Αποστολέας Θέμα: Ανάρμοστες συμπεριφορές Ταυλανδών  (Αναγνώστηκε 27113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.14 Firefox 3.0.14
Ανάρμοστες συμπεριφορές Ταυλανδών
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2009, 03:31:44 πμ »
Σε συνέχεια του θέματος Big Trouble in Thailand ανοίγω αυτό το θέμα έτσι ώστε να μπορούμε να αναφέρουμε και να σχολιάσουμε συμπεριφορές και γεγονότα που μας έχουν προξενίσει αρνητικές εντυπώσεις και να βοηθήσουμε κάποιους φίλους να προσέξουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις...

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Φύλο: Άντρας
  • Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
Απ: Ανάρμοστες συμπεριφορές Ταυλανδών
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 21:40:14 μμ »
Στην περιοχή Σουκομβιτ περίμενα να παρω ταξί με ένα ακόμα μέλος του συνδέσμου προκειμένου να πάμε στον σταθμό λεωφορειων με κατέυθυνση Παττάγια.Βλέπουμε ένα ταξί και μπαινουμε μέσα,στον δρόμο μας ρωτάει αν θέλουμε να πάμε απο τον δρόμο υψηλων ταχυτητων κοιταζόμαστε με απορια αλλα το αφηνουμε ασχολιαστο, βεβαιως μας φαίνεται περιέργο .Στην συνέχεια μου ζητάει 40ΒΗΤ προκειμένου να πληρώσουμε τα διόδια,του δίνω 100ΒΗΤ και αντι να μου δώσει 60ΒΗΤ μου δίνει ένα χαρτονομισμα των 50ΒΗΤ που έιχε πάνω ζωγραφιές και συγκεκριμενα τον Sogoku απο το Dragon ball.Μου φαινεται περιεργο αλλά πάλι δεν αντιδρω..Μετα απο λίγο και αφού εξετάζω το χαρτονόμισμα του ζητάω να μου δώσει 50ΒΗΤ που να έχουν τον βασιλια και να παρει αυτό το πλαστό πίσω.Δειχνοντας μεγάλη δυσαρεσκεια και με ένα στραβό βλέμα  υπακουει.Με του που κατεβαινουμε μου ζητάει 100ΒΗΤ για την διαδρομή του δίνω αλλά 50ΒΗΤ μιας και είχε κρατησει τα προηγουμενα 50ΒΗΤ τα οποία υποτιθεται έδωσε στα διόδια που μόνος αυτός είδε και η φαντασια του.Και αρχίζει ο καβγας...........Μετα απο 5λεπτα αντιπαραθεσεων και αφου ζήτησα να έρθει η αστυνομια απο άλλους Ταιλανδούς υποχωρεί, δείχνωντας στους γύρω ότι έγω είμαι αυτός που του δίνει λιγότερα χρήματα(κατι που κανένας δεν θα το ανεχόταν και θα περίμενε τις αρχές προκειμένου να τιμωρηθω αν πραγματικά είχε γίνει),για να μην έχει προβλήματα στην πορεία.Πολλοί θα τους φανεί αστείο αυτό διότι θα αναρωτηθουν τι αξία έχουν λίγα ΒΗΤ..Αλλοί θα καταλάβουν ότι όλο αυτό δεν έγινε για την χρηματική αξία των 100ΒΗΤ αλλά οτι δεν ανέχομαι όταν προσπάθουν να με πουν ηλίθιο μπροστα στα μάτια μου με έναν τόσο "φτηνό" τρόπο.
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

joedoe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 22:43:59 μμ »
Ti να πρωτοθυμηθει κανεις απο απαραδεκτες συμπεριφορες Ταυλανδών. Σε ξενοδοχειο στην Παταγια, οπου μου κρατησαν το διαβατηριο στην αφιξη, στην αναχωρηση μου χρεωναν κρασι απο το μινι μπαρ δωματιου. 80 μπατ. Επεμενα οτι εγω δεν αγγιξα το μινι μπαρ, ουτε νερο δεν ηπια. Μου ειπαν οτι ειχα ανοιξει το μπουκαλι και ηπια και αφησα το μπουκαλι με το υπολοιπο μεσα στο μινι μπαρ. Ζητησα το μπουκαλι, μου ειπαν οτι το αδειασαν. Με κοιταζαν, οι ρεσεψιονιστριες με το πλεον υποτιμητικο υφος, με αγνοησαν οταν ειπα οτι θα καλεσω την αστυνομια, ενω βεβαια μου ειπαν διαβατηριο δεν θα παρω πισω εαν δεν δωσω τα 80 μπατ. Πληρωσα φυσικα υποχωρωντας τσαμπουκα τους, διοτι κ αστυνομια να εφερνα για 1,5 ευρω, παλι δεν θα εβρισκα ακρη.

