει ενα καραβι να αραξει ομως
οπου γη και Ελληνας οποτε .....

Τωρα το οτι οι Ελληνες οπου και να βρισκονται Παγκοσμιως δεν τα βρισκουν μεταξυ τους περαν τον Εθνικων θεματων ειναι μεσα στη γοητεια της φυλης μας αυτο δεν αλλαζει.

Α... και κατι τελευταιο.
Δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι ο Ελληναρας πελατης εχει παντα δικιο.
Αντιθετα.
Εχουν ακουσει τα αυτακια μου και εχουν δει τα ματακια μου πολλα.......
Αλλα αυτο δεν ειναι δικαιολογια οταν εχεις επιχειρηση.
Κλεινοντας να πω οτι συμφωνω απολυτα με τον ThailandGr.
Ασε που με την φωτογραφια του με εχει κανει να τον εχω κατασυμπαθησει και ας μην τον ξερω :)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 20:04:09 μμ από Bkkdreamer »

Αποσυνδεδεμένος kostas262

• *
  • Browser:
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 15:51:57 μμ »
Παρακολουθω τη συζητηση αυτη και θα ηθελα να πω και εγω τη γνωμη μου παροτι δεν εχω και μεγαλη εμπειρια...δεν εχω ερθει σε επαφη με πολλους Ελληνες.

Διαφωνω σε αυτα που λετε και θα σας πω και το λογο..

εχετε σκεφτει ποτε για ποιο λογο αφηνει ενας Ελληνας τη μαμα πατριδα και μπαινει σε διαδικασια να ανοιξει μια επιχειρηση στην αλλη ακρη του κοσμου? Απο μικρο καφε μεχρι μεγαλο ξενοδοχειο...??
Μπορει να βαρεθηκε στην Ελλαδα και να κανει ενα βημα τοοοσα μα τοοοσα χιλιομετρα μακρυα...μπορει να χρεοκοπησε στην Ελλαδα και να αναζηταει καλυτερη τυχη τοοοοσα μα τοοοοσα χιλιομετρα μακρυα...μπορει να χωρισε στην Ελλαδα και η πρωην του γυναικα να μη θελει να τον πετυχει πουθενα...μπορει...μπορει...μπορει να λατρευει την Ταυλανδη ή την καθε Ταυλανδη ...μπορει να ειναι ερωτευμενος με μια κοπελα εκει και ετσι να σκεφτηκε το ενδεχομενο να δραστηριοποιηθει εκει...
1002 λογοι υπαρχουν....

Αυτοι οι ανθρωποι λοιπον πηραν μια σοβαρη αποφαση..ποιος αφηνει με ευκολια τη χωρα του ?? κανεις νομιζω, οσο τολμηρος και σιγουρος ειναι για τον εαυτο του!

Αυτοι οι ανθρωποι πηραν την αποφαση, κανουν ενα νεο ξεκινημα. Και μπραβο τους..
Εγω τους θαυμαζω..αληθεια..
Γιατι ομως θα πρεπει επειδη εχουμε μονο και μονο ενα κοινο σημειο...να λεγομαστε ΕΛΛΗΝΕΣ να γινουμε φιλοι , να μου φερθουν καλα, να με φιλοξενησουν, να με προσεξουν??
Δηλαδη ...αν ημασταν ολοι Ελλαδα θα ημασταν ολοι φιλοι?
Καταλαβαινω απολυτα οταν πας στην αλλη ακρη να θες να βρεις εναν ΕΛΛΗΝΑ, να πεις μια καλημερα, να ακουσεις ελληνικα..και ναι! Συμφωνω αν καποιος εκει δεν φερθηκε σωστα , π.χ σας εκλεψε? Σας πουλησε? Σας εκμεταλλευτηκε? Ναι! Να το πειτε να το ξερουμε...εγινε κατι τετοιο?
Προσωπικα θα ηθελα να μαθω τι εγινε και ξαφνικα αντιπαθουμε τους Ελληνες στην Ταλανδη...

Απ την αλλη ...γιατι καποιος με επιχειρηση θα πρεπει να γινει μελος στο forum? Επειδη ειναι μεσα το ελληνικο στοιχειο? Μπορει να μη θελει παρτιδες για τον Α ή Β λογο...αυτη την επιθυμια γιατι δε μπορουμε να τη σεβαστουμε και γυριζουμε και λεμε πως...του καναμε διαφημιση και αυτος δεν ειπε λεξη?! Γιατι να πει? Οικοιοθελως το αναφερατε, εκτος αν περιμενατε να σας κανει ΘΕΟ επειδη σε ενα φορουμ υποστηριξατε την επιχειρηση και τη δουλεια του...
Λυπαμαι ..

