Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αυτό τό topic
Αυτό τό board
Όλο τό forum
Google
Αρχική
Φόρουμ
Βοήθεια
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Επικοινωνία
Σύνδεση
»
ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
»
ΒΙΕΤΝΑΜ
(Συντονιστής:
karabε
) »
Ταξίδι-Βιετναμ
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες: [
1
]
2
3
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ταξίδι-Βιετναμ (Αναγνώστηκε 17599 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
Ταξίδι-Βιετναμ
«
στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:20:59 πμ »
Παρτε μια γευση απο Βιετναμ. Εναν ανερχομενο τουριστικο προορισμο με συνεχως αυξανομενο αριθμο τουριστων. Προσφερει απλοχερα παραλιες, βουνα, ποταμια, λιμνες, λαγκαδια, πλωτες αγορες, τοπικες μειονοτητες, γαλλικη κουζινα και αρχιτεκτονικη, παγοδες κινεζικου στυλ και φυσικα γυναικες αν και για αυτες χρειαζεται λιγο ψαξιμο παραπανω. Το κομμουνιστικο καθεστως σφιγγει τα λουρια οταν πανε να ξεφυγουν τα πραγματα.
Τιμες? Πολυ φτηνα (πιο φτηνα απο Ταυλανδη και πιο ακριβα απο Καμποτζη). Ξενοδοχεια διπλα απο τη θαλασσα η ακομα και στο κεντρο των μεγαλων πολεων (Hanoi η Saigon) με μεγαλα δωματια, πεντακαθαρα, με κλιματιστικο, πρωινο (γαλλικες μπαγκετες με μερακλιδικο καφε), ιντερνετ, μερικες φορες και πισινα, ωραιες ρεσεπτιονιστ με 15$. Υπαρχουν και φτηνοτερα οπως και ακριβοτερα. Το δολλαριο ειναι το de facto νομισμα του Βιετναμ οπως και της Καμποτζης/Λαος (ακομα περισσοτερο). Χρειαζεται τουριστικη βιζα η οποια εκδιδεται ευκολα και ισχυει για 30 μερες.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
Απ: Ταξίδι-Βιετναμ
«
Απάντηση #1 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:21:30 πμ »
Καμαρωστε το εθνικο μεσο μεταφορας σε ολες τις πολεις του Βιετναμ. Το λεγομενο cyclo. Ενας απο τους καλυτερους τροπους κατα τη γνωμη μου για να απολαυσουμε ξεκουραστα την περιηγηση μας στις πολεις. Απαραιτητα τα παζαρια και μην σας ανησυχει το που θα τους βρειτε...θα σας βρουν αυτοι πρωτοι! και οχι απλως θα σας βρουν αλλα θα σας πρηξουν και τα @@ να τους προσλαβετε για μια μερα/μια ωρα αναλογως τις οικονομικες τους αναγκες! Η πρωτη φωτο ειναι τραβηγμενη απο το Old quarter η αλλιως την παλια συνοικια (απολλειμα της αποικιοκρατιας) και βρισκεται στην καρδια του Hanoi. Μερικοι απο αυτους και συνηθως τα motorbike-taxis η xe-om οπως τα λενε στο Βιετναμ εχουν προσβαση και στα διαφορα "στεκια".
Ενα πραγμα που σοκαρει παντως στο Βιετναμ και που εγω προσωπικα δεν το εχω δει πουθενα αλλου ειναι ο αριθμος των δικυκλων που βρισκονται στο δρομο. Η Saigon και ιδιαιτερα το Hanoi κρατουν τα σκηπτρα στα δικυκλα. Η διαδικασια διαβασης ενος δρομου μπορει να καταντησει πολυ αγχωτικη για εναν που πρωτοεπισκεπτεται. Το μυστικο ειναι να μπεις μπροστα χωρις φοβο και με αλλοτε αργες αλλοτε γρηγορες αλλα ποτε σπασπωμικες κινησεις (για να μη μπερδευτει ο οδηγος που πρεπει παντα να του δινουμε να καταλαβει τις προθεσεις μας) να προσπαθεις να αποφυγεις τα μηχανακια-σμηνη που θα ρεουν δεξια και αριστερα.
