0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
3) Κόστος μεταφοράς προϊόντων από Ταϊλάνδη σε Ελλάδα.
Καλησπέρα Oytopikos και lostromos,Θα προσπαθήσω να σας δώσω μια απλή περιγραφή για το τι έχω στο νου μου και ας δούμε αν μπορούμε να το κοστολογήσουμε.Κατεβαίνω Ταϊλάνδη Αύγουστο μεριά. Έχω πάρει τις πληροφορίες μου και έχω κάνει τις απαραίτητες κινήσεις από εδώ για άδεια παραμονής 2+1 (αν θυμάμαι καλά). Το πρώτο μήνα Ταϊλάνδη βολιδοσκοπώ τη κατάσταση, βλέπω τι γίνεται και τι χρειάζεται για άδεια εργασίας, επιλέγω το τόπο που θα στήσω την επιχείρηση (αυτό δεν το βλέπω μόνο κοστολογικά, θέλω να μου αρέσει το μέρος αλλά και να έχει και κόσμο που να μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω). Μετά ενοικιάζω ένα σπίτι για να μένω ( ενδεχομένως το κάνω αυτό και εργαστήριο), βρίσκω προσωπικό, το εξειδικεύω 2-3 μήνες για να μου αρχίζουν παραγωγή.Το θεμιτό αποτέλεσμα είναι σε ένα χρόνο από όταν κατέβω, να έχω μια μικρή βιοτεχνία με 5-10 άτομα προσωπικό, που να παράγουν προϊόν και να το εμπορεύομαι στην Ελλάδα.Απλά θέλω να το δω και σαν budget. Μπορεί τελικά να μην αξίζει και απλά να έρθω Samui να αράξω για έξι μήνες.
βρες μια απο τις χιλιαδες τοπικες βιοτεχνιες να σου φτιαχνει φασον οτι θελεις
Και αν το ψάξεις καλά θα πλήρώνεις ελάχιστο φόρο στην Ελλάδα.
δεν ειναι ετσι ακριβως,αναλογα το ειδος,να ξερεις οτι κατι που αγοραζεις 100thb π.χ. μπορει να σου φτασει με φορους,τελωνεια,αεροπορικα 200thb και στο τελος να φτασει να το πουλας λιγο πιο φθηνα απο οτι θα το εμπορευοσουν απο Ελλαδα,δεν σου βαζω εισητηρια,ξενοδοχεια κτλ τα οποια αν τα βαλεις αυξανουν κατα πολυ το κοστος.Γιατι δια τηλ να κανεις μπιζνα δυσκολο..ειδικα με ταυλανδους,πρεπει να εισαι απο κοντα.
αν καταλαβα καλα ομως για να σου φτιαξει τα χαρτια οπως πρεπει καιτ θα παρει ο εκτελωνιστης.και γιατι να τα δωσεις σε αυτον και να μην τα σκασεις και να εισαι και νομιμος.