Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349420 φορές)

0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 23.0.1271.95 Chrome 23.0.1271.95
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #300 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 19:40:52 μμ »
Καλημερα σε ολους.Ειμαστε ενα ζευγαρι που αποφασισε να μετακομισει στο Τσιανγκ Μαι τον Φεβρουαριο.Εχουμε ενα σταθερο εισοδημα απο Ελλαδα το οποιο απο οσα εχουμε διαβασει θα μας επιτρεψει να ζησουμε σχετικα ανετα εκει χωρις το αγχος για αμεση ευρεση εργασιας.Αν καποιος εχει ζησει εκει και ξερει την πολη θα μπορουσε να μας πληροφορησει για καποια βασικα σοιχεια?(π.χ. καλες περιοχες για να βρουμε σπιτι,αν υπαρχει εγκληματικοτητα,αν υπαρχει καποια ελληνικη κοινοτητα κλπ).Εγω και η Ειρηνη σας ευχαριστουμε
Το Chiang Mai είναι από τις αγαπημένες μου περιοχές στην Ταϋλάνδη. Προσωπικά δεν θα έμενα μέσα στην πόλη αλλά σε ακτίνα μέχρι 20 χιλιόμετρα από αυτήν επιλέγοντας σπίτι μέσα στην υπέροχη φύση. Σας προτείνω να πάτε να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο για ένα διάστημα, ωστε να έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την περιοχή και να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Θα βρείτε δωμάτιο από 300-350 μπατ, ίσως και φτηνότερα αν κλείσετε για ένα μήνα. Πάρτε ένα μηχανάκι η αυτοκίνητο και γυρίστε την περιοχή!  :)
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος left.andr.

• *
  • Mac OS X 10.6 Mac OS X 10.6
  • Browser:
  • Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1
« Απάντηση #301 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 01:24:26 πμ »
καλησπέρα έχω φίλο που είχε πάει.είναι όμορφο μέρος.οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενική καμια σχέση με εδώ...όμως η ζωή εκεί εξαρτάται...είστε παντρεμένοι κι έχετε παιδιά?για ποσο καιρό θέλετε να μείνετε?

rtfm Σε παρακαλώ να γράφεις με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής του forum
Αυτό το μήνυμα διορθώθηκε τυχόν επόμενα θα διαγράφονται

thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:11:56 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Kostas P.

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 16.0 Firefox 16.0
« Απάντηση #302 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 13:17:00 μμ »
Ειμαστε παντρεμενοι χωρις παιδια(ακομα).Ο λογος που θελουμε να παμε στο Chiang Mai ειναι για να ζησουμε μια ησυχη ζωη μακρυα απο την τωρινη ελληνικη πραγματικοτητα.Με μια ερευνα που εχουμε κανει μπορουμε να ζησουμε αξιοπρεπως με ενα εισοδημα 1300 ευρω τον μηνα που εχουμε χωρις το αγχος να βρουμε δουλεια αμεσα.Απλα δεν ειμαστε σιγουροι οτι αυτο ισχυει ή αν υπαρχουν καποιοι αλλοι σοβαροι παραγοντες που πρεπει να λαβουμε υποψιν