Δειτε επισης και μια αποψη ενος τυπικου χωριου. Τα τριγωνικα καπελλα ειναι ολα τα λεφτα και σημα κατατεθεν για τις Βιετναμεζες. Οι δρομοι ειναι καλλυμμενοι απο οτι εχει απομεινει απο τις καλλιεργειες ριζιου.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #2 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:21:58 πμ »
Οι κατοικοι εδω τρωνε τα πιο φρεσκα ψαρια. Τετοια floating houses θα δειτε σε πολλα μερη του Βιετναμ και ειναι οτι πιο αποτελεσματικο για τις πλημμυρες που ταλανιζουν συνεχεια τη χωρα. Το "σπιτι" ειναι περιτριγυρισμενο απο κλουβια βυθισμενα στο νερο γεματα ψαρια μεσα. Σε ενα απο αυτα ειδα και 4-5 καρχαριακια μαζι!
Παρατηρηστε την κεραια τηλεορασεως (παρα τη φτωχεια, τους ειναι απαραιτητο αξεσουαρ) και επισης τα κατοικιδια ζωα που απο οτι μου ειπαν ειναι για να τους ειδοποιουν σε περιπτωση εξορμησης "πειρατων"!! Ναι εχει και τετοιους σε πιο μοντερνα βεβαια εκδοση.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #3 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:22:22 πμ »
Ειμαι ενας φτωχος και μονος cowboy...εεε συγνωμη καπετανιος ηθελα να πω!!
Ο καλυτερος τροπος για να μπουμε στο Βιετναμ ειναι απο τον ποταμο Μεκονγκ. Εδω αρμενιζω σε εναν απο τους δεκαδες παραποταμους του, περνωντας πυκνα δαση, ποταμακια, mangroves, σπιτια πανω σε πασσαλους, floating houses, ψαραδες, μπαφφαλος.
Βαρεθηκα να βλεπω νερα ρε παιδια στο Βιετναμ!
Oytopikos
Γενικός συντονιστής
Φύλο:
สมน้ำหน้า
«
Απάντηση #4 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:23:17 πμ »
DrThailand έχεις ταλέντο στην φωτογραφία φίλε.Συνέχισε να μας ταξιδεύεις
Follow @thaigr
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #5 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:24:27 πμ »
Συναδελφε να σαι καλα. Θα επελθει τσουναμι φωτογραφιων ειδικα στο θρεντ Καμποτζη. Stay tuned!!
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #6 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:24:53 πμ »
Σε αλλες περιοχες του κοσμου τα παιδια παιζουν με υπολογιστες, αυτοκινητακια, κουκλες και οτι αλλο εχει βγαλλει ο "προηγμενος" κοσμος. Εδω ομως τα μπαφφαλος ειναι ενα απο τα παιχνιδια των παιδιων οπως για τη μικρουλα της φωτογραφιας η οποια ειναι πληρως εξοικειωμενη με το "κατοικιδιο". Αυτα τα κακομοιρα και κατα τα αλλα τελειως ακακα ζωακια τραβανε τα πανδεινα. Κανουν ολη τη χαμαλοδουλεια στα χωραφια για χρονια και στο τελος τα σφαζουν οταν εχουν τσιμπουσι οι κατοικοι του χωριου.
Χαμος απο καραβια αλλα η θεα απιστευτη. Αλλο να το βλεπεις στη φωτογραφια και αλλο να το εχεις μπροστα σου. Να πατε...
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #7 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:25:20 πμ »
Κεφαλαιο Καιρος: παιδια ο καιρος στο Βιετναμ ποικιλει. Καταρχας εχει παρα πολλους τυφωνες, τροπικες καταιγιδες με πλημμυρες οποτε θελει στενη παρακολουθηση πριν παμε καπου. Εγω σταθηκα κ@@λοφαρδος στο θεμα αυτο και συναντησα παντου τελειες καιρικες συνθηκες. Στο νοτο υπαρχει πολυ ζεστη και υγρασια στα πλαισια Καμποτζης η Ταυλανδης και οσο ανεβαινουμε προς τα επανω δροσιζει. Γενικα καταευχαριστηθηκα την παραμονη μου απο το κεντρικο Βιετναμ και πανω γιατι ειχα παντα δροσουλα που εφτανε μεχρι και κρυο στο βορειο Βιετναμ κατι που εμενα προσωπικα μου εχει λειψει στην Ταυλανδη. Ειναι πολυ δυσκολο να πετυχεις τετοιες ανετες θερμοκρασιες στην Ταυλανδη που κακα τα ψεμματα με τη ζεστη που εχει σου χαλαει συχνα τη διαθεση. Το χειμωνα που συμπιπτει με το δικο μας ακουσα οτι κανει πολυ κρυο και μαλιστα πεφτει και χιονι σε ορισμενα ορεινα μερη του βορρα. Εγω συνηθισμενος στα ζεστα κλιματα, αρπαξα ενα κρυωμα στα βουνα του βορρα μετα απο μια πολυωρη πεζοπορια.
