Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349360 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

kachakohchang

• Επισκέπτης
Απ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ...
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 05, 2009, 15:49:09 μμ »
Τι να την κανεις τη συνταξη..νεο παιδι εισαι ακομα, εχεις πολλα να προσφερεις..θα βαρεθεις τη ζωη σου στην Ταυλανδη, κατσε εδω μαζι μας..

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 05, 2009, 16:14:57 μμ »
δε ντρεπεσαι thailandgr που θα μας αφησεις εδω μονους και αβοηθητους...χαχαχα
σταματα να το λες ομως γιατι στην επομενη συναντηση θα σε δαγκωσω απο τη ζηλια μου... χαχαχα

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 05, 2009, 22:28:45 μμ »
Ειμαι κ εγω να μετακομιζω μονιμα Μπανγκοκ αλλα οχι ακομα.Το σωστο ταϊμινγκ ειναι βασικο για μενα....Η βασικη προυποθεση ειναι να μπορεσω να καταφερω να οργανωσω μια δουλεια εκει ωστε να μπορω να ζω οπως θεωρω καλυτερα για μενα κ την οικογενεια μου

Εχω μεγαλο πλεονεκτημα στο οτι η γυναικα μου ειναι Ταϊλανδεζα κ δεν θα αντιμετοπισω βασικα προβληματα συνενοησης κ ταλαιπωριας στα γραφειοκρατικα κ σε πολλα αλλα θεματα...

Ειναι μεγαλο ονειρο μου παντως κ πιστευω καποια στιγμη να τα καταφερω κ εγω(κ δεν λεω για πουκετ κ αλλους παραδεισους της χωρας)...Λατρευω το bkk αφανταστα!!!!

Ηθελα να κανω μια παρενθεση στο θεμα των γυναικων.Συμφωνω με τον Theosep οτι δεν μπορουμε απο τις γυναικες της Παταγια να βγαλουμε συμπερασμα για την Ταϊλανδεζα.
Θα ηταν καλυτερα να εχουμε πρωτα συναναστραφει με την μεσαια ταξη Ταϊλανδων(ανδρων κ γυναικων) οι οποιοι εχουν σπουδασει κ μπορουν να εχουν καλυτερη επικοινωνια με τους δυτικους.

Η πλειοψηφια των Ταϊλανδων ανδρων δυστυχως δεν εχει κ την καλυτερα συμπεριφορα απεναντι στις γυναικες ,κατι που μας φερνει σε πολυ πλεονεκτικη θεση εμας τους δυτικους,με αποτελέσμα πολλες γυναικες απο εκει να προτιμουν να ζουν με εναν δυτικο ο οποιος θα ειναι αρκετα χρονια μεγαλυτερος της αλλα θα της αποδιδει τον σεβασμο κ την αγαπη που της αρμοζει.Βεβαια με τις γυναικες της Παταγια δεν ισχυει τοσο αυτο αλλα ουτε εκεινες θα τις κατηγορησω ουτε θα πω κακο γι αυτες διοτι δεν ειμαι αξιος εγω που μεγαλωσα σε ενα σπιτι που τα ειχα ολα να κρινω τις κοπελες αυτες που εχουν μεγαλωσει σε αθλιες συνθηκες κ ειναι υποχρεωμενες να τα "ακουμπανε" στους γονεις τους μεχρι κεγω δν ξερω ποτε....

sabai sabai

Αποσυνδεδεμένος orbitech

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 05, 2009, 23:13:54 μμ »
Βεβαια με τις γυναικες της Παταγια δεν ισχυει τοσο αυτο αλλα ουτε εκεινες θα τις κατηγορησω ουτε θα πω κακο γι αυτες διοτι δεν ειμαι αξιος εγω που μεγαλωσα σε ενα σπιτι που τα ειχα ολα να κρινω τις κοπελες αυτες που εχουν μεγαλωσει σε αθλιες συνθηκες κ ειναι υποχρεωμενες να τα "ακουμπανε" στους γονεις τους μεχρι κεγω δν ξερω ποτε....

Δεν ξερω αν ειναι υποχρεωμενες ή οχι να τα ακουμπανε αλλα σιγουρα κανενας μας δεν εχει το δικαιωμα να τις κρινει για τους λογους που προανεφερες.. Σου κανουν; Εχει καλως. Δεν σου κανουν; Δικαιωμα σου..

