Αποστολέας Θέμα: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη  (Αναγνώστηκε 22029 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 4.0.249.89 Chrome 4.0.249.89
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 11:57:39 πμ »
Η δική μου  ;D                                                          

Αντισεισμικό σύστημα τοποθετημένο σε φρεάτιο του φέροντα
Ο υδραυλικός ελκυστήρας δομικών έργων της εφεύρεσής μας καθώς και η μέθοδος εφαρμογής του στην κατασκευή δομικών έργων έχουν ως κύριο σκοπό την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των δομικών κατασκευών στην περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων όπως είναι ο σεισμός, οι ανεμοστρόβιλοι και οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την εφεύρεση, αυτό επιτυγχάνεται με μια συνεχή προένταση, (έλξη) του δώματος ενός μεγάλου ανεξάρτητου από τον φέροντα γεωμετρικού τμήματος της δομικής κατασκευής, προς το έδαφος, και του εδάφους προς την κατασκευή, κάνοντας αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα «σάντουιτς».

Αυτή τη δύναμη προέντασης την εφαρμόζει ο μηχανισμός του υδραυλικού ελκυστήρα δομικών έργων, ο οποίος κατά κύριο λόγο αποτελείται από ένα συρματόσχοινο που διαπερνά ελεύθερο στο κέντρο τα κάθετα στοιχεία στήριξης της δομικής κατασκευής, καθώς και το μήκος μιας γεώτρησης, κάτω απ’ αυτά.  Στο κάτω άκρο του το συρματόσχοινο είναι πακτωμένο με ένα μηχανισμό τύπου άγκυρας που με τη σειρά του πακτώνεται στα πρανή της γεώτρησης και δεν μπορεί να ανέλθει. Αυτή η πάκτωση γίνεται γιατί η οπή της γεώτρησης είναι κατά κάτι μικρότερη από την πλήρως ανοιγμένη εξωτερική διάμετρο του μηχανισμού της άγκυρας.  Στο επάνω μέρος του, το συρματόσχοινο, είναι πάλι πακτωμένο με ένα υδραυλικό μηχανισμό έλξης ο οποίος το έλκει με μία συνεχή δύναμη ανόδου.  Αυτός ο μηχανισμός έλξης αποτελείται από ένα έμβολο, το οποίο ολισθαίνει σε ένα χιτώνιο, που έχει από κάτω του, ένα θάλαμο πιέσεως.  Η ασκούμενη στο συρματόσχοινο έλξη στο επάνω άκρο του από τον υδραυλικό μηχανισμό λόγω της υδραυλικής πιέσεως ανόδου του θαλάμου προς το έμβολο, και η αντίδραση σ’ αυτήν την έλξη που προέρχεται από την πακτωμένη άγκυρα στο άλλο άκρο του γεννά την επιθυμητή θλίψη στο δομικό έργο, το οποίο πακτώνεται στο έδαφος, ώστε να έχει αντοχή στις οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού.

Ανάλυση, της χρησιμότητας του αντισεισμικού συστήματος με τίτλο: «Υδραυλικός Ελκυστήρας Δομικών Έργων».

Τι κάνει η ευρεσιτεχνία ως καινοτομία:
Οι δυνάμεις του σεισμού (οριζόντιες και κατακόρυφες), ξεκινάνε να μεταφέρονται, από κάτω (τις βάσεις) προς τα πάνω, (φέροντα οργανισμό).  Την οριζόντια και κατακόρυφη (τεκτονική) μεταφορά των δυνάμεων τού σεισμού προς τον φέροντα οργανισμό, την εκτελούν κατ’ ανάγκη οι κολώνες τού ισογείου μέσω των βάσεων, και με την βοήθεια των κόμβων, στον πρώτο όροφο, στην συνέχεια από τον πρώτο στον δεύτερο, και ούτω καθ εξής.

Όμως στην συνέχεια συμβαίνει το εξής παράδοξο:
Η πρώτη η μεσαία και η τελευταία πλάκες, κατά την ταλάντωση έχουν διαφορετικού μεγέθους διαδρομές, και διαφορετική φορά. Αυτό συμβαίνει, λόγω της μεμονωμένης αδράνειας των πολλαπλών πλακών, καθώς επίσης και της προσθετικής ελαστικότητας των κολονών του κάθε ορόφου, σε διαφορετικό χωροχρόνο, από κάτω προς τα πάνω.

Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστερημένης μεταφοράς των δυνάμεων επιτάχυνσης, έχει ως αποτέλεσμα, οι πολλαπλές πλάκες να έχουν διαφορετικές πλάγιων κατευθύνσεων φορές, (λόγο μεμονωμένης αδράνειας της κάθε πλάκας, σε διαφορετικό χωροχρόνο).  Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πρόσθετες ροπές, και διατμητικές τάσεις διαφορετικών κατευθύνσεων στους κόμβους των κολονών, οι οποίες και λόγω ελαστικότητας, τείνουν να παραμορφώσουν τον κάθετο άξονα του σκελετού, σε σχήμα S.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Για τους παραπάνω λόγους, επιβάλετε να σταματήσουμε αυτή την κάθετη αξονική άναρχη ανάπτυξη πρόσθετων ροπών και διατμητικών τάσεων, προερχόμενη από τις οριζόντιες δυνάμεις που αναπτύσσονται στις πλάκες οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων ευρίσκονται σε διαφορά φάσης μεταξύ τους ανάλογα με τον όροφο (ύψος). Αυτή η άναρχη ανάπτυξη λοιπόν δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους κόμβους των κολονών.

Τα παραπάνω προβλήματα προς επίλυση, της διάτμησης και των ροπών που δημιουργούνται στους κόμβους λόγω της οριζόντιας(πλάγιας) επιτάχυνσης του σεισμού, και της άναρχης μετατόπισης του κάθετου άξονα του φέροντος οργανισμού, είναι πάρα πολύ μεγαλύτερα στους κόμβους των κολώνων του ισογείου.

Αυτό συμβαίνει λόγω ενός πρόσθετου προβλήματος, που δημιουργείται μόνο στους κόμβους της βάσης με τις κολώνες.  Αυτοί οι κόμβοι δεν έχουν καμία ελαστικότητα, ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν ομαλά τις βίαιες διατμητικές δυνάμεις που τους επιβάλλονται από την πακτωμένη με το έδαφος βάση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτοί οι πρώτοι κόμβοι μεταφοράς των φορτίων που αναπτύσσονται από την δυναμική του σεισμού, που επιπροσθέτως φέρουν και αυξημένες   θλιπτικές συνιστώσες, και σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του σεισμού, να είναι οι πρώτοι που κόβονται σε ένα σεισμό, λόγο πρόσθετων διατμητικών τάσεων.  Για τους λόγους αυτούς, επιβάλλεται σεισμική μόνωση των κόμβων αυτών, με την δημιουργία διπλής μονοκόμματης βάσης, και την τοποθέτηση ελαστομερών υλικών μεταξύ των.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, είναι η μεγάλη τάση ανόδου εναλλάξ των πλευρών του φέροντα οργανισμού, προερχόμενη από την αύξηση της ταλάντωσης του κτιρίου.  Αυτή η τάση ανόδου του φέροντα προκαλεί πρόσθετες ροπές σε όλους τους κόμβους, αναγκάζοντάς τους να τείνουν να αλλάξουν την υφιστάμενη μέχρι πρότινος γωνία τους, λόγω εξαναγκασμού τους στο να παραλάβουν τα πρόσθετα καμπτικά φορτία, του φέροντος οργανισμού.

Η προτεινόμενη λύση για την αντιμετώπιση των ανωτέρω αναφερθέντων προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται στον φέροντα οργανισμό από τον σεισμό, συνοψίζεται στα εξής τρία σημεία:
1)   Να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ελεγχόμενη αξονική ταλάντωση του φέροντος οργανισμού.
2)   Να βοηθηθούν οι κολώνες στην μεταφορά των οριζόντιων δυνάμεων του σεισμού, στις πλάκες, όχι μόνο από κάτω προς τα πάνω σε διαφορετικούς χωροχρόνους (διαφορά φάσης από πλάκα σε πλάκα ανάλογα το ύψος τοποθέτησης), όπως συμβαίνει στις σημερινές συμβατικές κατασκευές, αλλά και πλάγιο-αξονικά σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονα προς όλες τις πλάκες ταυτόχρονα από μια προτεταμένη άκαμπτη κατασκευή (π.χ. φρεάτιο).
3)   Να ενισχυθούν οι κόμβοι διαστασιολογικά και με πρόσθετο οπλισμό (ή προένταση) ώστε να αντέχουν στην διάτμηση.

