Κάθε φορά που θα πάω Ταϊλάνδη, θα φάω τον ακόλουθo μεζέ, παρόλο που στα αυτιά των δυτικών ακούγεται απίστευτα περίεργος και διαφορετικός...
Τα συγκεκριμενα αυγά προέρχονται από φωλιές μυρμηγκίων που έχουν δημιουργηθεί στα φυλλώματα δέντρων. Είναι πεντακάθαρα λοιπόν αφού βρίσκονται ανάμεσα στα φύλλα και όχι μέσα στο χώμα.
Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για το μαγείρεμά τους, αλλά οι δύο που ακολουθούν είναι οι συνηθέστερες στο Ισαάν:
1. Larb Moo με τα συγκεκριμένα αυγουλάκια (δηλαδή κιμάς από χοιρινό και αυγουλάκια με αρκετά πικάντικη γεύση)!
2. Σε σούπα με πολύ τραγανά χορταράκια, κρεμυδάκια, τσίλι και lemon grass (η γεύση είναι πολύ λεμονάτη, αφού εκτός από το lemon grass και τα αυγουλάκια έχουν γεύση κοντά στο Lime)!