Σε θεματα καιρου Ταυλανδη-Βιετναμ σημειωσατε 0-1 με την υποσημειωση οτι εξαιρουνται οι περιοδοι τυφωνων.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #8 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:26:01 πμ »
Με τετοιες μαθητριες οχι μονο ξαναπηγαινα σχολειο αλλα εμενα και στην ιδια ταξη!
Σορρυ οι φωτογραφιες ειναι λιγο κουνημενες επειδη τις επιασα εν κινησει την ωρα που σχολαγαν και ειχα ψιλοχαζεψει αλλα αξιζουν μονο και μονο για να δειτε τα απιστευτα ομορφα και μακρια παραδοσιακα φορεματα των κοριτσιων. Ετσι ντυνονται οι μαθητριες σε ολα τα σχολεια του Βιετναμ.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #9 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:26:30 πμ »
Οι Βιετναμεζοι ειναι πολυ φιλοχρηματοι και οπως ηδη ανεφερα οι οδηγοι cyclos και οχι μονο σου πρηζουν τα @@ να τους προσλαβεις. Αυτη η δουλεια γινεται σε ολο το Βιετναμ και η αληθεια ειναι οτι κουραζει καπως. Σπαστηκα ιδιαιτερα στην παραλια της Nha Trang που ειχα αραξει ανετος στην ξαπλωστρα μου και μου τα πρηζανε καθε 2 λεπτα να μου πουλησουν κατι (μασαζ, σουβενιρς, αναψυκτικα, βιβλια, μεχρι και αστακο στα καρβουνα σε κινητο grill ειχανε οι αθεοφοβοι!). Εκει μου την ψιλοβαρεσε και γιαυτο μετα αποφασισα να ξεφυγω λιγο απο το τουριστικο ρευμα και βρηκα την ησυχια μου!
Μιας και μιλησα για Nha Trang παρτε λιγο ματι.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #10 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:27:03 πμ »
Για το HANOI εχω να πω το εξης. Εγω προσωπικα περιμενα κατι παραπανω. Ειναι σιγουρα ομορφη πολη, με εξαιρετικη γαλλικη αρχιτεκτονικη, μερακλιδικους καφεδες, λιμνες, αξιοθεατα, την παλια συνοικια κτλ αλλα δυστυχως ειναι πολυ βρωμικο. Πραγματικα ειναι κριμα...Ολο το Βιετναμ μου φανηκε αρκετα καθαρο (για τα δεδομενα της Ασιας) και ισως πιο καθαρο απο την Ταυλανδη και φυσικα απο την Καμποτζη αλλα το HANOI στο θεμα αυτο με απογοητευσε. Ιδιως η περιοχη γυρω απο τη λιμνη ειναι μεσα στο σκουπιδι. Σκουπιδοτενεκε δεν εχουν ουτε για δειγμα και τα πετανε ολα κατω και ενιοτε μεσα στη λιμνη. Νομιζω οτι στη νοοτροπια τους δεν τρεχει και τιποτα να περπατανε μεσα στο σκουπιδι. Πηγα και στη μεγαλη λιμνη στα βορεια της πολης (εχει 3 λιμνες συνολικα) και ειδα μεχρι και ψοφιο σκυλο μεσα τι να λεμε τωρα. Δε θελω παντως να αποθαρρυνω κανεναν γιατι αξιζει με τα χιλια να δειτε την πολη και πολυ περισσοτερο κατα τη γνωμη μου τα περιχωρα της.
