Αποστολέας Θέμα: VISA  (Αναγνώστηκε 269302 φορές)

0 μέλη και 23 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #270 στις: Ιουνίου 11, 2011, 18:37:01 μμ »
Είμαι ένα δίωράκι και διαβάζω το άρθρο.  ::)

.
Περίπου αρχές Ιουλίου βγάζω εισιτήριο με κάποια εταιρία με επιστροφή ανοικτή ή 12 μηνών, μετά  κάνω αίτηση Visa (Τουριστική) στο Προξενείο Ταϊλάνδης στην Αθήνα. ‘Έτσι έχω 2 μήνες στη τσέπη. Από Ταϊλάνδη (immigration office) παίρνω επέκταση 1 μήνα ακόμα. Λίγο πριν τη λήξη των τριών μηνών πάω σε γειτονική χώρα (προξενείο) και παίρνω νέα τουριστική για 2 μήνες, πάλι μετά σε (immigration office) επέκταση 1 μήνα. Μέχρι εδώ έχω 6 μήνες εξασφαλισμένους. Μετά τα ¨γνωστά¨ πεζός 15 μέρες ή αεροπορικός 30.
Τα έχω καταλάβει σωστά?
Please comfirm…

Μπορείς να πάρεις και 3η τουριστική στην σειρά ή double entry (εάν είσαι τυχερός)

Τα 15νθημερα είναι τέσσερα...

Αυτά τα δεδομένα αλλάζουν ... άσε που έρχονται και εκλογές ...

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #271 στις: Ιουνίου 11, 2011, 18:57:38 μμ »
Είμαι ένα δίωράκι και διαβάζω το άρθρο.  ::)

Πρώτα από όλα να πω ότι το Forum είναι must για όλους τους ταξιδιώτες με προορισμό τη Ταϊλάνδη (και όχι μόνο).

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να κατέβω για ένα χρόνο Ταιλάνδη. Δεν έχω ακόμα αποφασίσει το που, μόνο το πότε. Τέλος Ιουλίου ξεκινάω  :D :D :D.

Για να δω αν τα έχω καταλάβει καλά σας περιγράφω το πρόγραμμα μου.
Περίπου αρχές Ιουλίου βγάζω εισιτήριο με κάποια εταιρία με επιστροφή ανοικτή ή 12 μηνών, μετά  κάνω αίτηση Visa (Τουριστική) στο Προξενείο Ταϊλάνδης στην Αθήνα. ‘Έτσι έχω 2 μήνες στη τσέπη. Από Ταϊλάνδη (immigration office) παίρνω επέκταση 1 μήνα ακόμα. Λίγο πριν τη λήξη των τριών μηνών πάω σε γειτονική χώρα (προξενείο) και παίρνω νέα τουριστική για 2 μήνες, πάλι μετά σε (immigration office) επέκταση 1 μήνα. Μέχρι εδώ έχω 6 μήνες εξασφαλισμένους. Μετά τα ¨γνωστά¨ πεζός 15 μέρες ή αεροπορικός 30.
Τα έχω καταλάβει σωστά?
Please comfirm…