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
« Απάντηση #303 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 13:21:39 μμ »
Με 1300 € αν ήμουν στη θέση σας και δεν είχα άλλες υποχρεώσεις στην Ελλάδα θα ήμουν ήδη στο Chiang Mai!!! :)
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #304 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 16:45:15 μμ »
Θεωρείτε ότι με 1300 € δύο άτομα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπως στο  Τσανγκ Μαι;  Μπορείτε να το αναλυσετε αν είναι εύκολο;
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #305 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 18:28:55 μμ »
Εχουν γίνει πολλες αναλογες κουβέντες και αναλύσεις οικονομικών δεδομένων. Τα λεφτά αυτά εξασφαλίζουν εδω κάτι παραπάνω  απο αξιοπρεπή διαβίωση. Οποιος το αμφισβητεί αυτο εχει χάσει την αισθηση της πραγματικότητας. σε αγοραστικη δύναμη αντιστοιχουν περίπου σε 3500-4000 ευρώ για δυο άτομα στην Ελλάδα.
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ είναι κι άλλα που πρέπει να σκεφτείτε.
1.Ο πληθωρισμος καλπάζει. Η αγοραστική δύναμη των χρημάτων μειώνεται συνέχεια εδω κάτι που για τους ντόπιους τακτοποιείται με τουλάχιστον αντιστοιχη ανοδο των μισθών.
2. Μετα απο λίγα χρόνια ενδεχομένως να παίρνετε χρήματα σε δραχμες, σοβαρά υποτιμημένες σε σχέση με το ται μπάτ ή το ευρώ να χει χάσει κι άλλο την αξία του.
(ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΚΕΙ)
Πρέπει λοιπόν να βρείτε πηγές εσόδων εδω κάτι που δεν είναι καθόλου ευκολο σε αρκετές περιπτώσεις και που δυσκολεύει ως δυνατότητα χρόνο με το χρόνο.
4. Δυσκολο αν έχεις φίλους εδω , εννοώ στενούς και να επικοινωνήσεις με τους Ταιλανδούς σε βάθος. Καλώς ή κακώς οι κοινωνικές σχέσεις των φαράνγκ εδω, των περισσοτέρων τουλάχιστον,  περιστρέφονται γύρω απο τους ερωτικούς τους συντρλοφους ή απο τους κύκλους τους. Ως ζευγάρι θα είστε αρκετά αποκομένοι και σύντομα θα βαρέσετε μπιέλα μακρυά απ τους φίλους σας και την οικογενεια σας- υπάρχει αρκετή αποξένωση και πολύ επιφάνεια στις σχέσεις εδω, ή για να μην χρησιμοποιήσω μειωτικές λέξεις, υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία που δεν καλύπτει συνήθως τις κοινωνικές ανάγκες των δυτικών.
5. Αν δεν είστε εξαιρετικά δεμένο ζευγάρι , ειδικα αν δε δουλεύετε οποτε δεν έχετε τί να κάνετε,και δεδομένου οτι ειδικα για το αρσενικό του ζευγαριού οι πειρασμοι είναι πολλοι εδω είναι αρκετα εύκολο είτε η σχεση σας να δηλητηριαστεί απο ζήλεια ή υποψία , είτε όντως να το ρίξεις φίλε μου στα κοριτσάκια που είναι ευκολα διαθέσιμα εδω και να βάλεις σε κίνδυνο τη σχέση σου.
Αλλα κι αν υποθέσουμε  οτι είσαι πιστος συζυγος: ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ, ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Αυτά πιστεύω  χωρίς περιστροφές. Σκεφτείτε το.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2012, 18:31:47 μμ από dimitrisdtc »

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 17.0 Firefox 17.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #306 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 18:47:08 μμ »
Bravo dimitrisdtc  καλη αναλυση με μεγαλες αληθειες
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #307 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 13:38:02 μμ »
Φιλε dimitrisdtc σ ευχαριστω για ολα αυτα που ανεφερες και μας "προσγειωσες" σε μια πραγματικοτητα που δεν εχουμε ζησει αλλα μονο φαναζομαστε.Απο αυτα που γραφεις φαινεται οτι ζεις ή οτι εχεις ζησει για μεγαλο διαστημα στην Ταυλανδη.Το θεμα με εμας σαν ζευγαρι ειναι οτι δεν αντεχουμε να ζουμε στην Ελλαδα του τωρα(δεν ξερω αν αυτη τη στιγμη ζεις στην Ελλαδα για να εχεις εικονα του τι συμβαινει),οποτε πιστευουμε οτι αξιζει το ρισκο να δοκιμασουμε αυτο το μεγαλο βημα.Απλα θα σου πω οτι με τα χρηματα που ανεφερα σε λιγο καιρο στην Ελλαδα σιγουρα δε θα μπορουμε να ζησουμε αξιοπρεπως,αρα αξιζει να ρισκαρουμε.Οσο για τις σχεσεις και τους φιλους ολα σχετικα και απροβλεπτα ειναι.Απλα θα σου πω οτι εχω σταματησει να τηλεφωνω σε φιλους και γνωστους γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσεις καλο νεο.Οι μονοι που πανε καλα σ αυτη τη χωρα πλεον ειναι τα ενεχυροδανιστηρια και αυτοι που πουλανε αντικαταθλιπτικα!

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #308 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 13:46:22 μμ »
φιλε ειχα και εχω ακριβως το ιδιο σχεδιο με σενα με διαφορα οτι εμενα το εισοδημα μου ειναι σε λιρες και οχι σε ευρω.
πηγα με την γυναικα μου για 1.5 μηνα ταυλανδη πριν 2 μηνες και εχω 1 βδομαδα που γυρισα.

