Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349519 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος deepblue

• Φύλο: Άντρας
  • Amazing Thailand
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.93 Chrome 45.0.2454.93
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #405 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2015, 20:23:28 μμ »
Συμφωνω με τον namtok
Time for dinner www.bangkokeat.com

Αποσυνδεδεμένος ntinos20

• **
  • Take chances, give everything, forget the past
  • Browser:
  • Internet Explorer 11.0 Internet Explorer 11.0
« Απάντηση #406 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 09:40:28 πμ »
Παιδια να ρωτησω κάτι γιατι το έχω απορία, ολοι αυτοι που πηγαινουν ταυλανδη για μακροχρονια διαμονη και λαμβανωντας υποψην ότι εργαζονται ως καθηγητές αγγλικών τι στο καλό κάνουν όταν φθάσουν σε μεγάλη ηλικια? Εδώ π.χ στην Ελλάδα καποια στιγμή θα πάρεις σύνταξη, εκει τι ακριβώς γινεται όταν φθάσεις πια σε καποια ηλικια που δεν μπορείς να διδαξεις πλέον? παιρνεις τα κουβαδακια σου και την κάνεις για μάνα πατρίδα η απλά φροντίζεις να κάνεις οικονομίες ώστε να έχεις για όταν σταματήσεις την διδασκαλια?
Nobody is perfect until you fall in love with them

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
  • Chrome 45.0.2454.99 Chrome 45.0.2454.99
« Απάντηση #407 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 16:08:53 μμ »
Θεωρητικά έχουν τις καβάτζες τους... Αλλά τι σε κάνει σίγουρο πως στην στην Ελλάδα θα πάρεις σύνταξη;
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος magic

• *
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.93 Chrome 45.0.2454.93
« Απάντηση #408 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2015, 01:09:13 πμ »
Χωρις παρεξηγηση δεν ειμαι υπερβολικος καθολου.Το ζητουμενο ειναι α)να ζεις σαν ταυλανδος στην ταυλανδη? β)να ζεις σαν Ελληνας στη ταυλανδη? γ)να ζεις σαν Ταυλανδος στη Ελλαδα δ)να ζεις σαν Ελληνας στη Ελλαδα καθε ενα εχει την σημασια του και ο καθενας με οτι ειναι ευχαριστημενος.πλουσιος για μενα δεν ειναι αυτος που εχει πολλα αλλα αυτος που αρκειτε με αυτα που εχει.Η επιλογη ανηκει στον καθενα ξεχωριστα,απλα να προστατευσω θελω καποιος που νομιζουν οτι την ιδια ποιοτητα ζωης που εχει μια τετραμελης οικογενεια στην Ελλαδα την ιδια ποιοτητα θα εχει και στην Ταυλανδη με ποιο φθηνο κοστος.Και αν θελει με νουμερα ασ υπολογισει καθε μηνα 1)ασφαλεια για 4 ατομα 2)φαρμακα εμβολια για παιδια κλπ3)ενοικια 2 δωμ  σκ λουτρο καπως ανθρωπινο 4)ρευμα νερο τηλ ινερνετ5)τροφιμα για 4 ατομα ευρωπαικο6)5 φορες το μηνα οικογενειακη εξοδο 7)ιδιωτκο σχολειο για τα παιδια και καποιο χομπυ π.χ ποδοφαιρο μουσικη αθληση.8)ενδηση υποδηση9)καποιο μικροποσο καθε μηνα για καθε απροσμενο απροοπτα που συμβει..Αν ειναι να στερηθεις καποια απο αυτα επειδει δεν μπορεις οικονομικα αλλα το ιδιο ισχυει αν παραμεινεις στην Ελλαδα καλυτερα θα προτεινα μια μεταναστευση σε ευρωπη καναδα η αυστραλια οπου εκει εχεις και μια καποια σιγουρια για τα γεραματα σου γιατι στην ταυλανδη κατι τετοιο δεν ισχυει τουλαχιστον για τους περισσοτερους.οποιος διαφωνει μαζι μου ας το επειχειρηση να επιβιωση στην Ταυλαδη εχοντας οικογενειακα βαρη και αν τα καταφερει η ειναι πολυ τυχερος η εχει γερο κομποδεμα απο Ελλαδα.Αν εχεις λεφτα παντου ειναι καλα.Ο ταξιδευτής βλέπει αυτό που βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει αυτό που ήρθε να δει.