Σε γενικοτερο πλανο για το θεμα εχω να πω οτι ο καθεις κρινει για τον εαυτο του. Θα προτεινα στον φιλο κεραστες να εμπιστευτει τον ιδιο του τον εαυτο και να ρωτησει πρωτα πολλα αυτον αν ειναι διατεθειμενος να κανει κατι τετοιο.
Εαν το αποφασισεις φιλε σοβαρα, τοτε απλα παρε αποψεις που εχουν να κανουν με το θεμα το επαγγελματικο και κατα την γνωμη μου περιορισε το εκει..
Σε οτι εχει να κανει με το πως περναει ο καθενας και αν του φτανουν τα λεφτα ή τι ειδους ποιοτητα ζωης εχει ή ακομα αν θα το εκανε θα σου ελεγα να τα αφησεις κατα μερος..
Ειναι τελειως υποκειμενικα αυτα τα θεματα, και αυτο που σε εσενα θα φανταζε καλο και ανεκτο, σε καποιον αλλο μπορει να φανταζει λιγο και τουμπαλιν φυσικα.
Βεβαια η κοινη συντεταγμενη σε αυτο το φορουμ ειναι η αγαπη ολων μας για αυτη την χωρα και ο διαλογος που πολλες φορες θελουμε να κανουμε για να επιβεβαιωσουμε οτι δεν ειμαστε οι μονοι "τρελλοι" που σκεφτομαστε ετσι. Πολυ σωστο.. Απλα..

Αν θες την αποψη μου.. Ακου, μαθε αλλα εν τελει.. Η τελικη αποφαση βεβαιωσου οτι ειναι ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ;)

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 06, 2009, 16:44:40 μμ »
Αλλο ενα πολυ χρησιμο σαιτ που αναφερεται για τα διακαιωματα των ξενων στην Ταιλανδη, επενδυσεις,βιζες,γαμοι,κουλτουρα και πολλα αλλα υπερχρησιμα πραγματα. ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

www.thailandguru.com

kachakohchang

• Επισκέπτης
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 06, 2009, 18:00:33 μμ »
Καλησπερα σε ολους
Γνωριζουμε μια Ταυλανδη που ειναι παντρεμενη 12 χρονια με Ελληνα, και τωρα εξασκει το επαγγελμα του...τσαγγαρη. Τη λενε Λαντα αλλα εχει βαφτιστει
Ελευθερια. Περναει πολυ ασχημα αλλα κανει υπομονη για το παιδι της..
Μου εχει πει τα εξης..Οτι στην Ταυλανδη οι μονοι που δικαιουνται συνταξης ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι στρατιωτικοι, οι γιατροι και οι δασκαλοι..
Αληθευει?
Επισης οτι τωρα τελευταια θεσπισε νομο το κρατος που προβλεπει βοηθημα 500 μπατ στους ανω των 60 και μια πολυ μiκρη συμμετοχη στις ιατρικες εξετασεις..

Προς petroso..η απαντηση σε αυτο που ρωτησες για τον Αριστοτελη προσεχως σε pm.

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Browser:
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 06, 2009, 18:09:03 μμ »
Μου εχει πει τα εξης..Οτι στην Ταυλανδη οι μονοι που δικαιουνται συνταξης ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι στρατιωτικοι, οι γιατροι και οι δασκαλοι..
Αληθευει?
Επισης οτι τωρα τελευταια θεσπισε νομο το κρατος που προβλεπει βοηθημα 500 μπατ στους ανω των 60 και μια πολυ μiκρη συμμετοχη στις ιατρικες εξετασεις..

Τι σημαινει αυτο? οτι θα παει ειδικα ενας farang να δουλεψει εκει δεν εχει δικαιωμα συνταξης? δεν ειναι και οτι πιο ενθαρρυντικο παντως αν ισχυει...λιγο τρελο μου ακουγεται...
THE WEST IS DEAD LET'S JUST MOVE TO THE EAST!!