Εχετε προβλημα με τους Ελληνες στην Ταυλανδη??
Τοτε μην τους αναζητατε και αφηστε τους να κανουν τη δουλεια τους..και εσεις τις ξεγνοιαστες διακοπες σας...

Τελος δε μπορει να κανουμε λιστα με τους Ελληνες επιχειρηματιες στην Ταυλανδη και αφου ερθουμε σε επαφη μαζι τους να τους διαγραφουμε ...

Μιλας σωστα αλλα μεχρι ενα σημειο.Πρωτον- Κανενας δεν ειπε οτι ολοι ανεξαιρετως οι Ελληνες στο εξωτερικο και συγκεκριμενα στην Ταυλανδη ειναι ιδιοι. Δευτερον- Σεβαστος ο λογος για τον οποιο ο καθενας κανει μια τετοια κινηση στην ζωη του. Να φυγει δηλαδη απο την χωρα του και να ψαξει την τυχη του σε αλλες πολιτειες (πολλοι απο εμας μπορει να το εχουμε σκεφτει). Ουτως η αλλως παντα ειχα σαν ''οδηγο'' μου το ''οπου γης και πατρις''. Απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου μιλησω και για να ειμαι ξεκαθαρος μιλαω ΜΟΝΟ για Πουκετ-Πατονγκ. Πηγαινοντας την πρωτη μου φορα εκει πηγα πολυ δασκαλεμενος. Πληροφορηθηκα πολλα πραγματα και σας ευχαριστω γι αυτο απο το site σας αλλα και απο ανθρωπους που ειχαν επισκεφτει το μερος παλιοτερα και ειχαν πολλα να μου επισημανουν. Ειχα μαθει λοιπον ενα βασικο πραγμα οτι πολλοι Ελληνες εχουν εκει επιχειρησεις (μιλαω ΜΟΝΟ γι αυτους γιατι απο τα παιδια που ειναι κατω απλα σαν ανθρωποι που ζουν εκει δεν εχω κανενα παραπονο.. ισα-ισα).
           Ξεχασα να σου πω οτι μερικους-οχι πολλους-τους γνωριζα και απο πριν. Πριν φυγουν δηλαδη. Το πρωτο πραγμα που εκανα λοιπον ηταν να παω να μεινω καπου οπου θα μπορω ρε αδελφε να κατεβαινω το πρωι κατω και να πινω τον ελληνικο μου καφε που τοσο πολυ μου αρεσει. Να μπορω να ρωτησω εναν ανθρωπο στα ελληνικα "που λες να παω ρε συ "Χ" για μπανιο σημερα και πως παω εκει" και να μπορει να μου πει και να καταλαβω, οχι να γυρναω στους δρομους σαν την αδικη καταρα.
          Το μερος που εμεινα το εκλεισα απο Ελλαδα. Μη εχοντας πληρη εικονα αλλα με καλη ενημερωση απο πριν πηγα κατ ευθειαν στο συγκεκριμενο ξενοδοχειο. Ολα καλα, βρηκα αυτα που ηθελα και αυτα που περιμενα και αρκετη βοηθεια σε οτι χρειαστηκα. Μερα με την μερα γνωριζα καινουριο κοσμο. Παιδια που εχουν ξενοδοχεια αλλοι μπαρακια αλλοι εστιατορια. Γνωρισα 5-10 συγκεκριμενους ανθρωπους που εδω θα μπορουσαν να ειναι καλλιστα μια παρεα. Εκει ομως ειναι κλικες. Ανθρωποι οι οποιοι αν βρεθουν στον δρομο δεν μιλανε. Ανθρωποι που κατηγορουν ο ενας τον αλλο γιατι απλα ετυχε να εχουν ιδιου ενδιαφεροντος επιχειρησεις. Αυτο ειναι πολυ αρνητικο.
                Απο κανεναν δεν ζητησα να μου κανει παρεα η να βγει μαζι μου. Το μοναδικο παρε δωσε ηταν καθε φορα που πηγαινα στο μπαρακι η στο εστιατοριο του καθενος και πιστεψε με πηγαινα σχεδον καθημερινα. Για να τον στηριξω οπως πολλοι λεμε η για να ακουσω και καμμια ελληνικη λεξη. Ενα "στην υγεια μας ρε μαγκες" .
              Σχηματισα μια γνωμη αλλα αρκεστηκα στο να περναω εγω καλα γιατι στην τελικη ημουν διακοπες και δεν πηγα για να γινω ψυχαναλυτης κανενος.
               Την δευτερη φορα που πηγα, δεκ 2009 (η πρωτη ηταν ιαν 2009) high season και τις 2 φορες και αυτο στο λεω γιατι ξαναπηγα στο ιδιο ξενοδοχειο και η τιμη του δωματιου ηταν στο μισο σχεδον. Αυτο μπορει να μου αρεσε αλλα με προβληματισε απο την αλλη γιατι πιστεψα οτι την πρωτη φορα με εφαγαν..επισης διαπιστωσα οτι κατεβηκαν κι αλλοι επιδοξοι επιχειρηματιες που πλεον οχι μονο δεν μιλανε μεταξυ τους αλλα δεν μιλανε και σε σενα γιατι προτιμας να πας στον ανταγωνιστη του να φας και οχι σε αυτον. Στην τελικη γιατι να φας σε αυτον οταν εχει ταβερνα στην Πατονγκ και αυτος νομιζει οτι το εχει στην παραλια της Θεσ/νικης με τιμες Χαμοδρακα (για οσους γνωριζουν).
               Το κακο ειναι οτι απευθυνονται σε Ελληνες. Απο αυτους θα ζησουν. Γιατι ο Γερμανος και ο Αγγλος θα παει και θα φαει ενα τζατζικι και πεντε ελλιες. Σε πειραξε ρε που παω να φαω με 300-500 μπατ και δεν ερχομαι σε σενα να φαω με 1500? Κατηφοριζουμε στην Bangla και οχι μονο να πιουμε κανενα ποτακι η καμμια μπυριτσα. Παντα πρωτα απο τους πατριωτες και μετα οπουδηποτε αλλου. Ερχομαι ρε συ στα μαγαζια σας καθε βραδυ και σας κανω λογαριασμο εγω και η παρεα μου οσο θα σου εκαναν 15 Βαυαροι μπεκροκανατες και το μονο που ζηταω δεν ειναι να με κερασεις μια μπυρα γιατι για μενα δεν ειναι τιποτα 80 μπατ αλλα οχι να βαζει μεσα στο ποτηρακι η σερβιτορα παραπανω χαρτακια επειδη ειμαι λιγο ζαλισμενος και νομιζει οτι δεν την παιρνω χαμπαρι. ΕΛΕΟΣ...!!!
                Αυτα τα λιγα απο μενα και πραγματικα ειναι λιγα. Πιστευω οτι εχοντας μαζι σας για παρεα ενα Ταυλανδο η μια Ταυλανδη να ειστε σιγουροι οτι θα γλιτωσετε απο πολλες κακοτοπιες και θα περασετε καλυτερα. Θα δειτε περισσοτερα πραγματα. Ισως πραγματα που ποτε δεν πιστευατε οτι υπαρχουν γιατι πολυ απλα κανεις δεν σας τα ειπε.
     Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Μπαμπη, τον Γιαννη, τον Θεμη, τον Νικο, τον Ιορδανη και φυσικα τον φοβερο δασκαλο Σακη!!!

