Αποστολέας Θέμα: BANKING IN THAILAND  (Αναγνώστηκε 82379 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Φύλο: Άντρας
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.6 Firefox 3.6.6
Απ: BANKING IN THAILAND
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 06, 2010, 01:38:26 πμ »
:) e-banking!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος rider6182

• **
  • Browser:
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 06, 2010, 01:41:32 πμ »
@ teosep (Η γυναικα μου στελνει χρηματα στην Ταιλανδη μεσο της ΑLFA BANK & TOY WEB BANKING της ιδιας τραπεζας . Η cash card της Εθνικης Τραπεζας χρεωνει 1,5  € ανα αναληψη )

προς το παρόν με ενδιαφέρει μόνο με cash card. Η τράπεζα που χρησιμοποιείς στην Ταϊλάνδη ποια είναι;

@ Oytopikos ""1,18 ευρώ για την ακρίβεια σε ποσό ανάληψης 20,000 μπατ. (μην ξεχνάμε και τα 150 μπατ προμηθεια της ταϊλανδικής τράπεζας).""

Απ' ότι καταλαβαίνεις τα ξαναδιάβασα όλα. Ποια ταΪλανδική τράπεζα ξέρεις ότι χρεώνει μόνο 150 μπατ; Η kasikorn μήπως;

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 06, 2010, 01:57:58 πμ »

Απ' ότι καταλαβαίνεις τα ξαναδιάβασα όλα. Ποια ταΪλανδική τράπεζα ξέρεις ότι χρεώνει μόνο 150 μπατ; Η kasikorn μήπως;

Όλα τα ATM έχουν την ίδια χρέωση 150 baht / ανάληψη

Εκτος της ΑΕΟΝ είπαμε.

Από κει και πέρα έχουν μικροδιαφορές στην τιμή που ανταλλάσουν το νόμισμα.

Να ξέρεις βέβαια οτι το rate του ΑΤΜ είναι πάντα καλύτερο από το να πας σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 06, 2010, 08:50:32 πμ »
@ rider 6182

Με καλυψε ο Ουτοπικος .
Επαναλαμβανω ,οτι ετσι οπως ειναι τα πραγματα ,ο απλουστερος τροπος ειναι να ανοιξεις λογ/μο στην Εθνικη Τραπεζα και η cash card που θα σου δωσει η Εθνικη θα την στειλεις(αφου την ενεργοποιησεις) στην Ταιλανδη .
Εσυ θα παρακολουθεις τις χρεωσεις μεσω του βιβλιαριου του λογ/μου η ακομα καλυτερα αν μετατρεψεις τον λογ/μο σε web banking ,ωστε να βλεπεις τις κινησεις απο την οθονη του υπολογιστη σου.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
Οσο αναφορα την Ταιλανδη μην σε αφορα απο  ποια τραπεζα θα σηκωνουν τα λεφτα στην Ταιλανδη εφ'οσων το ΑΤΜ εχει το σημα MAESTRO η VISA . Tις χρεωσεις τις εξηγησε ο Ουτοπικος.

Αποσυνδεδεμένος rider6182

• **
  • Browser:
« Απάντηση #109 στις: Ιουλίου 07, 2010, 19:44:06 μμ »
Παιδιά ένα ευχαριστώ σε όλους σας για την βοήθειά σας, ήδη έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό στην εθνική με κάρτα και σύνδεση των λογαριασμών με web banking, η υπάλληλος μου είπε ότι η χρέωση για ανάληψη από Ασία είναι 1,5 ευρώ και 3 τοις χιλίοις από το ποσό που θα γίνει ανάληψη από εκεί, δεν ξέρω βέβαια αν έκανε λάθος αλλά θα το δούμε σύντομα.

Αυτό που επιμένω είναι να μου πείτε με ποια ταϊλανδική τράπεζα συνεργάζεστε για αναλήψεις με ελληνική κάρτα μετρητών γιατί την έπαθα με τον χυλό και τώρα φυσάω και το γιαούρτι.....55555

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #110 στις: Ιουλίου 08, 2010, 00:11:42 πμ »
Παιδιά ένα ευχαριστώ σε όλους σας για την βοήθειά σας, ήδη έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό στην εθνική με κάρτα και σύνδεση των λογαριασμών με web banking, η υπάλληλος μου είπε ότι η χρέωση για ανάληψη από Ασία είναι 1,5 ευρώ και 3 τοις χιλίοις από το ποσό που θα γίνει ανάληψη από εκεί, δεν ξέρω βέβαια αν έκανε λάθος αλλά θα το δούμε σύντομα.