Αποσυνδεδεμένος ios

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Browser:
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 06, 2009, 18:10:23 μμ »
Και εδώ μπορεί να βρει πληροφορίες κάποιος που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια δουλειά στην Ταυλάνδη.
http://www.boi.go.th/english/

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Browser:
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 06, 2009, 19:16:45 μμ »
Orbitech&P-Yai: Και εγω ειμαι ενας απο αυτους που σε καμια περιπτωση δεν προκειται να της κρινω, αντιθετα μετα που γνωρισα αυτες της κοπελες ομως ειμαι πιο αυστηρος με της δυτικες που κανουνε την ιδια δουλεια, δεν νομιζω οτι θα βρεθει κοπελα απο την ταιλανδη αμα της πεις να ερθει εδω να καθαριζει σκαλες και να βγαζει 40,000 μπατ να πει οχι, αντιστοιχα εκει θα βγαζει 4,000, στην δυτικια απλα δεν νοειτω να πεσει σε τετοιο επιπεδο γιατι ξερει οτι ειναι για καλυτερα.....(και καλα) και υποψιν στους γονεις τα ακουμπανε επειδη το νουμερο 1 ειναι η οικογενεια τους μετα η ζωη τους και μετα φυσικα ολοι οι αλλοι, αλλα αυτο το ξερετε ειμαι σιγουρος. (κατα πλειοψηφια παντα μην το λεμε συνεχεια)

Και επειδη εχεις δικιο Οrbitech οτι ολα ειναι υποκειμενικα γι'αυτο ακουω και μαθαινω....αλλα η αποφαση ειναι του δικη μου. σωστοτατος!

teosep: Ευχαριστω πολυ ενδιαφερων το site το τελευταιο ειδικα.

ουπς! το τελευταιο ητανε της ΙΟS χαχα σορρυ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΟS.

Πολυ ενδιαφερων αυτοι οι πινακες για το ελαχιστο μισθο ενος εργαζομενου στην Ταιλανδη αναλογα την κατηγορια και πολη.

http://www.boi.go.th/english/how/labor_costs.asp

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2009, 23:53:26 μμ από Jello Biafra »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 06, 2009, 20:49:50 μμ »
Το ποστ του/της parathaise ειναι απολυτα σωστο. Η  πεθερα μου ειναι συνταξιουχος της πολεμικης αεροποριας και δικαιουται συνταξη.
Γενικα στην κοινωνικη ασφαλιση η Ευρωπη υπερεχει.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #100 στις: Μαΐου 06, 2009, 21:56:06 μμ »
Το ποστ του/της parathaise ειναι απολυτα σωστο. Η  πεθερα μου ειναι συνταξιουχος της πολεμικης αεροποριας και δικαιουται συνταξη.

To επιβεβαιώνω και εγώ.

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Browser:
« Απάντηση #101 στις: Μαΐου 06, 2009, 21:59:37 μμ »
To επιβεβαιώνω και εγώ.

Δεν καταλαβα ρε παιδια δικαιουνται ολοι οι ταιλανδεζοι ασφαλιση και συνταξη η οχι?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #102 στις: Μαΐου 06, 2009, 22:46:08 μμ »

Δεν καταλαβα ρε παιδια δικαιουνται ολοι οι ταιλανδεζοι ασφαλιση και συνταξη η οχι?

'Οχι

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Browser:
« Απάντηση #103 στις: Μαΐου 06, 2009, 23:52:15 μμ »
μμμμ ωραια. Δεν το καταλαβαινω αυτο δηλαδη μετα οταν γερασουνε και δεν μπορουνε να δουλεψουνε δεν εχουνε και λεφτα τι κανουνε διαλεγουνε ενα ωραιο κυπαρισσι και πανε και αραζουνε απο κατω περιμενοντας το χαρο?

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #104 στις: Μαΐου 07, 2009, 03:57:57 πμ »
Καλησπερα σε ολους
Γνωριζουμε μια Ταυλανδη που ειναι παντρεμενη 12 χρονια με Ελληνα, και τωρα εξασκει το επαγγελμα του...τσαγγαρη. Τη λενε Λαντα αλλα εχει βαφτιστει
Ελευθερια. Περναει πολυ ασχημα αλλα κανει υπομονη για το παιδι της..
Αληθευει?

Προς petroso..η απαντηση σε αυτο που ρωτησες για τον Αριστοτελη προσεχως σε pm.

ok, περιμένω την απάντηση σου Parathaise για τον Αριστοτέλη. Τι εννοείς περνάει πολύ άσχημα (οικονομικά, οικογενειακά, κοινωνικά ή τι άλλο);