G. K. Chesterton

- See more at: http://www.egriechen.info/2014/09/taksidepse.html#sthash.3KzZA1t9.dpuf

Αποσυνδεδεμένος jazzy-j

• **
  • Browser:
  • Firefox 34.0 Firefox 34.0
« Απάντηση #409 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2015, 09:58:07 πμ »
Ο φιλος επανω εχει απολυτο δικιο,δεν αξιζει να γινεις οικονομικος μεταναστης στη ταυλανδη υπαρχουν αλλες χωρες που ανεφερε ο φιλος επανω.η ταυλανδη αξιζει αν εισαι κλασσικος φαρανγκ.Τι εννοω με καποιο τροπο να εχεις εξασφαλησει 1000 με 1200 ευρω και να εισαι αρχοντας.θα βρεθουν παιδια που θα πουν οτι με αυτα τα λεφτα μενεις και στην ελλαδα,ναι δικιο αλλα η ποιοτητα ζωης θα ειναι καλυτερη στη ταυλανδη,μονο το αισθημα ελευθεριας που σου δινει αρκει να ξυπνας με χαμογελο και χωρις ανγχος κατι που εχει εξαφανιστει απο τον ελληνα.Με λιγα λογια αν εισαι συνταξιουχος ή αν εχεις ενα εισοδημα απο ελλαδα τολμησε το,αν οχι κατσε στα αυγα σου.ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Αποσυνδεδεμένος diamantis

• Android 5.0.2 Android 5.0.2
  • Browser:
  • Chrome 45.0.2454.84 Chrome 45.0.2454.84
« Απάντηση #410 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2015, 10:24:28 πμ »
Εξαιρετικά κατατοπιστικό το άρθρο του magic. Όπως είναι τα οικονομικά στην Ελλάδα ,πιο εύκολα τα καταφαίρνει κανείς στην Ελλάδα, η Ταϊλάνδη  (το Πουκέτ) που πηγαίνω είναι ωραία να έχεις 1000 ευρώ από σύνταξη η κάποια  άλλη πηγή αλιώς υπάρχουν χώρες που πράγματι προσφέρουν κοινωνική προστασία και εργασία με ανθρώπινες αμοιβές. Ναι δεν έχουν θάλασσα ζέστη κλπ αλλά άλλο τουρίστας άλλο για εργασία.

Αποσυνδεδεμένος alexastavr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 46.0.2490.71 Chrome 46.0.2490.71
Απ: Μετανάστευση στην Ταϋλάνδη. Όνειρο ή πραγματικότητα;
« Απάντηση #411 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 17:35:20 μμ »
Υπάρχει κάποιος σε αυτό το forum που να ζει ήδη στην Ταϋλάνδη;
Θα ήθελα πολύ να ξέρω για να τον/την ρωτήσω μερικά βασικά πράγματα.

καλησπέρα σας!
Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε στο φορουμ σας. Το όνομα μου είναι Αλεξάνδρα. Πριν απο 7 μήνες γίναμε 3 στην οικογένεια. Ο λόγος που μπήκα στο φορουμ σας είναι γιατί ο σύζυγός μου είναι ένας καταπληκτικός καθηγητής Αγγλικών που όμως με τα καινούργια δεδομένα της Ελλάδας δεν αναγνωρίζεται η δουλειά του και ισα ισα που τα φέρνουμε βόλτα οικονομικά. Έχουμε αγχωθεί τώρα με το μωρό και στην τελική έχουμε απηυδήσει γιατί ότι κι αν βγάζουμε σαν οικογένεια ποτέ δε μένει τιποτα. Μετά απο αρκετό ψάξιμο είδα ότι στην Ταυλάνδη οι καλοί καθηγητές αναγνωρίζονται και τελος πάντων υπάρχει δουλειά γι'αυτούς. το είπα λοιπόν στον σύζυγό μου και μου είπε να το ψάξω όσο μπορώ για να δούμε εάν ισχύει κατι τέτοιο και αν αξίζει να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο βήμα και αλλαγή στη ζωή μας, ειδικά τώρα που έχουμε και ενα μωρό.
Σας ζητώ συγνώμη εάν σας κούρασα, αλλά είναι πολυ σημαντικό για μας να βρώ οσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για να δούμε εαν σε κανα χρόνο ή δυο (αναλογα με το πόσα χρήματα θα μαζέψουμε) θα το τολμήσουμε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω νέα σας