Αυτό που επιμένω είναι να μου πείτε με ποια ταϊλανδική τράπεζα συνεργάζεστε για αναλήψεις με ελληνική κάρτα μετρητών γιατί την έπαθα με τον χυλό και τώρα φυσάω και το γιαούρτι.....55555

1,18 euro στα 20000 μπατ ανάληψη , λάθος έκανε  ;)

Σήκωνε λεφτά από Κασικορν,Αγιούταγια  είναι στανταράκια

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #111 στις: Ιουλίου 08, 2010, 08:36:10 πμ »
Τα εχουμε ξαναπει .
Με την maestro της εθνικης απο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΤΜ ειναι :
150 baht εκει κατα την αναληψη
και
περιπου στα 1,26 ευρω εδω στην ελλαδα

Ναι και ενα σετ αναληψεων τον απριλιο που μας περασε ( απο 20000 baht η καθε μια )

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 08, 2010, 08:37:41 πμ από thailandgr »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 20:30:30 μμ »
Αγαπητοι φιλοι στο παρελθον ταξιδευτης οντας ειχα ανοιξει λογαριασμο στη μπουαλουανγκ (BANGKOK BANK) μ' ένα 16 με 18% επιτόκιο για κατάθεση τρεις μήνες το χρόνο κλειστα πριν από την ασιατική κρίση του 1997. Σημερα και πάλι, έχοντας έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ταϊλάνδη είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να κρατήσετε τα χρήματά σας (αποψη μου χωρις να θελω να προκαταβαλω τον οποιοδηποτε και λογω μελετης της επι δεκαετιας + ανοδικης πορειας των οικονομικων της περι ου χωρας).

Το τραπεζικό σύστημα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, θα έχετε πάντα ένα ΑΤΜ  με κάρτα για το λογαριασμό σας,επισης μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες προσφέρουν ακόμη και διεθνείς πιστωτικές κάρτες στους πελάτες τους. (Bangkok Bank, Σιάμ Comercial, Τράπεζα της Ayudhaya ..) Στις πόλεις και τα τουριστικά κέντρα, θα βρείτε τα μηχανήματα ΑΤΜ σε κάθε γωνιά τους και μιλούν συνήθως ταϊλανδέζικη και αγγλική.

Θα ήθελα ακόμα να συστήσω να ανοίξετε ένα λογαριασμό σε μια από τις μικρότερες τράπεζες..Γιατι απλα στις 'μεγαλες' ίσως χρειαστεί να πέριμενετε στην ουρα για μια ώρα ή περισσοτερο, αν τυχεται σε μερα πληρωμης των Ταϊλάνδεζων εργαζόμενων που παίρνουν τη μηνιαία επιταγή πληρωμης τους.

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού είναι εύκολη υποθεση,χρειαζεται μόνο το διαβατήριό σας, μια διεύθυνση και κάποια χρήματα για να καταθεσετε.

Οι ξένοι μπορούμε επίσης να ανοίξουμε ένα λογαριασμό προθεσμιακών καταθέσεων σε ξένα νομίσματα, όπως το αμερικανικό δολάριο, λίρα Αγγλίας, Δολάριο Αυστραλίας, ελβετικό φράγκο, δολάριο Χονγκ Κονγκ, Ευρώ και Δολάριο Σιγκαπούρης
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 20:33:57 μμ »
μια διευκρινηση φιλε ζωγραφε γιατι πολλοι ειχαμε παει για ανοιγμα λογαριασμου σε διαφορες τραπεζες και ζητουσαν αδεια εργασιας,μονιμη κατοικια στην ταιλανδη και αλλα.μονο η κασικορν και αυτο σε μερικα μερη της χωρας σου ανοιγει λογαριασμο μονο με διαβατηριο.εχει αλλαξει αυτο;