Τα λέμε κάτω....... :D :D :D :D :D :D :D :D thFlag

Δεν νομίζω οτι θα σου δώσει το immigration ένα μήνα. Αν διάβασες το προηγούμενο πόστ λέω οτι ζήτησα 60 ημέρες και η υπάλληλος μου είπε οτι δικαιούμουν 7 ημέρες. Μόνο όταν της είπα οτι είμαι σύζυγος Ταϋλανδού πολίτη μου έδωσε τις 60 ημέρες.Θα σου πώ τι έχω κάνει εγώ τώρα. 20 ημέρες πριν γράφτηκα σε κάποιο σχολείο. Εκανα αίτηση στο υπουργείο παιδείας και στις 10 ημέρες εγκρίθηκε η σπουδαστική μου βίζα για ένα χρόνο. Το επόμενο βήμα ,που πρέπει να κάνω είναι να πάω σε κάποια Ταϋλανδέζικη πρεσβεία στο εξωτερικό να μου βάλουν τη στάμπα. Όταν πας σε ασιατική χώρα να ζητήσεις σπουδαστική βίζα σου δίνουν single entry.  Αν την πάρεις απο την Ευρώπη σου δίνουν multiple entry. Σου τα λέω γιατί νομίζω οτι είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνεις στην Ταϋλάνδη. Εχεις δικαίωμα να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό, να βγάλεις δίπλωμα και πολλά άλλα. Επί πλέον μαθαίνεις και τη γλώσσα της χώρας, που ζεις. Έχεις ακόμα χρόνο για αυτό, όσο είσαι στην Ελλάδα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #272 στις: Ιουνίου 11, 2011, 20:17:51 μμ »
Μπορείς να πάρεις ένα μήνα παραταση, 30 μέρες με 1900 μπατ

μιλάω για τουριστική βίζα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2011, 20:19:25 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #273 στις: Ιουνίου 15, 2011, 17:19:19 μμ »
Τηλεφωνώ στην πρεσβεία στο 2106710155 και μου λέει ο ΟΤΕ ότι το τηλέφωνο άλλαξε, γνωρίζει κανείς κάτι;
Για την έκδοση 2+1 βίζας εκτός από την αίτηση θέλει και χρήματα, γνωρίζετε;

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #274 στις: Ιουνίου 15, 2011, 17:39:23 μμ »
Τηλεφωνώ στην πρεσβεία στο 2106710155 και μου λέει ο ΟΤΕ ότι το τηλέφωνο άλλαξε, γνωρίζει κανείς κάτι;
Για την έκδοση 2+1 βίζας εκτός από την αίτηση θέλει και χρήματα, γνωρίζετε;

6717969, 685-5155, 623-3283

Για δες και αυτά

Θες 25 ευρώ και μια φωτο

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #275 στις: Ιουνίου 17, 2011, 13:46:08 μμ »
Τελικά την πάτησα, παρότι έχω κάνει τα χαρτιά μου για βίζα άλλες δύο φορές, παρότι πήρα συμβουλή από τον καλό γνώστη Ουτοπικό,
είπα να μην τηλεφωνήσω στην πρεσβεία και απλά να στείλω την άιτηση με τα 25 ευρώ το διαβατήριο και την φωτογραφία μου,
την επόμενη, δηλαδή σήμερα μου τηλεφώνησε ο υπάλληλος της πρεσβείας και μου είπε ότι παρέλειψα την φωτοτυπία του εισητηρίου μου
και ότι χρειάζονται άλλα 5 ευρώ και φυσικά πρέπει να ξανακαλέσω κούριερ για να τα στείλω, ευτυχώς προλαβαίνω.

Δηλαδή χρειάζονται:

• Συμπληρωμένη αίτηση με την υπογραφή η οποία θα συγγριθεί με του διαβατηρίου
  • Το διαβατήριο
  • Φωτοτυπία του εισητηρίου
  • και 30 ευρώ

Και έτσι προκύπτει το θέμα ότι τις κινήσεις για την βίζα πρέπει να τις κάνεις περίπου 10 μέρες προτού το ταξίδι για να είσαι σίγουρος
και φυσικά πρέπει να έχεις ήδη κλείσει το εισητήριο σου.
Ο υπάλληλος μου είπε να παίρνεις τηλέφωνο γιατί αυτά συνέχεια αλλάζουν, αυτά για πληροφόριση σχετικά με την τουριστική βίζα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 17, 2011, 13:48:50 μμ από petroso »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #276 στις: Ιουνίου 17, 2011, 17:58:31 μμ »

Ο υπάλληλος μου είπε να παίρνεις τηλέφωνο γιατί αυτά συνέχεια αλλάζουν, αυτά για πληροφόριση σχετικά με την τουριστική βίζα.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Μετά την δωρεάν τουριστική των 2 τελευταίων ετών,είπανε φαίνεται ν'αυξήσουν τη ταρίφα.