Η ιστορια θα ειναι καλη μαζι μου γιατι εγω ειμαι αυτος που θα την γραψει.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 16:04:59 μμ »
Προσωπικα συμφωνω με τον Κωστα (δεν ειμαι σιγουρος αλλα υποπτευομαι ποιος ειναι)
και τον καταλαβαινω απολυτα που βγαζει τα εσωψυχα του και δικαιολογημενα.
Απλα Κωστα αστο να παει στη οργη και σταματα το εδω.
Δεν εχει νοημα και θα ξεκινησει πολεμος.
Μεινε δυστοιχως στην μοναξια της αξιοπρεπειας σου.
Αν καταλαβες ποιος ειμαι ζησαμε μια παρομοια κατασταση πολυ χειροτερη απο αυτα που περιγραφεις και που δεν ειναι
αποκλειστικα φαινομενο του Πουκετ.
Επειδη ανεφερες τη Θεσσαλονικη και επειδη πολλοι επιχειρηματιες ειναι απο εκει επετρεψε μου να ξακαθαρισω οτι το συγκεκριμενο γεγονος δεν εχει να κανει με ολους του Θεσσαλονικεις επιεχειρηματιες. Αντιθετα. Εγω την εχω καταβρει σε Θεσσαλονικιο μαγαζι.

