Αποστολέας Θέμα: Ανάρμοστες συμπεριφορές Ταυλανδών  (Αναγνώστηκε 27487 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: Ανάρμοστες συμπεριφορές Ταυλανδών
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 08, 2009, 23:05:31 μμ »
Πραγματι το σαιτ που παραθεσε ο φιλος το www.bangkokscams.com ειναι εξαιρετικο και αποδιδει απολυτως την πραγματικοτητα.

Εκτιμω γενικα παντως οτι σαν λαος οι Ταιλανδοι δεν εχουν ταση προς την κλεψια η την αισχροκερδια ,οι δικες μου τουλαχιστον εμπειριες δειχνουν προς Βαλκανια μερια δηλαδη Τουρκια , Βουλγαρια και φυσικα Ελλαδα. Αλλα αυτες ειναι προσωπικες αποψεις .

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 09, 2009, 11:20:54 πμ »
steikon , όλα "καλά" είναι στην Ταυλάνδη. Μην διαμαρτύρεσαι.
θα πρέπει να πας 30 (+) φορές στην Ταυλάνδη για να εκφράζεσαι με επιχειρήματα.
είναι φοβερή χώρα όλοι πρέπει να γίνουμε σαν την Ταυλάνδη, οπότε το ίδιο το θέμα δεν έχει θέση εδώ .

Στο θέμα μας:
στο μάικ σόπινγκ  σεντερ ( αυτό που είναι κοντά στη walking street) , έπεσα σε κάποια πωλήτρια που από τα πολλά παζάρια, μου λέει " πήγαινε στη χώρα σου " και το είπε για τσαμπουκά. εγώ την αγνόησα επειδή φοβήθηκα ότι αν συνεχιστεί δεν θα βγει σε καλό μου.

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 3.0.195.33 Chrome 3.0.195.33
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 09, 2009, 18:04:55 μμ »
Αυτο που με χαλαει προσωπικα εμενα ειναι τογεγονος οτι καποιοι που εχουν παει 1 βαρεια 2 φορες ......
  το παιζουν  ειδημονες και ειναι παντογνωστες
Εδω εχουμε παει απειρες φορες και ακομα πιστευω οτι μαθαινω.....

το ειχα πει και στη συνελευση του συλλογου και το ξαναλεω και εδω εαν κατι δεν το ξερουμε  σιγουρα δεν το γραφουμαι η παραπληροφορηση μονο κακο κανει στα μελη
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος MARINER

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 09, 2009, 20:10:00 μμ »
παντως καποιος που δεν εχει παει στην ταυλανδη διαβαζοντας αυτην την ενοτητα μπορει να σχηματισει μια εσφαλμενη εντυπωση για αυτη τη χωρα, οτι δηλαδη ειναι μια χωρα που σε καθε σου βημα παραμονευει και ενας απατεωνας για να σε εξαπατηση πραγμα που καθολου δεν ισχυει ,σιγουρα πρεπει να ειναι κανεις προσεκτικος και υποψιασμενος και μια ιδεα του τι πρεπει να προσεχει μπορει να το διαβασει εδω.Αυτο ομως που πρεπει να τονισουμε στους φιλους που δεν εχουν παει στην ταυλανδη ειναι οτι ειναι μια πολυ ασφαλης χωρα ,οσον αφορα την βαρια εγκληματικοτητα.Και επειδη ολα ειναι σχετικα με το πως και που μπορεις να την πατησης το καλοκαιρι μολις ειχαμε γυρισει απο την ταυλανδη πηγαινοντας για το σπιτι με τον προαστιακο και ενω ειχαμε διασχυση τη μιση ασια εκλεψαν το πορτοφολι της γυναικας μου στην  σταση Νερατζιωτισσα
εμπειρια ειναι η ονομασια που δινουμε στα λαθη μας