Σε αλλο ξενοδοχειο στην ιδια πολη, δεν ηθελα να παρω ταξι για αεροδρομιο που μου προσφεραν στην ρεσεψιον. Ειχα καρτα με τηλεφωνα Bell Travel, το οποιο κατα κορον χρησιμοποιω, ζητησα να μιλησουν στο τηλεφωνο μου κρατησουν θεση ωστε ερθουν με παραλαβουν απο το ξενοδοχειο. Εχω ειχα παρει πριν μονος με κινητο μου, αλλα δεν καταλαβαινομασταν με τα αγγλικα που μιλαγαν. Μου ειπαν επι λέξη στην ρεσεψιον: "it's your problem" αρνουμενοι εξυπηρετησουν. Ζητησα τον διευθυντη, κ με φασαρια πηραν τελικα τηλεφωνο και εκαναν κρατηση για επομενη μερα. Την επομενη ομως περιμενα αδικα να με παραλαβουν απο το ξενοδοχειο. Πηρα τελευταια στιγμη ταξι και πηγα bell tours ωστε μην χασω λεωφορειο μου για αεροδρομιο. Εκει οταν ζητησα τα ρεστα μου, εδειξαν την κρατηση που μου ειχαν κανει ρεσεψιονιστες. Ηταν για 3 ωρες μετα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2009, 02:45:04 πμ από joedoe »

Αποσυνδεδεμένος giannis1069

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 08:29:20 πμ »
Φιλε joedoe καλο θα ηταν να μας πεις κ τα ονοματα των ξενοδοχειων!! >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 13:35:32 μμ »
Γενικά έχω ακούσει , ότι όταν έχεις πρόβλημα με Ταυλανδούς τους κερνάς μια μπύρα ή τους δίνεις 2-3 ευρώ(τόση συνήθως είναι η διαφορά) δηλαδή 100-200 μπατ και το ξεχνάς. Το εφάρμοσα και εγώ με κάτι Ταξιτζήδες και συνήθως λύνεται η παρεξήγηση.
Έχω ακούσει επίσης ότι δεν πρέπει να  πας να τους αποδείξεις πόσο δυνατός είσαι. Θα ξεφυτρώσουν από παντού και θα δεις το άλλο τους πρόσωπο το οποίο είναι πάρα - μα πάρα πολύ σκληρό.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 14:24:21 μμ »
Πως εισαι τοσο σιγουρος joedoe οτι το κρασι δεν το ηπιε καποιο ατομο το οποιον ετυχε να φιλοξενησεις στο δωματιο σου?Δεν το βρισκω θεμα.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 20:22:47 μμ »
@jodoe

Θα αξιζε ισως να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο "ασχημες εντυπωσεις απο συμπεριφορες Νεοελληνων των 700 ευρω που το παιζουν φραγκατοι" εκει να δεις .....

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 21:19:27 μμ »
ελα ντε
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος brainlaugh

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • LiquidNet
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 00:51:35 πμ »
Τι να πώ που χωρίς λόγο μας σταμάταγε το βράδυ στο Phuket η αστυνομία με το αμάξι δήθεν για παραβάσεις KOK και ζητούσαν το τηλέφωνο της τότε κοπέλας μου για να μη μας δώσουν κλήση. Hehehehe.
Επίσης φασαρία με ενοικιαστή jetski ότι δήθεν του χτυπήσαμε το jet ski.
Με avis που σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ζητάγαν χρήματα για γρατζουνιές που προυπήρχαν.
Σε cinema να ξαναπληρώσουμε ticket, διότι ήταν full to cinema απο κόσμο και απο λάθος είχαν κλείσει ticket.
κτλ κτλ κτλ. Ότι να' ναι....

joedoe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 01:01:31 πμ »
@jodoe
Θα αξιζε ισως να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο "ασχημες εντυπωσεις απο συμπεριφορες Νεοελληνων των 700 ευρω που το παιζουν φραγκατοι" εκει να δεις .....