καταρχας οτι και να σου λεω εγω  η οποιος αλλος ειναι σχετικο.κι αυτο γιατι ειμαστε ολοι διαφορετικοι.αυτα που εμενα μου αρεσουν εσενα σε χαλανε.
αρα οτιδηποτε κι αν διαβαζεις ειναι υποκειμενικο.πρεπει να τα δεις μονος σου.

κατι βασικο που θα ηθελα να μαθω για σενα ειναι εαν σαν ανθρωποι ειστε χυμα η κυριλε.δηλαδη διακοπες κανατε στην ελλαδα σε καμπινκ σε 3στερο η σε 5στερο.
τρωγατε σε ταβερνουλες και σουβλατζιδικα η σε γαλλικα εστιατορια με κρασια αξιας μπουκαλιου 100 ευρω?
ζειτε σε μονοκατοικια στην κηφισια η στον γερακα η σε 2αρι στα πατησια?

γιατι τα ρωταω αυτα...
μπορει καποιοι να λενε οτι η ζωη ειναι οικονομικη στην ταυλανδη και σε σχεση με την ελλαδα ειναι σιγουρα πιο φθηνη ΑΛΛΑ...

μπορεις να βρεις σπιτι με 80 ευρω τον μηνα αλλα αν εμενες σε κυριλε διαμερισμα στην ελλαδα δεν θα εμενες εκει τουλαχιστον για καποιο ευλογο χρονικο διαστημα.για να βρεις ενα σπιτι 80τμ οπως τα δικα μας ελληνικα σπιτια θα χρειαστεις σιγουρα κανα 300αρι ευρω.βεβαια αυτο διαφερει απο περιοχη σε περιοχη.μπορει να βρεις φθηνο και καλο αλλα να ειναι στου διαολου τη μανα απομονωμενο και στην μεση του πουθενα.που σημαινει πως θα χρειαστει να βρεις αυτοκινητο.το οποιο σημαινει εξοδα.

επισης λενε οτι το φαι ειναι πολυ φθηνο και εχουν παλι δικιο αλλα εν μερη.
μπορεις να φας στον δρομο με 50 λεπτα η 1 ευρω το ατομο.δεν ειναι ομως το τραπεζι που εχεις μαθει να τρως στην ελλαδα με σαλατα,ψωμι,φετα,ελιες και τα σχετικα.θα ειναι ενα ξερο πιατο με ρυζι και λιγο κοτοπουλο.
επισης εκει που ειναι η καντινα απο πισω θα εχει εναν ανοιχτο βοθρο που θα ζεχνει σκατιλα και θα βλεπεις τις κατσαριδες να κανουν παρτυ.
αν σε ενοχλει αυτο τοτε εχεις προβλημα.και το λεω για την γυναικα σου κυριως γιατι οι γυναικες ειναι πιο σιχασιαρες.

αυτο που θελω να σου πω ειναι  πως οι πολυ φθηνες υπηρεσιες εχουν και χαμηλα στανταρντς.
τα εστιατορια απο την αλλη οντως ειναι πολυ φθηνα σε σχεση με την ελλαδα αλλα και παλι τα 5 ευρω το ατομο μας κανουν 10 ευρω τουλαχιστον το γευμα και αλλα τοσα το βραδινο παμε στα 20 ευρω.τον μηνα δηλαδη 600 ευρω και 300 το σπιτι  και βιζες και ασφαλειες το περασες το 1.300αρι...
αμα τρωτε συνεχεια pad thai στα εστιατορια που κανει 2.5 ευρω και μια σαλατα παλι μειωνετε το κοστος αλλα ποσα pad thai να φας?
ρυζι ρζι νουτλς ρυζι νουντλς ρυζι νουντλς...

σιγα σιγα θα ξεκινησεις να μαγειρευεις βεβαια.τα 2 γευματα θα γινουν 1 με ενα καλο πρωινο και φρουτα κατα την διαρκεια της μερα.
αλλα αυτα θελουν χρονο.οποτε με τον καιρο θα την βρεις την ακρη και με ενα καλο προγραμμα αλλα ξεχνα τις τρελες.

