Γλυκιά σούπα μπανάνας με καρύδα Οι μπανάνες στην Ταϊλάνδη θεωρούνται ως το εθνικό φρούτο της χώρας.
Αξιοποιούνται τόσο σε γλυκά όσο και αλμυρά φαγητά σε μια τεράστια γκάμα γευστικών και θρεπτικών επιλογών.
Η συνταγή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποδεικνύει πόσο νόστιμα και διαφορετικά μπορεί να παρασκευαστεί μια γλυκιά σούπα με βάση αυτό το αγαπημένο φρούτο. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη συνταγή είναι νηστίσιμη.
Υλικά που χρειαζόμαστε: Για 6 μερίδες
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400 γρ)
4 μεγάλες πράσινες μπανάνες
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Τρόπος παρασκευής:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την μπανάνα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια πάχους 2 εκ. και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
Η συνταγή είναι επιλεγμένη από το
βιβλίο Thai Chef Express των εκδόσεων Μοτίβo