Aυτο τι σχεση εχει δε καταλαβα; Κατ αρχας η κοπελα που ειχα μαζι δεν επινε ουτε μπυρα, αρα αποκλειεται να το ηπιε αυτη, εξαλλου στο σουπερ μαρκετ πηγαιναμε μαζι 2-3 φορες την μερα και δεν της αρνηθηκα τιποτε αν ηθελε να ψωνισει. Ουτε το κρασι ηθελαν να μου φερουν να μου δειξουν οτι ειναι μισογεματο. Η απαξιωτικη συμπεριφορα τους με ενοχλησε και η παρανομη κρατηση του διαβατηριου μου. Δεν ειναι βεβαια το 1,5 ευρω, αλλα ο τροπος, ο ασχημος τροπος, που θελαν να μου παρουν λεφτα. Πχ μπορουσαν να πουν οτι εαν δεν το πληρωσω θα το χρεωθει η καθαριστρια, ή το προσωπικο, κατι που θα κατανουσα, καποιος πριν απο εμενα θα το ηπιε, το αφησε παλι πισω στο ψυγειο, στο προηγουμενο τσεκ δεν τα καταλαβαν και το καταλαβαν τωρα. Ισως δεν σας δινω να καταλαβετε οτι η συμπεριφορα τους ηταν απεναντι μου απαξιωτικη, που δεν μπορω βεβαια να περιγραψω. Δωσε 80 μπατ να σου δωσουμε το διαβατηριο σου.

Τις χειροτερες βεβαια εμπειριες τις ειχα με την τροχαία της Παταγιας, που μου ζητουσε στους ελεγχους 100 μπατ για να μην μου κρατησουν το διπλωμα, διοτι η ελληνικη αδεια οδηγησης που εχουμε, οπως ισως να ξερετε, δεν αναγνωριζεται εκει. Δεν με εγραφαν οτι δεν εχω διπλωμα, 100 μπατ ηθελαν με αφησουν να φυγω.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 06, 2009, 01:20:11 πμ από joedoe »

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 01:13:06 πμ »
@jodoe

Σιγα να μην εχεις δικιο ρε joedoe. Οπως ολοι μας αλλωστε.
Aυτο τι σχεση εχει δε καταλαβα; Κατ αρχας η κοπελα που ειχα μαζι δεν επινε ουτε μπυρα, αρα αποκλειεται να το ηπιε αυτη, εξαλλου στο σουπερ μαρκετ πηγαιναμε μαζι 2-3 φορες την μερα και δεν της αρνηθηκα τιποτε αν ηθελε να ψωνισει. Ουτε το κρασι ηθελαν να μου φερουν αν μου δειξουν οτι ειναι μισογεματο. Η απαξιωτικη συμπεριφορα τους με ενοχλησε και η παρανομη κρατηση του διαβατηριου μου.

Τις χειροτερες βεβαια εμπειριες τις ειχα με την τροχαία της Παταγιας που με εγραφαν, ζητωντας 100 μπατ για να μην μου κρατησουν το διπλωμα, διοτι η ελληνικη αδεια οδηγησης που εχουμε, οπως ισως να ξερετε, δεν αναγνωριζετε εκει. Δεν με εγραφαν οτι δεν εχω διπλωμα, 100 μπατ ηθελαν με αφησουν να φυγω.
Αλλα μαλλον εσεις πιστευετε οτι αναμεσα σε εναν νεοελληνα των 700 ευρω που το παιζει φραγκατος και στις Ταυλανδους, το πιθανοτερο το δικιο να το εχουν οι Ταυλανδοι. Δεν πειραζει...., τι να πω; υγεια...

Σιγα να μην εχεις δικιο ρε joedoe. Οπως ολοι μας αλλωστε ;)
Υγεια.......

joedoe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 01:30:15 πμ »
Γενικά έχω ακούσει , ότι όταν έχεις πρόβλημα με Ταυλανδούς τους κερνάς μια μπύρα ή τους δίνεις 2-3 ευρώ(τόση συνήθως είναι η διαφορά) δηλαδή 100-200 μπατ και το ξεχνάς. Το εφάρμοσα και εγώ με κάτι Ταξιτζήδες και συνήθως λύνεται η παρεξήγηση.
Έχω ακούσει επίσης ότι δεν πρέπει να  πας να τους αποδείξεις πόσο δυνατός είσαι. Θα ξεφυτρώσουν από παντού και θα δεις το άλλο τους πρόσωπο το οποίο είναι πάρα - μα πάρα πολύ σκληρό.
Εγω δεν την μπορω την αδικια αδελφε, πιασε μου τον ποπο, να δανεισω λεφτα, αλλα να με κοροιδευουν μπροστα στα ματια μου και να τους κερνω και απο πανω να λυνεται η παρεξηγηση, ποτε των ποτων. Καλυτερα δαρμενος, 1000 φορες.

Η ασχημη συμπεριφορα και ιδιως η ειρωνεία εστιαζεται, ως επι τω πλειστον, στις γυναικες εργαζομενες στην Παταγια (ξενοδοχουπαλληλους, υπαλληλους σε εμπορικα μαγαζια κλπ), αλλα και στην αστυνομια εκει.