Προσωπικά αν και βγάζω νον-ιμιγκραντ και όταν έβγαζα τουριστική πάνταέπαιρνα τηλ. για να ειδοποποιήσω ότι στέλνω το διαβατηριο μου

Αποσυνδεδεμένος Phra Athit

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
« Απάντηση #277 στις: Ιουνίου 20, 2011, 09:40:32 πμ »
καλησπέρα απ' το ήσυχο και... "δροσερό" Vientiane. θέλω να σας ρωτήσω ορισμένα θέματα σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή μου στην Ταϊλάνδη, γιατί απ' όσο διαβάζω, γνωρίζετε καλά πράγματα και καταστάσεις για το θέμα της visa.
*** βρισκόμουν στην Ταϊλάνδη για 1 μηνα (δεν είχα τουριστική visa, απλά τις 30 days free).
*** αποφάσισα ότι θέλω να παραμείνω και μετά την επίσκεψη μου στο immigration της Bangkok, μου έδωσαν παράταση 7 ημερών έναντι 1900 baht.
*** δυο μέρες πριν τελειώσει η εβδομαδιαία παράταση, πήρα το αεροπλάνο από Bangkok και ήρθα στο Vientiane, στο οποιο θα παραμείνω 8 μέρες.
*** κατά την επιστροφή μου (αεροπορικώς) από Vientiane στη Bangkok και χωρίς να επισκεφθώ την Πρσβεία της Ταϊλάνδης στο Vientiane, πoσες μέρες δικαιούμαι παραμονή στην Ταϊλάνδη?
*** Μου ξαναδίνουν 30 μέρες free?
*** Μπορώ να πάρω περισσότερες μέρες με κάποιο τρόπο?
Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #278 στις: Ιουνίου 20, 2011, 10:08:23 πμ »
Θα πάρεις 30 ημέρες με δικαίωμα επέκτασης 7 ημέρες, δηλαδή ότι είχες και όταν ήρθες απο Αθήνα. Αν πας στην πρεσβεία της Ταϋλάνδης μπορείς να πάρεις 2 μήνες και να έχεις δικαίωμα επέκτασης για 1 μήνα.[off-topic]Σε 10 μέρες περίπου θα έρθω και εγώ στη Vientiane[/off-topic]
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος Phra Athit

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
« Απάντηση #279 στις: Ιουνίου 20, 2011, 11:50:47 πμ »
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ήθελα να μου επιβεβαιώσεις όλα όσα είχα καταλάβει (καθότι ταξιδεύω... μονος μου) για το θέμα της ταϊλανδέζικης visa τον καιρό που βρίσκομαι στην νοτιοανατολική Ασία. έχω ακόμα τρεις ερωτήσεις στις οποιες μπορείς να με βοηθήσεις.
*** γνωρίζεις ποσα χρήματα θα χρειαστούν αν πάω στην ταϊλανδέζικη προσβεία της Vientiane για τους δυο μήνες που μπορώ να ζητήσω?
*** γνωρίζεις πόσες μέρες χρειάζεται μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα και να πάρω τη visa (αν τελικά πάω) από την πρεσβεία της Ταϊλάνδης στη Vientiane?
*** Κάποια guesthouse που προτείνουν εξυπηρέτηση για το θέμα της visa, αξίζει να τα εμπιστευτώ ή θα μου κλέψουν το διαβατήριο?