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
  • Chrome 46.0.2490.71 Chrome 46.0.2490.71
« Απάντηση #412 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 18:19:34 μμ »
Θα σου μιλήσω εκ των έσω μια και αυτή είναι η δουλεία μου εδώ, και μάλιστα ασχολούμαι και με τις προσλήψεις στο σχολείο μου.
1) Ο μέσος μισθός ενός καθηγητή είναι στα 1000 € (μην περιμένεις να ξεκινησει με πολύ παραπάνω).
2) Λες πως ξέρει καλά Αγγλικα αν δεν έχει πτυχίο  πανεπιστημίου θα σου έλεγα να μην το ψάξεις, όχι γιατί δε θα βρει κάτι αλλά γιατί θα έχετε συνέχεια προβλήματα με τη βίζα.
3) Εσύ σκοπεύεις να κάνεις κάτι γιατί με ένα μισθό και ένα παιδί θα είστε απόλυτα οριακά. (Στην αρχή ίσως και να μπαίνεται μέσα).
4) Στην ฺBangkok λόγω πληθώρας ανθρώπων που έχουν μητρική γλώσσα τα αγγλικά συνήθως οι καλές θέσεις είναι καπαρωμένες από αυτούς...Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να ζήσεις σε μια κωμόπολη ή ακόμα χειρότερα στα χωράφια για ένα χρόνικό διάστημα;

Αυτά τα λίγα για την ώρα... Αν θέλεις κάτι παραπάνω εδώ είμαστε!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος ianm71275

• *
  • Browser:
  • Firefox 45.0 Firefox 45.0
« Απάντηση #413 στις: Μαρτίου 29, 2016, 13:20:36 μμ »
Καλημερα στα μελη ετοιμαζομαι να μετακομισω Ταυλανδη και ψαχνω μεταφορικη για να μεταφερω οικοσυσκευες και αλλα πολλα. Αν καποιο μελος μπορει να βοηθησει με ετιαρειες, κοστος μετφορας και οτι αλλο με βαση την εμπειρια του θα του ημουν ευγνωμων.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Chrome 49.0.2623.87 Chrome 49.0.2623.87
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #414 στις: Μαρτίου 29, 2016, 21:04:00 μμ »
Καλημερα στα μελη ετοιμαζομαι να μετακομισω Ταυλανδη και ψαχνω μεταφορικη για να μεταφερω οικοσυσκευες και αλλα πολλα. Αν καποιο μελος μπορει να βοηθησει με ετιαρειες, κοστος μετφορας και οτι αλλο με βαση την εμπειρια του θα του ημουν ευγνωμων.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Εγώ είχα φέρει την οικοσκευή μου στηνΤαυλάνδη. Είναι αρκετά χρόνια πριν όμως και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες,
Τα είχα στείλει με την Cosco, η οποία μου είχε δώσει και την φτηνότερη προσφορά!
Μια άλλη εταιρεία που είχα ζητήσει προσφορά ήταν και η http://www.logistics.dbschenker.gr/log-gr-gr/start/
Θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα! Ο φόρος που θα πληρώσεις! Πιθανόν να μη σε συμφέρει να πληρώσεις μεταφορικά και τελωνείο.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος jacob

• *
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Internet Explorer 11 Internet Explorer 11
« Απάντηση #415 στις: Ιουνίου 01, 2016, 18:02:07 μμ »
Καλησπέρα σας είμαι παντρεμένος με ταϊλανδεζα και σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε στην Ταϊλανδη.
Σκεφτόμαστε να ανοίξουμε μια επιχείρησή  που  εχει σχετικά μεγάλο κόστος για δυο άτομα και για αυτό ψάχνουμε ανθρώπους  που θελουν να μετακομίσουν στην Ταϊλανδη και να κάνουνε κάποια επένδυση.
Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει ένα μήνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αποσυνδεδεμένος elite76gr

• *
  • Browser:
  • Firefox 46.0 Firefox 46.0
« Απάντηση #416 στις: Ιουνίου 02, 2016, 14:23:55 μμ »
σε ποια περιοχη....?