Για τους αναγνωστες απλα να αναφερω οτι αυτα που λεει ο Κωστας δεν εχουν να κανουν με προσωπικα ειτε μιλαμε για την ιδια περιπτωση ειτε οχι και οτι τα προβληματα δεν εχουν να κανουν μονον με τιμες (εδωολοι καλοι και κακοι εχουν μια σωστη διακαιολογια λογο κοστους) , χρηματα και αντι επαγγελματικες συμπεριφορες αλλα και με καταστασεις που σε φτανουν στα ορια της οργης (αναφερομαι σε παραπανω απο μια επιχειρηση γενικοτερα στην Ταιλανδη).
Φυσικα αυτο δεν ειναι κανονας. Υπαρχουν επιχειρηματιες διαμαντια.
Δεν θα πω ειρηνη ημην αδερφια διοτι εχει 99% δικιο αλλα τουλαχιστον ας δωσουμε τοπο στην οργη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 20:07:55 μμ από Bkkdreamer »

Αποσυνδεδεμένος kostas262

• *
  • Browser:
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 16:28:37 μμ »
Προσωπικα συμφωνω με τον Κωστα (δεν ειμαι σιγουρος αλλα υποπτευομαι ποιος ειναι)
και τον καταλαβαινω απολυτα που βγαζει τα εσωψυχα του και δικαιολογημενα.
Απλα Κωστα αστο να παει στη οργη και σταματα το εδω.
Δεν εχει νοημα και θα ξεκινησει πολεμος.
Μεινε δυστοιχως στην μοναξια της αξιοπρεπειας σου.
Αν καταλαβες ποιος ειμαι ζησαμε μια παρομοια κατασταση πολυ χειροτερη απο αυτα που περιγραφεις και που δεν ειναι
αποκλειστικο φαινομενο του Πουκετ.

Ο κοσμος οταν τα ζει καταλαβαινει συνεπως θα δικαιωθεις.

Για τους αναγνωστες απλα να αναφερω οτι αυτα που λεει ο Κωστας δεν εχουν να κανουν με προσωπικα.
Δεν θα πω ειρηνη ημην αδερφια διοτι εχει 100% δικιο αλλα τουλαχιστον ας δωσουμε τοπο στην οργη.
Στην τελικη με ενα μοναχικο ποτακι στη Hollywood ισως περναμε καλυτερα.

Θα το αφησω εδω γιατι εξ αρχης ειπα οτι δεν θελω να εκθεσω κανενα. Εμενα μου αρκει που κι αλλα ατομα οπως πχ εσυ εχουν ζησει καποια αρκετα πραγματα και με καταλαβαινουν. Οπως ειπες και αυτο ειναι το σημαντικο δεν ειναι προσωπικο το θεμα. Ειναι απλα μια κατασταση που επικρατει στο Πουκετ. Σας ευχαριστω και παλι που δεχτηκατε την γνωμη ετσι γιατι απλα ειναι ενα βιωμα μου.
Η ιστορια θα ειναι καλη μαζι μου γιατι εγω ειμαι αυτος που θα την γραψει.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 17:10:20 μμ »
σωστα τα λεει η lady γιατι μια αποψη να τυχει πυρα αλλων.ο καθενας εχει την αποψη του εδω.απο την δικια του μερια τα βλεπει σωστα και μπορει να εχει επιχειρηματα γιατι ομως θα πρεπει καποιοι να θελουν να μπουν στο φορουμ η να μας ευχαριστησουν επειδη αναφεραμε την επειχηρηση τους.κανουμε κατι επειδη το θελουμε χωρις να περιμενουμε τιποτα.αναφεραμε επειχηρησεις απλα και μονο για ολους αυτους που κατεβαινοντας κατω θελουν να βρουν εναν ελληνα,να τον βοηθησουν ισως πιστευωντας οτι ειμαι ελληνας γιατι να μην παω σε αυτον να παρει εκεινος τα χρηματα,γιατι θελει να ακουσει μια καλημερα.δεν περιμενουμε το ιδιο απο αυτον.αν κατι δεν μας αρεσε οπως να κανει κατι κακο απλα αναφερετε το να μην την πατησουν και οι αλλοι.καποια μελη του φορουμ εχουν ασχημες εμπειριες και καποιοι καλες.για αυτο υπαρχει το φορουμ να λεμε τις δικες μας εντυπωσεις και ο καθενας να βγαζει τα συμπερασματα του.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου απλα σκεψου τι θα γινει εαν ο καθενας γραφει τα παραπονα του με ονοματα επιχειρησεων και ατομων.
π.χ. θα μπορουσε να εχει καποιος προσωπικα με τον ιδιοκτητη επιχειρησης και να τον κατηγορησει αδικα η αντιθετα
καποιος που πραγματικα αξιζει αρνητικης κριτικης να δεχθει θετικα σχολια βαζοντας 5 κολλητους να γραφουν.
Προσωπικα πιστευω οτι η εμπειρια ειναι αυτη που τιμωρει τον κακο επαγγελματια.
Οσον αφορα κατι που ειπε ενας φιλος για κριτικη σε στυλ trip advisor εγω τουλαχιστον παιδια δεν μπορω να γραψω αρνητικα για Ελληνικες επιχειρησεις στο εξωτερικο με ονοματεπωνυμο.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 17:15:09 μμ από Bkkdreamer »