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
« Απάντηση #280 στις: Ιουνίου 20, 2011, 12:42:42 μμ »
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ήθελα να μου επιβεβαιώσεις όλα όσα είχα καταλάβει (καθότι ταξιδεύω... μονος μου) για το θέμα της ταϊλανδέζικης visa τον καιρό που βρίσκομαι στην νοτιοανατολική Ασία. έχω ακόμα τρεις ερωτήσεις στις οποιες μπορείς να με βοηθήσεις.
*** γνωρίζεις ποσα χρήματα θα χρειαστούν αν πάω στην ταϊλανδέζικη προσβεία της Vientiane για τους δυο μήνες που μπορώ να ζητήσω?
*** γνωρίζεις πόσες μέρες χρειάζεται μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα και να πάρω τη visa (αν τελικά πάω) από την πρεσβεία της Ταϊλάνδης στη Vientiane?
*** Κάποια guesthouse που προτείνουν εξυπηρέτηση για το θέμα της visa, αξίζει να τα εμπιστευτώ ή θα μου κλέψουν το διαβατήριο?

λοιπόν φιλε μου

1.στη ταϊλανδική πρεσβεία στη Bιεντιάν βγάζουν δυο τύπους τουριστικής βίζας. Εκείνον που σου δίνει δυο μήνες και που έχεις δικαίωμα να τον παρατείνεις άλλο έναν μηνα και που κοστίζει χίλια baht.
Κι εκείνον που σου δίνει δικαίωμα διπλής εισόδου...δηλαδή δυο μήνες , συν μια παράταση, και μετά αφού βγείς στιγμιαία και ξαναμπείς στη χωρα , άλλους δυο μήνες συν μια παράταση. Εγώ συνήθιζα να παίρνω αυτόν τον τύπο βίζας που κοστίζει 2000 baht kai ΠΟΥ M ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΠΧ ΣΤΗΝ KAMPOTZI ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΤΑΙΛΑΝΔΗ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΕΡΙ!

2.Μια εργάσιμη μέρα θέλει μονο, κανεις την αίτηση στην πρεσβεία πρωί πρωί και την επομενη το μεσημέρι παίρνεις το διαβατήριο σου με τη βίζα.

3. κάντο μονος σου και μην εμπιστεύεσαι σε κανέναν το διαβατήριο σου..είναι άλλωστε πολύ εύκολο.

Αποσυνδεδεμένος elenitsa234

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #281 στις: Ιουνίου 20, 2011, 16:23:37 μμ »
για ταξιδι στη ταυλανδη με παραμονη 7-10 μερες δεν χρειαζεται κατι αλλο περα απο διαβατηριο που να μη ληγει τους επομενους 6 μηνες...ετσι δεν ειναι??η visa ειναι για πολυ περισσοτερο διαστημα φανταζομαι ετσι?

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #282 στις: Ιουνίου 20, 2011, 16:25:38 μμ »
οχι δεν χρειαζεσαι στο αεροδρομιο σου δινουν βιζα για 28 ημερες αν θυμαμε καλα.απλα οπως ειπες το διαβατηριο σου πρεπει να ληγει μετα απο 6 μηνες

Αποσυνδεδεμένος elenitsa234

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #283 στις: Ιουνίου 20, 2011, 17:27:16 μμ »
και αυτη που σου δινουν για 28 μερες στο αεροδρομιο οπως ειπες την αγοραζεις...?μπορει να ρωταω βλακεια τωρα αλλα ειμαι λιγο ασχετη με το θεμα γιατι δεν εχω ξαναβγει εκτος ευρωπης..

Αποσυνδεδεμένος ntinos20

• **
  • Take chances, give everything, forget the past
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.17 Firefox 3.6.17
« Απάντηση #284 στις: Ιουνίου 20, 2011, 17:36:47 μμ »
και αυτη που σου δινουν για 28 μερες στο αεροδρομιο οπως ειπες την αγοραζεις...?μπορει να ρωταω βλακεια τωρα αλλα ειμαι λιγο ασχετη με το θεμα γιατι δεν εχω ξαναβγει εκτος ευρωπης..

Οχι δεν την αγοραζεις ελενιτσα σου δινουν απλα 30 μερες.
Nobody is perfect until you fall in love with them