Αποστολέας Θέμα: επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ταιλάνδη , πώς ?  (Αναγνώστηκε 84662 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DOYKAS

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
Απ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 10, 2010, 17:38:14 μμ »
ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα έμπιστο άτομο ή την ταϊλανδή γυναίκα με το όνομα της οποίας θα ανοίξεις την επιχείρηση. σε τέτοια περίπτωση τι χαρτιά χρειαζόμαστε?

Αποσυνδεδεμένος kwstas

• *
  • Mac OS X 10.5.8 Mac OS X 10.5.8
  • Browser:
  • Safari 5.0.1 Safari 5.0.1
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 10, 2010, 19:47:29 μμ »
ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα έμπιστο άτομο ή την ταϊλανδή γυναίκα με το όνομα της οποίας θα ανοίξεις την επιχείρηση. σε τέτοια περίπτωση τι χαρτιά χρειαζόμαστε?
  νομιζω αυτο που θα χρειαστηs περισσοτερο ειναι την ευχη του βουδα!!!!!!  και φυσικα τα ματια σου 14 !!   

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 10, 2010, 23:11:01 μμ »

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 11, 2010, 09:25:29 πμ »
Παραθετω μια σειρα απο ιστοσελιδες ,που προσεγγιζουν το θεμα πιο "τεχνοκρατικα" και επισημα . Νομιζω οτι αξιζει να ριξει κανεις καμμια ματια. Ειναι στα Αγγλικα .......

www.doingbusiness.org/exploretopics/startingbusiness/Details.aspx?economyid=1

www.stickmanbangkok.com/reader/reader567.html
www.nzte.govt.nz/explore-export-markets/South-and-Southeast-Asia/doing-business-in-thailand/Pages/Doing-business-in-Thailand.aspx

Αποσυνδεδεμένος doctorm

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 12, 2010, 23:59:10 μμ »

Uploaded with ImageShack.us

πολυ ωραιο συναδελφε ;), πολλοι γιατροι μαζεμενοι...

Αποσυνδεδεμένος iloveasia

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 18, 2010, 17:58:47 μμ »
καλησπερα σας .Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε αν υπαρχουν θεσεις Πολιτικων Μηχανικων στην Ταιλανδη .Δηλαδη αν το επαγγελμα αυτο μπορει να σου εξασφαλισει νομιμη διαμονη εκει.
Για να σχηματισεις μια επιχειρηση(πχ, εστιαση, διασκεδαση ), ποια ειναι η γνωμη σας, σχετικα με την τοποθετηση μου.Ανοιγμα ξενης εταιριας στο ονομα μου, γαμος με ταυλανδη και ανοιγμα επιχειρησης στο ονομα της , ντοπια εταιρια, η καποιο ιδωτικο συμφωνητικο με ντοπια εταιρια ,  ωστε να φαινονται αυτοι ως εκπρωσοποι της δικιας μου επιχρειρησης και εγω να εχω σχεση με αυτους μεσω καποιας εξαρτησης.
Ισως να μην ξεκαθαρος, διοτι ισως να μην μπορω να εκφραστω ελευθερα!
ευχαριστω για το χρονο σας

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 19, 2010, 23:11:55 μμ »
καλησπερα σας .Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε αν υπαρχουν θεσεις Πολιτικων Μηχανικων στην Ταιλανδη .Δηλαδη αν το επαγγελμα αυτο μπορει να σου εξασφαλισει νομιμη διαμονη εκει.
Για να σχηματισεις μια επιχειρηση(πχ, εστιαση, διασκεδαση ), ποια ειναι η γνωμη σας, σχετικα με την τοποθετηση μου.Ανοιγμα ξενης εταιριας στο ονομα μου, γαμος με ταυλανδη και ανοιγμα επιχειρησης στο ονομα της , ντοπια εταιρια, η καποιο ιδωτικο συμφωνητικο με ντοπια εταιρια ,  ωστε να φαινονται αυτοι ως εκπρωσοποι της δικιας μου επιχρειρησης και εγω να εχω σχεση με αυτους μεσω καποιας εξαρτησης.
Ισως να μην ξεκαθαρος, διοτι ισως να μην μπορω να εκφραστω ελευθερα!
ευχαριστω για το χρονο σας

Υπάρχει μέλος του φόρουμ , πολ.μηχανικός που έχει δουλέψει στην Ταϊλάνδη.

Αν θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει , πάντως απ'ότι μου είχε πει δεν υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάληψης εργου απλώς εργάζεσαι σαν συμβουλος κατασκευαστικής εταιρίας.

Για το δεύτερο σκέλος το καλύτερο είναι η κατάθεση εγγράφων για ίδρυση δικής σου εταιρίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2010, 00:55:53 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος just_George

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 20, 2010, 16:51:20 μμ »
Δυστυχώς για farang δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο του Πολ/κου Μηχ/κου στην Ταϊλάνδη. Μπορείς να εργαστείς (όπως ανέφεραι και ο Oytopikos) μόνο σαν σύμβουλος εταιρίας και μάλιστα το ποσοστό των ¨συμβούλων¨ ανά εταιρία είναι περιορισμένο.