οσον αφορα τωρα οτι ειστε ζευγαρι οπως ειμαι και εγω με την γυναικα μου.
η γυναικα μου αρχικα στραβωσε γιατι οι γυναικες εκει δεν την σεβοντουσαν καθολου.δεν της  μιλαγαν καν.μονο με μενα ασχολιοντουσαν.οχι πονηρα.
αλλα σε μενα εδιναν ρεστα ,εμενα ρωταγαν κτλ.
μετα απο 2-3 μερες σταματησα να πληρωνω εγω,δεν εδειχνα καθολου ενδιαφερον προς αυτες,ουτε καν γεια και ετσι αναγκαστηκα αυτη κανονιζε και επρεπε να της μιλησουν εστω και στραβωμενες.

σιγα σιγα με κατι τετοιες λεπτομερειες το φτιαξαμε το θεμα.
επισης μια μερα στο μασαζ εσκασε πανω μου μια με ενα σωρτσακι και την εστειλα αμεσως καθως ειδα την γυναικα μου να αφριζει.

"πορνες" δεν ειδαμε καν.δεν μου την επεσε καμια.
ειμαι πιστος και λιγο ζηλιαρης η γυναικα μου ειναι αρκετα ζηλιαρα αλλα βρηκαμε τροπο να λειτουργουμε.
δεν μας ενοχλησε καμια στον 1.5 μηνα.αλλα και εγω προσεχα την συμπεριφορα μου.λιγο κοινωνικος να δειξεις παιρνουν αερα αμεσως.οχι χυδαια η απροκαλυπτα αλλα με τον τροπο τους.
και φυσικα οχι ολες.υπαρχουν και παρα πολλες που δεν θα σχοληθουν μαζι σου.απλα υπαρχουν και πολλες που θα σε ζαχαρωνουν.
αν εισαι σοβαρος δεν θα εχεις προβλημα ομως.

και επισης και κατι αλλο που ειπωθηκε για τις παρεες που θα βρειτε εκει.
εμεις καναμε πολυ καλους φιλους 2 αλλα ζευγαρια ρωσσων.
μιλαμε πολυ συχνα μεσω fβ και η θα παμε να τους βρουμε ξανα η αν δεν κατσει ετσι μας περιμενουν στην μοσχα να μας φιλοξενησουν.
αρα παρεα θα βρειτε.υπαρχουν πολλα ζευγαρια στην ταυλανδη.παρα παρα πολλα.

τα εντομα ειναι ενα αλλο θεμα.το σπιτι οπωσδηποτε να εχει σιτες.δεν εχει παντου κουνουπια αλλα ειναι ενοχλητικα.ναι ενταξη θα βαζετε ρεπελεντ αλλα μολις μπειτε σπιτι θα της φιλας τον λαιμο και θα τρως το ρεπελεν.
επισης οι κουζινες τους δεν ειναι σαν τις δικες μας.ειναι πολυ απλες,χωρις πολλα ντουλαπια και με γκαζι συνηθως.τουλαχιστον στα φθηνα.αμα πας στο 300αρι βρησκεις ικανοποιητικες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 04, 2012, 14:12:13 μμ από XxSMIL3xX »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #309 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 14:09:53 μμ »
@
XxSMIL3xX

Eπειδη εχει ενδιαφερον το ολο θεμα ,μπορεις να μου πεις πιος ειναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ λογος που γυρισες πισω ; Τι ηταν αυτο που περιμενες και δεν βρηκες ;

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #310 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 15:24:08 μμ »
ειχα ενα δικαστηριο ρε φιλε εχθες που πηρε αναβολη για τον ιανουριο.ειναι για κληρονομικα.δεν γινοτανε να λειπω.περιμενω χρημμα απο εκει το οποιο θα με διευκολυνει.και χωρις αυτα ομως το πλανο μπορει να λειτουργησει.

απο εκει και περα εμενα μου αρεσε παρα πολυ και ειδικα το κο σαμουι.βεβαια σπαστηκα με την θαλασσα πολυ ασχημα αλλα αμα παμε εκει ισως τα σουκου να πηγαινουμε στο κο ταο για scuba και να πατσισουμε τα νερα του κο σαμουι.θα φροντησουμε να εχει και πισινα απο αυτες που τις μοιραζεσε το σπιτι οποτε θα λυθει αυτο το θεμα.
η γυναικα μου θελει να δοκιμασουμε και νοτιο αμερικη η καμια μαλτα αλλα εγω διαφωνω λογο εγκληματικοτητας στο πρωτο και βαρεμαρας στο 2ο.
η βρωμια της επεσε βαρια.ευτυχως κο σαμουι ειναι καθαρα ομως.βαρεθηκαμε και οι 2 το φαγητο τους καποια στιγμη.ευτυχως ο χριστος μς εσωσε με τα πιτογυρα.γενικα στην αρχη μεχρι να συνηθισεις ειναι ολα λιγο δυσκολα.δεν εχεις τι να κανεις...βαριεσαι...δεν εχεις εναν φιλο να πιεις εναν καφε...
ειναι στην αρχη παραξενα.απο την αλλη καινουργιες εικονες παντου...διψα να δεις κι αλλα κι αλλα κι αλλα...