Τα ανωτέρω επιτυγχάνονται με την τοποθέτηση ενός δομικού τμήματος της κατασκευής στο κέντρο του φέροντος οργανισμού,  ανεξάρτητο και  προτεταμένο με το έδαφος, μεγάλου γεωμετρικών διαστάσεων, και  αρχιτεκτονικά αξιοποιήσιμο (ώστε να κατεβάσουμε το κόστος,) Αυτό μπορεί να είναι  ένα φρεάτιο ανελκυστήρα, ή μία σταυροειδή κολώνα, ή ακόμα και ένα δωμάτιο

H προένταση αυτή που επιβάλει ο υδραυλικός ελκυστήρας, στο φρεάτιο και στο έδαφος, κατά κύριο λόγο γίνετε για να γίνουν αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα, ώστε κατά την οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού,.... το έδαφος,... η βάση,.... και το δώμα του φρεατίου,... να έχουν την ίδια φάση επιτάχυνσης, στον ίδιο χωροχρόνο.( σαν ένα σώμα με υψομετρική διαφορά )

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω άκαμπτα γεωμετρικά σχήματα είναι να έχουν αξονική κάθετη συνέχεια, σε όλο το ύψος του κτιρίου, και να είναι εξ’ ολοκλήρου από οπλισμένο προτεταμένο με το έδαφος σκυρόδεμα.

Όσο πιο μεγάλες είναι οι γεωμετρικές διαστάσεις της βάσης(εμβαδόν διατομής), σε σχέση με το ύψος, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στο πέλμα, καθώς και στην εμφανιζόμενη διάτμηση.

Αύξηση στην προένταση που τίθεται στο φρεάτιο, σημαίνει αύξηση στην αντοχή του στην διάτμηση, αύξηση στην συμπύκνωση των πρανών της γεώτρησης, και συνεπώς καλύτερη πάκτωση του μηχανισμού της άγκυρας.

Για να πετύχουμε την ανεξαρτησία του άκαμπτου φρεατίου από τον φέροντα, αφήνουμε ένα διάκενο ανάμεσά τους. Αυτό το διάκενο χρησιμεύει για τους εξής λόγους:
α)   να μην μεταφέρεται η δυναμική του σεισμού από το φρεάτιο στον φέροντα,
β)   να παραμένει ο φέρων ανεξάρτητος στην σεισμική μόνωση που του προσφέρει η διπλή ραντιέφ βάση μακριά από το ταλαντευόμενο φρεάτιο,
γ)   να εξαντλεί ο φέρων τις μηχανικές αντοχές του υπάρχοντος οπλισμού του, (ώστε να μην μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις κρούσης στο φρεάτιο), και λίγο πριν σπάσει, να γίνεται απόσβεση και να συγκρατείται ο φέρων, πάνω σε υδραυλικά συστήματα τοποθετημένα στο διάκενο του ανελκυστήρα, (ελαστικά, ή αποσβεστήρες),
δ)   να μην ακουμπάει ο φέρων οργανισμός επάνω στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, ώστε να μεταφέρει τις πρόσθετες θλιπτικές δυνάμεις του βάρους του, καθιστώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο δυνατή την εφαρμογή περαιτέρω δυνάμεων προέντασης στο φρεάτιο, ώστε να καταστεί αυτό πιο άκαμπτο.
ε)   να βοηθηθούν οι κολώνες στο να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού, όχι μόνο κατακόρυφα, αλλά και πλάγιο-αξονικά στον ίδιο χωροχρόνο, με την βοήθεια του προτεταμένου άκαμπτου φρεατίου, και τους αποσβεστήρες.

Όλη αυτή η ελαστικότητα του κάθετου άξονα του φέροντος, μπορεί να είναι ελεγχόμενη, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιτυγχάνεται η ομαλή μεταφορά των ροπών του κάθετου άξονά του προς το φρεάτιο

Όταν θέλουμε τα επάνω πατώματα να πάλλονται περισσότερο από τα κάτω, μεγαλώνουμε το διάκενο των επάνω ορόφων, και θέτουμε λιγότερη πίεση στα υδραυλικά τους, σε σχέση με τα κάτω πατώματα.  Λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, και προκειμένου να ελέγχεται η καμπτικότητα του κατακόρυφου άξονα προς αποφυγή της καταστρεπτικής μεταφοράς ροπών προς τα κάτω πατώματα υπολογίζεται στατικά η μεταφορά των ροπών κατά την διάρκεια της κρούσης των πλακών του κάθε ορόφου επάνω στο φρεάτιο και στη συνέχεια υπολογίζεται το κατάλληλο διάκενο μεταξύ των πλακών του κάθε ορόφου και της άκαμπτης δομής και εφαρμόζεται η ανάλογη υδραυλική πίεση στους αποσβεστήρες.

Για να ενισχύσουμε την ακαμψία της άκαμπτης δομής (φρεατίου), να μειώσουμε την ταλάντωση, να προλάβουμε την ανατροπή, και να αυξήσουμε την αντίσταση του φρεατίου στην διάτμηση που δημιουργείται από τις πλάγιες κρούσεις των πλακών προερχόμενες από την αδράνεια αυτών, είναι αναγκαίο να καταστήσουμε την άκαμπτη δομή ένα σώμα με το έδαφος.

Αυτό το πετυχαίνουμε με τον μηχανισμό του υδραυλικού ελκυστήρα δομικών έργων, εφαρμόζοντας προένταση μεταξύ του δώματος και του εδάφους, κάνοντας αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι λάθος να αφήνουμε τις κολώνες να μεταφέρουν μόνες τους από κάτω προς τα πάνω τις οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού στον φέροντα σκελετό, όπως συμβαίνει σήμερα στην πλειονότητα των μεθόδων κατασκευής κτηρίων.

Οι οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού δεν μεταφέρονται αβίαστα από τις κολώνες στον σκελετό, και τούτο διότι υπάρχουν άλλες δυνάμεις πού επενεργούν αντίθετα στη φορά των οριζόντιων δυνάμεων του σεισμού, προερχόμενες από την αδράνεια των πλακών με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται οι πλάκες άμεσα στην φορά των οριζόντιων δυνάμεων του σεισμού.  Αυτή η αντίθεση των δυνάμεων επί του οριζοντίου άξονα της δομικής κατασκευής, δημιουργεί διατμητικές τάσεις, καθώς και ανομοιόμορφο λυγισμό σε σχήμα S (για τους λόγους που αναφέραμε ανωτέρω) παραμορφώνοντας τον κάθετο άξονα της κατασκευής, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Εδώ έρχεται η ευρεσιτεχνία να βοηθήσει τις κολώνες να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού ομοιόμορφα και ομαλά, όχι μόνο κατακόρυφα προς τα επάνω, αλλά και οριζόντια στις πλάκες, με την βοήθεια του υδραυλικού ελκυστήρα, του προτεταμένου φρεατίου, και των υδραυλικών αποσβεστήρων τοποθετημένων στο διάκενο.

Συμπερασματικά κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κατακόρυφος άξονας του σκελετού, διατηρεί την αρχική του μορφή, (και δεν παραμορφώνεται σε σχήμα S) λόγω ομοιόμορφης μετακίνησης της μάζας των πολλαπλών πλακών στον ίδιο χωροχρόνο που τους επιβάλει το προτεταμένο φρεάτιο, ανακουφίζοντας και βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κολώνες, στην μεταφορά των καταστρεπτικών δυνάμεων του σεισμού προς τις πλάκες.  Δηλαδή, η ευρεσιτεχνία δημιουργεί ελεγχόμενη ευκαμψία, επί του κατακόρυφου άξονα του φέροντος, βοηθάει πλάγιο-αξονικά τις κολώνες να μεταφέρουν τις δυνάμεις του σεισμού στις πλάκες, αλλά ταυτόχρονα επιτυγχάνει και σεισμική μόνωση του οριζόντιου άξονα του φέροντα, (με διπλές μονοκόμματες βάσεις που φέρουν ελαστικά μεταξύ τους).  Επιπλέον σταματάει και την μονόπλευρη τάση ανύψωσης του κτιρίου, προερχόμενη από την αύξηση του συντονισμού ταλάντωσης, η οποία εξαρτάται, από το ύψος του κτηρίου, την χρονική διάρκεια του σεισμού, καθώς και από το εύρος κύματός του.  Όλα τα ανωτέρω βοηθούν στην αποτροπή της διάτμησης των κόμβων της οικοδομής.

Η υγροποίηση του εδάφους (καθίζηση) καθώς και οι ρωγμές, που προκαλεί ο σεισμός, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όμως και αυτό η ευρεσιτεχνία έχει εν μέρη λύσει.

Εάν σταματήσουμε το video    εκεί που δείχνει κάτω από το χώμα, θα παρατηρήσουμε ότι η άγκυρα έχει ένα σωλήνα, που ξεκινάει από την άγκυρα, και φτάνει μέχρι το κάτω μέρος της βάσης.

Αυτός ονομάζεται σωλήνας αντίστασης, και χρησιμεύει για τους εξής λόγους:
1)   αποτελεί τη διέλευση του συρματόσχοινου, που εφαρμόζει την προένταση,
2)   εάν υποχωρήσει το έδαφος κάτω από την βάση, τότε αυτός ο σωλήνας αντίστασης, παίρνει το βάρος της βάσης, και το μεταβιβάζει στα πρανή (πλαϊνά) της γεώτρησης (αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος),
3)   εάν τα πρανή της γεώτρησης υποχωρήσουν (από την ταλάντωση), το συρματόσχοινο δεν χαλαρώνει, γιατί η υδραυλική πίεση (κάτω από το έμβολο στο πάνω μέρος του συστήματος) προκαλεί το τάνυσμα του συρματόσχοινου που με τη σειρά του εγείρει αντίσταση στο κάτω έμβολο της άγκυρας, έτσι ώστε, να μπορούν να συνεργαστούν οι πείροι της άγκυρας και να δημιουργήσουν την επιθυμητή πάκτωση στα πρανή (πλαϊνά) της γεώτρησης.

