Αποστολέας Θέμα: BANKING IN THAILAND  (Αναγνώστηκε 82364 φορές)

0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
BANKING IN THAILAND
« στις: Μαΐου 23, 2008, 23:28:29 μμ »
Να κανω επισης μερικες διορθωσεις για τα χαρτια που συνηθως χρειαζονται για ανοιγμα λογαριασμου. Να πω οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο για καποιον που ειναι σε τουριστικη βιζα 60 ημερων η σε αδεια εισοδου 30 ημερων να ανοιξει λογαριασμο. Πριν 6 χρονια θυμαμαι ειχα ανοιξει λογαριασμο μονο με το διαβατηριο και τουριστικη βιζα. Μεχρι πριν μερικα χρονια γινοτανε αλλα τωρα εχουν αυστηρηνει πολυ τα πραγματα. Απαιτειται κανονικη βιζα (οχι τουριστικη αλλα πχ non-immigrant η retirement visa), αδεια εργασιας (ειναι ενα μπλε βιβλιαρακι) και μια καταθεση η οποια οπως ειπε ο συναδελφος ειναι συνηθως της ταξεως των 500Β. Συστατικη επιστολη δε νομιζω οτι χρειαζεται, εμενα δε μου εχουν ζητησει ποτε. Με λιγα λογια αν ειστε τουριστες μαλλον ξεχαστε το εκτος κι αν πεσετε σε τελειως ασχετο υπαλληλο (λιγο σπανιο στην Μπανγκοκ).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 20, 2009, 07:44:53 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
Απ: BANKING IN THAILAND
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 23, 2008, 23:31:16 μμ »
Συνταξιοδοτικο εσυ?
ρε μπας και μας πουλας φουμαρα για την πραγματικη σου ηλικια? Laughing
Πλακα-πλακα μετακομιση στην Ταυλανδη ισοδυναμει με προωρη συνταξιοδοτηση οποιαδηποτε δουλεια και αν κανεις
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2008, 01:29:44 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος karabε

• www.thai.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 21, 2008, 01:18:11 πμ »
Για οσους ενδιαφερονται για ιδιοκτησιες στην ταυλανδη , η bangkok bank (bbl)ειναι η πρωτη που δινει κινητρα για εισροες ξενων κεφαλαιων στην κτηματομεσιτικη αγορα. Περιμενουμε να ακολουθησουν την ιδια τακτικη και αλλες τραπεζες
http://www.pattayadailynews.com/shownews.php?IDNEWS=0000006273

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 08, 2009, 09:38:31 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 15, 2008, 17:09:40 μμ »
επειδη προσαθησα να ανοιξω λογαριασμο πηγα με το τιλακ και ρωτησα.στην τραπεζα μου ειπαν οτι χρειαζομουν visa ή τουλαχιστον να εχω 3μηνη παραμονη στην ταυλανδη.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.6 Firefox 3.0.6
    • Thailand
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 04, 2009, 08:20:49 πμ »
Θα σας αναφέρω εδώ την εμπειρία μου απο τις τράπεζες στην επαρχία του Τρατ και τις πληροφορίες που αποκόμησα.

1.Προσωπικά άνοιξα λογαριασμό ταμιευτηρίου(με κάρτα αναλήψεων) στην τράπεζα Kasikorn(αγροτική τράπεζα).

2.Χρειάστηκα απλώς το διαβατήριο μου και 800 μπατ.Τα 500 μπατ είναι η ελάχιστη κατάθεση σε λογαριασμό ταμιευτηρίου και τα 300 μπατ είναι για την κάρτα  αναλήψεων.Η όλη διαδικασία δεν κράτησε παραπάνω απο 10 λέπτα.Επίσης άνοιξα internet banking για τον λογαριασμό μου,εντελώς δωρεάν.

3.Απευθύνθηκα στην CityBank της Μπανγκοκ.Δεν μου άνοιξαν λογαριασμό διότι δεν έχω άδεια εργασίας.

4.Με τον συνάδελφο SPAWN και την γυναίκα του πήγαμε σε υποκατάστημα της
  Αν και παντρεμένος με Ταϊλανδέζα δεν του άνοιξαν λογαριασμό διότι απαιτούσαν να έχει τουριστική  βίζα 60 ημερών.
  Τους ρωτήσαμε πόσο στοιχίζει το έμβασμα για αποστολή χρημάτων στην Ελλάδα και μας είπαν να πάμε σε υποκατάστημα της Western Union!!!!
  Στην συνέχεια τους πήγα στο υποκατάστημα της  τράπεζας Κασικορν όπου σε 10 λεπτά ,άνοιξαν λογαριασμό.

5.Να αναφέρω και κάτι σημαντικό με τις κάρτες αναλήψεως.Αν ανοίξεις λογαριασμό στο Τρατ,η κάθε συναλλαγή σου είναι δωρεάν σε μηχάνημα της ιδίας τράπεζας ΜΟΝΟ για την επαρχία του Τρατ.Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας χρεώνεσαι με 20 μπατ την συναλλαγή.Αυτό ισχύει σε όλες τις τράπεζες.Είναι διαφορετική πολιτική απο την Ελλάδα όπου σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας είναι δωρεάν οι συναλλαγες σε ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας.

Υ.Σ. όποιος έχει κάποια απορία και μπορώ,ευχαρίστως να απαντήσω
       Ευχαριστώ τον Λοστρόμο που πρώτος  είχε δώσει την πληροφορία για την συγκεκριμένη τράπεζα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2009, 08:32:02 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 1.0.154.48 Chrome 1.0.154.48
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 04, 2009, 10:23:29 πμ »
Επιβεβαιώνω ότι η Kasikorn είναι η πιο "εύκολη" τράπεζα για να ανοίξεις λογαριασμό, χωρίς να σου ζητήσουν visa.