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 09, 2009, 20:33:08 μμ »
παντως καποιος που δεν εχει παει στην ταυλανδη διαβαζοντας αυτην την ενοτητα μπορει να σχηματισει μια εσφαλμενη εντυπωση για αυτη τη χωρα, οτι δηλαδη ειναι μια χωρα που σε καθε σου βημα παραμονευει και ενας απατεωνας για να σε εξαπατηση πραγμα που καθολου δεν ισχυει ,σιγουρα πρεπει να ειναι κανεις προσεκτικος και υποψιασμενος και μια ιδεα του τι πρεπει να προσεχει μπορει να το διαβασει εδω.Αυτο ομως που πρεπει να τονισουμε στους φιλους που δεν εχουν παει στην ταυλανδη ειναι οτι ειναι μια πολυ ασφαλης χωρα ,οσον αφορα την βαρια εγκληματικοτητα.Και επειδη ολα ειναι σχετικα με το πως και που μπορεις να την πατησης το καλοκαιρι μολις ειχαμε γυρισει απο την ταυλανδη πηγαινοντας για το σπιτι με τον προαστιακο και ενω ειχαμε διασχυση τη μιση ασια εκλεψαν το πορτοφολι της γυναικας μου στην  σταση Νερατζιωτισσα
Συμφωνω 100% με τον φιλο Mariner............Ετσι ειναι ακριβως.........δεν πρεπει να πηγαινουμε προκατελημενοι......και οχι βεβαια ανετοι......Να'χουμε τον νου μας αλλα αυτο μην μας στοιχισει στην "Μαγεια" αυτης της χωρας

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 08:20:57 πμ »
βρε παιδια ειναι δυνατον σε μια πολη που εχει τοσο πληθυσμο να μην υπαρχουν μικροαπατεωνιες?
Απλα προσοχη θελει...
απο τη μια μου αρεσει που εχουμε ανοιξει αυτο το τοπικ και μαθαινουμε αναρμοστες συμπεριφορες απο την αλλη φοβαμαι μηπως καποιος δωσει περισσοτερη βαση στο θεμα και σχηματισει μονο αρνητικη εικονα.
Οποτε ας αναφερουμε που και ποτε γινονται τα περιστατικα

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 19:18:45 μμ »
παντα σωστη Στελλιτσα  ειναι κριμα για τηνξ μικροαπατεωνια οροισμενων να χαρακτηριζουμε συλιβδην  εαν λαο  ετσι εαν κατι μας συνεβει το λεμε με το ονομα τους  που  για να προφυλαξουμαι τους υπολοιπους
G.K. Ghesterton

Αποσυνδεδεμένος spessartite

• *
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
    • www.cosmogem.blogspot.com
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 29, 2010, 18:34:53 μμ »
Εμένα αυτό που μου την δίνει περισσότερο από όλα και δεν μπορώ ακόμα να το συνηθίσω είναι οτι είναι φοβερά παραδόπιστη σε σημείο που πουλάνε και τον κ..ο τους για τα λεφτά..... και καλά οι φτωχοί....αλλά και οι πλούσιοι... και πιστεύω πως κάτω από αυτό το πρίσμα πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα σε όλες τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις.... πιστεύω ότι η φιλικότητα τους έγκειται σε μια δουλοπρεπή φιλοσοφία προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους και να πάρουν λεφτά πως να εξήγηση κάποιος το γεγονός ότι σου φέρνουν ακόμα και την μανά τους στο κρεβάτι σου προκειμένου να πάρουν λεφτά
Τουλάχιστον ο Ελληνας ακόμα χει την ρύση στο αίμα του που λέει εεε δεν θα μας γ@@@ κιόλας ρε φίλε άντε στο διάολο
και στην τελική για να γίνει και κάποιος απατεώνας πρέπει να έχει και να διαθέτει καντάρια ευφυίας εε κάτι τέτοιο δεν τους πολύ χαρακτηρίζει θα έλεγα.. προσωπική μου άποψη και διαπιστωμένο σε πάρα πολλά  επαγγελματικά νταραβέρια μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος panos.thess

