Αποστολέας Θέμα: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΕΣ  (Αναγνώστηκε 106452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kiva

• Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
Απ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΕΣ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 18, 2009, 13:14:34 μμ »
@teosep  τελικά μου φαίνεται ότι αυτη η χώρα - Ταιλανδη με το χαμογελό της με τα τοπία της κλπ σε κάνει να ερωτευεσαι και να θέλεις να πάρεις κάτι από αυτην μαζί σου , σου εύχομαι αιώνια ερωτευμένος με την  επιλογή σου φίλε μου .
Στο λάθος ...
... ο έξυπνος το παραδέχεται
... ο πονηρός δικαιολογείται
... ο ηλίθιος επιμένει!

pattaya4ever

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 18, 2009, 17:21:28 μμ »
Ωραιο αυτο το topic, εμεις οι αρραβωνιασμενοι να περιμενουμε μεχρι τον αυγουστο - πρωτα ο βουδας -  :D

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 18, 2009, 17:44:31 μμ »

teosep  πολύ ωραίο το θεματάκι που άνοιξες ,

αλλά νομίζω είναι κρίμα να περιοριστεί στις ερωτήσεις σου , και σε απαντήσεις τύπου ΝΑΙ , ΟΧΙ .

γνώμη μου είναι οτι θα μπορούσαν να θιχτούν (δεν ξέρω βέβαια το κατά πόσο είναι εφικτό) ,

π.χ  προβλήματα γενικά , γνώμες και των μη "τυχερών" , και πολλά αλλα  .........

Νομίζω οτι το θέμα είναι μεγάλο και ενδιαφέρον .

Αποσυνδεδεμένος kiva

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 18, 2009, 18:01:29 μμ »
Ενας μη" τυχερος " ζητά να μαθει και τα " πολλά άλλα " , είμαστε όλο μάτια για να διαβασουμε και χερια για να γράψουμε ,πλιζ.
Στο λάθος ...
... ο έξυπνος το παραδέχεται
... ο πονηρός δικαιολογείται
... ο ηλίθιος επιμένει!

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 18, 2009, 18:15:30 μμ »
1)6 μηνες
2)Μιλαει,γραφει κ διαβαζει τέλεια Ελληνικα ,(καλυτερα απο εμενα)εχει παει σχολειο στην Ελλαδα μεχρι ΄β γυμνασιου κ ηταν εδω απο 8 μηνων μεχρι 15 ετων.
3)Εργαζοταν στην Ελληνικη πρεσβεια στην Μπανγκοκ.Τωρα εργαζεται μαζι μου.
4)Ο χειμωνας την κανει αλλο ανθρωπο(κρυωνει αφανταστα κ της αλλαζει την διαθεση).Τωρα που ζεστανε o καιρος,ξαναβρηκε τον εαυτο της.
5)μεχρι τωρα της αρεσει,αλλα υπαρχουν κ στιγμες που της λειπει η Ταϊλανδη.
6)Την ρωτησα κ μου ειπε οτι νιωθει πως την κοιτουν περιεργα...

Πολυ ωραιο θεμα theosep!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 18, 2009, 18:57:42 μμ από P-Yai »
sabai sabai

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 18, 2009, 22:19:38 μμ »
Παιδια δεν υπαρχει περιορισμος στο θεμα , εγω θα χαρω να γραψει ο καθενας μας τη αποψη του και φυσικα οχι μονο με ΝΑΙ η ΟΧΙ , αλλα και με πλουσιες περιγραφες. Απλα το θεμα ειναι τεραστιο και εχω να πω 100δες χρησιμα πραγματα , που πιθανων να ειναι χρησιμα σε φεσκοπαντρεμενους αλλα και μελλοντικα ζευγαρια.

Θα δηλωσω απεριφραστα οτι ειμαι ΚΑΛΑ , χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν διαφορα ζητηματα , εξαλλου μιλαμε για μια σχεση ανθρωπων και οχι απαραιτητα Ελληνα-Ταιλανδεζας , αλλα κατα πρωτον δυο ατομων με διαφορετικους χαρακτηρες , ιδεες , αποψεις κλπ. Εχω ξαναγραψει , οτι μεγαλο ρολο παιζει ο Ελληνας συζηγος δηλαδη ποσο κοντα της θα ειναι ωστε να την βοηθησει να κοινωνικοποιηθει και γι'αυτο θεωρω την εργασια σημαντικο κομματι στην προοδο της κοπελας που θα ζησει κοντα μας. Εαν καθεται σπιτι και βλεπει ολη μερα δορυφορικη τηλεοραση δεν προκειται γρηγορα να μπει στο νοημα αυτου που λεμε  Ελληνικη κοινωνια.   Γνωμη εκφραζω και ολα βεβαια ειναι συζητησιμα