4)λόγος που χρησιμεύει είναι να φέρνει αντίσταση στο κάτω έμβολο της άγκυρας, έτσι ώστε, να μπορούν να συνεργαστούν οι πίροι της άγκυρας ώστε να δημιουργήσουν την επιθυμητή πάκτωση στα πρανή (πλαινά ) της γεώτρηση

Αυτό το video,
προς το τέλος, στο 52ο λεπτό, κάνει προσομοίωση σεισμού, και δείχνει εμφανέστατα, ότι το κτίριο δεν είναι πακτωμένο με το έδαφος όπως νομίζαμε ότι είναι μέχρι τώρα. Αυτές τις δυνάμεις ανόδου που δημιουργούνται από την ταλάντωση του κτιρίου, θέλει να εξουδετερώσει (και όχι μόνο) η ευρεσιτεχνία.



Το αντισεισμικό σύστημα τοποθετημένο σε φρεάτιο φέροντα
Ιστοσελίδα ευρεσιτεχνίας: http://www.antiseismic-systems.com/index.php?lang=el
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2010, 09:49:44 πμ από seismic »

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.99 Chrome 5.0.375.99
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 03, 2010, 13:35:51 μμ »
Χρήσιμες φωτογραφίες τού υδραυλικού ελκυστήρα.

Πρώτη μέθοδος τοποθέτησης του υδραυλικού ελκυστήρα, ώστε να προσφέρουμε σεισμική μόνωση στον οριζόντιο και κάθετο άξονα του κτηρίου.
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdfyhS

ΔΏΜΑ
http://www.postimage.org/image.php?v=gxKi2JJ
ΒΆΣΗ ΦΡΕΑΤΊΟΥ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΈΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ ΤΗΣ ΆΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΊΣΗ
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdfPKS
ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΉΡΑ
http://www.postimage.org/image.php?v=Pqdg6cS
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdgiGA

ΔΕΎΤΕΡΗ ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΉΡΑ
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΉΣ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο υδραυλικός ελκυστήρας δομικών έργων της εφεύρεσής μας καθώς και η μέθοδος εφαρμογής του στην κατασκευή δομικών έργων έχουν ως κύριο σκοπό την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των δομικών κατασκευών στην περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων όπως είναι ο σεισμός, οι ανεμοστρόβιλοι και οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την εφεύρεση, αυτό επιτυγχάνεται με μια συνεχή προένταση, (έλξη) του δώματος ενός μεγάλου ανεξάρτητου από τον φέροντα γεωμετρικού τμήματος της δομικής κατασκευής, προς το έδαφος, και του εδάφους προς την κατασκευή, κάνοντας αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα «σάντουιτς».
Αυτή τη δύναμη προέντασης την εφαρμόζει ο μηχανισμός του υδραυλικού ελκυστήρα δομικών έργων, ο οποίος κατά κύριο λόγο αποτελείται από ένα συρματόσχοινο που διαπερνά ελεύθερο στο κέντρο τα κάθετα στοιχεία στήριξης της δομικής κατασκευής, καθώς και το μήκος μιας γεώτρησης, κάτω απ’ αυτά. Στο κάτω άκρο του το συρματόσχοινο είναι πακτωμένο με ένα μηχανισμό τύπου άγκυρας που με τη σειρά του πακτώνεται στα πρανή της γεώτρησης και δεν μπορεί να ανέλθει. Αυτή η πάκτωση γίνεται γιατί η οπή της γεώτρησης είναι κατά κάτι μικρότερη από την πλήρως ανοιγμένη εξωτερική διάμετρο του μηχανισμού της άγκυρας. Στο επάνω μέρος του, το συρματόσχοινο, είναι πάλι πακτωμένο με ένα υδραυλικό μηχανισμό έλξης ο οποίος το έλκει με μία συνεχή δύναμη ανόδου. Αυτός ο μηχανισμός έλξης αποτελείται από ένα έμβολο, το οποίο ολισθαίνει σε ένα χιτώνιο, που έχει από κάτω του, ένα θάλαμο πιέσεως. Η ασκούμενη στο συρματόσχοινο έλξη στο επάνω άκρο του από τον υδραυλικό μηχανισμό λόγω της υδραυλικής πιέσεως ανόδου του θαλάμου προς το έμβολο, και η αντίδραση σ’ αυτήν την έλξη που προέρχεται από την πακτωμένη άγκυρα στο άλλο άκρο του γεννά την επιθυμητή θλίψη στο δομικό έργο, το οποίο πακτώνεται στο έδαφος, ώστε να έχει αντοχή στις οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού.

ΠΡΩΤΗ ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
Βίντεο ευρεσιτεχνίας που δείχνει τον τρόπο και την μέθοδο συνεργασίας του συστήματος, με εφέδρανα, για την αποτελεσματική σεισμική μόνωση του κάθετου, αλλά και του οριζόντιου άξονα της κατασκευής, ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο η επισκευές μετά τον σεισμό.
http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI&feature=player_embedded






ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
Υπάρχει και μία άλλη μέθοδος τοποθέτησης του υδραυλικού ελκυστήρα στις δομικές κατασκευές.
Αυτή η μέθοδος δεν περιλαμβάνει οριζόντια σεισμική μόνωση.
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi
Ούτε εφέδρανα.
Ούτε διάκενα.
Απλώς μετατρέπουμε μέρος της εσωτερικής οπτοπλινθοδομής ενός κτηρίου σε τοιχία ΟΣ ( Οπλισμένου Σκυροδέματος ) τα οποία έχουν την ίδια συνέχεια σε όλους τους ορόφους, και τους εφαρμόζουμε σε καίρια σημεία μικρή προένταση μεταξύ γεώτρησης και δώματος.

Τι πετυχαίνουμε με αυτή την μέθοδο.
α) Αν ένας σκελετός οικοδομής πάρει μια κλίση μερικών μοιρών, λόγο ταλάντωσης που θα του προκαλέσει ο σεισμός, οι γωνίες των κόμβων του σκελετού έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν σε γωνία 90 μοιρών?
Φυσικά και όχι
Γιατί όχι?
Γιατί απλά ο σκελετός έχει στατικά φορτία, τα οποία κατά την ταλάντωση καλούνται να τα παραλάβουν οι κόμβοι. Αυτοί δεν μπορούν να τα παραλάβουν, οπότε η γωνίες αλλάζουν σχήμα, και από ορθές γίνονται άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες.
Αποτέλεσμα είναι να γίνονται στους κόμβους λοξές ρωγμές, ή αλλιώς λοξά τόξα.
Αν οι κόμβοι άντεχαν τα στατικά φορτία, οπότε παρέμεναν ορθές γωνίες 90 μοιρών,η λογική λέει ότι οι μπροστινές κολώνες έπρεπε να σηκώνουν στον αέρα τις πίσω κολώνες, και ούτω καθ εξής εναλλάξ, κατά την ταλάντωση.
Αυτό όμως είναι αδύνατο, γιατί ο φέρον είναι γεμάτος από κόμβους, και στατικά φορτία

β) Αν η ταλάντωση δημιουργεί τα άνω προβλήματα στους κόμβους, δεν θα ήταν καλό να την σταματήσουμε?
Αν ναι,.... πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό?

γ) Η να δέσουμε την οικοδομή τριγύρω με συρματόσχοινα υπό κλίση 45 μοιρών και αγκυρώσεις, (πράγμα αδύνατον ) ή να πάρουμε τμήματα της οικοδομής, Π.Χ εσωτερική τοιχοποιία, να τους αλλάξουμε δομή σε τοιχοποιία Ο.Σ, να τα ακρυρώσουμε με το έδαφος σε κατάλληλα σημεία, ώστε αυτά να σταματούν την ταλάντωση φέρνοντας αντίσταση στην κορυφή, και στο Π της κάτοψις, και της βάσης.

Γιατί προτείνω να μετατρέπουμε (την εσωτερική οπτοπλινθοδομή σε τοιχία ΟΣ) και να αγκυρώνουμε τα εσωτερικά τοιχία Ο.Σ με το έδαφος?
Για τους εξής λόγους.
α)Για να αφήνουμε στα εξωτερικά πόρτες και παράθυρα, ή τζαμαρίες.

β)Διότι τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν εκ αρχιτεκτονικής φύσις, σταυροειδή μορφή, και αυτή η μορφή διαστασιολόγισης φέρνει μεγαλύτερη αντίσταση στον σεισμό, από όποια κατεύθυνση και αν έλθει.

γ)Διότι καλουπώνονται και ξεκαλουπώνονται εύκολα.

δ) Διότι διαστασιολογικά είναι ικανά να παραλάβουν τις καμπτηκές τάσεις

ε) Διότι έχουν μεγάλη διαστασιολόγιση κάτοψης, και είναι ικανά να φέρνουν μεγάλη αντίσταση στο δώμα, και στο Π της κάτοψης.