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.8 Firefox 3.5.8
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 29, 2010, 20:52:27 μμ »
εμείς οι έλληνες έχουμε την τάση να προσπαθούμε να γνωρίζουμε και να ανακαλύπτουμε μια χωρα όσο καλύτερα μπορούμε.αυτός είναι ο λόγος που πέφτουμε σε "βρώμικους ανθρώπους"τα δικά μου περιστατικά είναι 2.αρκετά να μου χαλάσουν 2μέρες διακοπών.αλλα η καλύτερη αποζημίωση είναι να βλέπεις στα ματια τον ταϊλανδόν την θέληση να σε βοηθήσουν.... πραγματικά

Αποσυνδεδεμένος iloveasia

• *
  • Browser:
  • Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 19, 2010, 19:38:00 μμ »
Αν δεν πειραξεις δεν σε πειραζουν.Αν κανεις εξηγηση απο την αρχη, ολα θα εχουν αισιο τελος.

Αποσυνδεδεμένος CC7

• *
  • Browser:
  • Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 31, 2010, 01:07:22 πμ »
    Συνηθισμένη μικροαπάτη είναι όταν σου δείχνουν μικροχτυπήματα ή γρατσουνιές σε μηχανάκι που νοικιάζεις και σου ζητούν χρήματα για επισκευή. Προσπάθησαν να μου το κάνουν στη Πατόνγκ (Μάρτιος του 2009), αλλά όταν ζήτησα να έρθει η Αστυνομία , μου έδωσαν θυμωμένα το διαβατήριο και βρίζοντας στα Τάι μπήκαν στο μαγαζί !! Πάντως η ενοικίαση ήταν πάμφθηνη (30 ευρώ για 12 μέρες) και το ποσό που ζητούσαν μικρό (150 μπάτ).
    Από την άλλη μεριά όμως μου έτυχε ένα περιστατικό που πραγματικά με εντυπωσίασε και μου έδειξε την ευγενική και φιλόξενη πλευρά αυτών των μικρόσωμων Ασιατών. Περνώντας την γέφυρα του ποταμιού στην Μπανγκόκ με την γυναίκα μου , άρχισα να ρωτάω πού θα βρώ το εμπορικό κέντρο MBK, όταν με πλησίασε ένας χαμογελαστός Ταυλανδός και με ρώτησε από πού ήμουν στα Αγγλικά. Του είπα από Ελλάδα και γελώντας δυνατά μου είπε ότι την ήξερε σαν μια πολύ μικρή χώρα κάπου στην Ευρώπη. Μετά από μικρό διάλογο για το αν μας αρέσει η Ταυλάνδη και άλλα τουριστικά θέματα, μου είπε ότι ήταν Αστυνομικός Διοικητής , ότι είχε πάρει άδεια γιατί είχε επέτειο γάμου, μας έδειξε με ενθουσιασμό ένα δαχτυλίδι που είχε αγοράσει για την γυναίκα του και μετά ρώτησε τι ψάχναμε. ¨Οταν του είπα, σταμάτησε στο δευτερόλεπτο ένα ταξί , μπήκε μεσα μαζί μας, κι όταν φτάσαμε στο ΜΒΚ κατέβηκε , μας έδειξε από πού θα μπόύμε, μας χαιρέτησε με χαρά λέγοντάς μας ότι ήταν μεγάλη τιμή γι αυτόν που προτιμήσαμε την χώρα του για διακοπές και θα έπρεπε να έρθουμε ξανά στο μέλλον, κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ίσως πέσαμε σε ειδική περίπτωση πάντως ήταν κάτι που με εντυπωσίασε.