Γενικα οι ανδρες Ταυλανδοι δεν ειναι τσαμπουκαδες, για ψυλλου πηδημα.

Αποσυνδεδεμένος kiva

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 08:50:09 πμ »
Ορέ Παταγιανοί , τι δεν καταλαβαίνετε , είσαστε σε μια περιοχή που κατά γενική ομολογία κατά μεγάλο ποσοστό οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι ιδικού ενδιαφέροντος , αυτοί που σας εξυπηρετούν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι από την ζωή να αντέχουν αγγλόφωνες δυτικόφατσες που συνήθως μόνο φασαρίες ξέρουν να δημιουργούν , αυτές οι πραγματικά εργάζόμενες γυναίκες στην Πατάγια που αναφέρεστε , ξέρετε πόσες φορές έχουν ανεχθεί την μεθυσμένη συμπεριφορά του καθένα , τι τελικά δεν καταλαβαίνετε , εάν ξημεροβραδιάζεστε στην ομόνοια και στα γύρω από αυτά μέρη περιμένετε να σας πούνε και '' σερ '' , προς θεού δεν αμφισβητώ το ήθος σας , αλλά η νύχτα και η ομορφιές τις είναι δύσκολες . Φίλοι μου εσείς που μας διαβάζεται και δεν έχετε πάει Ταιλάνδη , έχω να σας πω τα εξής , η Ταιλάνδη δεν είναι η Πατάγια και οι εμπειρίες της , η Ταιλάνδη είναι μακράν η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει συγκεντρωμένα τις ομορφότερες και περισσότερες παραλίες στον κόσμο , είναι η πιο ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο , έχει μακράν τους πιο χαρούμενους , ευτυχισμένους , αξιοπρεπείς ανθρώπους στο κόσμο , είναι η πιο φτηνότερη χώρα και τελικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες της μαζί με το πιο εύγευστο φαγητό και υγιεινό συνάμα  την κάνουν να είναι μακράν ο καλύτερος προορισμός για διακοπές , χωρίς κανένα ατομικό συμφέρον αναλαμβάνω την ευθύνη των όσο λέω , και σας παροτρύνω να πάτε εάν δεν έχετε πάει ήδη .
Στο λάθος ...
... ο έξυπνος το παραδέχεται
... ο πονηρός δικαιολογείται
... ο ηλίθιος επιμένει!

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 11:28:11 πμ »
Ορέ Παταγιανοί , τι δεν καταλαβαίνετε , είσαστε σε μια περιοχή που κατά γενική ομολογία κατά μεγάλο ποσοστό οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι ιδικού ενδιαφέροντος , αυτοί που σας εξυπηρετούν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι από την ζωή να αντέχουν αγγλόφωνες δυτικόφατσες που συνήθως μόνο φασαρίες ξέρουν να δημιουργούν , αυτές οι πραγματικά εργάζόμενες γυναίκες στην Πατάγια που αναφέρεστε , ξέρετε πόσες φορές έχουν ανεχθεί την μεθυσμένη συμπεριφορά του καθένα , τι τελικά δεν καταλαβαίνετε , εάν ξημεροβραδιάζεστε στην ομόνοια και στα γύρω από αυτά μέρη περιμένετε να σας πούνε και '' σερ '' , προς θεού δεν αμφισβητώ το ήθος σας , αλλά η νύχτα και η ομορφιές τις είναι δύσκολες . Φίλοι μου εσείς που μας διαβάζεται και δεν έχετε πάει Ταιλάνδη , έχω να σας πω τα εξής , η Ταιλάνδη δεν είναι η Πατάγια και οι εμπειρίες της , η Ταιλάνδη είναι μακράν η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει συγκεντρωμένα τις ομορφότερες και περισσότερες παραλίες στον κόσμο , είναι η πιο ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο , έχει μακράν τους πιο χαρούμενους , ευτυχισμένους , αξιοπρεπείς ανθρώπους στο κόσμο , είναι η πιο φτηνότερη χώρα και τελικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες της μαζί με το πιο εύγευστο φαγητό και υγιεινό συνάμα  την κάνουν να είναι μακράν ο καλύτερος προορισμός για διακοπές , χωρίς κανένα ατομικό συμφέρον αναλαμβάνω την ευθύνη των όσο λέω , και σας παροτρύνω να πάτε εάν δεν έχετε πάει ήδη .

αληθεια  ειναι  εκει σε μεγαλο βαθμο αν και παντα θα υπαρχουν και εκει εξαιρεσεις  για να τονιζουν τον κανονα
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος farag

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 11:33:43 πμ »
re pedia imarton...siga tis anarmostes siberifores!!!!!!!!!!!!!