Στα παρακάτω σχήματα κάτοψης, δείχνω την μετατροπή της οπτοπλινθοδομής σε ΟΣ, καθώς και τα σημεία αγκύρωσης, ώστε να σταματήσουμε την ταλάντωση του φέροντα, η οποία καταπονεί τους κόμβους της κατασκευής, δημιουργώντας τις λοξές ρογμές.
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi


Τοποθέτηση σε υποβρύχιους δρόμους http://www.postimage.org/image.php?v=Pqdi7q9


Τοποθέτηση σε συνεχή δόμηση οπτοπλινθοδομής. http://www.postimage.org/image.php?v=PqdhLYS


Τοποθέτηση σε υφιστάμενα, και ξύλινες οικίες για προστασία από τον σεισμό και τους ανεμοστρόβιλους.

http://www.postimage.org/image.php?v=PqdgP6r



Μπορεί να τοποθετηθεί και σε πυλώνες γεφυρών, κάτω από τα εφέδρανα, και σε φράγματα κ.λ.π

Πως σταματάμε την ταλάντωση του φέροντα.
Εφαρμόζοντας προένταση με τον μηχανισμό του υδραυλικού ελκυστήρα,μεταξύ γεώτρησης, και κορυφής δώματος, μέσα από τα κάθετα στοιχεία στήριξης.
Αυτή η προένταση, συν του ότι βελτιώνει τις αντοχές του στοιχείου στην διάτμηση,,έχει ένα άλλο πρόσθετο καλό.
Κατά τις αδρανειακές εντάσεις του φέροντα στον σεισμό, επέρχετε ταλάντωση.
Τότε στο κάθετο προτεταμένο στοιχείο στήριξης, εμφανίζονται δύο αντίθετες δυνάμοις αντίδρασης . Η μία στο δώμα, και η άλλη στο Π της διατομής της κάτοψης, και της βάσης του, ως αντίδραση στην ταλάντωση. Τότε μέσα στο σώμα του κάθετου στοιχείου στήριξης, υφίσταται κατακόρυφες διατμητικές αντιδράσεις, ως αντίσταση κατά του σεισμού.
Αυτή η αντίσταση του στοιχείου είναι ένα + στην υπάρχουσα αντίσταση των κόμβων, έναντι των καταστροφικών δυνάμεων του σεισμού.
Μπορούμε να εξασκήσουμε με δύο τρόπους προένταση στα κάθετα στοιχεία.
α) Την κανονική προένταση ή β)την ελεγχόμενη μικρή προένταση.
Αν αντέχουν τα προτεταμένα στοιχεία τις τάσεις, εφαρμόζουμε την κανονική προένταση.

Αν δεν αντέχουν τις τάσεις εφαρμόζουμε την ελεγχόμενη προένταση.



Δηλαδή να εφαρμοστεί μεγάλη προένταση αρχικά,
την στιγμή που έχουμε βυθίσει τον ελκυστήρα στην γεώτρηση, πριν την κατασκευή του φέροντα.

Και μετά.

Αφού πακτώσουμε το συρματόσχοινο με μία σφήνα στο επίπεδο του χώματος της βάσης, γεμίζουμε με σκυρόδεμα την γεώτρηση, κατασκευάζοντας ένα πάσσαλο

Κατόπι συνεχίζουμε την κατασκευή, και όταν τελειώσει ο φέροντας, κάνουμε μία απλή προένταση δώματος, και βάσης.

Δηλαδή το ίδιο συρματόσχοινο θα δέχεται δύο προεντάσεις.

Μία αρχικός μεταξύ εδάφους επιφανείας και άγκυρας, και μία μεταξύ βάσης και δώματος, με διαφορετικές τιμές τάσης.

Κατ αυτόν τον τρόπο θα έχουμε και άλλα καλά, όπως,
την συμπύκνωση του εδάφους,( Πριν την κατασκευή του πασσάλου,) την προστασία του μηχανισμού από την σκουριά, την αποφυγή της εξαγωγής του νερού που πιθανόν να βρεθεί κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Καθώς και την ελεγχόμενη πάκτωση του φέροντα, με όση προένταση ή αγκύρωση χρειαστεί, αφού η προένταση κάτω από την βάση, θα έχει μεγαλύτερη τάση προέντασης, από την μετέπειτα προένταση βάσης δώματος.

Γίνετε η προσομοίωση στο Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, αλλά δεν έχω ακόμα αποτελέσματα.
Θα εξεταστούν έξι κτήρια με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και
συγκεκριμένα δύο τριώροφα, δύο πενταώροφο και δύο επταώροφα κτήρια. Τα κτήρια
θα είναι είτε κανονικά, είτε θα παρουσιάζουν ακανονικότητα σε κάτοψη ή/και σε τομή,
ενώ το σύστημα προέντασης θα εφαρμοστεί με τρεις δυνατότητες: (α) Στον πυρήνα στο
κέντρο της κατασκευής. (β) Στον πυρήνα σε έκκεντρη θέση σε κάτοψη του κτηρίου, και
(γ) Σε τέσσερα σημεία (υποστυλώματα) στις γωνίες περιμετρικά του κτηρίου.
Θα γίνει μη γραμμική ανάλυση με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων,
λαμβάνοντας υπόψη φαινόμενα μη γραμμικότητας του υλικού καθώς και της
γεωμετρίας. Θα πραγματοποιηθούν μη γραμμικές στατικές και δυναμικές αναλύσεις με
σεισμικές καταγραφές που θα σχετίζονται με τη σεισμικότητα του ελληνικού χώρου.
Πέρα από τις απλές σεισμικές καταγραφές που προέρχονται από σεισμούς που έπληξαν
στο παρελθόν τον ελληνικό χώρο.
Θα εξεταστεί η επιρροή της εφαρμογής του συστήματος τόσο όσον αφορά τη
συμπεριφορά των κτηρίων όσο και όσον αφορά το κόστος κατασκευής τους.


Η ευρεσιτεχνία συνεργάζετε με την οριζόντια σεισμική μόνωση που προσφέρουν τα εφέδρανα, λύνοντας το πρόβλημα της ευστάθειας.

Το κύριο μέλημα όμως του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας, είναι
α) να κάνει ένα σώμα την κατασκευή με το έδαφος, ώστε να πακτώσει και τον τελευταίο ( ασύνδετο ) μέχρι σήμερα κόμβο, ο οποίος υφίσταται μεταξύ εδάφους και βάσεως, και είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταπόνηση των άλλων κόμβων, λόγο του ότι ασύνδετος όπως είναι, επιτρέπει την ταλάντωση του φέροντος, που υφίσταται από τις αδρανειακές εντάσεις, και την αδυναμία των κόμβων αυτού, να παραλάβουν τα στατικά φορτία του.

β) Να μεγαλώσει τις διατμητικές αντοχές των κάθετων στοιχείων, μέσω προέντασης, ώστε αυτά να παραλαμβάνουν τις επιταχύνσεις του σεισμού
γ) Να φέρει αντίσταση στο δώμα και στο Π της βάσεις, ώστε να βοηθήσει τους κόμβους, σταματώντας την ταλάντωση
ε) Να αποτρέψει την κάθετη αστοχία του εδάφους.

Η οριζόντια διαφορά φάσης μεταξύ της βάσης και εδάφους δεν υφίσταται, λόγο του ότι υπάρχει η αντίσταση των πρανών της βάσεως, προς την βάση
__________________
Έρευνα είναι η επεξεργασία του σωστού και του λάθους.

doctortilac

  • Επισκέπτης
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 03, 2010, 13:38:36 μμ »
Η μεγαλύτερη ευρεσιτεχνίας, είναι το SIN SOT.

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.99 Chrome 5.0.375.99
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 03, 2010, 13:40:19 μμ »
Τι είναι αυτό? έχεις URL?

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 913
  • Φύλο: Άντρας
  • Ubi bene, ibi patria...
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.99 Chrome 5.0.375.99
    • Audiolabs
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 03, 2010, 13:44:44 μμ »
Η μεγαλύτερη ευρεσιτεχνίας, είναι το SIN SOT.

Χα χα χαχαχαχαχα Α ρε Νικολα-εισαι απολαυστικος!!- δεν παιζεσαι!! :)

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.99 Chrome 5.0.375.99
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 03, 2010, 13:51:41 μμ »
Παιδιά είμαι από την ΙΟ.
Η μισή Ιο πάει το χειμώνα Ταιλάνδη.
Εγώ δεν έχω πάει, αλλά ακούω πολύ Bob Marley
Τι είναι το SIN SOT. σφηνάκι?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 03, 2010, 13:53:56 μμ από seismic »

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 913
  • Φύλο: Άντρας
  • Ubi bene, ibi patria...
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.99 Chrome 5.0.375.99
    • Audiolabs
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 03, 2010, 14:20:28 μμ »
Παιδιά είμαι από την ΙΟ.
Η μισή Ιο πάει το χειμώνα Ταιλάνδη.
Εγώ δεν έχω πάει, αλλά ακούω πολύ Bob Marley
Τι είναι το SIN SOT. σφηνάκι?