Αποσυνδεδεμένος zografos

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 20:41:15 μμ »
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜ για να το ψαξω καλυτερα λοιπον...μιας και οι λογαριασμοι που εχω ανοιξει εχουν περασει κατα πολυ τη δεκαετια.Σ'ευχαριστω για το 'ερεθισμα' αυριο κιολας θα'χουμε απαντηση τουλαχιστον απο κανα δυο που θα παω να δοκιμασω!!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 20:45:16 μμ »
ειχα παει πριν δυο χρονια σε διαφορες τραπεζες και μου ζηταγαν διαφορα.μονο η κασικορν μου ανοιξε και αυτο οχι στην πρωτευουσα αλλα στην παταγια και σωστα μονο με το διαβατηριο μου.παντως κανε ενα τσεκ και εσυ αλλα νομιζω οτι ισχυει οτι σου ειπα πριν

Αποσυνδεδεμένος Nikolas

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 09:25:21 πμ »
 Στη Ταϋλάνδη παρά τις συνεχείς αυξήσεις του βασικού επιτοκίου, η απόδοση είναι γύρω στο 2%, ενώ λόγω της οικονομικής ανάπτυξης ο πληθωρισμός είναι διπλάσιος. Αρα τα χρήματα ως αγοραστική δύναμη χάνουν ένα μέρος της αξίας τους κάθε χρόνο.
 Δινεις 100€ και πετάγεσαι μέχρι Μόναχο η Βερολίνο. Ανοίγεις ένα λογαριασμό σαν πολίτης της ΟΝΕ σε οποιδήποτε τράπεζα, στη χώρα με τη μεγαλύτερη ετήσια οικονομική ανάπτυξη το 2010, σε σχέση με τα τελευταία 12 χρόνια(στη Γερμανία πάντα). 3,6% και ο πληθωρισμός ελάχιστος, το δε νόμισμα σκληρότατο. Μπορείς με ίντερνετ μπάνκινγκ να πηγαίνεις τα λεφτά σου σε όποιο μέρος του πλανήτη θέλεις, έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αφού είσαι καταθέτης στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, ενώ αποφεύγεις τις αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ταϋλάνδη, που ναι μεν πάει καλά, αλλά ως αναδυόμενη τίποτε δεν αποκλείει να ξυπνήσουν πάλι οι ασιατικές αρκούδες μετά από φρενήρη ανάπτυξη και μή ελεγχόμενο πληθωρισμό, χαρακτηριστικά των αναδυόμενων...

Αποσυνδεδεμένος stavrananda

• *
  • sabai sabai
  • Browser:
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 06:43:14 πμ »
ειχα παει πριν δυο χρονια σε διαφορες τραπεζες και μου ζηταγαν διαφορα.μονο η κασικορν μου ανοιξε και αυτο οχι στην πρωτευουσα αλλα στην παταγια και σωστα μονο με το διαβατηριο μου.παντως κανε ενα τσεκ και εσυ αλλα νομιζω οτι ισχυει οτι σου ειπα πριν
siam sity bank μονο με το διαβατηριο και συνηθως
εχει τα καλυτερα rates.

Αποσυνδεδεμένος zografos

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 01, 2011, 10:10:39 πμ »
Κυριοι/ες,για να βγαλεις πιστωτικη καρτα απο ταιλανδεζικη τραπεζα,(σ'οσες εχω ρωτησει τουλαχιστον) μου δεσμευουν το ποσο που θα δηλωσω ως προς την εκδοση της απο το λογαριασμο μου.Εχει μηπως κανεις σας διαφορετικη εμπειρεια επ'αυτου,και αν ναι σε ποια τραπεζα?
Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Αποσυνδεδεμένος nyc

• *
  • Browser:
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 01, 2011, 20:26:29 μμ »
βασικα παιδια εχω μπερδευτη..εχω ανοιξη προσφατα λογαριασμο στην κασικορν..λογαριασμο εδω στην ελλαδα δεν εχω,,αν θελω να βαλω λεφτα στο λογαριασμο μου στην κασικορν.. απο εδω ελλαδα..σε ποια τραπεζα μπορω να παω κ τι με χρεωνει η τραπεζα.o λογαριασμος που εχω ανοιξη ειναι καθαρα για το καλοκαιρι οταν πηγαινω η τον χειμωνα,,για να μην κουβαλαω ολα τα λεφτα μαζι μου