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 17:56:30 μμ »
δεν ανεφερα να ειπωθουν ονοματα σιγουρα αυτο που ειπατε οτι στομα με στομα ειναι η καλυτερη τυχον τιμωρια.πολυ σωστα λετε οτι ονοματα και στιλ trip advisor δεν πιστευω οτι θα ειναι καλο,εξαλλου και εκει εχω συναντησει κριτικες πολυ καλες για οχι και τοσο καλα ξενοδοχεια,μην ξεχνατε οτι υπαρχει και το υποκειμενικο στοιχειο.νομιζω οτι ειμαστε μια πολυ καλη παρεα για να μπορουμε τουλαχιστον μεταξυ μας να συζηταμε και να ποστατευει ο ενας τον αλλον

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 19:19:56 μμ »
ladybirdsstar........ :)
          Στέλλα μου αφού με ξέρεις είναι ποτά δυνατόν να περιμένω κάτι από κάποιον ως αντάλλαγμα  ???……..

Φαντάσου όμως τον εαυτό σου, να σε στέλνουν η διάφορες αναφορές του φόρουμ μας , να συναντήσεις  έναν επιχειρηματία  Έλληνα στον χώρο της Τουριστικής βιομηχανίας στο Σαμούϊ  πχ. και ο Χρίστος να μην ενδιαφερόταν καθόλου για εσένα.. …πως θα σου φαινόταν ?    θα μίλαγες πάλι για αυτόν ?   δεν θα προσπαθούσες εμμέσως η άμεσα να προφύλαξης και κάποιους άλλους  επισκέπτες του φόρουμ μας από δυσάρεστες εκπλήξεις ????  ……

……(Τη μια αναφερουμε κατι και αν ο ιδιοκτητης δεν μας ευχαριστησει τοτε ...διαγραφουμε το ποσταρισμα?? )……. ……
      ΝΑΙ κόρη μου τ :)ο διαγράφουμε γιατι απλά πρέπει να είμαστε υπεύθυνη για τα λεγόμενα η τα γραφόμενα μας και όπως είδες  ζήτησα να μου επιτρέψετε να παραθέσω διόρθωση  και ζητώ και  συγγνώμη εάν αυτό σε καλύπτει, γιατί πριν έχω ιδία αντίληψη, είχα ποστάρει  :-[.

………ΟΧΙ τίποτα προσωπικό δεν συνέβη η έγινε με τον συγκεκριμένο κύριο άπλα …..απλά …….μα  τόσο απλά κατά  την αντίληψη  μου,  γιατί τουλάχιστον άξιζε πιστεύω ένα χαμόγελο μόνον αυτό ……«η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ »

Πρέπει να πράττουμε με γνώμονα το γενικότερο καλό όλων αυτών που εμπιστεύονται το φόρουμ  ;) και δεν μπορούμε μείς έτσι εύκολα και επιπόλαια με τις αναφορές μας εμμέσως να παρακινούμε κάποιους Πατριώτες μας να επισκεφτούν κρυψίνους η αδιάφορους με το Ελληνικό στοιχείο επιχειρηματίες.  

Τώρα εάν κάποιος έχει κάτι θετικό να πη για τον οποιονδήποτε ακόμα και για αυτόν ας το πει ας το γράψει και ας είναι αυτός υπεύθυνος των λεγόμενων του.  ::)

…………………………νομίζω ότι είμαστε μια πολύ καλή παρέα για να μπορούμε τουλάχιστον μεταξύ μας να συζητάμε... :-X .... και να προστατεύει ο ένας τον άλλον…  ;)!!!!…………….. κατά τα λεγόμενα του φίλου μας του lostromos ……  
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 15, 2010, 19:21:34 μμ από stelkon »
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 19:53:43 μμ »
Λοστρομος και Στελκον συμφωνω.