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:12:14 πμ »
Της δικης μου της αρεσε αφανταστα η δουλεια της κ της κοστησε που την αφησε.Προσπαθω να καλυψω αυτο το κομματι με το να την αφηνω να εργαζεται κ να νιωθει οτι προσφερει.Εργαζεται ομως μαζι μου 1ον για  να αποφυγω τον καθε κομπλεξικο εργοδοτη που θα της φερεται ασχημα κ 2ον γιατι η εργασια της μου ειναι πολυτιμη αφου μου ανοιγει καινουργιους δρομους στην δουλεια μου.

Ειναι σωστο αυτο που λες theosep αλλα για μια κοπελα που εχει ερθει τωρα εδω ειναι δυσκολο ακομα κ τον 1ο χρονο παραμονης της στην χωρα να παει για δουλεια χωρις να ξερει την γλωσσα .(κ δεν  ξερω ποσο καιρο θα χρειαστει ωστε να την μαθει ικανοποιητικα για να μπορει να δουλευει)

Αυτο δεν το αντιμετοπισα ,αλλα θα ηθελα να μαθω σχετικα με την εκμαθηση της γλωσσας ποσο καιρο χρειαστηκε,ωστε να συννενοηται ανετα κ σε τι σχολειο μπορει να παει καποιος Ταϊλανδος ας πουμε στην δικη μας περιπτωση για να μπορει να μαθει την γλωσσα μας.
Σε ρωτω επειδη ανεφερες σε προηγουμενο ποστ οτι η δικη σου πηγε σε σχολειο κ εμαθε την γλωσσα.Ειναι πολυ χρησιμο αυτο κ πολυ σωστη κινηση!

sabai sabai

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 19, 2009, 08:31:03 πμ »
@Ρ-ΥΑΙ

Οσο αναφορα την γλωσσα , εγω προσωπικα την εστειλα σε ενα φροντιστηριο στο Πειραια οπου εκανε ιδιαιτερα μαθηματα Ελληνικων για 6 μηνες περιπου , ωστε να παρει σωστες βασεις. Τα τελευταια χρονια υπαρχουν αρκετα φροντιστηρια που προσφερουν μαθηματα Ελληνικων σε ξενους.
Επισης το Ελληνικο κρατος οργανωνει δωρεαν μαθηματα Ελληνικων στο πανεπιστημιο Αθηνων η στους κατα τοπους δημους . Δεν ξερω αν η ποιοτητα του μαθηματος ειναι καλη.
Και τελος νομιζω , οτι υπαρχει μια Ταιλανδεζα που κανει μαθηματα Ελληνικων σε κοπελλες απο την Ταιλανδη και μαλιστα υπαρχει και τοπικ μεσα στο φορουμ γι'αυτο το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 19, 2009, 09:58:14 πμ »
Σε ευχαριστω Theosep!
Την κυρια που αναφερεις την γνωριζουμε κ εχουμε καποια επικοινωνια μαζι της.Ειναι εκεινη π προτεινε  στην γυναικα μου να παει στην θεση της ως μεταφραστρια της Νι,στην εκπομπη της Τατιανας.Πολυ συμπαθητικη κ εξυπηρετικη κυρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 19, 2009, 10:01:34 πμ από P-Yai »
sabai sabai

Αποσυνδεδεμένος frape79

• **
  • frape
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 19, 2009, 20:45:22 μμ »
πολυ ενδιαφερον θεμα απο την στιγμη μαλιστα που συντομα θα  ανηκω και γω στο κλαμπ των παντρεμενων με ταυλανδεζα(*το ευχομαι) :D αμην και ποτε

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0 Firefox 3.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 19, 2009, 23:25:31 μμ »
Σε ευχαριστω Theosep!
Την κυρια που αναφερεις την γνωριζουμε κ εχουμε καποια επικοινωνια μαζι της.Ειναι εκεινη π προτεινε  στην γυναικα μου να παει στην θεση της ως μεταφραστρια της Νι,στην εκπομπη της Τατιανας.Πολυ συμπαθητικη κ εξυπηρετικη κυρια.