Αποσυνδεδεμένος vasilis k

• *
  • Browser:
  • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
επιχειρηματικοτητα στην ταυλανδη
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 14, 2011, 15:02:27 μμ »
καλησπερα σε ολους οσους βρισκονται εδω. θα μπω κατευθειαν στην ουσια του θεματος. σκεφτομαι μαζι με την κοπελα μου να παμε στην ταυλανδη αρχικα σαν τουριστες και μετα ισως για μονιμη εγκατασταση, γιαυτο και σκεφτομαι να ανοιξω μια επιχειριση, ενα εστιατοριο μεσογειακης κουζινας, ισως και ενα μπαρ ενα μπαρ τυπου: beach bar, ολα αυτα προυποθετουν ενα κεφαλαιο ασφαλως, αλλα υπαρχει και κατι αλλο που με απασχολει, καπου εδω μεσα σε ενα θεμα διαβασα οτι 9 στους 10 αποτυγχανουν, κατα ποσο αληθευει αυτο? ειναι τεκμηριωμενο? ποιες ειναι οι βασικες προυποθεσεις που πρεπει καποιος να εχει υποψιν του οταν σκεφτεται την επιχειριματικοτητα στον εν λογω μερος?

σας ευχαριστω εκ τον προτερων για το χρονο σας.
ο νους μου "ξυνει" την κορυφη του συμπαντος ;)

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 10.0.648.133 Chrome 10.0.648.133
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: επιχειρηματικοτητα στην ταυλανδη
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 14, 2011, 16:05:54 μμ »
Εγώ ετοιμάζομαι για μετανάστευση στην Ταϋλάνδη. Αν δεν ήμουν παντρεμένος με Ταϋλανδέζα ίσως να μη το τολμούσα. Σίγουρα χρειάζεσαι κάποιο Ταϋλανδό, τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς. Τώρα για την επιχείρηση, ότι και αν είναι , εστιατόριο η μπαρ,  θα πρέπει να βρείς το ανάλογο πόστο. Καλλίτερα να πας να δεις πρώτα και μετά να αποφασίσεις τι θα κάνεις. Διάβασε καλά τα threads, που αναφέρονται σε θέματα εργασίας, βίζας κλπ. Επίσης σκέψου και γειτονικές χώρες , οι οποίες έχουν περισσότερες ίσως ευκαιρίες απο ότι η Ταϋλάνδη.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.15 Firefox 3.6.15
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 14, 2011, 19:49:03 μμ »
http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=6758.0

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=378.0

κοιτας πρωτα εδω νομιζω τα παιδια περιγραφουν ακριβως τι χρειαζεσαι και τι συμβαινει

ο ναμτοκ ποιο πανω σου αναφερει τι να προσεξεις.σιγουρα θα ακουσεις πολλα,κατα την γνωμη μου το να πετυχεις ειναι ενα πακετο πραγματων και βεβαια χρειαζεται και ο παραγων τυχη.διαβασε προσεχτηκα,πηγαινε να δεις και οχι βεβαια για λιγες μερες και μετα αποφασισε

Αποσυνδεδεμένος vasilis k

• *
  • Browser:
  • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 14, 2011, 20:21:07 μμ »
http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=6758.0

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=378.0

κοιτας πρωτα εδω νομιζω τα παιδια περιγραφουν ακριβως τι χρειαζεσαι και τι συμβαινει

ο ναμτοκ ποιο πανω σου αναφερει τι να προσεξεις.σιγουρα θα ακουσεις πολλα,κατα την γνωμη μου το να πετυχεις ειναι ενα πακετο πραγματων και βεβαια χρειαζεται και ο παραγων τυχη.διαβασε προσεχτηκα,πηγαινε να δεις και οχι βεβαια για λιγες μερες και μετα αποφασισε
αυτο θα κανω, μου φαινεται πιο συνετο. τωρα οσον αφορα την τυχη, χωρις ειληκρινα καμια παρεξηγηση, ειναι για τους μιζερους. δεν πιστευω στην τυχη. πιστευω στον αγωνα, στην αναγκη, στην εξυπναδα, οπου ειναι μαχη εναντια στην τυχη. δεν πιστευω στην τυχη λοιπον, αλλα στον αγωνα και την αναγκη...
ο νους μου "ξυνει" την κορυφη του συμπαντος ;)

Αποσυνδεδεμένος just_George

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.17 Firefox 3.6.17
Επιχειρώ στη Ταϊλάνδη
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 30, 2011, 21:38:20 μμ »
Κύριοι καλησπέρα,