οποτε λογικα θα ξαναπαμε κο σαμουι.το βασικοτερο ολων ειναι οτι με 1.5 μηνα δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασματα.
πρεπει να κατσεις 1 χρονο να αποκτησεις προγραμμα και καθημερινοτητα και μετα να πεις μου αρεσει η δεν μου αρεσει.
με 1.5 μηνα και ολα στο χερι και ξοδευοντας 4.000 παντου ωραια ειναι...

επισης πανω που στο κραμπι καναμε παρεες και περναγαμε γαματα φυγαμε για κο σαμουι.εκει σε 10 μερες το γυρισαμε ολο αλλα απλα το ειδαμε,δεν το ζησαμε...ενω στο κραμπι κατι ζησαμε στον 1 μηνα.

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #311 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 15:47:13 μμ »
Φιλε XxSMIL3xX η εικονα που μου δινεις ειναι αυτη ακριβως που εχω στο μυαλο μου απο τον ενα μηνα που περασα πριν λιγα χρονια στην Ταυλανδη.Ειμαστε ενα ζευγαρι στα σαραντα μας που ζουμε σε μονοκατοικια στον Γερακα(πετυχες διανα σ αυτο!) αλλα δεν ειμαστε ουτε κυριλε ουτε κακομαθημενοι νεοελληνες που θελουμε να ζουμε στην χλιδη.Ειμαστε απλοι ανθρωποι που θελουμε απλως ενα καλο σπιτι μιας και δε κανουμε πολυδαπανες εξοδους(μια βολτα στο παρκο ή μια ταβερνα ειναι μια πολυ καλη εξοδος για εμας) και θελουμε να ζησουμε απλα σε μια κοινωνια ανθρωπων που το χρημα δεν ειναι το παν.Οσο για τα εντομα αν και τα συχαινομαστε και οι δυο νομιζω οτι ειναι προτιμοτερα απο τους "λεβεντες" με τα καλασνικοφ που εισβαλουν σχεδον καθε μερα σε σπιτια και σε βασανιζουν πολλες φορες μεχρι θανατου για να τους πεις που εχεις τα χρηματα σου.Η δικια μας προτεραιοτητα ειναι να ζησουμε αναμεσα σε φιλισηχους ανθρωπους μια ηρεμη και απλη ζωη.Πιστευεις απο την δικη σου εμπειρια οτι η Ταυλανδη μπορει να μας το προσφερει αυτο?

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #312 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 16:36:47 μμ »
ο 1.5 μηνας ειναι λιγος κατ εμε για να βγαλω ασφαλη συμεπρασματα.

αλλα η μεχρι τωρα εντυπωση μου ειναι ΝΑΙ.
εγω θα πηγαινα  τρεχοντας.η γυναικα μου δυσκολευεται λιγο αλλα νομιζω πως θα το ξεπερασουμε.
το chiang mai λενε πως ειναι πολυ φθηνο και απο ερευνες που εκανα για σπιτι βρηκα στο ιντερνετ πολυ ωραια σπιτια με 300 ευρω.
αλλα απο κοντα ειναι αλλιως.στο ιντερνετ φαινονται ωραια,μολις τα δεις απο κοντα και ζησεις 2 βδομαδες μεσα καταλαβαινεις τι παιζει.
θα επιμεινω στο θεμα του σπιτιου γιατι ειναι βασικο εξοδο.
θελει αρκετο ψαξιμο και ποτε μην πληρωσετε μπροστα πανω απο μηνα.προπληρωστε 1 μηνα και την εγγυηση και πειτε τους οτι μετα απο 15 μερες θα αποφασησετε αν θα το κρατησετε για 6 μηνες η ενα χρονο.
επισης ψαξτε πολυ καλα για το ciang mai στο ιντερνετ.εχω διαβασει παρα πολλα αρνητικα απλα δεν τα αναπαραγαγω γιατι δεν εχω εμπειρια.
εμεις το σκεφτομασταν για εκει αλλα κυριως λογο της μολυνσης αλλαξαμε γνωμη.
2-3 μηνες τον χρονο καινε τα χωραφια και δεν μπορεις να αναπνευσεις.