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.4 Firefox 3.6.4
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 31, 2010, 02:22:29 πμ »
    Συνηθισμένη μικροαπάτη είναι όταν σου δείχνουν μικροχτυπήματα ή γρατσουνιές σε μηχανάκι που νοικιάζεις και σου ζητούν χρήματα για επισκευή. Προσπάθησαν να μου το κάνουν στη Πατόνγκ (Μάρτιος του 2009), αλλά όταν ζήτησα να έρθει η Αστυνομία , μου έδωσαν θυμωμένα το διαβατήριο και βρίζοντας στα Τάι μπήκαν στο μαγαζί !! Πάντως η ενοικίαση ήταν πάμφθηνη (30 ευρώ για 12 μέρες) και το ποσό που ζητούσαν μικρό (150 μπάτ).
    Από την άλλη μεριά όμως μου έτυχε ένα περιστατικό που πραγματικά με εντυπωσίασε και μου έδειξε την ευγενική και φιλόξενη πλευρά αυτών των μικρόσωμων Ασιατών. Περνώντας την γέφυρα του ποταμιού στην Μπανγκόκ με την γυναίκα μου , άρχισα να ρωτάω πού θα βρώ το εμπορικό κέντρο MBK, όταν με πλησίασε ένας χαμογελαστός Ταυλανδός και με ρώτησε από πού ήμουν στα Αγγλικά. Του είπα από Ελλάδα και γελώντας δυνατά μου είπε ότι την ήξερε σαν μια πολύ μικρή χώρα κάπου στην Ευρώπη. Μετά από μικρό διάλογο για το αν μας αρέσει η Ταυλάνδη και άλλα τουριστικά θέματα, μου είπε ότι ήταν Αστυνομικός Διοικητής , ότι είχε πάρει άδεια γιατί είχε επέτειο γάμου, μας έδειξε με ενθουσιασμό ένα δαχτυλίδι που είχε αγοράσει για την γυναίκα του και μετά ρώτησε τι ψάχναμε. ¨Οταν του είπα, σταμάτησε στο δευτερόλεπτο ένα ταξί , μπήκε μεσα μαζί μας, κι όταν φτάσαμε στο ΜΒΚ κατέβηκε , μας έδειξε από πού θα μπόύμε, μας χαιρέτησε με χαρά λέγοντάς μας ότι ήταν μεγάλη τιμή γι αυτόν που προτιμήσαμε την χώρα του για διακοπές και θα έπρεπε να έρθουμε ξανά στο μέλλον, κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ίσως πέσαμε σε ειδική περίπτωση πάντως ήταν κάτι που με εντυπωσίασε.
Και αυτό δείχνει την καλοκάγαθη σε πολλές περιπτώσεις ράτσα μας, για σκέψου να πεις σε κάποιον άγγλο ή γερμανό τουρίστα ότι είσαι "Αστυνομικός Διευθυντής" και να μπεις στο ταξί μαζί του;

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 31, 2010, 07:58:28 πμ »

Το ταξί ποιος το πλήρωσε?

Αποσυνδεδεμένος rovespieros

• **
  • Browser:
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 31, 2010, 10:06:09 πμ »
Εισαι καυστικος και εριστικος doctor.

χτυπας με την γλωσσα σου!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.127 Chrome 5.0.375.127
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 31, 2010, 14:08:48 μμ »
[off-topic] Νόμιζα ότι το φόρουμ έχει  σαν αποστολή την  ανταλλαγή απόψεων  και γνώσεων σχετικά με την εν λόγω χώρα μάλλον όμως έχω κάνει λάθος .
Μάλλον βρισκόμαστε εδώ για να  ψάχνουμε μέσα από τα γραφόμενα των άλλων απαντήσεις στη δική μας μισαλλοδοξία και μεμψιμοιρία.
  Κάποιοι έχουν  για αποστολή τους   την ειρωνεία και τον σαρκασμό   των άλλων   και προσπαθούν   να βλέπουν ένα ποτήρι πάντα μισοάδειο  γιατί  μισογεμάτο στερεί την δική τους χαρά.
 Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κάνουν επίδειξη της ανύπαρκτης γνώσης τους πολλές φορές , παραπληροφορώντας  τους μελλοντικούς επισκέπτες αυτής της χώρας.
  Αν κάποιος διαφωνεί  με κάποιον σε κάτι που είναι γνώστης  και όχι απλά για να διαφωνήσει , ας  γράψει και ας τεκμηριώσει τις απόψεις του  το  να αφήνουμε σκωπτικά σχόλια για να δημιουργούμαι
εντυπώσεις  δεν είναι σίγουρα το πρέπον και δεν βοήθα αυτούς που θέλουν να μάθουν.[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 31, 2010, 23:43:12 μμ από Oytopikos »
G.K. Ghesterton