Φιλε seismic sin sot ειναι η "προικα" που πρεπει να δωσεις συμφωνα με το εθιμο της ΤΑΙ οταν ειναι να παντρευτεις μια ΤΑΙ κοπελα. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 03, 2010, 14:22:14 μμ από Taxidiwtis »

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.99 Chrome 5.0.375.99
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 03, 2010, 14:38:08 μμ »
Εγώ είμαι άτυχος?
Παντρεύτηκα τρις φορές, και τις προίκισα όλες.
Στην τελευταία χρωστάω ακόμα.....

Αποσυνδεδεμένος zografos

  • ***
  • Μηνύματα: 579
  • Φύλο: Άντρας
  • LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.6 Firefox 3.6.6
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 03, 2010, 14:52:39 μμ »
Μη φοβασαι,θα πουλησει η εφευρεση...
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.125 Chrome 5.0.375.125
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 08, 2010, 23:01:02 μμ »
ΜΙΚΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΊΑΣ


http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi

Ακόμα με αυτή την μέθοδο, λόγο προέντασης, και μεγάλης διατομής κάτοψης της εσωτερικής τοιχοποιίας από Ο.Σ,
έχουμε μεγάλες αντοχές στις διατμητικές τάσεις.
Αποτρέπουμε και τα λοξά τόξα ή λοξά κρακ, στους κόμβους, που δημιουργούνται από την ταλάντωση, λόγο αδυναμίας των κόμβων να παραλάβουν τα στατικά φορτία του φέροντος.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τα τρία κύματα του σεισμού, τα οποία μεταδίδονται μέσα από το υλικό της Γης, σε διαφορετικές ταχύτητες.
http://www.youtube.com/watch?v=2pfDieIhzxY&feature=related

S AND P WAVES

LOVE WAVE ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ


α) Το πρώτο είναι το κύμα ( P )
Αυτό μεταδίδεται με την μεγαλύτερη ταχύτητα,και είναι το πρώτο που κουνάει το σπίτι.
Έρχεται πάντα από κάτω, και δημιουργεί τον τεκτονικό σεισμό μετακινώντας το σπίτι πάνω κάτω.

Κατά την κίνηση αυτή, το σπίτι δέχεται δύο επιταχύνσεις.
Την επιτάχυνση ανόδου, από τον σεισμό, και την επιτάχυνση καθόδου, από τα στατικά φορτία του φέροντος.
Η διαφορά φάσης των δύο αυτών δράσεων, τις κάνει να συγκρούονται μεταξύ τους, αναπτύσσοντας κρουστικές δυνάμεις, που καταπονούν τα κάθετα στοιχεία στήριξης.

Το όφελος της ευρεσιτεχνίας σε αυτή την καταπόνηση του κτηρίου είναι η εξής.
Καταργεί την διαφορά φάσεις, λόγο προέντασης, η οποία αναγκάζει την οικία να ανεβαίνει
και να κατεβαίνει στον ρυθμό των κυμάτων ( P )

Έτσι αποφεύγουμε την κρούση της οικίας με το έδαφος.

β) Κύμα ( S )
Και αυτό έρχεται από κάτω από την οικία, σε διαφορετικό χρόνο, και σε διαφορετική φορά.
Αυτό το κύμα ( S ) δημιουργεί οριζόντια παλινδρόμηση στην οικία, καταπονώντας αυτή με δύο τρόπους.
Πρώτον δημιουργεί διατμητικές τάσεις, προπαντός στον πρώτο όροφο, λόγο ακαμψίας του πρώτου κόμβου της πακτωμένης με το έδαφος βάσης, και της αδράνειας του φέροντος, που έχει διαφορετική φορά δυνάμεων από ότι ο σεισμός.

Δεύτερον δημιουργεί ταλάντωση στην κατασκευή, προπαντός στα ψιλά κτήρια, που βρίσκονται μακριά από το κέντρο του σεισμού.

Κατά την ταλάντωση οι κόμβοι της κατασκευής, δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος του φέροντα, και μετά από κάποια ελαστικότητα που έχουν, σπάνε.

http://www.postimage.org/image.php?v=Tsm4RK0

Τι κάνει η ευρεσιτεχνία σε αυτό το οριζόντιο παλινδρομικό κύμα ( S )

Σταματάει την ταλάντωση που δημιουργεί τα λοξά βέλη στους κόμβους
έτσι http://www.postimage.org/image.php?v=PqgqEFr

Ακόμα με αυτή την μέθοδο, λόγο προέντασης, και μεγάλης διατομής κάτοψης της εσωτερικής τοιχοποιίας από Ο.Σ,
έχουμε μεγάλες αντοχές στις διατμητικές τάσεις, που δημιουργούνται στους κόμβους
( προπαντός των βάσεων )

γ) Κύμα LOVE
Αυτό το κύμα είναι το πιο αργό, αλλά και το πιο καταστροφικό από τα άλλα δύο.

Ο κύριος λόγος είναι, ότι είναι επιφανειακό, δημιουργώντας κυματισμό, όπως τον κυματισμό της θάλασσας.

Αν το σπίτι είναι μικρό, ( μέχρι 30 x 30 m ) τότε ανεβαίνει και κατεβαίνει πάνω στο ύψος και το βάθος κύματος του σεισμού.

Αν όμως η κατασκευή είναι μεγαλύτερη αυτών των διαστάσεων, τότε οι κολώνες μετατρέπονται σε έμβολα θραύσεως των κολονών, λόγο διαφορά φάσεως που έχει ο οριζόντιος επιφανειακός κυματισμός.

Τι κάνει η ευρεσιτεχνία για αυτά τα επιφανειακά κύματα LOVE τα οποία καταπονούν την κατασκευή υπό γωνία 45 μοιρών.

Αν η κατασκευή είναι μικρότερη από 30 x 30 m, χρησιμοποιούμε την δεύτερη μέθοδο τοποθέτησης
http://www.postimage.org/image.php?v=PqgqEFr
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi

Για δύο λόγους
Καλύτερη διαστασιολόγιση βάσεων, και μεγαλύτερες διατμητικές αντοχές στον λοξό εφελκυσμό, ο οποίος αναπτύσσεται κυρίως κατά την διάρκεια των κυμάτων LOVE.

Αν η κατασκευή είναι μεγαλύτερη από 30 x 30 m τότε χρησιμοποιούμε την πρώτη μέθοδο τοποθέτησης.

http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI&feature=player_embedded

Οι λόγοι είναι οι εξής.
Πρώτον η διπλή κητοστρωση, κατά προτίμηση προτεταμένη, μετατρέπει την βάση του κτηρίου σε μονομπλόκ, με αποτέλεσμα την ακαμψία της κητόστρωσης, και της καλύτερη κατανομή των δυνάμεων του σεισμού, κάτωθεν αυτής.
( σαν καρίνα μαούνας στην θάλασσα )

Η κατασκευή όμως αυτή έχει ένα άλλο πρόβλημα.
Την ταλάντωση.
Αυτό το πρόβλημα το λύνουμε τοποθετώντας το ανεξάρτητο προτεταμένο με το έδαφος φρεάτιο, σε καίρια σημεία της κατασκευής.

Με την διπλή προτεταμένη κητόστρωση είναι σαν να έχουμε στατικά, πότε μια βάση, και πότε ένα πρόβολο.
Αυτό γίνετε λόγο μεταβολής φάσης του κύματος,( κάτω από την κητόστρωση) οπότε και μεταβολή μορφής των στατικών φορτίων της κητόστρωσης.
Πιστεύω ότι η διπλή κητόστρωση, δεν μετατρέπει τις κολώνες σε έμβολα των κόμβων, όπως γίνετε με τις μεμονωμένες βάσεις, στα κύματα LOVE.

Φαντάσου μία μαούνα που το κύμα περνάει από κάτω της.
Πότε θα είναι όλη πάνω στο κύμα, πότε θα εξέχουν τα άκρατης, σαν πρόβολος.

Μπορεί να ταλαντεύετε όπως ταλαντεύεται στο σεισμό το σπίτι.

Ο οριζόντιος άξονας της όμως παραμένει άκαμπτος, αν και υπό κλίση.

Οι μεμονωμένες βάσεις, σε μεγάλου εμβαδού οικοδομές, δρουν σαν δύο ξεχωριστές σημαδούρες πάνω στο κύμα, οι οποίες έχουν εμφανή διαφορά φάσης.
__________________
Έρευνα είναι η επεξεργασία του σωστού και του λάθους.

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 8.0.552.215 Chrome 8.0.552.215
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 12, 2010, 10:02:09 πμ »
ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ

α)Σε έναν φέρον σκελετό, η οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού, μετατρέπετε σε ροπές των κόμβων, οι οποίες καταπονούν λοξά με διατμητικές τάσεις την διατομή κάτοψις των στοιχείων, το οποίο είναι και το αδύνατο σημείο της κατασκευής.
Έτσι κατασκευάζεται σήμερα ο φέρον οργανισμός μιας οικίας.

