0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπερα στους συνταξιδιωτες.Μια ερωτηση σχετικη με το συναλλαγμαΠοσα χρηματα πρεπει να παρουμε μαζι;Εννοω αν υπαρχει δυνατοτητα αναληψης χρηματων απο ΑΤΜ Maestro κλπ Αν ναι ,παιρνεις μονο σε ταιλανδεζικο νομισμαη μπορεις και σε Ευρω;Ρωταω γιατι δεν ξερω πως θα ασφαλισω τα χρηματα που θα παρω μαζι μου και δεν θελω να ειμαι συνεχεια στη τσιλια Ευχαριστω
Παιδια αυτο ειναι σιγουρο για την Maestro?Δεν ειναι πιστωτικη εγω τουλαχιστον την εχω μονο για τον μισθο τις δουλειας?Αλλα να πω την αληθεια δεν την εχω δοκιμασει στο εξωτερικο αν δουλευει
καλημερα παιδια.... τωρα που το μπατακι εχει παει 50 ξερει κανεις να μου πει αν μπορω να κανω συναλλαγμα στην τραπεζα ελλαδος γιατι μετα την βλεπω τη δουλεια να πεφτει παλι 44.. και αν κρατανε προμηθεια? συμφερει να το κανω αυτο??
μαλιστα...δηλαδη παω κατω και οσο ειναι ε?? παλι για 44 με βλεπω... ευχαριστω ουτοπικε!
Καλησπέρα σε όλους!Πρόκειται να ταξιδεύσω σε λίγες μέρες με τη φίλη μου και δεν ξέρω ποιο είναι το ανώτατο όριο χρημάτων σε ευρώ που επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας. Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς;
Παράθεση από: thanaret στις Μαρτίου 04, 2010, 14:44:56 μμΚαλησπέρα σε όλους!Πρόκειται να ταξιδεύσω σε λίγες μέρες με τη φίλη μου και δεν ξέρω ποιο είναι το ανώτατο όριο χρημάτων σε ευρώ που επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας. Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς; Ποσά ύψους μέχρι και δέκα χιλιάδων ευρώ θα μπορούν να φέρουν χωρίς να τα δηλώνουν όσοι ταξιδεύουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση προς τρίτες χώρες και, αντίστροφα, όσοι εισέρχονται από τρίτες χώρες στην Ενωση.Το όριο των δέκα χιλιάδων ευρώ ισχύει για όλους τους προορισμούς εκτός Ε.Ε., για Ευρωπαίους και μη και, φυσικά, για το ισόποσο σε οποιοδήποτε συνάλλαγμα ή σε άλλες μορφές που «μετατρέπονται εύκολα» όπως οι μη ονομαστικές επιταγές.Κάθε ποσό άνω των δέκα χιλιάδων θα πρέπει να δηλώνεται, ενώ οι τελωνειακές αρχές με τη σειρά τους υποχρεούνται με βάση τον ίδιο κοινοτικό κανονισμό να προβαίνουν σε ελέγχους για τον εντοπισμό παραβατών, κάτι που δεν ισχύει σήμερα σε όλα τα κράτη-μέλη. Οι ποινές που θα επιβάλλονται σε όποιον συλληφθεί ενώ επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από την Ευρώπη με μεγαλύτερο ποσό χωρίς να το έχει δηλώσει καθορίζονται από τη νομοθεσία του κράτους στο οποίο γίνεται η σύλληψη.