Αποσυνδεδεμένος jacob

• *
  • Browser:
  • Internet Explorer 11 Internet Explorer 11
« Απάντηση #417 στις: Ιουνίου 03, 2016, 19:26:53 μμ »
Για μπανκκονγκ στην Περιοχή τονμπουρι (thonburi).

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

• **
  • Browser:
  • Chrome 52.0.2743.116 Chrome 52.0.2743.116
« Απάντηση #418 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2016, 18:44:46 μμ »
Aυτο θα κανω στο Chiang Mai για 9 μηνες

Ο φιλος επανω εχει απολυτο δικιο,δεν αξιζει να γινεις οικονομικος μεταναστης στη ταυλανδη υπαρχουν αλλες χωρες που ανεφερε ο φιλος επανω.η ταυλανδη αξιζει αν εισαι κλασσικος φαρανγκ.Τι εννοω με καποιο τροπο να εχεις εξασφαλησει 1000 με 1200 ευρω και να εισαι αρχοντας.θα βρεθουν παιδια που θα πουν οτι με αυτα τα λεφτα μενεις και στην ελλαδα,ναι δικιο αλλα η ποιοτητα ζωης θα ειναι καλυτερη στη ταυλανδη,μονο το αισθημα ελευθεριας που σου δινει αρκει να ξυπνας με χαμογελο και χωρις ανγχος κατι που εχει εξαφανιστει απο τον ελληνα.Με λιγα λογια αν εισαι συνταξιουχος ή αν εχεις ενα εισοδημα απο ελλαδα τολμησε το,αν οχι κατσε στα αυγα σου.ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Αποσυνδεδεμένος amik

• *
  • Browser:
  • Chrome 57.0.2987.133 Chrome 57.0.2987.133
Απ: Μετανάστευση στην Ταϊλάνδη
« Απάντηση #419 στις: Απριλίου 22, 2017, 17:21:49 μμ »
1)Oι τιμές είναι φθηνότερες σε σχέση με την Ελλάδα σε όλα τα λαχανικά-φρούτα (εκτός τα εισαγωγής).
   π.χ. ανανάς 1 ευρώ,1 κιλό μπανάνες μισό ευρώ κ.τ.λ
2)Σου προτείνω οπωσδήποτε ταξιδιωτική ασφάλιση από Ελλάδα
3)Ναι, έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν πλέον ανοικτα εισιτήρια.Το βγάζεις 6μηνο ή δωδεκάμηνο και αλλάζεις ημερομηνία με ένα μικρό πέναλτυ
4)Εισιτήρια από 520 ευρώ και βίζα 30 ευρώ+1900 μπατ άλλος ένας μήνας(Σύνολο 3 μήνες αντίστοιχα έξοδα για άλλους 3 μήνες)
5)Για κανά 9μηνο μπορείς να την βγάλεις με τουριστικές ημιπαράνομα...μετά θα πρέπει να ψάξεις άλλους τρόπους(Αμφίβολο είναι το να μην βρεις κάποια να θέλει να σε παντρευτεί)
6)Άρχισε να διαβάζεις το φόρουμ και θα βρεις μόνος σου και άλλες ερωτήσεις.

Ένα σχόλιο... τα φυτοφάρμακα στην Ταϊλάνδη ... δυστυχώς σε αφθονία ... μόλυνση σε μεγάλες πόλεις ... δυστυχώς σε αφθονία.... κατασκευές με αμίαντο .... δυστυχώς σε αφθονία

Καλησπέρα, επειδή είμαι κι εγώ ταϋλανδόπληκτος  ;D και ψάχνω ένα τροπικό μέρος να ζήσω με φρούτα και λαχανικά, διαβάζω πως στην Ταϋλανδη είναι όλα βιολογικά-χωρίς φυτοφάρμακα με μόνο μειονέκτημα ότι χρειάζονται καλό πλύσιμο με καθαρό νερό (κάτι που δεν έχει η χώρα) γιατί υπάρχουν πολλά αυγά από παράσιτα. Οι βιολογικές καλλιέργειες της Ταϋλανδης είναι γεγονός όπως και στην Κόστα Ρίκα και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί χορτοφάγοι αποσύρονται εκεί.  ;)