β) Μία μονολιθική κατασκευή εξολοκλήρου από ΟΣ ( Οπλισμένο σκυρόδεμα ) είναι άκαμπτη.
Αυτή η κατασκευή, ως άκαμπτη θα έχει διαφορετική αντίδραση στην επιτάχυνση του σεισμού, από ότι ο φέρον ελαστικός σκελετός.
Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι αυτή η άκαμπτη κατασκευή δεν καταπονείται από ροπές.

Θα έλεγα μάλιστα,ότι καταπονείται περισσότερο και από τον φέροντα σκελετό, λόγο αυξημένων στατικών φορτίων, και διότι και αυτή έχει κόμβους.

Που υπάρχει λιπών το πρόβλημα?
Το πρόβλημα κατ εμένα υφίσταται στο ότι και τα δύο συστήματα δόμησης, είναι ασύνδετα με το έδαφος.
Γιατί αυτό είναι πρόβλημα?
Γιατί αυτό που κάνει την ζημιά σε ένα σεισμό, δεν είναι ο σεισμός, αλλά τα στατικά φορτία της κατασκευής.
Γιατί λέω αυτό?
Γιατί μία οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού, το μόνο που κάνει, είναι να προκαλεί αδράνεια στην κατασκευή, και να την αναγκάζει να ανυψωθεί μονόπλευρα.
Κατά την ανύψωση αυτή, δημιουργείται ένα κενό από κάτω από την βάση, δίνοντας τότε και μόνο τότε,την δυνατότητα στα στατικά φορτία, να καταπονήσουν υπό μορφή ροπών τους κόμβους, και έμμεσα τον λαιμό της κολόνας.

Κατά την αδράνεια, τα σώματα αντιδρούν διαφορετικά.
Η διαφορετικότητα εξαρτάτε
α) από το ιδικό βάρος που έχουν.
β) από το σχήμα που έχουν.
γ) από το κέντρο βάρους που έχουν

Ας εξετάσουμε τώρα πως αντιδρούν τα δύο συστήματα δόμησης που περιλαμβάνονται στο ΕΑΚ, κατά την οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού.

α) Ο φέρον σκελετός, κατά την επιτάχυνση του σεισμού, έχει την τάση να ανασηκωθεί, μονόπλευρα, αλλά δεν αντέχουν οι κόμβοι του το στατικό του βάρος, μεταβιβάζοντας αυτό, στον λαιμό της κολόνας, την οποία και σπάει, λόγο του ότι η διατομή κάτοψις αυτής, είμαι μικρής αντοχής και μικρού εμβαδού.

β) Η μονολιθική κατασκευή από ΟΣ, κατά την επιτάχυνση του σεισμού, έχει και αυτή την τάση να σηκωθεί.
Έχει όμως μεγαλύτερα στατικά φορτία, από ότι έχει ο σκελετός, και οι κόμβοι που υφίστανται μεταξύ οροφής και τοιχίων, αν και είναι ισχυρότεροι, από ότι είναι οι κόμβοι που υφίστανται μεταξύ στου λαιμού της κολόνας , και της δοκού του σκελετού, σπάνε δημιουργώντας λοξά κρακ.

Τι κάνει ο ελκυστήρας για να εξαλείψει τις ροπές?
Ενώνει την κατασκευή με το έδαφος, ώστε κατά την μονόπλευρη τάση ανόδου του σκελετού, προερχόμενη από την αδράνεια, να μην τον αφήσει να σηκωθεί, και να δημιουργεί το κενό κάτω από την βάση, που λόγο αυτού του κενού, ενεργοποιούνται τα στατικά φορτία της οικοδομής,

( λόγο υπαρκτού κενού που υφίσταται κατά την άνοδο, οπότε και έλλειψη αντίστασης τάσις του εδάφους προς τα φορτία του φέροντος)

και οι κάθετες τάσις της οικοδομής να αλλάζουν φορά, και να μετατρέπονται σε ροπές των κόμβων.


Αν τον τοποθετήσουμε σε έναν φέρον σκελετό, με στοιχεία που έχουν τετράγωνη, και μικρή διατομή κάτοψης, δεν κάνει τίποτα.

Αν όμως τον τοποθετήσουμε σε μία μονολιθική κατασκευή από ΟΣ, τότε την προστατεύει στο έπακρον. Π.Χ προκατασκευασμένα από ΟΣ.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Γιατί για να είναι χρήσιμη η μέθοδος αυτή, χρειάζεται δύο τάσις αντίστασης
α) Μια τάση αντίδρασης ανόδου του κτηρίου προερχόμενη από τον ελκυστήρα, λόγο πάκτωσης αυτού με το έδαφος και την οικοδομή.
β) Μεγάλη αντίθετη αντίδραση τάσις στο άλλο άκρον του λαιμού του στοιχείου, και την βάση,και αυτή με το έδαφος.

Η διατομή κάτοψης του στοιχείου, πρέπει να είναι παραλληλόγραμμη, για να δημιουργείται μεγαλύτερη και ισχυρότερη ροπή αντίδρασης μεταξύ αυτού, και της βάσης.

Άλλη αντίσταση θα έχει ένα στοιχείο 0,20 x 3,00 x 3,00 m πακτωμένο στα δύο άκρατου,
και άλλη αντίσταση θα έχει ένα στοιχείο ιδίων κυβικών μέτρων με διάσταση 0,75 x 0,80 x3,00 m πακτωμένο στο κέντρο του.

Η διαστασιολογική διάταξη των τοιχίων κάτοψης της οικοδομής, παραμένει η ίδια, αλλά με κατά λίγο αυξημένες διαστάσεις μήκους, των υφισταμένων.

http://www.vres-agrinio.gr/index.php...ech&Itemid=421    :) :) :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2010, 10:40:10 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

  • ***
  • Μηνύματα: 434
  • Φύλο: Άντρας
  • เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • OS:
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 12, 2010, 12:50:39 μμ »
ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ

α)Σε έναν φέρον σκελετό, η οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού, μετατρέπετε σε ροπές των κόμβων, οι οποίες καταπονούν λοξά με διατμητικές τάσεις την διατομή κάτοψις των στοιχείων, το οποίο είναι και το αδύνατο σημείο της κατασκευής.
Έτσι κατασκευάζεται σήμερα ο φέρον οργανισμός μιας οικίας.

β) Μία μονολιθική κατασκευή εξολοκλήρου από ΟΣ ( Οπλισμένο σκυρόδεμα ) είναι άκαμπτη.
Αυτή η κατασκευή, ως άκαμπτη θα έχει διαφορετική αντίδραση στην επιτάχυνση του σεισμού, από ότι ο φέρον ελαστικός σκελετός.
Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι αυτή η άκαμπτη κατασκευή δεν καταπονείται από ροπές.

Θα έλεγα μάλιστα,ότι καταπονείται περισσότερο και από τον φέροντα σκελετό, λόγο αυξημένων στατικών φορτίων, και διότι και αυτή έχει κόμβους.

Που υπάρχει λιπών το πρόβλημα?
Το πρόβλημα κατ εμένα υφίσταται στο ότι και τα δύο συστήματα δόμησης, είναι ασύνδετα με το έδαφος.
Γιατί αυτό είναι πρόβλημα?
Γιατί αυτό που κάνει την ζημιά σε ένα σεισμό, δεν είναι ο σεισμός, αλλά τα στατικά φορτία της κατασκευής.
Γιατί λέω αυτό?
Γιατί μία οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού, το μόνο που κάνει, είναι να προκαλεί αδράνεια στην κατασκευή, και να την αναγκάζει να ανυψωθεί μονόπλευρα.
Κατά την ανύψωση αυτή, δημιουργείται ένα κενό από κάτω από την βάση, δίνοντας τότε και μόνο τότε,την δυνατότητα στα στατικά φορτία, να καταπονήσουν υπό μορφή ροπών τους κόμβους, και έμμεσα τον λαιμό της κολόνας.

Κατά την αδράνεια, τα σώματα αντιδρούν διαφορετικά.
Η διαφορετικότητα εξαρτάτε
α) από το ιδικό βάρος που έχουν.
β) από το σχήμα που έχουν.
γ) από το κέντρο βάρους που έχουν

Ας εξετάσουμε τώρα πως αντιδρούν τα δύο συστήματα δόμησης που περιλαμβάνονται στο ΕΑΚ, κατά την οριζόντια επιτάχυνση του σεισμού.

α) Ο φέρον σκελετός, κατά την επιτάχυνση του σεισμού, έχει την τάση να ανασηκωθεί, μονόπλευρα, αλλά δεν αντέχουν οι κόμβοι του το στατικό του βάρος, μεταβιβάζοντας αυτό, στον λαιμό της κολόνας, την οποία και σπάει, λόγο του ότι η διατομή κάτοψις αυτής, είμαι μικρής αντοχής και μικρού εμβαδού.

β) Η μονολιθική κατασκευή από ΟΣ, κατά την επιτάχυνση του σεισμού, έχει και αυτή την τάση να σηκωθεί.
Έχει όμως μεγαλύτερα στατικά φορτία, από ότι έχει ο σκελετός, και οι κόμβοι που υφίστανται μεταξύ οροφής και τοιχίων, αν και είναι ισχυρότεροι, από ότι είναι οι κόμβοι που υφίστανται μεταξύ στου λαιμού της κολόνας , και της δοκού του σκελετού, σπάνε δημιουργώντας λοξά κρακ.