επισης προσεξτε το σπιτι να ειναι σφραγισμενο.να μην εχει τιποτα τεραστια κενα κατω απο τις πορτες.
η γειτονια παιζει τεραστιο ρολο.ωραια λυση που στο chiang mai υπαρχουν πολλα ειναι κατι μικρες κοινοτητες(εχουν ενα ονομα που δεν το θυμαμε τωρα)
να ειναι 5-6 σπιτακια μαζεμενα με μια κοινη πισινα.ειναι ωραια αυτα γιατι κανεις γρηγορα γνωρημιες.αμεσως θα γνωρησεις τον διπλανο σου.
απο την αλλη να μην ειναι και κολητα και δεν μπορεις να βγεις στο μπαλκονι με το βρακι.και αντε εσυ με τους 35 βαθμους  και την υγρασια φορας ενα μαγιο και βγαινεις,η γυναικα σου ομως?

τωρα σου λεω ενα σωρο μαλακιες αλλα ειδαμε οτι αυτα κανουν την διαφορα.
επισης το μπαλκονι του σπιτιου να μην ειναι απο την πλευρα που το βαραει ο ηλιος.γιατι απο 12.00 εθως 16.00 κανει πολυ ζεστη.
επισης να μην ειναι γειτονια μουσουλμανων για να μπορει η γυναικα σου να κυκλοφορει ανετα με σορτσακια και μαγιω.μην την κοιτανε με μισο ματι.
επισης αμα ειναι σε γειτονια ταυλανδων θα δεις πολλες παραγκες.εμας μας χαλαγε αυτο το θεαμα και προτιμησαμε κατι πιο δυτικο.
επισης τα σπιτια συνηθως δεν εχουν επιπλα μεσα.ναι μεν λενε πως ειναι επιπλωμενα αλλα στην ουσια εχουν 1 κρεββατι ,1 τραπεζι,2 καρεκλες και 1 επιπλο για την τηλεοραση αντε και 1 ντουλαπα.

ακριβως γι αυτο σου λεω πως θα χρειαστειτε κανα 300αρι τον μηνα για ενα σπιτι οπως τα δικα μας.οχι σε τετραγωνικα αλλα σε στανταρντς.
κανα κομοδινο,καμια πολυθρονα,ντουλαπια,κανα ραφι με κανα κερακι,κατι στον τοιχο για να σπαει το λευκο, καναν καλογερο,πλυντηριο ρουχων αν δεν τα δινεις εξω...(1 ευρω το κιλο μαζι με σιδερωμα εδινα) air condition .

αυτα για τα σπιτια.

οι ανθρωποι απο την αλλη ειναι φοβεροι.εμενα με εντυπωσιασαν.καταπληκτικη η καθημερινη επαφη μαζι τους.σε ηρεμουν.γαληνεψα εκει.
και γυρισα πισω και εχω φρικαρει.θελω να τα σπασω ολα.
αυτο που περιμενεις θα το βρεις εκει απλα δως του χρονου.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 17.0 Firefox 17.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #313 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 16:39:02 μμ »
οι ανθρωποι απο την αλλη ειναι φοβεροι.εμενα με εντυπωσιασαν.καταπληκτικη η καθημερινη επαφη μαζι τους.σε ηρεμουν.γαληνεψα εκει.
και γυρισα πισω και εχω φρικαρει.θελω να τα σπασω ολα.

Αυτο το αποσπασμα τα λεει ολα για μενα
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #314 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 16:47:23 μμ »
Μαλιστα λοιπον και το ονειρο συνεχιζεται .......
Η καλυτερη χωρα για να ζησεις στη Ν.Αμερικη ειναι η Costa Rika . Εγγυημενα !
Δες και αυτο το σαιτ www.escapeartist.com & www.expatriates.com/classifieds/thl/

Φουλ πληροφοριες για ολες τις χωρες του κοσμου για ανθρωπους που θελουν ριζικα να αλλαξουν τον τροπο ζωης τους.