Εδώ και καιρό σκέπτομαι να τολμήσω μια επιχειρηματική ιδέα στη Ταϊλάνδη.
Εδώ και μερικά χρόνια, χόμπιστικα, έχω δημιουργήσει μία μικρή εταιρία.
Το αντικείμενο αυτής της εταιρίας, είναι η  χειροτεχνία, παράγοντας διάφορα αντικείμενα, από ξύλο, πέτρα…, τα οποία πουλάω χονδρική σε διάφορα μαγαζιά της Ελλάδος.
Σκέπτομαι που λέτε να ανοίξω μια μικρή γραμμή παραγωγής στη Ταϊλάνδη, που σαφώς θα έχω μειωμένα λειτουργικά έξοδα αλλα κυρίως θα μου επιτρέψει να είμαι εκεί παραγωγικά, μερικούς μήνες το χρόνο. Για να δω λίγο το budget όλου αυτού του εγχειρήματος χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Οι πληροφορίες που χρειάζομαι είναι:

1)   Κόστος ανοίγματος εταιρίας στη Ταϊλάνδη (προτιμώ χωρίς τη συμμετοχή Ταϊλανδού πολίτη) ???
2)   Κόστος ενοικίαση ενός χώρου σαν εργαστήριο παραγωγής περίπου 200 τ.μ ???
3)   Κόστος μεταφοράς προϊόντων από Ταϊλάνδη σε Ελλάδα. Containers, Τελωνεία και ότι άλλο μπορεί να είναι. ???
4)   Μέσο κόστος ημερομισθίου εργαζομένων, ΙΚΑ, κτλ ???
5)   Φορολογικό καθεστώς ???

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Απ: Επιχειρώ στη Ταϊλάνδη
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 30, 2011, 21:52:24 μμ »
καλησπερα να ξεκινησουμε λοιπον απο την βιζα πως εχεις σκοπο να μεινεις κατω;αν θελεις να παρεις αδεια εργασιας νομιζω καποιο μελος ειχε ανεβασει εδω καποιες εργασιες που σου δινουν το δικαιωμα αυτο και αν θυμαμε καλα οτι εχει να κανει με χειροτεχνια δεν επιτρεπουν σε ξενους.

το βρηκα ειναι του φιλου zografos http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=7225.msg47390#msg47390

εταιρια χωρις την συμμετοχη ταιλανδου  δεν εχω ακουσει νομιζω ο ουτοπικος μπορει να μα πει για τα υπολοιπα ειναι καλυτερος γνωστης απο εμενα

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
    • Thailand
Απ: Επιχειρώ στη Ταϊλάνδη
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 30, 2011, 22:07:20 μμ »
Κύριοι καλησπέρα,

Εδώ και καιρό σκέπτομαι να τολμήσω μια επιχειρηματική ιδέα στη Ταϊλάνδη.
Εδώ και μερικά χρόνια, χόμπιστικα, έχω δημιουργήσει μία μικρή εταιρία.
Το αντικείμενο αυτής της εταιρίας, είναι η  χειροτεχνία, παράγοντας διάφορα αντικείμενα, από ξύλο, πέτρα…, τα οποία πουλάω χονδρική σε διάφορα μαγαζιά της Ελλάδος.
Σκέπτομαι που λέτε να ανοίξω μια μικρή γραμμή παραγωγής στη Ταϊλάνδη, που σαφώς θα έχω μειωμένα λειτουργικά έξοδα αλλα κυρίως θα μου επιτρέψει να είμαι εκεί παραγωγικά, μερικούς μήνες το χρόνο. Για να δω λίγο το budget όλου αυτού του εγχειρήματος χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Οι πληροφορίες που χρειάζομαι είναι:

1)   Κόστος ανοίγματος εταιρίας στη Ταϊλάνδη (προτιμώ χωρίς τη συμμετοχή Ταϊλανδού πολίτη) ???
2)   Κόστος ενοικίαση ενός χώρου σαν εργαστήριο παραγωγής περίπου 200 τ.μ ???
3)   Κόστος μεταφοράς προϊόντων από Ταϊλάνδη σε Ελλάδα. Containers, Τελωνεία και ότι άλλο μπορεί να είναι. ???
4)   Μέσο κόστος ημερομισθίου εργαζομένων, ΙΚΑ, κτλ ???
5)   Φορολογικό καθεστώς ???

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Kαλησπέρα Γιώργο, εν συντομία

1) Δεν υπάρχει (χωρις την συμμετοχή Ταϊλανδού),εξαρταται από την μορφή της , υπολόγισε τιμή από 40000(η φθηνότερη)
2)Πες περιοχή
4)200 μπατ ανειδικευτος εργατης
5)Πληρώνεις φιξ ετήσια,δεν υπάρχουν αποδείξεις(ταμειακή) , υπολόγισε μια μικρή εταιρία γύρω στα 20000

Όλα αυτά που σου αναφέρω , χωρίς να βγάλεις αδεια εργασιας σε φάλανγκ