Τι κάνει ο ελκυστήρας για να εξαλείψει τις ροπές?
Ενώνει την κατασκευή με το έδαφος, ώστε κατά την μονόπλευρη τάση ανόδου του σκελετού, προερχόμενη από την αδράνεια, να μην τον αφήσει να σηκωθεί, και να δημιουργεί το κενό κάτω από την βάση, που λόγο αυτού του κενού, ενεργοποιούνται τα στατικά φορτία της οικοδομής,

( λόγο υπαρκτού κενού που υφίσταται κατά την άνοδο, οπότε και έλλειψη αντίστασης τάσις του εδάφους προς τα φορτία του φέροντος)

και οι κάθετες τάσις της οικοδομής να αλλάζουν φορά, και να μετατρέπονται σε ροπές των κόμβων.


Αν τον τοποθετήσουμε σε έναν φέρον σκελετό, με στοιχεία που έχουν τετράγωνη, και μικρή διατομή κάτοψης, δεν κάνει τίποτα.

Αν όμως τον τοποθετήσουμε σε μία μονολιθική κατασκευή από ΟΣ, τότε την προστατεύει στο έπακρον. Π.Χ προκατασκευασμένα από ΟΣ.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Γιατί για να είναι χρήσιμη η μέθοδος αυτή, χρειάζεται δύο τάσις αντίστασης
α) Μια τάση αντίδρασης ανόδου του κτηρίου προερχόμενη από τον ελκυστήρα, λόγο πάκτωσης αυτού με το έδαφος και την οικοδομή.
β) Μεγάλη αντίθετη αντίδραση τάσις στο άλλο άκρον του λαιμού του στοιχείου, και την βάση,και αυτή με το έδαφος.

Η διατομή κάτοψης του στοιχείου, πρέπει να είναι παραλληλόγραμμη, για να δημιουργείται μεγαλύτερη και ισχυρότερη ροπή αντίδρασης μεταξύ αυτού, και της βάσης.

Άλλη αντίσταση θα έχει ένα στοιχείο 0,20 x 3,00 x 3,00 m πακτωμένο στα δύο άκρατου,
και άλλη αντίσταση θα έχει ένα στοιχείο ιδίων κυβικών μέτρων με διάσταση 0,75 x 0,80 x3,00 m πακτωμένο στο κέντρο του.

Η διαστασιολογική διάταξη των τοιχίων κάτοψης της οικοδομής, παραμένει η ίδια, αλλά με κατά λίγο αυξημένες διαστάσεις μήκους, των υφισταμένων.

http://www.vres-agrinio.gr/index.php...ech&Itemid=421    :) :) :)


Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 23, 2011, 12:00:10 μμ »
Τι κάνει η ευρεσιτεχνία, που δεν κάνει η εφαρμοσμένη τεχνολογία σήμερα.
Η εφαρμοσμένη τεχνολογία σήμερα απλός εδράζει την κατασκευή στο έδαφος.
Η ευρεσιτεχνία την ενώνει με το έδαφος, κάνοντας αυτά τα δύο  ένα, (σαν σάντουιτς)
Για μένα αυτή η ένωση της κατασκευής με το έδαφος, αλλάζει ευεργετικά την κατεύθυνση και το είδος των δυνάμεων, που εφαρμόζονται στην κατασκευή δυναμικά, κατά την διέγερση του σεισμού, και προκαλούν αστοχία.
Δυνάμεις που προκαλούν αστοχία στα κτήρια.
α) Οι δυνάμεις διάτμησης.
β) Οι ροπές στους κόμβους
Πως δημιουργούνται
1) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΤΜΗΣΗΣ
α) Οι δυνάμεις διάτμησης, δημιουργούνται κυρίως στα κάθετα στοιχεία στήριξης κατά την επιτάχυνση του σεισμού, λόγο αδράνειας της μάζας.
Ερώτηση.
Η διάτμηση είναι η ίδια σε όλα τα στοιχεία στήριξης?
Απάντηση
Όχι. Η διάτμηση είναι μεγαλύτερης ισχύος στα στοιχεία του ισογείου.
Ερώτηση. Γιατί?
Απάντηση
Για δύο κύριους λόγους.
α) Έχουν να διαχειριστούν (σε μετακίνηση) περισσότερα φορτία μάζας, που συνεπάγεται σε μεγαλύτερη αδράνεια, οπότε στην δημιουργία μεγαλύτερης  διάτμησης  στην διατομή κάτοψις του στοιχείου.
β) Λόγο ακαμψίας των στοιχείων του ισογείου.
Όλα τα άλλα στοιχεία στήριξης, ( εκτός του ισογείου ) έχουν κάποια ελαστικότητα στους κόμβους, και στα στοιχεία στήριξης, η οποία είναι ευεργετική, διότι απορροφούν ενέργεια του σεισμού, λόγο μετατροπής της ενέργειας αυτής, σε θερμότητα.

Αυτή η ευεργετική απορρόφηση ενέργειας,καταργείται κατά μεγάλο βαθμό στα στοιχεία του ισογείου, για ένα κύριο λόγο.
Διότι κάτω από το στοιχείο ( κολόνα ) του ισογείου υπάρχει η βάση, η οποία είναι άκαμπτη, (διότι είναι συνήθως μέσα στο έδαφος) και μεταδίδει ακέραια την επιτάχυνση του σεισμού. ( Οπότε και αυξημένες διατμητικές τάσεις )
Στα στοιχεία ( κολόνες ) των πάνω ορόφων δεν συμβαίνει το ίδιο, διότι το στοιχείο του κάτω ορόφου έχει απορροφήσει κάποια ενέργεια, μεταδίδοντας στον πιο πάνω όροφο μικρότερη ενέργεια.

 Σε συνδυασμό με τα αυξημένα φορτία της μάζας που έχει να διαχειριστεί, έχουμε αυξημένες κατά πολύ τις τάσεις ( δυνάμεις )
  διάτμησης στα στοιχεία του ισογείου.
Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες αστοχίες συμβαίνουν στο ισόγειο.
Αυτό το φαινόμενο μπορούμε να το λύσουμε αυξάνοντας την διατομή κάτοψης των στοιχείων του ισογείου.
Αν όμως το κάνουμε αυτό, έχουμε άλλο  πρόβλημα.

α) Χάνουμε την ελαστικότητα των στοιχείων. ( οπότε και την απόσβεση της επιτάχυνσης )

 
2) ΡΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΌΜΒΟΥΣ
Οι ροπές στους κόμβους, οι οποίες και αυτές καταλήγουν να καταπονούν τα κάθετα και οριζόντια στοιχεία στήριξης, με διατμητικές τάσεις, συμβαίνουν για τον εξής λόγο.
Κατά την επιτάχυνση του σεισμού, έχουμε την γνωστή αδράνεια του φέροντος οργανισμού, αλλά και την αδράνεια των φερόντων μαζών που έχουν να διαχειριστούν, και επιβαρύνουν με οριζόντιες διατμητικές τάσεις τα κάθετα στοιχεία.
Σε ένα πολυόροφο κτήριο, τα κάθετα στοιχεία, είναι ενιαία από τον πρώτο όροφο, μέχρι τον τελευταίο.
 Η δομική ακεραιότητα όλων των στοιχείων του φέροντος οργανισμού, ( κολόνες, δοκοί, πλάκες ) επιτυγχάνετε όταν αυτά ενωθούν στα κομβικά  σημεία       

Αυτά τα κομβικά  σημεία
  στην  αδράνεια του φέροντος οργανισμού, αντιδρούν με ροπές,  που καταπονούν με  διατμητικές τάσεις  τα κάθετα και οριζόντια  στοιχεία
Αν ο σχεδιασμός δεν είναι σωστός, καταλήγει σε αστοχία, του κάθετου στοιχείου, που είναι ψαθυρό, και όχι του οριζόντιου.
Ο λόγος είναι ότι το κάθετο στοιχείο, ( κολόνα ) έχει μικρότερη διατομή κάτοψις, σε σχέση με την δοκό, της οποίας η μάζα, καθ όλο το μήκος της αποτελεί δομική οντότητα με την πλάκα, οπότε υπολογίζεται σαν ενιαίο σώμα ισχυρότερη του κάθετου στοιχείου
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι μία κολόνα φέρει επάνω της τουλάχιστον δύο δοκούς, καταλαβαίνουμε την διαφορά αντοχής ( ως προς την διάτμηση ) μεταξύ  της κολόνας, και των οριζόντιων στοιχείων στήριξης.