Δειγμα εξαιρετικης γαλλικης αρχιτεκτονικης στο HANOI
Η λιμνη κοσμημα στο κεντρο του HANOI. Αν τη διατηρουσανε και καθαρη θα ηταν ακομα καλυτερα.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #11 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:27:27 πμ »
Τελειως σουρεαλιστικο ηταν το θεαμα γυρω απο τη λιμνη μεταξυ 5 και 6 το πρωι. Δε θα ξυπναγα ειδικα για να το δω αλλα ετυχε να ειμαι ξυπνιος εκεινη την ωρα γιατι ειχα φτασει απο αλλη πολη. Λοιπον ολοκληρη η λιμνη περιμετρικα ειχε γεμισει με κοσμο κυριως ηλικιωμενους Βιετναμεζους σε γκρουπς και κανανε εξασκηση στο Ται Τσι με την αναλογη μουσικουλα. Πολλοι τουριστες τους τραβουσαν με την καμερα.
Επειδη ακουσα μερικα παραπονα οτι ανεβαζω γυναικαρες παρτε και λιγο ματι απο τις γυναικαρες του Ται Τσι :lol:
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #12 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:28:12 πμ »
Οι σκαλωτες φαρμες ειναι σημα κατατεθεν στα βορειοδυτικα του Βιετναμ. Αυτοι οι ανθρωποι καταφεραν με την ευρηματικοτητα που τους διακρινει να δημιουργησουν καλλιεργειες ρυζιου σε αποτομες πλαγιες βουνων. Εντυπωσιακο και πρωτογνωρο θεαμα! Οι φαρμες σε σκαλωτη διαβαθμιση επιτρεπουν καταρχας τη δημιουργια επιπεδου εδαφους και κατα συνεπεια τη συγκρατηση νερου, συστατικο απαραιτητο για οποιαδηποτε ριζοκαλλιεργεια. Οι ανθρωποι σε αυτην την απομακρη περιοχη του Βιετναμ ειναι απο τους πιο φιλικοτερους και προερχονται κυριως απο τις τοπικες φυλες (υπαρχουν δεκαδες) με ιδιαιτερη ενδυμασια και κουλτουρα. Η προσβαση εκει ειναι ευκολη με τρενο απο το Ανοι. Κανει αρκετο κρυο ιδιαιτερα το χειμωνα οπου πεφτει και αφθονο χιονι. Θυμαμαι πολυ καλα οτι ερχομενος απο Ταυλανδη και συνηθισμενος σε ζεστα κλιματα ειχα αρπαξει ενα γερο κρυωμα. Στα βορειοδυτικα του Βιετναμ βρισκεται και το υψηλοτερο βουνο της χωρας (Farsipan). Για τους φανατικους της ορειβασιας υπαρχει η δυνατοτητα αναρριχησης μεχρι την κορυφη.
Louis de Funès
Φύλο:
TIT - This is Thailand
«
Απάντηση #13 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:28:42 πμ »
Τελικα το ρυζι σε μερικες περιοχες του κοσμου παραγεται πολυ σκληρα...και πολλες φορες με πρωτογονα μεσα. Ας πουμε οτι τη δουλεια που κανει ο φιλαρακος της φωτογραφιας που δεν ειναι αλλη απο το ξεχωρισμα των κοκκων ρυζιου απο το φυτο, την εχω δει να γινεται πολυ πιο γρηγορα και ξεκουραστα με ειδικα μηχανηματα σε αλλες περιοχες του Βιετναμ.
Γενικα οπου και να πας σε αυτην τη χωρα και ιδιαιτερα στα βορεια βλεπεις ριζοκαλλιεργειες. Απο οτι εχω μαθει το Βιετναμ εχει ξεπερασει ακομα και την Ταυλανδη και της εχει παρει τα σκηπτρα παγκοσμιως στην παραγωγη και εξαγωγη ρυζιου.
Oytopikos
Γενικός συντονιστής
Φύλο:
สมน้ำหน้า
«
Απάντηση #14 στις:
Μαΐου 22, 2008, 11:35:12 πμ »
http://www.youtube.com/v/-LWjyxpod70
Follow @thaigr
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες: [
1
]
2
3
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
thai.gr
»
ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
»
ΒΙΕΤΝΑΜ
(Συντονιστής:
karabε
) »
Ταξίδι-Βιετναμ
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Εφόσον χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
OK
Μάθετε περισσότερα