Αλλά και οι άλλες τράπεζες, εκτός Bangkok λειτουργούν λίγο αυτόνομα.

Είχα προσπαθήσει να ανοίξω λογαριασμό στην Bangkok Bank, σε υποκαταστήματα της, σε Bangkok και Hua Hin και δεν τα κατάφερα. Αλλά στο Pakham (επαρχεία Korat) μου άνοιξε ο ίδιος ο διευθυντής και μου είχε πιάσει κουβέντα για 1.30 ώρα...

Βλέπεις στην επαρχεία δεν έχουν την ευκαιρία να συναλλάσσονται καθημερινά με φαλάνγκ...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 04, 2009, 13:28:27 μμ »
Και για πιο λόγο θέλετε να ανοίξετε λογαριασμό σε Ταυλανδέζικη τράπεζα, κερδίζετε κάτι;

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 04, 2009, 13:31:23 μμ »
Και για πιο λόγο θέλετε να ανοίξετε λογαριασμό σε Ταυλανδέζικη τράπεζα, κερδίζετε κάτι;
χαχαχαχαχα
Υπαρχουν παρα πολλα που θα μαθεις στο μελλον

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2009, 13:33:51 μμ από karabε »

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 04, 2009, 13:48:35 μμ »
Έχουμε γυναίκες να συντηρήσουμε!!! χαχαχα
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.62 Opera 9.62
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 04, 2009, 14:56:15 μμ »
Και για πιο λόγο θέλετε να ανοίξετε λογαριασμό σε Ταυλανδέζικη τράπεζα;

Επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 04, 2009, 15:00:07 μμ »

Ερωτηση Νο1
Τι ειναι πιο καλο ? να εχεις ολα τα λεφτα σου παντα μαζι σου η στο ξενοδοχειο ή να εχεις απλα μια αναληψεων ?
Ερωτηση Νο2
Εαν εχεις λογαριασμο και  εισαι εδω και δεις το baht στα "ψηλα" κοντα στο 50 δλδη καλο δεν ειναι να κανεις ενα transfer ( κερδιζεις ενα 20% )
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος jojo

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 2.0.0.20 Firefox 2.0.0.20
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 18, 2009, 02:49:09 πμ »
Σωστοοοοοοοοςςςςςςςς

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.8 Firefox 3.0.8
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 18, 2009, 04:23:00 πμ »
Ρε παιδιά καλό θα είναι για τέτοια θέματα ούτε να μιλάνε αινιγματικά ούτε να το παίζουμε έξυπνοι μιας και πολλοί φίλοι θα ήθελαν να γνωρίζουν κάτι περισσότερο και με πρώτο τον γράφοντα. Όσοι λοιπόν έχουν βγάλει το νηπιαγωγίο ή το δημοτικό ας δίνουν τα φώτα τους σε εμάς τους αναλφάβητους μήπως και ανοίξουμε τα ξερά μας και δεν μας ποιάνουν κότσους. Το καλοκαίρι πρόκειται να μείνω στην Ταυλάνδη για δύο μήνες και φυσικά δεν μπορώ να έχω όλα τα χρήματα της διαμονής μαζί μου με την αναχώρηση, ποιος λοιπόν πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς από Ελλάδα έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις;

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.8 Firefox 3.0.8
    • Thailand
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 18, 2009, 10:05:45 πμ »
ποιος λοιπόν πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς από Ελλάδα έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις;

1.Έχεις μετρητα απάνω σου και τα μετατρεπεις σε μπατ.Στη συνεχεια είτε τα έχεις μαζί σου είτε τα βάζεις σε έναν τραπεζικό λογαριασμό.

2.Χρησιμοποιείς atm card (πιστωτική ή αναλήψεων)

3.Χρησιμοποιείς traveller's cheques

4.Στέλνεις με έμβασμα τα λεφτά από Ελλάδα σε Ταϊλανδική τράπεζα

5.Χρησιμοποιείς μια εταιρία του στυλ Western Union για να στείλεις τα λεφτα.

Αυτούς τους τρόπους γνωρίζω.

Στα ξένα φόρουμ διαβάζω οτί πολλοί χρησιμοποιούν traveller's cheques(χαμηλές χρεώσεις).Προσωπικά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες,ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Εφόσον λοιπόν δεν θέλεις μετρητά,έχω ξαναπεί οτι η cash card της Εθνικής έχει προμήθεια για ανάληψη απο Ταϊλάνδη--->

Για ανάληψη 20,000 μπατ=1.20 euro

Συμβουλή μου όμως είναι να ανοίξεις έναν τραπέζικό λογαριασμό,είναι πολύ χρήσιμος!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2010, 01:08:11 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος kiva

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 18, 2009, 12:39:46 μμ »
  (Συμβουλή μου όμως είναι να ανοίξεις έναν τραπέζικό λογαριασμό,είναι πολύ χρήσιμος!!!)     Εαν δεν σε βάζουμε σε κόπο μας λες και τις αλλες χρησιμοτητες εκτός απο την εκάστοτε χρέωση της ελληνικής τράπεζας για την ανάληψη , Δημήτρης.   
Στο λάθος ...
... ο έξυπνος το παραδέχεται
... ο πονηρός δικαιολογείται
... ο ηλίθιος επιμένει!