Κατά την ταλάντωση ενός ψιλού κτηρίου, αυτό έχει την τάση να σηκωθεί μονόπλευρα λόγο ροπής  δημιουργώντας ένα κενό κάτω από τις πίσω βάσεις.
Δηλαδή οι μπροστινές κολόνες προσπαθούν να σηκώσουν τις πίσω κολόνες, λόγο τις δομικής οντότητας που έχουν, και τους την προσφέρει η ένωσή τους με τις δοκούς
Αυτό το κενό, ακυρώνει την αντίσταση του εδάφους προς την βάση, οπότε η βάση, από εκεί που κράταγε το κτίριο μένει μετέωρη στον αέρα.
Βέβαια αυτό στην πράξη δεν συμβαίνει ποτέ, διότι τα στατικά φορτία της κατασκευής, κατά την μονόπλευρη άνοδό του, έρχονται να καθηλώσουν την κολόνα με την βάση στο έδαφος,δημιουργώντας ροπές στους κόμβους,

Αυτές οι ροπές,δημιουργούν λοξή  διάτμηση στην διατομή κάτοψης του κάθετου στοιχείου, το οποίο δεν αντέχει τα φορτία, και  έχουμε ψαθυρά αποτελέσματα, ακυρώνοντας την δομική οντότητα της κατασκευής.


Αυτά που εξήγησα φαίνονται καθαρά στα πρώτα λεπτά του πειράματος που έχω κάνει.

Στο πείραμα στα πρώτα λεπτά, βλέπουμε έναν ξύλινο φέροντα οργανισμό, ( σκελετό οικοδομής ) ο οποίος  κατά την αδράνεια ταλαντεύεται και σηκώνετε  μονόπλευρα, εναλλάξ.
Αυτό συμβαίνει διότι είναι ελαφρύς, και οι κόμβοι του αντέχουν τις ροπές, που δημιουργούνται από  το στατικό βάρος της αστήρικτης πλευράς του φέροντα οργανισμού.
Μόλις όμως του βάλουμε τα στατικά φορτία των δύο τούβλων, αυτός ναι μεν ταλαντεύεται, αλλά  οι βάσεις δεν σηκώνονται μονόπλευρα,
διότι οι κόμβοι δεν αντέχουν πια το πρόσθετο στατικό φορτίο των τούβλων.
ΛΥΣΗ
Εδώ από την ανάλυση που έκανα πάρα πάνω, βλέπουμε γιατί αστοχεί μία κατασκευή, όταν αυτή περάσει τα όρια σχεδίασης.
Δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός
Ο Ελληνικός αντισεισμικός κανονισμός έχει κάποια αντοχή, και από εκεί και πέρα υπάρχει μόνο η ψαθυρή αλήθεια.
Για μένα η αντοχή του έχει συγκεκριμένα όρια για τον λόγο που ανέφερα πάρα πάνω.
(Αυτό το φαινόμενο μπορούμε να το λύσουμε αυξάνοντας την διατομή κάτοψης των στοιχείων του ισογείου.
Αν όμως το κάνουμε αυτό, έχουμε άλλο πρόβλημα.

 Χάνουμε την ελαστικότητα των στοιχείων. ( οπότε και την απόσβεση της επιτάχυνσης ) )


Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
Φαίνεται και στην συνέχεια του πειράματος που σας παρέθεσα στο link, αλλά φαίνεται και σε αυτά που θα πω πάρα κάτω.
Υπάρχουν τρία  προβλήματα που πρέπει να λύσουμε,  για να εφαρμόσουμε προένταση μεταξύ εδάφους και δώματος,.... ή απλή πάκτωση του εδάφους με την κατασκευή.
α) Ο λυγισμός
β) Η αντοχή των υλικών.
γ) Η αντοχή του εδάφους
Για να δουλέψει ευεργετικά στον σεισμό η προένταση, ή η πάκτωση της κατασκευής με το έδαφος, χρειάζεται μεγάλη διατομή κάτοψις των στοιχείων στήριξης, και μεγάλη αντοχή υλικών, αν πρόκειται να εφαρμόσουμε προένταση, ώστε να έχουμε πρόσθετα τα ευεργετήματα αυτής, στα πλαίσια της επαλληλίας.
Αυτά τα δύο στοιχεία που χρειάζομαι μου τα προσφέρουν τα προκατασκευασμένα σπίτια, τα οποία είναι εξ ολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Το γ) πρόβλημα των χαλαρών εδαφών, μου το λύνει η κυτόστρωση, και ο ιδικός μηχανισμός του υδραυλικού ελκυστήρα, που βελτιώνει την αντοχή του εδάφους, και παρέχει πρόσθετη στήριξη στην βάση.

Κοίτα τη παθαίνει η συμβατική κατοικία.
http://www.youtube.com/watch?v=Hgc19...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mgjAX...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jTrDC...eature=related

Φαντάσου σπίτια ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΈΝΑ από οπλισμένο σκυρόδεμα, βιδωμένα στις τέσσερις γωνίες με την σεισμική βάση.......και ανάποδα να τα γυρίσεις δεν θα πάθουν τίποτα.
Ερώτηση
Όταν δεν τα βιδώσουμε με την βάση, τι θα πάθουν?
Απάντηση
Αν έχουμε ψιλά κτήρια εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα, αυτά θα αντέξουν  στην διάτμηση, αλλά οι κόμβοι τους θα έχουν αυξημένα φορτία, λόγο του κενού που αναφέραμε ότι δημιουργείται κάτω από την βάση κατά την ροπή αδράνειας, και λόγο μεγαλύτερου στατικού φορτίου που έχουν.
Ο συνδυασμός αδράνεια και στατικά φορτία, δημιουργούν τα λοξά κρακ στους τοίχους.
Για αυτό είναι λοξά τα κρακ, διότι ακολουθούν την συνισταμένη των δυνάμεων της αδράνειας και των στατικών φορτίον
Για τον λόγο αυτό, οι κατασκευές των προκατασκευασμένων είναι για λίγους ορόφους.
Αν όμως κάνουμε ένα σώμα το προκατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα με το έδαφος, http://postimage.org/image/r1aadhj8/
...δεν μπορεί να σηκωθεί μονόπλευρα, στην ροπή αδράνειας, οπότε, καταργούμε τις ροπές των κόμβων.

Υπάρχει και το οικονομικό μέρος.
Πιστεύω ότι αυτή η μέθοδος θα βάλει τα προκατασκευασμένα από σκυρόδεμα σπίτια, και μέσα στην πόλη.

Έως τώρα αυτά τα σπίτια είναι μόνο για εξοχικά.
Ο κύριος λόγος είναι ότι, ο νόμος δεν τους επιτρέπει, το ύψος τους να ξεπερνά τους δύο ορόφους.
Όταν όμως γίνουν άτρωτα στον σεισμό, και μπορούν να αντέχουν πολλούς ορόφους, τότε θα επιτραπεί  η δόμηση <τους> στην πόλη.

Τώρα δεν επιτρέπονται μέσα σε πόλεις, διότι αν στην πόλη επιτρέπετε να χτίσεις ένα δεκαόροφο, και το προκατασκευασμένο αντέχει δύο ορόφους, δεν σε συμφέρει να χάσεις τον αέρα για άλλους οκτώ ορόφους.

Αν όμως το κάνω να αντέχει, τότε θα καταργηθούν οι συμβατικοί τρόποι κατασκευής, γιατί τα προκατασκευασμένα είναι πιο φτηνά, 30-50% γιατί είναι βιομηχανοποιημένα.
Έτσι θα έχουν κέρδος οι βιομήχανοι από αυτή την αλλαγή.

Εκτός όμως από αντισεισμικό, η ευρεσιτεχνία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν προεντεταμένο αγκύριο, για την βελτίωση εδαφών
Π.Χ http://postimage.org/image/29l3p1xpg/
Διότι, και βελτιώνει την πυκνότητα των χαλαρών εδαφών, αλλά δεν αφήνει και το έργο να πάει ούτε πάνω,( στην ταλάντωση ) ούτε κάτω ( σε υποχώρηση του εδάφους )
Έχω αναφέρει τους τρόπους τοποθέτησης σε υφιστάμενα και υπό κατασκευή κτήρια, και άλλες κατασκευές, όπως φράγματα, γέφυρες, κ.λ.π
Κάνει και για την προστασία των ελαφριών κατασκευών από τους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν κυρίως την Αμερική.

Και άσε να κουνάει  ;D

Αποσυνδεδεμένος zografos

  • ***
  • Μηνύματα: 579
  • Φύλο: Άντρας
  • LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 23, 2011, 13:14:17 μμ »
που ησουν ρε μεγαλε και μου'λειψες τοσο καιρο τα τσουναμια μου μεσα!! Γρηγορα εισητηριο για SENDAI ONE WAY τωρα ομως... > ;D
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος seismic

  • *
  • Μηνύματα: 9
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
Απ: Η μεγαλυτερη ανακαλυψη
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 22, 2011, 09:07:40 πμ »
Αυτή είναι η γνώμη για την ευρεσιτεχνία μου, ενός από τους μεγαλύτερους πολιτικούς μηχανικούς της Αμερικής.

Dear John,
This seems like a very promising system. I believe we can try to get a grant for testing it on our shaking tables in UC-Berkeley. I will be glad to work with you on such tests to prove the concept. We have several small tables that we can use with small fund but we will have to make a small model for this system. We also have a big table that we can use but it would be costly in this case and requires a larger structural system to build and test. I will read more about your system in your website.

Regards,
Khalid

Khalid M. Mosalam, PhD, PE
Professor and Vice Chair
733 Davis Hall
Structural Engineering, Mechanics and Materials
Civil and Environmental Engineering
University of California
Berkeley, CA 94720-1710
http://www.ce.berkeley.edu/~mosalam