Οντως ειναι μια αξιολογη και παρα πολυ καλη κυρια .
Οσοι θελετε να μαθουν οι συζηγοι ελληνικα η Κα Οι προτεινεται ανεπιφυλακτα
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 29, 2009, 14:12:09 μμ »

Υπάρχουν τόσα πολλά ωραία και ενδιαφέροντα θέματα , όπως το συγκεκριμένο που άνοιξε ο teosep ,

το οποίο όμως σκεπάστηκε ........

ας δώσουμε λίγο περισσότερο βάση στην Ταιλάνδη μας , και μετά στα υπόλοιπα άλλα .

Tο επαναφέρω λοιπόν διότι μπορούμε να πούμε πολλά ........

π.χ. (για να ξεκινήσω την κουβέντα) ας μας πούνε οι παντρεμένοι ,

τυχόν προβληματάκια που εμφανίστηκαν (προσαρμοστικότητας , κουλτούρας.............butterfly, κ.λ.π)

καθώς επίσης , το οτι αν έχεις και ωραία κοπέλα ,

υπάρχουν εξίσου ορισμένα προβληματάκια .......

βέβαια είναι και αναλόγως το άτομο , αλλά μερικοί πάλι λένε .........

"λαχείο είναι , το βάζεις στην τσέπη και περιμένεις να κληρώσει" .
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2009, 14:26:26 μμ από tas67 »

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 29, 2009, 18:10:24 μμ »

1.Ποσα χρονια ειστε παντρεμενοι ;
2.Μιλαει η γυναικα σας Ελληνικα ;
3.Εργαζεται η οχι ;
4.Εχει προσαρμοστει στην Ελλαδα ;
5. Της αρεσει εδω ;
6.Εχει πεσει ποτε θυμα ρατσισμου απο Ελληναρες ;

Ειναι πολυ φιλος αλλα οχι μελος του site
doctor τον θυμασαι τον φουρναρη?

1.1 μηνα
2.ουτε καλημερα
3.δεν εχει ερθει ακομα
4.το ιδιο
5.το ιδιο
6.το ιδιο

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 29, 2009, 18:30:17 μμ »
Απο θεμα κουλτουρας δεν θα τα ελεγα ακριβως προβληματα αλλα υπαρχουν καποια πραγματα που της εκαναν εντυπωση κ της κανουν ακομα...

ξεκινω απο τα αρνητικα.

1)Το οτι εμεις οι Ελληνες μπορει να τσακωθουμε με καποιον με φωνες κ βρισιμο κτλ
κ την αλλη μερα να μιλαμε σαν να μην τρεχει τιποτα.Μου λεει στην ΤαΪλανδη αν καποιος φτασει στο σημειο να βγει τοσο πολυ εξω απο τα ρουχα του σε εναν τσακωμο με καποιον ,τοτε το πιθανοτερο ειναι να μην ξαναμιλησουν ποτε.

(οταν μου το ειπε αυτο της απαντησα οτι ειναι καλυτερα οπως το κανουμε εμεις αυτο διοτι τα βαζουμε ολα στην ακρη τα ξεχναμε κ ειμαστε παλι μια χαρα.Η απαντηση της ηταν οτι δεν ειναι αυτο σωστο γιατι ετσι τα ατομα γινονται νευρικα κ ειναι συνεχεια στην τσιτα γιατι ξερουν οτι την αλλη μερα μετα απο ολα αυτα παλι θα ξαναμιλησουν,ενω στην Ταϊλανδοι ειναι πιο προσεκτικοι με τους τροπους τους ,προσπαθοντας να τους κρατουν ηπιους,διοτι γνωριζουν οτι καποιος τσακωμος μπορει να ειναι ανεπανορθωτος)

2)Της κανει εντυπωση οτι οι γυναικες οταν καθονται στις παρεες κοιταζουν να κουτσομπολευουν τις φιλες ή τις γνωστες με κακια ή ζηλεια.Κ στην Ταϊλανδη μου λεει κουτσομπολευουμε αλλα με σκοπο μονο την πλακα κ το γελιο αλλα σε καμια περιπτωση με διαφορετικο σκοπο.

3)Μου λεει οτι σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελε να οδηγησει εδω παρ ολο που ειναι καλυτεροι κ πιο προσεκτικοι οδηγοι οι Ελληνες,δεν θα αντεχα ποτε μου λεει να μου κορναρουν κ να μου βριζουν δυνατα την μανα κ οτι αλλο οπως βλεπει να γινεται εδω.

4)Βρισκει μερικους ρατσιστες στην αντιμετωπιση τους προς αυτη.Για παραδειγμα στο σουπερ μαρκετ.Μου λεει:φτανω στο ταμειο να πληρωσω κ αφου η ταμειας με ολες τις αλλες κυριες μιλαει μια χαρα κ χαμογελαει,σε εμενα βαζει το κεφαλι κατω κ ουτε καν μου λεει ευχαριστω κ ας με ακουει να μιλαω Ελληνικα.(Της ειπα οτι ισως ειναι μεμονομενη περιπτωση η συγκεκριμενη ταμειας κ οτι φταιει η κακη εμπειρια που εχουμε απο αλλους λαους που ζουν στην χωρα μας.Γιατι στηνΤαϊλανδη της λεω δεν ειστε ρατσιστες που μας εχετε βαλει την ταμπελα "φαλανγκ"; Οχι μου λεει
γιατι τους ξενους τους θεωρουμε ανωτερους απο εμας κ τους τοποθετουμε σε διαφορετικη κλιμακα,εκτος απο μερικα μεμονομενα περιστατικα που βλεπουμε στην σιλομ να μπεκρουλιαζουν κ να γινονται ρεζιλι στον δρομο.Ενω εσεις εδω χωρις να ξερετε ποιος ειναι ο αλλος τον βαζετε στο ιδιο καζανι με ολους .
Επισης μην κοιτας εσυ που η οικογενεια σου με δεχτηκε μια χαρα,υπαρχουν πολλοι
που θα ηταν προκατηλημενοι που ο γιος τους θα παντρευτει μια ξενη.

Παμε στα θετικα τωρα:
Της αρεσει παρα πολυ οτι οταν μιλαμε στο τηλ η αν συναντηθουμε στον δρομο λεμε ευχες ο ενας στον αλλο,ρωταμε αν ειναι καλα δειχνουμε ενδιαφερον κτλ ενω στην Ταϊλανδη λεει οταν μιλας με καποιον στο τηλ ειναι ολα "ξερα" "ελα τι κανεις καλα ; ναι .ωραια"

Της αρεσει που στις γειτονιες κ στα μαγαζια που ψωνιζει ο κοσμος αν καποιον τον εχουν δει πανω απο μια φορα μπορει αν του μιλανε ,να ρωτανε τι κανει κτλ ενω μου λεει στην Ταϊλανδη αν πας πχ σε ενα μαγαζι να ψωνησεις καπου κ πεις στην πωλητρια τι κανεις καλα; πως τα περνας,τοτε θα σε περασει για τρελο(Μα καλα της λεω εκει δεν λεγεστε η χωρα του χαμογελου; ναι μου λεει μπορει να χαμογελαμε αλλα δεν ειμαστε τοσο "ανοιχτοι χαρακτηρες" οπως εσεις.

Αυτα ειναι μερικα σχετικα με την διαφορα κουλτουρας.

Παμε τωρα στην προσαρμογη:

Το μονο που την πειραζει αφανταστα ειναι ο Χειμωνας...δεν αντεχει το κρυο
με τιποτα σε σημειο να της χαλαει την διαθεση κ τις βιολογικες της λειτουργεις
αλλα νομιζω οτι επειδη ειναι η 1η χρονια της συνεβη αυτο.Στην συνεχεια θα προσαρμοστει.

Αυτα απο μενα.Μου ειπε οτι ελπιζει να μην προσβαλει κανεναν με αυτα που λεει
κ οτι ζητα συγνωμη προκαταβολικα σε περιπτωση που συνεβη αυτο.Απλα εκφραζει την γνωμη της κ τιποτα παραπανω.

sabai sabai

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 29, 2009, 19:24:37 μμ »
Eυχαριστω tas67 ,για τα καλα σου λογια.

Ετοιμαζω συντομα ενα "σουπερ" τοπικ , που θα κανω αναλυση των γυναικων στην Ταιλανδη (απο την σκοπια μου παντα) και νομιζω οτι θα βαλω αρκετα πραγματα στη θεση τους (παντα βεβαια με το περιθωριο του λαθους).

Παντως ισχυει ενας κανονας που λεει΄: "Καθε λαος εχει το τροπο να εκφραζεται" Υπομονη και θα τα πουμε ολα.